Asztali DivX lejátszók kórképe

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hol lehet ilyet venni?

sumi
elektro shock 19 900 -ért

Breki33
deha mégis ilyet akarsz ajánlom ezeket hozzá

30.000 körül van erõsítõvel

És akkor csak a lejátszó kell már.
Hol sikerult ezt a szart venned?? Miert nem probalod visszavinni, ha egyszer szar??

sumi
Hali.A problémám a következõ:vettem 1 asztali divx lejátszót,ami régio2-es.ki lehetne kódolni?semmi infot nem találok róla.
Ezt azért kérdezem ,ert tök mindegy neko mit adok bele,dvd-t,vagy divx-es filmet mindegyiknél szaggat/akadozik lejátszás közben,tehát élvezhetetlen....

Tipus:

ITT ELEKTRONICS VD 533 DIVX DVD LEJÁTSZÓ.

HELP!!!!!!!!!!!!!!

kÖSZI

Esetleg valami leirást a készülékrõl...frissités,stb....

Ami a dobozon található felirat:

-Compatibile with DIVX 3.11/4.0/5.0
-Compatibile with DVD/VCD/CD/MP3/CD-R/JEPEG/KODAK PHOTO
-Dolby Digital AC-3 DTS Surround 5.1 Channel Output
-Digital Optical Output/Digital Coaxial Output Scart Output or VGA
-Progressive Scan with Normal DVD Function

S/N:080500584

Breki33
az olyan is
Haliho!
Nem tudtok vmi olyan házimozi rendszert,ami divx-et is lejátzsa,és ugy 50 rugó környékén van?
És esetleg vmi netcimet ahonnét lehet rendelni?Byezz
CSOCSO
megvan az xbox.. lejatszik mindent!!!
ogg... divx.. xvid.. feliratok is jok.. meg minden..szal fasza
[Jakuza]
Hat HDTV mindenkeppen lesz (sot mar van is) ami a duplajat fogja tudni felbontasban a mai televizioknak.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Nem akarok vitát nyitni arról, hogy milyen felbontásban érdemes tömöríteni...
Ebben a fórumban is elvitatkozgatnak errõl (angolul).
Esetleg Soulhunter által felrakott képeket (screen captures) érdemes megnézni: eredeti DVD kép vs. XviD encoded
Hasonlóakat tudnék én is mutogatni, de nem tudok hova képet felrakni (csak mert).
Én egyébként egyelõre PC+monitor-ra "gyúrom" a képminõséget, s hogy késõbb milyen lejátszók és TV-k lesznek, azt majd meglátjuk... s úgyis csak olyan filmeket rakok el, amiket évek múltán is szívesen elõveszek.

Breki33
Airis L103E DivX és DVD lejátszó AKCIÓ!
airisdivx

Régi ár: 15.570 Ft +ÁFA (19.463 Ft)
Aktuális ár: 15.000 Ft +ÁFA (18.750 Ft)

Kosárba tesz:

• Magyar ékezetes karakterek támogatása a feliratokban ( .SRT, .SUB )
• Teljes magyar nyelvü OSD menü
• DivX (3.xx,4.xx,5.xx) DVD, DivX Pro, XviD, SVCD, VCD, CD Audio, HDCD, MP3, JPEG, Kodak Photo CD támogatás
• Dolby Digital dekóder
• Csatlakozók: Scart, S-Video, kompozit, 5.1 analóg, optikai, koaxiális
• DTS kompatibilis
• Chipset: ESS Vibratto II ES6698F
• MP3 lejátszás DVD-rõl

DivX (3.xx,4.xx,5.xx ) DVD Video, SVCD, VCD, CD Audio, HDCD, MP3, JPEG támogatás, Dolby Digital dekóder, optikai, koax és analóg 5.1 kimenet, DTS kompatíbilis
Mayday
Nem reklamozni akarok, de akit erdekel:
A MediaMarkt most hirdeti akcioban a PHILIPS DVP630-at 24990-ert, de a Philips nem tudta szallitani, es helyette PHILIPS DVP720-ast adnak, ugyanezen az aron. Ez utobbi keszulek jelenlegi ara egyebkent meg 45 ezer korul mozog, es a Speier forum alapjan elegge rendben levo jatekosrol van szo.

