Asztali DivX lejátszók kórképe

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köszi

Én azt hiszem,hogy a 20000ft-os Samsung DVD lejátszó kb 10x többet tud mint egy árban vele egyivású Sony.
Értem ez alatt a Dvix támogatást például.
Televíziók terén is igen érdekes a felállás.
A Samsung márkaneve mostmár 2 éve kb 3x többet ér mint a Sony-é mégis az utóbbi nem elég hogy szarabb is mint a másik de drágább is.
Nekem Yamada DVD lemezjátszóm van,de ha kell kiáll bármelyik másik olyan márkás dvd lemezjátszóval,amelyik árban mondjuk úgy 20-és 50 ezer forint között van.

Nem minden a márka fõleg a mostani idõkben amikor a technológiai licencek bárki számára elérhetõek.

psg5
ja és teccik az oldalad.

F.K.T.

psg5
na ez az ami nem igaz nem márkadíj vagy mondhatjuk úgy is hogy márka=minõség!!
És a kínai cuuccok igenis szarok! és nem csak mûszaki cuccok terén! És ne jöjjenek nekem azzal hogy a minõségit is ott gyártják!, mert lehet hogy ott gyártják de csak a munkadíj miatt hisz anyag stb igenis jobb mint amit a kínaiak nyomnak utánzatba. Ja és milyen melléfacsart duma az hogy pl: úgyis ugyanaz a chpkészlet a márkásban meg az utánzatban. na inkább hadjuk mert csak felheccelem magam.
Mihez tartás végett 2 éve kezdtük el hogy párhuzamosan vesszük a márkás jó minõségi cuccot pl: dvd lejátszó, tv és ugyanakkor haver a vele megegyezõnek mondott úgyanolyan "chipkészletû", ugyanolyan "képcsõkialakítású" stb terméket csak õ a gagyi kínai utánzat. Nos 2 év után a márkás még mindig ugyanúgy mûködik a gagyi fényképezõ, dvd lejátszó és kávéfõzõ már vagy cserélve lett vagy meghalt!!!!!
Nos ezért tartom igen élelmesnek azt a hozzászólást amire hivatkoztam.

F.K.T.

Azért azt nem szabad elfeledni,hogy a 80000ft dvd lemezjátszó 50% márkadíj,és azok a kínai 15 ezer forintos lejátszók nem is olyan szarok.
Célnak megfelelnek azt hiszem.
És a másik fontos dolog,pedig az,hogy kár ennyit költeni rá,ha otthon egy szar zsunka 55cm tévéd van.

psg5
kár hogy nem lehet pontozni hozzászólásokat, esetleg díjazni, szerintem eme hozzászólásod az eddigi év legjobb, legkifejezõbb hozzászólása!!
Valamint nem csak ezen konkrét fórumra igaz és nem is csak a számítógépekre hanem minden egyéb fogyazstási cikkre valamint a pénztárcánkra.
Persze teszem hozzá:sajnos kár hogy teljesen igazad van!!!!!

F.K.T.

Mike
nem
csak az ugrálás van

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

ReTeK
a tied nem "kockásodik" be lejátszás közben csak úgy véletlen szerûen, ugyanazzal a filmmel néha jó néha meg nem ?
bios volt frissítve de ua. <#szomoru1>

Mike
van hozzá firmware, találtam, csak azt nem tudom, hogy a lejátszóben éppen milyen verzió van
ezt hol tudom megnézni?

Banyapapa
Breki33
Mivel másfajta írónk illetve lejátszónk van.

ESetleg a magyar oldalon érdemes a firmware-t megnézni.
Mike at home
:(

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mhosah Myth
Hiába kérdezel úgyse fog senki se válaszolni :) :(

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Mike
minap vettem egy Yamada MX105-öt
nos a problémám az, hogy ugrik a filmlejátszás, R1-es NTSC DVD-knél, MPEG4-nél
de nem minden esetben

végeztem némi tesztet, divx 5.0 980 kbitnél ugrik, alatta nem
érdekes módon xvidnél még 1600-nál sem, igaz ezek kicsi file-ok voltak, max 60-70 megásak

ötletek?

Mhosah Myth
Hali!
A kérdésem az lenne, hogy nekem egy LG divx-es lejátszóm van és, hogy a divx-es lejátszóknál a felirat nagyságát és elhelyezkedését lehet állítani?

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

ibrik
A lejátszód nem támogatja sem a DivX5-nél sem az XviD kódolású filmeknél a QPEL és GMC tömörítést - az akadozást nagy valószínûséggel ez okozza.
De ne keseredj el, nagyon sok játékos nem támogatja ezeket a különleges MPEG4 tömörítési extra funkciókat.
Ja és nem csípi a rosszul megírt CD-ket sem.
Ezenkívül csak SRT és SUB feliratokat ismeri.

