Asztali DivX lejátszók kórképe
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
szerintem eddig a legjobb vétel a piacon
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Tudna valaki olyanban segíteni hogy szeretnék venni egy DivX-es DVD lejátszót, de olyat, amiben van rádió. Nem nagyon találok ilyet. <#nemtudom>#nemtudom> Tudom hogy komplett házimozi szettben van ilyen, de mivel van egy Genius 5000-es hangfalszettem amivel megvagyok elégedve, szívesebben kötném azt rá egy lejátszóra és nemcserélném le. Profi rendszerre nincs keret! Elõre is köszi a tippeket! Esetleg valamilyen oldal ahol átláthatóan lehet keresni? (lehetõleg webáruház és nem infós oldal) THX! Bye.
AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM
Valami olyasmi ár/érték arányú cucc, mint a jó öreg Yamada 6600, 6700, 6800 vagy nmelyik CyberHome?
Kezd nagyon zavarni a jelenség.
Tamashi dv 208 ix
természetesen vannak filmek amiket simán lejátszik, tehát nem a dvd/cd iróra gyanakszom
valami ötlet?
Már négyszer elváltam, de 70es a karakterem.
Mol lehet még manapság kapni ezt a Cyberhome DVD 4620-at? Mert már nemigen találom csak a 2x drágábbat.
kösz
talán itt a gond😄
köss kábeltv-t, az szebb😄
tehát, ha kikapcsolod a dvd-t akkor lesz rossz a kép....
hát erre van ugye az az igen egyszerû megoldás, hogy pl "nem kapcsolod ki"😄
Valósznûleg, amíg átmegy a dvd-n a jel, gyengül(merthogy átmegy azokon adolgokon, amik amúgy bekapcsolt állapotban használnák.)
bizonyára a dvd-ben van egy picike beépített mini jelerõsítõ.
ami ugye kikapcsoltá állapotban nem müxik.
vagyis kapcsold be😄
ha az elméletem igaz, akkor ha az antennát simán bedugod a tv-be, ugyanolyan jó lesz a kép. próbáld ki.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Köv. problémám van:
Yamada DVR-8400X felvevöm van, bemegy a tunerébe az antenna, onnan a tv-be.
Ha ki van kapcsolva, a tv-n zavaros a kép, ha bekapcsolom jó lesz a tv-n is az adás.
Valami zavar megy a tunerére, de nem tom miért. Idegesítõ...
Megoldható ez?
köszi
Mint minde esetben, itt is van egy szerzõdés... ami abban áll, az szent.
Jogilag kénytelenek ugye legalább 1 év garit adni a termékre, de hogy ez melyik szervízbe szól, az az õ dolguk. Van asszem valamikorlátozás, hogy ha 1 hómnapon belül nem javítják meg, akkor visszakérheted az árát.
A helyzet gondolom az, hogy viszonteladót választottál. Vagyis egy kis miskolci cég adta el az Orion termékeit, de nem saját garanciával, hanem az eredeti garival.
Õk meg megszûntették a szerzõdésük az Orionnal.
Amennyiben a garipapírodon a pesti Orion cég áll, nem tehetsz semmit(ez valószínûtlen, mert nem lett volna legális), de ha a garipapíron a miskolci gép neve áll, akkor gari lejártáig õk kötelesek a szervízmunkát vállalni.(jelen esetben nekik kellene felküldeni a lejátszót, s ha posta miatt rongálódik, vagy nem tudom, akkor meg az is az õ hibájuk).
Én azt javaslom, menj be a boltba, és vágd a képükbe, hogy a garipapíron az õ nevük is áll(és nem csak az Orioné), és igenis kötelesek a szervízmunkát lebonyolítani, mert neked az õ Orionos szerzõdésükhöz a világon semmi közöd.
He nem jön össze, megpróbálhatsz a fogyasztóvédelemmel fenyegetõzni. Legtöbbször bejön, és a mai világban elveszteni 1 bolt barátságát nem nagy valami😄
Ha nem jön be, akkor meg lehet tényleg hívni a fogyasztóvédelmet, tõlük megkérdezni, mi is itt a helyzet. Õk a profik ezekben a jogi dolgokban.
De annyit elõre elárulhatok, ha a cég nem teljesíti a szervízkötelezettségeit.... akár az áruforgalmi jogát is megvonhatják...
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Na kéne egy kis segítség. Kidobjam, vagy hívjam a fogyasztóvédelmet?
