716
Milyet vennél?
  • Mike
    szvsz a Sony-n kivül is van világ
    JVC, Pioneer
    pl. a Pio dvd lejátszóm elég jó kis darab, de még kikódolni sem lehetett belőle a régiókód lock-ot
  • Mike
    miért, itt van a legutóbbi másolásvédelmük, amit kénytelenek voltak leállítani
    szerinted nem tudják mire kell egy divx-es lejátszó? tudomásom szerint mpeg4 filmeket még nem árul senki
  • izb
    igy igaz király játékos.mikor én az enyémet vettem ez a tipus még 30000ft volt.
  • Ramore
    egyet értek Veled! Amúgy én sem a sony fényeztem, de sajnos a samsungban hatalmasat csalódtam, a sony meg mindig is ilyen hozzáállású volt. A Sony NS32-es lejátszóját viszont eléggé dicsérik.

Aki viszonylag olcsón szeretne olyan divx-es játékost vásárolni, amelyik szinte minden formátummal megbirkózik, azoknak egyértelműen a Yamada 6700-as (új nevén: Chill DVX-6700x) a best buy (14000Ft)!

Infó róla: http://www.mpeg4-players.info/?page=player.php&id=62

• izb
    Ne hogy már egy ilyen cég mondja meg,hogy a jó népnek mire kell...
    Ha a Sonyn múlna ,még mindig cd lemezjátszóval szaladgálnál az utcán.
    más..

Tehát,hogy ha a Sony nem akar pofára esni,akkor támogatnia kell az Mp3-at és a Dvix-et is,ami meg is történt.
    Ilyen amikor az ember több üzletágban is érdekelt.
    Megjelentetek albumokat,de nem akarok kiadni olyan lejátszót,ami a tömörített verzióját támogatja./ hülye érzés lehet,mikor mindkét területen teljesíteni kell,de nem megy.Érdekes,most már rászánta magát.Most nem fontos,hogy a dvix-es filmeket ne lehessen megnézni a lejátszójával.Ez is csk azért történt meg,mert ha nem támogatja még jobban megszívja.
    Bár hangsúlyozom,hogy minkét formátúm föleg az Mp3 hivatalosan bejegyzett védjegyek,igy aki rögtön ezekkel kapcsolatban a warezra gondol az nem kóser....
    A sony is max a dvix-re mondhatta a legelején,hogy warez ugyani hogy Koepi csinálta és nem volt hivatalos.De már ez sem igaz,3 éve létezik
    a dvix mint márkanévjegy.Tehát a Sony bekaphatja...
  • Mike
    szvsz kénytelen támogatni
    de pontosan tudják, hogy a jónépnek mire kell
    és pont a Sony, aki mindig kitalál ilyen olyan másolásvédelmet, fogja engedni, hogy letöltött filmeket nézzél?
  • izb
    És most már nem érdekli??
    Hogy van ez??
  • Mike
    tudod az egyiket érdekli a szerzői jog, illetve nem teheti meg, hogy nem érdekli, a másik meg szarik rá
  • izb
    ebben igazad van.
    Már támogatja.
    De nagyon hoszzú idő kellett hozzá mig eljutott erre a felismerésre.
    Piacot is vesztett itt is és az mp3 lejátszók területén is,ugyanis amit nem ő talál fel az jó nem is lehet,ergo ne is támogassuk.
    Na erre nagy ívben szartak a vásárlók,igy jól meg is szívta.
    Lemaradt és a kacat kínai cégekhez képest is.
    A tévé dologról meg csak annyit,hogy a sony évek óta a 16:9 crt monitorát
    egy a képcsön megtalálható felső és egy alsó csikkal árulja.
    Mikor megkérdeztem hogy mi a szösz,arra azt felelték a márkakereskedében hogy az a feszítőcsík a trinitronos tévéknél.
    Ja a tv ára volt vagy 300000ft.
    A Samsung itthoni márkaszervize köszönöviszonyban sincs azzal,ami külföldön van.
    Ez Magyarország.
    Sajnos
  • Inquisitor
    Barátnőm anyukája vett már régebben egy Techwood nevű csoda lejátszót, elég ólcsó és sokat tud. Persze elég szkeptikusan álltam hozzá, de frissítés nélkül gyönyörű betükkel kiteszi a magyar feliratot szép olvasható betűkkel. (Attól függően milyen a kódolás hol kalapos az ő, ű, hol meg jó ... de nem zavaró.)
    Szépen viszi DVD-ről is a DivX/Xvid cuccokat és MP3-at. Annyi hogy nem max. sebességen kell írni a lemezt.
    Persze nem támogatja a QPEL-t és GMC-t, de ami lejátszó ugyan ezt tudja és támogatja ezeket is, még noname-ből is 28.000+ :(
    Tudom róla, hogy soknál típúshiba a tálca mechanika bedöglése pár héten belül.
    Tud valaki ajánlani hasonló árban olyat ami jobb? Alacsonyköltségvetésű ajándéknak lesz.
  • Ramore
    Nem értek egyet Veled, a Sony is belenyúlt a divx-be, és pl az NS32-es játékosuk 19.000Ft áron beszerezhető és egy firm frissítés után az egyik legjobb játékos a piacon. Televíziókról én is úgy gondoltam, ahogyan azt Te is, amióta azonban megvan a 150000Ft-os Samsung tévém, azóta már nem így látom a helyzetet, a márkaszervizük és a Samsung cég egymásra mutogat, nem ismerik el a hibás készülék problémáját és pitiáner módon viselkednek. Egy a lényeg, én senkinek sem ajánlom a Samsung márkát ezentúl.
  • Mike
    mi köze a memóriának a dvd lejátszókhoz?
    vagy te a lehető legdrágább memóriamodult veszed meg? tehát mondjuk 512 mb-ot nem 12k-ért, hanem 80k-ért? és azt hiszed, hogy az annyival jobb lesz? mert akkor nagy tévedés
  • Mike
    árszinvonal tekintetében ami a dzsunkáknál fullextra, a máskásoknál belépőszint