Nem tudom, hogy tényleg másik verzióról van-e szó, de ez a firmware 2005.01.13-i:
http://www.origamisystems.hu/airis/bank69%20(2005-01-13).zip

Amúgy kérdezgetheted a "sorstársaidat" is a magyar MPEG4-Players Fórum megfelelõ topikjában: http://forum.mpeg4-players.info/index.php?showtopic=138&hl=airis

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

hajnee
van egy Airis L 103E típusú lejátszóm. Feltöltöttem rá egy 2005-01-11-es frissítést,de a feliratokat még mindig nem kezeli.<#shakehead> Tudnátok segíteni, hogy valahonnan letölthessek esetleg újabb firmware-t? Van még egy problémám: néhány filmnél akadozik illetve teljesen megáll a kép. Amikor ezeket a szgépemen játszom le, akkor semmi baj sincs, folyamatosan, hiba nélkül megy. Segítsetek léci, kb 5 napja vettem a játékost.<#worship>

[Jakuza]
Hat nem tudom, hogy a te DVD irod tudja e ezt, de altalaban szoftverrel kell atkapcsolni a bitsettinget.
Pl DVD Info-val de tudja a Nero is allitolag.
Az en irom bar nem Lite-on de az ahhoz keszult programmal http://www.liteonit.com/ODD/Zip/BookType135.zip at tudja allitani a DVD+R bitsettingjet esetleg probald ki, bar altalaban valamilyen hackelt firmware-re kell lecserelni az iro gyari firmware-t.S mivel nekem is NEC-m van de a regebbi tipus "2500A" es az is tudja a bitsettinget ketlem, hogy a 3540 ne tudna.
Es hogyan lehet kiprobalni? Ertelemszeruen az a legtisztabb, hogy keresel egy olyan lejatszot ami eddig nem jatszott le +os lemezeket, megirod booktype bitsettingel mint DVD-ROM, utana mukodnie kell a lejatszoban.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

NeoMaN
azt nemtom, de ez hátha segít:
link

ibrik
Hmmm...
Van olyan progi, ami ezt ellenõrizni tudja egy konkrét írónál?

Annyit tudok (a cdgrab.hu-ról), hogy ezt a Pio 109-es tudja a Buffalo 8.57-es firmware-rel, valamint a NEC 3520A a 1.25-ös firmware-rel.

A logika azt diktálná, hogy az én újabb 3540-esem tudná, de erre vonatkozólag sehol sem találtam információt (a NEC oldalán sem).

NeoMaN
booktype bitsetting (ez csak +os lemeznél létrehozható dolog)
Ha ezt rányomnja a lemezre (csak néhány író képes rá), minden lejátszó le fogja játszani, mivel gyári, nyomott lemezként azonosítja.

- osnál ilyen nincs tudtommal, ezért írtam, hogy a +os közelebb áll a gyári lemezekhez

ibrik
Na akkor már többen is, tagonként összehoztuk a teljes igazságot. <#vigyor>

Mondjuk az utolsó mondatodat nem értem.
Nincs szó ideális vagy nem ideális megoldásról.
Egyszerûen nem játszák le és kész.

[Jakuza]
Hat ez nagyon nem igaz.
Legalabbis a hozzaszolasod 2. resze.
Ezeket a lemezeket nyomjak nagy ipari gepeken, nem sok kozuk van az irhato lemezekhez.
Amugy az irhato lemezeket is meglehet irni al DVD-ROM-kent, ha az iro tudja a bitsettinget es ezaltal az asztali DVD mint szabvany DVD-ROM-nak ismeri fel.
A regi tipusu DVD lejatszoknal idealis megoldas lehet ha nem ismeri fel valamelyik formatumot.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

ibrik
Ez már csak azért sem logikus, amit leírtál, mert a mûsoros (bolti) DVD-k már nagyon régóta léteznek, a "plusszos" DVD-lemezek meg csak kábé 4-5 éve vannak.
A régi (csak a "mínuszost" támogató) lejátszók nem is tudnak mit kezdeni a plusszos lemezekkel.
Ezért logikusabb, hogy a mûsoros DVD-ket, ha minden (régi és új) lejátszó kezelni tudja, akkor azok valószínûleg inkább "mínuszosak"...

Habár itt meg kell jegyeznem, hogy elvileg a "plusszos" vagy a "mínuszos" jelzés csak az írható/újraírható lemezekre vonatkozik - de azért maguk a bolti DVD-k is írható lemezként kezdték a pályafutásukat, mielõtt valami film került rájuk...