Az a helyzet, hogy áprilisban vettünk egy Orion HT - 500 - as lejátszót hangfalakkal együtt. Most a dvd berakása után hangos kattogások után error üzenetet írt.
Mivel van szerencsém egy hatalmas borsodi metropolisban élnem ( miskolcon ), gyorsan be is vittem a hivatalos márkaszervízbe...
Azzal fogadtak, hogy - hihi, az Orion megszüntette a vidéki szervízelést. Csomagoljam be, küldjem fel a " nagyvárosba " és ott kijavítják.
Kérdem én...a készülék megvásárlásával én bizalmat adtam a cégnek, hogy az õ terméküket vásároltam meg. Most elvárnának tõlem hogy saját költségemre szállíttassam, rázassam össze a postával a csomagot, ami nem filléres kiadás lenne.
Szerintem a szervíz feladata közé tartozik, hogy átvegye, és felszállíttassa javításra. Ehelyett meg sem nézték.
Valaki egy ötlettel, érdemi ötlettel ha tudna segíteni azt megköszönném.
Ezt azért nem hiszem el, hogy ilyen dolgok történjenek.......
elég ha egy DirectVobsub fel van telepítve a gépre plusz a matroska és ogm codec-ek, és lejásza akár a Microsoft media player(vagy a 6.os vagy 11-es) is.
Ha az mégse boldogulna vele, akkor a VLC player az ami talán a legjobb.
(A felirat növelést pedig a tálcán megjelenõ DirectVobsub ikonra kattintva majd a beállítások menüpontba megteheted)
csak mintha azt mondtad volna, hogy nem "égetve" is lehet aviba feliratot tenni.
úgy, hogy az illetõ késõbb mondjuk növelhesse a felirat méretét.
de mind1 nem fontos.
Videó szerkesztés (AVI, OGM és MKV fájlok kezelése):
mint pl.:
# AAC és más hangsávok kezelése
# Avi-ba felirat égetése
# Avi-k összefûzése
# MKV átkonvertálása AVI-ba
# Mûveletek MKV-kkal
# Mûveletek OGM-ekkel
# OGM átkonvertálása AVI-ba
# Szinkron behelyezés stb.
link
(na nem égetve, hanem normálisan, hogy aki nézi tudjon majd fontot meg betûméretet választani, meg ilyenek).
vagy ilyet nem lehet?
Van nekem egy yamada 6800 x plus-os lejáttszóm.
Leszedtem a frimwaret
Két iso van benne,melyiket írjam ki ha lemezrõl akarom frissíteni?
A mediatek mtk-t,vagy a yamada6800xp-t?
És ha kiírtam ,hogy frissítsem?
Odáig ok ,hogy lemez be..de utána melyik menûpontot kell választani?
Elõre is köszönöm.
Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit
avi-ban nem lehet feliratot tárolni? na nem beleégetni ugye, hanem tárolni.
Ogm media:
Konténer- v. tárolófájl, ami képes kompaktan tárolni egy fájlban a videófolyamot, hangsávokat, és feliratsávokat. Ennélfogva a benne levõ feliratokhoz felirat filter szükséges. Eredetileg mpeg4-es videó, és ogg vorbis hangformátum tárolását jelentette, de ma már szinte bármilyen formátumú videó és hang lehet benne.
mkv media:
Matroska video. Ugyanolyan konténer fájl, mint az ogm, a különbség annyi, hogy az mkv feliratozása Unicode karakterkészletû nyelveken írt feliratokat is meg tud jeleníteni (pl. japán).
Ez meg a drágább verzió. eleve van benne ogg, de new age-el az olcsóbban is.
Nem rosz lejátszók, nem drágák, de majdnem garantálom ,hogy jobbat több pénzért se kapsz. vannak még a Yamadák, de azokkal távirányítógondok vannak. Yamadákon is ugyanaz a New age firm van amúgy.
elõzõt úgy látom már nem kapni, sajna.
azon az oldalom mondjuk sokmindent találhatsz a lejátszókról. információkat.
az ogm-et nem ismerem. azt tudom, hogy a vorbis féle video, de nem tudom, hogy csak az audio más-e vagy saját video rész is van. mert ha sima xvid+ogg, akkor vinnie kéne a játékosnak.
mkv... az komolyabb... nem is tudom, a PSP vagy az ipod formátuma-e...
bár valójában az is csak ügyesen tömörített mpeg4... ot az audio a komoly ügy.
nem tudok olyan lejátszót, ami ezeket biztosan lejátsza.