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

zakika
szerintem a 1024*576 is minosegvesztes, mert nem az eredeti felbontas ban
es meg ezentul pazarlas is
szamold csak ki, menyi bit jut egy pixelre...
a 1024*576nal 1800 kbps nel 0,122 ami nagyon gyenge eredmeny
720*705nal 1500 kbps nel 0,205 ami mar kezd jobb lenni

szerintem kereszni kell a kompromisszumot a felbontas/ filemeret es bitrate kozott, de a TV akkor is csak megadott maximumban tud visszaadni dolgokat

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

Laalee
én inkább megnyomom a zoom gombot, ha zavar hogy szélesvásznu 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Mert a 720x576-os felbontás az 16:9 arányú a DVD-nél, s ha 4:3 arányú (vagyis inkább "pixel aspect ratio") AVI-t akar belõle csinálni az ember, akkor vagy 720x405 (ez ugyebár lefelé konvertálás, egyértelmû minõségromlás) vagy 1024x576 felbontásba kell tömöríteni. Persze a file-méret (bitrate) mindkét esetben azonos (2 CD ill. 1/3 DVD méret, kb. 1400-1800 kbit/s video bitrate, film hosszától függõen).
Magyarán nem "pazarlás" ...
Esetleg tömörítsd be ugyanazt a filmet (VirtualDubMod 1.5.10; avisynth: MPEG2dec3,YV12toYUY2,Lanczosresize; Xvid 1.02: 1 vagy 2 b-frame (1500 kbit felett/alatt), hvs-best quant matrix, trellis, 2-pass) 720x405 (ill. 404) és 1024x576 felbontásba is (persze ebbõl alul/felül többnyire vágni kell) és nézd meg a különbséget...
Szerintem sokkal jobb lesz a nagyobb felbontásban...
Bár az 1.1-es XviD-ben már van auto-AR funkció, ami azt jelenti, hogy AVI-nál is megadhatunk 16:9 képarányt a 720x576 felbontáshoz, vagyis nem kell konvertálgatni a felbontást. Már csak az a kérdés, hogy ezt mi kezeli le és mi nem. Pláne az asztali lejátszók közzül.
Valami ráérõs (és DivX-es DVD lejátszóval rendelkezõ) ember esetleg kipróbálhatná...

Laalee
ok, már csak a hd-filmeknek kéne megjelenni... azokhoz meg hd-dvd, vagy BD kell, ami wm9vagy10et használ, az meg mpeg4, tehát az azt lejátszani képes dekodernek tudnia kell az xvidet is, tuti hogy az összes kisebb márka támogatni fogja. ez egy értelmetlen lejátszó, kb annyi haszna van mint egy ferrárival a dugóban állni.

Jano
Ték.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Jano
Tud Walaki mûszaki, IT franciául?

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

CSOCSO
HD tevere....
M@TriX
mi a francnak kell 1024-be elrakni a filmeket, sztem pazarlás...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Laalee
a 720 as felbontásra képes TV-den van értelme sok 😄 esetleg a dvdröl felneagyitott filmeket?

1280x720 -as felbontást lejátszani képes asztali DivX lejátszó:
http://labs.divx.com/archives/000032.html
Nem zsömle...
Na, valami ilyesmit veszek jövõre (amin majd le tudom játszani az 1024x576-ba tömörített filmjeimet).

Serpa
most nincs, majd ...
😊

jatekosok.speier.hu
jó kis oldal ez ...

Ramore
A Philips tulajok most örülhetnek, mert végre van olyan firm, amelyikkel olvasható méretûek lettek a feliratok. A Kiss utolsó firmje is nagyobbított a feliratok méretén, de még nem az igazi. 😞
Ramore
én nem igazán értek a betömörítésekhez, csak ki szerettem volna próbálni egy divx pro tesztet.
ZaJanga
Igen!!
A bakelit lemezeket 78-45-33 as fordulaton viszi?

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Laalee
ez az egész topik erröl szol... van más értelmes kérdés mára? 😄

Laalee
nekem is csak az a cd van. de betömöritesz egy filmet divxpro codecal és kész. amugy ha joltudom lejátszás szempontjából nem kell neki külön támogatás a divx5 decodolni alapbol tudja, csak azért rakták külön pro jelzéssel hogy fizess ha tömöriteni is akarsz 😄

ZaJanga
yamada dvx 6600 24500 max divx all,divx pro, xvid ...

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Serpa
melyik lejátszó játsza le az Xvides (és egyben) DivXes filmeket ?
nagyon drága egy ilyen ?

Ramore
nem tudsz ajánlani olyan tesztprogit, amivel let tudnám tesztelni a divxpro formátumot?
Laalee
akkor az sem 😄 fasza...