NeoMaN
Tudtomal a + os szabvány jóval közelebb áll a gyári dvd-hez mint a mínuszos
ezenkívûl a gyári lemezeknél nincs olyan, hogy - vagy +

Még az is elõfordulhat (majd), de általában vagy bolti, vagy már megírt dvd-im vannak, azokat meg általában készen veszem, arra írja az ipse, amire õ gondolja, max. én szopok... <#vigyor3>
nah, ezt se tudtam eddig, köszi... <#lama>
Ramore
Amennyiben a Blue-Ray és a HD-DVD összefog, amirõl már folynak a tárgyalások, akkor igen valószínû, hogy megvan a jövõ adathordozó formátuma.
Banyapapa
FVD?
EVD?
:D

Ezeket ki támogatja?
Blue-ray-vannak egy páran, HD-DVD-nél is a MS plö,de azokat? :o

ibrik
Az eredeti (bolti) DVD-k mind "mínuszosak" - és valószínûleg nem is lesznek plusszosak, mert a következõ trend az új, nagy kapacitású médiaformátumok "bejövetele" : Blue-Ray (Sony), HD-DVD (NEC, Toshiba), FVD (Tajvan), EVD (Kína),...

Banyapapa
Ja hogy nem te irnád?
Mikor nem vott irom,odavittem a lemezeket a hápsihoz és szipen arra irta meg,elkerülendö a otvar DVD problemsz:P

Sz'tem egyszerûbb alapból olyan lejátszót venni, ami mindkettõt játssza, minthogy utána évekig görcsölni DVD-vétel, vagy íratás elõtt, +os -e, vagy -os. <#kacsint> Én sem vagyok híve a gagyi lemezeknek (sem!). Mert úgy tartom, "aki olcsón vesz, drágán fizet" és ez ált.ban ablakon kidobott pénz! (csak kicsit várni kell, mondjuk, míg lejár a gari stb. (igaz, addig jobb esetben "élvezheted a pénzed ellenértékét! /=kb 1 év!/) <#ravasz1>
Banyapapa
Eredeti DVD-nél nemtom van-e plusz-minusz:P
Én még olyan feliratot nem láttam egyen sem.
Van 3 márka amit használok ( mert ez irta a hivatalos honlap a DVD irhoz), TDK, Datawrite (prodisc-es),meg verbatim.
Ezek elég jok,de majd több év mulva derül ki megmaradtak-e a cuccok rajta,és naon remélem hogy IGEN:).

Bár sztm DVD-je válogatja mit kit szeret:P
pl: PS2-vel szoktam DVD-t nézni ,igaz ritkán,de Primco-nál olyan hangok jönnek ki hogy ujuuuujjjjj:D ami neki a kedvence az a Hunday feliratu lemez (meg még a DATAWRITE-t csippantja) ,semmi hang simán megy.
TDK-ra tojikrá, a getzie:P

Fogalmam sincs... <#nemtudom> (Mondjátok meg Ti!) Én csak úgy tudom, ha veszek pl. "gyári" DVD-t, az lehet pluszos is, vagy minuszos is (vagy ugyanúgy az írottnál is...) <#confused>
<#nyes> hát nem is!
Fõként Magyarországot árasztják el a szar minõségû, olcsó cuccokkal, mert itt nincs fizetõképes kereslet! <#szomoru2> Ezeket a távolkeletiek hulladékokból, (="dzsunkán" <#levele> ) rakják össze. Az igazság az, hogy ha minõségi DVD-lejátszót akar venni az ember, azok még ma(!) sem 15-20 vagy akár 40K körül lennének árban, hanem 80-100 körül. Szal' nem csak a "fejlõdés" nyomta le ezeknek az árait! (ld. fent!) <#ejnye1>
Node minek hozzák ide be ezeket a cuccokat, ha ennyi itt a bérbõl és fizetésbõl élõk átlag havi fizuja?? <#shakehead>
Banyapapa
Mire jobb a plusszos DVD?

Banyapapa
Hja:)
Van akik szerint a csucsgépeik jok, az alatt meg..............
Meg áraikban régebben elvoltak szállva maguktol (lehet most is).
Közben a "rix-rox" is Samsung/LG kettös lenyomja öket:P

Jah, ez így érthetõ is és legalább hallok olyanról, ami "márkás, mégsem válogatós"! <#eljen> Csakhát a 40e Ft ezesetben kissé zavaró, 20nál többet nemigen szánnék rá.. Egyébként+ fogalmam sincs, ha veszek egy DVD-t,h. az plusz-os, v. minuszos-e! <#nemtudom> Így nekem a legbiztosabb, ha mind2-t tudja. (ezért nem kéne az említett JVC sem..) Múltkori akcióban a Metro újságjában (net!) láttam egy érdekeset: AEG(!) dvd-lejátszó, fekete, jól nézett ki stb., node hogy az AEG milyet gyárthat, elképzelésem sincs! <#conf> (árát sajna nem tudom!)
ibrik
Vannak köztük jók is, de azok még drágábbak.
Amelyek tényleg jók, azokat nem valamelyik kínai csin-csüng betanított füldmûvelõ rakta össze... <#vigyor>

Banyapapa
sony 1 fos:P

ibrik
Hát ha a DVD-id fele "plusszos", akkor tényleg annyi nem fog rajta menni - feltéve, hogy megveszed...