egyébiránt meg hagy hivatkozzak arra a bizonyos ár/érték arányra
  • Mike
    csakhiogy amig te a márkásoddal viritasz 5 év múlva is, (ami ugye addigra elavult) a haverod meg vehetett újabb és jobb szart
    míg te veszel 1-et, ő ugyanabból a pénzből 10-et

persze ez nem jelenti azt, hogy a dzsunka cuccok híve lennék, de nem vagyok sznob sem
    másrészről egy márkának mindig be kell tartania a szabályokat, mig a dzsunkáknak nem
  • Mike
    márka =/= minőség
    ugynazt a szart teszik bele, ugyanott készül, max más rajta a logo, meg erősebb a minőségellenörzés
    persze sznobok vegyenek csak 100k-ért lejátszót
  • psg5
    ok
  • izb
    Szerintem nem nagyon kapsz olyan memcsit aminek ne nagyon lenne valami neve.
    Max nem fogod szarrá húzni,és csak alap órajelen megy.
  • psg5
    akkor ha memóriát veszek a gépembe ne féljek a márkátlantól példáúl?
  • izb
    Nem minden a márka.
    Sajna a Sony és társai régen korszakalkotóak voltak mára ez már csak történelem.
  • psg5
    no comment kinek a pap kinek a márka:))
  • izb
    köszi
  • izb
    Én azt hiszem,hogy a 20000ft-os Samsung DVD lejátszó kb 10x többet tud mint egy árban vele egyivású Sony.
    Értem ez alatt a Dvix támogatást például.
    Televíziók terén is igen érdekes a felállás.
    A Samsung márkaneve mostmár 2 éve kb 3x többet ér mint a Sony-é mégis az utóbbi nem elég hogy szarabb is mint a másik de drágább is.
    Nekem Yamada DVD lemezjátszóm van,de ha kell kiáll bármelyik másik olyan márkás dvd lemezjátszóval,amelyik árban mondjuk úgy 20-és 50 ezer forint között van.

Nem minden a márka főleg a mostani időkben amikor a technológiai licencek bárki számára elérhetőek.
  • psg5
    ja és teccik az oldalad.
  • psg5
    na ez az ami nem igaz nem márkadíj vagy mondhatjuk úgy is hogy márka=minőség!!
    És a kínai cuuccok igenis szarok! és nem csak műszaki cuccok terén! És ne jöjjenek nekem azzal hogy a minőségit is ott gyártják!, mert lehet hogy ott gyártják de csak a munkadíj miatt hisz anyag stb igenis jobb mint amit a kínaiak nyomnak utánzatba. Ja és milyen melléfacsart duma az hogy pl: úgyis ugyanaz a chpkészlet a márkásban meg az utánzatban. na inkább hadjuk mert csak felheccelem magam.
    Mihez tartás végett 2 éve kezdtük el hogy párhuzamosan vesszük a márkás jó minőségi cuccot pl: dvd lejátszó, tv és ugyanakkor haver a vele megegyezőnek mondott úgyanolyan "chipkészletű", ugyanolyan "képcsőkialakítású" stb terméket csak ő a gagyi kínai utánzat. Nos 2 év után a márkás még mindig ugyanúgy működik a gagyi fényképező, dvd lejátszó és kávéfőző már vagy cserélve lett vagy meghalt!!!!!
    Nos ezért tartom igen élelmesnek azt a hozzászólást amire hivatkoztam.
  • izb
    Azért azt nem szabad elfeledni,hogy a 80000ft dvd lemezjátszó 50% márkadíj,és azok a kínai 15 ezer forintos lejátszók nem is olyan szarok.
    Célnak megfelelnek azt hiszem.
    És a másik fontos dolog,pedig az,hogy kár ennyit költeni rá,ha otthon egy szar zsunka 55cm tévéd van.
  • psg5
    kár hogy nem lehet pontozni hozzászólásokat, esetleg díjazni, szerintem eme hozzászólásod az eddigi év legjobb, legkifejezőbb hozzászólása!!
    Valamint nem csak ezen konkrét fórumra igaz és nem is csak a számítógépekre hanem minden egyéb fogyazstási cikkre valamint a pénztárcánkra.
    Persze teszem hozzá:sajnos kár hogy teljesen igazad van!!!!!