Ramore
kiss-el teszteltem, mivel ilyenem van 😊
Laalee
a qpel formátumot a legtöbb nem kezeli jol. se az ess chipes (pl a grundig) se a mt1389 (yamada). a kiss játékosokrol nemtudom

M@TriX
"nekem 20m-re van elvive az S-video OUT-om és a hangkariból a hang, a vége egy SCART csati, összekötve a TV-vel.. persze nem kismiskával csináltattam a kábelt.
Vettem egy távirányítót, ami egy USB-re kötött infraportal kommunikál, tudok pausolni meg léptetni, sokmidnent lehetne még, de nem volt még nagyon idõm foglalkozni vele. Ennyi most elég..."

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Ramore
Kipróbáltam a DivXTestCD-t, amit kilinkeltél korábban. Egyetlen fomátummal nem tudott megbirkózni a játékosom: Divx5 mappában lévõ 1k-qpel.avi, illetve ugyanezzel az Xvid mappában.
Ez mit jelent?
A Divx pro formátumot hogyan tudnám letesztelni?
Laalee
a pc a nagytvre van kötve hangfalakkal. ez a háloszobába kellett, oda hangos a pc 😄

Ezért az árért mit vársz? 😊
De nem is érdemes érte sokkal többet adni, mert olyan lejátszó ami mindent tudna még nincs vagy nagyon drága (Kiss, 100 ezerér), úgyhogy inkább 1 év múlva veszek ugyanennyiért egy kétszer jobbat (mer ha megnézed, hogy egy évvel ezelõtt mit lehetett kapni és mennyiért, és ha most észreveszed, hogy milyen új dekóder chipekrõl lehet hallani (ami visz MPEG4-et és WMV-t nagyfelbontásban is), akkor bizakodó lehet az ember)...
Egyébként meg nem magamnak vettem, akinek meg vettem, az nem fogja nézni a nem létezõ/mûködõ apróságokat.
Én meg egyelõre inkább a PC-t használom filmnézésre, de az idõ telik a technika meg fejlõdik...

Laalee
nyelvkód: 7285 legalábbis az én játékosom tájékoztató füzetében ezt adták meg.

Laalee
én vettem egyet másnap reggel vissza is vittem, hogy mégsem ez kell 😄 elég szar. ahogy utánaolvastam másoknak is van gondja vele

Jaj, egy csúnya kérdés, de ez inkább általános DVD problem, nem DIVX:
Ennek a Medionnak a setup-jában (is) be lehet állítani, hogy melyik (nyelvû) hangsávot/feliratot játsza le default-ban a DVD-rõl. Persze a választható nyelvek között nincs magyar, csak az "Other"-ben egy kóddal lehet megadni. Ez érthetõ, de mennyi/milyen érték tartozik a magyar nyelvhez? Valahonnan (az MPC forrásából) kinézve ez az érték 1038 decimálisan (040E hexa), de ezzel az 1038-cal nem mûködik...
Van valakinek esetleg valami tippje? Vagy egy másik (korrekt) számot tud valaki?

A Medionról még az jutott az eszembe, hogy azt hiszem azért taknyolta el azt a QPEL-es filmet, mert a felbontás nem volt 16-tal (vagy 8-cal?) osztható. Az Xvid 1.0 beta verziói is pont ugyanezt csinálták lejátszáskor (a final verzió már jól játsza le), bár nem tudom, hogy ez most akkor encoder vagy decoder hiba-e tulajdonképpen... 😊
GMC-s filmem meg nincs, mielõtt valaki megkérdezi...

Igen, PRO2 powered by Medion... csak olyan kis betûkkel van ráírva, hogy ezt találtam meg utoljára. 😊
Szerintem annyira nem rossz, de nem is profi készülék. 16 ezerért ne várjon jobbat/többet az ember, ennyiért nem kapni egy ilyen minõségû Audio CD lejátszót sem.
Csak azok az apró, bosszantó hibák ne lennének... ja, még egy "hiba" : kicsit lassú, mert a DIVX-es AVI-kat 5-6 másodperc mire elkezdi lejátszani, az ugyanott kapható Strong lejátszó (23 ezerért) 1-2 másodperc után már elkezdte játszani ugyanazt a filmet, s az MP3-ak lejátszása közben (2 szám között) is van némi (technikai) szünet...
A DVD-k képminõsége meg nem rossz, csak elsõre egy olyan filmmel próbáltam, ami a PC-n jónak nézett ki, de A DVD-n meg már nem volt olyan jó, de két másik filmet is megnézve már sokkal jobb volt az eredmény (a képminõség).

CSOCSO
25 k ert nemigazan kapok olyat ami ismero az OGG t is.. lejatsza konnyeden az osszesfajta divx xvidet.. es ismer egy csomo feliratot..

ket olyan van ami erdekelt... a KISS asztali lejatszot 400 dollaros cuccok.. meg az XBOX.. ami a legtokeletesebb.. mert lejatszik mindent...
es meg is van 200 dollarbol aszem
[Jakuza]

Most oszinten ennyiert nem erte volna meg ha inkabb egy asztali divxes masinat veszel ?