És tényleg - legjobb a legolcsóbb lejátszók közül megvenni úgy az egyiket, hogy magaddal viszed többféle lemezedet és ott a boltban/üzletközpontban kipróbálod mindegyiket.

Mondjuk amit mondtam, arra a szabályra én vagyok az azt megerõsítõ kivétel. <#vigyor>
Nekem egy Yamaha DVD-S550-em van - a 40eFt-os árával nem a legolcsóbb modell - és minden médiaformátumot lejátszik a DVD-RAM, DVD-Audio és SACD kivételével - na de ez utóbbiak nekem nincsenek és nem is lesznek, így ennek megfontolása után, na meg hogy a házimozierõsítõm is a hangfalkészlet is Yamaha, ezért vettem meg a fent említett játékost.

Hálás köszi, igaz, errõl véletlenül én is tudtam.. <#buck> egyébként láttam nemrég 20 körülért JVC-t is feketét, jól néz ki, de jópár dolog nincs pipálva nála, mint pl. +DVD stb. Valaki felvilágosítana, mi van akkor, ha a lejátszóm csak minuszos DVD-t tud játszani?? Akkor a fele DVD-m nem fog menni rajta?! <#wow2>
Hát, én eléggé nehéz eset vagyok, szeretek elõtte tájékozódni, nemcsak bemegyek az elsõ Tesco-ba és berakom az elsõ kezembe akadó lejátszót a kosárba kenyér mellé.. <#crazya>
Nem tudom, hallottatok-e már olyanról, hogy valaki megveszi pl. a legmenõbb Sony-cuccot jó drágán, oszt' az elsõ másolt lemeznél bemondja az unalmast.. (nem véletlenül!) Miközben a csóró haverja egy gagyi, ócsó' géppel minden szart lejátszik! Mer' én mán' igen... <#papakacsint>
ibrik
Ez csak firmware kérdése - hogy milyen karakterkészletet/színt írtak bele...

Ramore
én sem vennék Pana cuccost asztali dvd játékosnak, de feketét kerestél, én meg beleakadtam.
Banyapapa
Tökéletes ugy sincs:P
Másolt DVD-t mindnek kell vinnie (én még 6inone origi DIVX dvd-t nem láttam:),csak nem primco-val kell etetni.
Érdemes azon a játékos oldalon a forumokat megnézni sok érdekeséget lehet ott olvasni.
Engem csak a rikito sárga feliratozás zavar 1-2 játékosnál.

Köszi a tippet, ez már jobban hangzik.. <#eljen> Gondolom, ez lehet az: http://www.packardbell.co.uk/products/node1767.asp (bocs, linkelni nem tudok..)Nekem pl. Packard-Bell számítógépem van és tudom, hogy annál ez minõséget jelent! Csak ha megnézed pl. a Média Markt-ban az árjelzõn használt, "tudást jelzõ pipákat" a cellákban, általában pont a márkás nevû cuccoknál nincs kipipálva minden cella. Olyat meg nem szivesen vennék, ami másolt cuccal, vagy plusz-os DVD-vel stb. stb. meg se nyikkan..<#nemtudom>
batman
Én nem régen egy Packard-Bell nevû cuccot vettem a Elector Worldben, 16 ropi, fekete az elõlapja, és eddig nem volt vele semmi gondom, mindenemet lejátszotta. Feliratot is kezel elvileg, de még nem próbáltam, illetve lehet, hogy valamit frissíteni kell hozzá, ahhoz nem értek.

[...] Te romboló állat! Te sátán!

Hmm... köszi, errõl véletlenül tudok, mert a Panasonic márkaboltjaiban az utóbbi hetekben éppen akciósan 19.990-ért ment a fekete "DVD-S29" (gondolom, ugyanaz!). Csak nekem van egy olyan félelmem, hogy minél "márkásabb" egy asztali dvd-lejátszó, annál "válogatósabb" is, sajna. Ez mások tapasztalataira épül. Olyan kéne, ami "mindenevõ", mégis (viszonylag!)márkás és fekete! <#whatever> (nem vagyok híve a "gagyinak" szórakoztató elektronikából, videolejátszót pl. szivesen vennék Paná-ban, Sony-ban stb. viszont a dvd-lejátszó sajnos más tészta - sz'tem..)<#confused>
Ramore
Az a lényeg.