• Mike
    nem
    csak az ugrálás van
  • ReTeK
    a tied nem "kockásodik" be lejátszás közben csak úgy véletlen szerűen, ugyanazzal a filmmel néha jó néha meg nem ?
    bios volt frissítve de ua.
  • Mike
    van hozzá firmware, találtam, csak azt nem tudom, hogy a lejátszóben éppen milyen verzió van
    ezt hol tudom megnézni?
  • Banyapapa
    Itt nézted?
  • Breki33
    Mivel másfajta írónk illetve lejátszónk van.

ESetleg a magyar oldalon érdemes a firmware-t megnézni.
  • Mike at home
    :(
  • Mhosah Myth
    Hiába kérdezel úgyse fog senki se válaszolni :) :(
  • Mike
    minap vettem egy Yamada MX105-öt
    nos a problémám az, hogy ugrik a filmlejátszás, R1-es NTSC DVD-knél, MPEG4-nél
    de nem minden esetben

végeztem némi tesztet, divx 5.0 980 kbitnél ugrik, alatta nem
    érdekes módon xvidnél még 1600-nál sem, igaz ezek kicsi file-ok voltak, max 60-70 megásak

ötletek?
  • Mhosah Myth
    Hali!
    A kérdésem az lenne, hogy nekem egy LG divx-es lejátszóm van és, hogy a divx-es lejátszóknál a felirat nagyságát és elhelyezkedését lehet állítani?
  • ibrik
    A lejátszód nem támogatja sem a DivX5-nél sem az XviD kódolású filmeknél a QPEL és GMC tömörítést - az akadozást nagy valószínűséggel ez okozza.
    De ne keseredj el, nagyon sok játékos nem támogatja ezeket a különleges MPEG4 tömörítési extra funkciókat.
    Ja és nem csípi a rosszul megírt CD-ket sem.
    Ezenkívül csak SRT és SUB feliratokat ismeri.

Nem tudom, hogy tényleg másik verzióról van-e szó, de ez a firmware 2005.01.13-i:
    http://www.origamisystems.hu/airis/bank69%20(2005-01-13).zip

Amúgy kérdezgetheted a "sorstársaidat" is a magyar MPEG4-Players Fórum megfelelő topikjában: http://forum.mpeg4-players.info/index.php?showtopic=138&hl=airis
  • hajnee
    van egy Airis L 103E típusú lejátszóm. Feltöltöttem rá egy 2005-01-11-es frissítést,de a feliratokat még mindig nem kezeli. Tudnátok segíteni, hogy valahonnan letölthessek esetleg újabb firmware-t? Van még egy problémám: néhány filmnél akadozik illetve teljesen megáll a kép. Amikor ezeket a szgépemen játszom le, akkor semmi baj sincs, folyamatosan, hiba nélkül megy. Segítsetek léci, kb 5 napja vettem a játékost.
  • [Jakuza]
    Hat nem tudom, hogy a te DVD irod tudja e ezt, de altalaban szoftverrel kell atkapcsolni a bitsettinget.
    Pl DVD Info-val de tudja a Nero is allitolag.
    Az en irom bar nem Lite-on de az ahhoz keszult programmal http://www.liteonit.com/ODD/Zip/BookType135.zip at tudja allitani a DVD+R bitsettingjet esetleg probald ki, bar altalaban valamilyen hackelt firmware-re kell lecserelni az iro gyari firmware-t.S mivel nekem is NEC-m van de a regebbi tipus "2500A" es az is tudja a bitsettinget ketlem, hogy a 3540 ne tudna.
    Es hogyan lehet kiprobalni? Ertelemszeruen az a legtisztabb, hogy keresel egy olyan lejatszot ami eddig nem jatszott le +os lemezeket, megirod booktype bitsettingel mint DVD-ROM, utana mukodnie kell a lejatszoban.
  • NeoMaN
    azt nemtom, de ez hátha segít:
    link
  • ibrik
    Hmmm...
    Van olyan progi, ami ezt ellenőrizni tudja egy konkrét írónál?

Annyit tudok (a cdgrab.hu-ról), hogy ezt a Pio 109-es tudja a Buffalo 8.57-es firmware-rel, valamint a NEC 3520A a 1.25-ös firmware-rel.

A logika azt diktálná, hogy az én újabb 3540-esem tudná, de erre vonatkozólag sehol sem találtam információt (a NEC oldalán sem).