25M ? Hat ultragaz lesz meg egy nagyon kiralyul arnyekolt huzalnal is.

De azert megprobalkozhatsz vele, vegulis egy ilyen kabel megcsinaltatasa joval olcsobb mint 25k.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

CSOCSO
FASZOM kivan... megjott ez a wireless pc to tv konverter.. egy NAGY SZAR!!!
1) azt hittem s video cablerol is tud olvasni... de nem..
2)a monitort masolja.. igy az en moncsi kepem homalyos mint az allat!!!😞
3)amugy is szar a kepe a tv-n es meg recseg ropog is..

szal hurra baze.. 25 ezer forintocska... majd mindjart kuldom vissza a gecibe.. oszt vehetek boxot szerintem😞(((((
mennyire romlik egy 25 meteres s video kabel jele?? ultragaz?

es meg ha olcsot vettem de direkt a legjobbat vettem amit talaltam
Mayday
Igen, ez a Medion nevezetu csoda, en is utananeztem neki, de nem sok jot hallottam felole.
Most az Auchan katalogus boritojan van egy GRUNDIG DivX-es cucc, 19990-ert. A pontos tipusanak utananezek.

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

A MediaMarkt-nál lehet most egy noname (?) DivX DVD playert kapni 16 ezerért. Vettem, de nem magamnak.
Konklúzió:
video: Elég jó képminõség MPEG4-nél, de nem túl jó a DVD-knél (bár ez PC-n is így van, mert az AviSynth-hez használt MPEG2Dec3-on kívül még nem láttam normális képminõséget adó MPEG2-es dekódert).
Megeszik sok fajta DivX-et (3.11, 5.05 (1bf,noQpel,noGMC) tesztelve) és Xvid-et (DevAPI3-as, 2 bframe, qpel, de ez utóbbit (?) eltaknyolta) (1.0-ás Xvid-bõl csak 1024x576-os felbontású filmem volt, de azt nem játszotta le (hang van, kép nincs)).
Elõrefelé tekerésnél (forward) képes 2x és 4x sebességû lejátszásra (hang nélkül), 8x és 16x-nál keyframe-re seekel. Visszafelé (rewind) persze csak keyframe-re tud seekelni.
hang: elég szépen szól az MP3 (persze 256/320 kbit-eseket hallgattam) és az Audio CD is (papíron 24bit/96khz az analóg kimenete a lejátszónak), sokkal jobb hangja van, mint az Audigy 1/2 hangkártyá(i)mnak 😞
AC3 és MP3 mûködik AVI-ban (DTS-t nem próbáltam, de azt hiszem csak AC3 dekóder van benne, DTS-t csak a digi kimenetre nyomja ki), az AC3 kicsit halkan szól full DRC-re (hangerõre) rakva is
felirat: csak SRT-t próbáltam, de azt nem kezelte

Hibák:
-tekerésnél és gyors lépegetésnél, képes megfagyni az egész lejátszó (AVI, MP3 és ACD-nél is), s csak az eject gomb segít (!) ...
-MP3 lejátszásnál nem mûködik a skip-back/skip-forward gomb (avi-knál mûködik), csak a "le/fel-nyíl + play-gomb" vagy "szám beütése" lehetséges, de lehet a zenén belül tekergetni (s amúgy nem kezel ID3-tagot sem)
-AVI lejátszásnál mindig automatice kirakja a képernyõre az idõt (time-position), ami csak a display-gomb nyomogatására tûnik el (nem lehet letiltani a setupban sem)
-elég nagy a távírányító, nem éppen egykezes darab

CSOCSO
nah vegulis a KISS deszep lenne gyonyoru olgokat tud.. vettem zsinor nelkuli video okossagot.. igy akarmit ki tudok tenni a tv re.. es nem gaz a 20-30 meter tav olcsobban jovok ki es igy mar mindent "lejatszik"😊
CSOCSO
most a jatekos foruman emlitettek eghy video linket..
valaki tud rola valamit?
M@TriX
nekem 20m-re van alvive az S-video OUT-om, összekötve a TV-vel.. persze nem kismiskával csináltattam a kábelt.
Vettem egy távirányítót, ami egy USB-re kötött infraportal kommunikál, tudok pausolni meg léptetni, sokmidnent lehetne még, de nem volt még nagyon idõm foglalkozni vele. Ennyi most elég...