Milyen játékost ajánlotok 20-30e ft-os sávban.
Lefontosabb a képminõség (elegem van már a gagyi-olcsó lejátszók homályos képébõl)
és jó lenne az ogm, mkv támogatás (anime filmekhez).
Thx.
😄
... nem is csodálom😄 nem sokát értesz a nethez, gondolom....
próbáld elõbb feltölteni valahova, és aztán linkelni😄
Kipróbáltam a Dinderi v3.0 firmware-t és tényleg jobb lett a menüje.
De van egy másik is azon nagyon színes lesz a háttér,viszont a menüje ugyanolyan két kockás mint az eredeti.
Amúgy meg érdemes rajta lecserélni a gyári firmware-t, mégpedig a Dinderi v3.0 firmware-re, ez nagyon király, lecseréli az egész menüt, meg annyi mindent javít hogy felsorolni is nehéz lenne.
Szóval szerintem ez az egyik legjobb DivX játékos a piacon de csak is a dinderi firware-el <#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor>
aki elolvassa fasz
Eddig mindent visz.(Csak még nem próbálkoztam Firmware frissítéssel,de hamarosan.)
Egyetértek veled "sonic333", szerintem is vigyázzatok az olcsó Tescós DVD-kkel,mert amennyivel olcsóbb,annyit nem ér meg.
Nekem azelõtt Airis L103E DVD játszóm volt,de annyira bóvli volt,hogy másfél év után teljesen tönkrement.Pedig amikor vettem,akkor még nem is volt annyira olcsó, 21 ezer pénz volt.Utána kicsivel többért 25-ért már van egy profi játékosom.
Pioneer Forever
ehhez sajnos nem értek, talán a többiek..
Jó régen vettem egy jvc th- s11 tipusú lejátszót. Divx- es, de az aviknál nem játsza le az srt és sub kiterjesztésû feliratokat:-( JVC doktort is kérdeztem, de majnem leharapta a fejem. Firmware állítólag nincs hozzá. Neten biztos nincs fenn, mert már mindenhol kerestem. Van egy lengyel oldal, ahová átirányítottak, de hiába próbáltam ki amit ott írnak, nem jártam sikerrel. Ha esetleg valakinek van ilyen lejátszója és/vagy vágja a témát, segíthetne.
Köszi Skacok!
Deőőőő, dejőőőő!!
http://pspfilez.extra.hu/
voltak eleinte apró hibái de felraktam egy jó kis hackelt firmwaret, és már sokkal jobb.
Mindent visz szinte még az OGM-et is, igaz ahhoz nem tud társítani feliratot, de lehet hogy az újabb firmek ezt is megoldják
Az olvasófeje is minden szart visz akármit rakok bele,nem lehet kifogni rajta.
Elõtte Hyundai/Orion játékosom volt, ez dupla annyiba került, de megérte mert a képminõség DVD Videonál annyival jobb hogy beszarás.
Ma a régi hyundai-t is visszadugtam hogy összehasonlítsam õket mégjobban,egyszerre teszteltem õket ugyanazzal a filmmel és nem hittem a szememnek hogy ilyen különbség a két lejátszó között, a hyundai-on fakóbb homályosabb,elmosódott a pioneeren pedig borotvaéles/stabil/remegésmentes a kép. Olyan a különbség mintha VHS videoról váltottam volna.
Úgyhogy szerintem vigyázzatok ezekkel a tescos olcsó DVD-kel mert, ha divx-ben nem is rossz némelyik az összerakás/képminõség nagyon köcsög.
üdv
aki elolvassa fasz
én kérdésem(eddig kb 1 lemezt próbáltam ki, nem az enyém a meghajtó). hol lehet megnézni milyne firm van rajta? a Cyberhome-on speciel. honnét tudom hogy a legújabb new age van-e rajta?
May the force serve you well!
pedig ott vettem
lejatszas kozben lassaban kattok mint amikor nem jatszik le :S
egesz hangosan :S
neked nincs ilyen ?
idézem: "CyberHome DVD-4620 DVD,Divx Lejátszó Fekete: 11.400 Ft (Frissítve New Age firmwarrel) Raktáron"
yamada is kb ugyanezt tudja.
csak a boltos szerint a Cyberhome "minõségibb".
A Yamada analógba is tudja az 5-1-et, de a távkapcsolója szar.
A boltos szerint mindkettõ igen jó amúgy.