Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És szlovák tejet vesz a boltban.
Tényleg nincs köze... csak kicsit ciki, ha magyarnak mondja magát, trianonozik, szidja a szlovákokat, miközben az autóján ott vigyorog a szlovák rendszám. Az ilyen álszent hazafiakon szoktam nagyon jókat röhögni.

a.carkey
Ha a magyar állam hülye, hogy meglépje azt amit a szomszéd, hogy ide fizessék az adókat, akkor magára vessen. Köze nincs a hazafisághoz a dolognak.

A medve nem játék.

Ebben igazad van.
Itt vannak pl. a szlovák rendszámú autók. Sok hazánkfiának megéri tízezreket fizetni egy szlovák cégnek azért, hogy alibit biztosítson neki, és a szlovák államkasszába fizesse a gépjármûadót, ne a magyarba (igazi hazafiak).

Most inkább ne menjünk bele abba, hogy itthon kit nevezünk hazafinak... van egy-két olyan jellemzõjük, amin csak azért röhögök, hogy írni ne kelljen.

a.carkey
Ezzel nem feltétlenül értenék egyet: a nem fizetnének be szerintem abszolut nem feltétlenül igaz. Persze mindig lenne olyan aki kibújna, de szerintem nem sok. Van szlovákiai magyar építész barátom, aki korábban keményen kibújt a kötelezettségek alól. Aztán amióta qurvára levitték a sávot azóta simán befizeti, mert így már neki is megéri és nem lenyúlás szagú a dolog. (Bolgár példát már alapból nem hozok fel ...)

De itthon is említhetnék olyat, aki lazán kapott vagyonosodási vizsgálatot, mert egyösszegben fizettett ki egy baromidrága monitort. Úgyhogy hosszútávon megérné. De persze inkább erre kéne költeni a kommunikációs kasszából, nem a "semmi" lekommunikálására. És tényleg jól jönne egy leegyszerûsített adózási rendszer.

A medve nem játék.

0Fritz0
Arról természetesen már nem formált véleményt az AB, hogy mi lesz azokkal az autósokkal, akik kidobták a már feleslegesnek hitt „bizonyítékaikat” az ablakon a parlamenti határozat után.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

desigo
Mégis be lehet hajtani a régi parkolási tartozásokat

Az Alkotmánybíróság megsemmisítette az Országgyûlés tavaly nyáron hozott törvényét, amely elrendelte az egy évnél régebbi parkolási tartozás miatt benyújtott keresetek elutasítását és a folyamatban lévõ perek beszüntetését. A testület a törvényt az idõbeni visszaható hatálya miatt semmisítette meg.

jó,hogy fél évente homlokegyenest más döntést hoznak...
Sadist
Meg USA-ban annak van presztízs értéke, és attól leszel hazafi, hogy rendesen fizeted az adót.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

desigo
"A készülék azzz az nyilván arra jó amire kitalálták" <#falbav>
Punker
az élõsködõktõl kéne megszabadulni és nem lenne itt semmi gond.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Túl sok a kiskapu. Adócsökkentés ezért sem oldana meg semmit - ezután kevesebbet nem fizetnének be.

a.carkey
Ha nem haveroknak menne el a lóvé nagy része, akkor nem lenne itt semmi baj. Ja, és ha tényleg beszednék az adókat, nem csak megkisérelnék ...

A medve nem játék.

Ez igaz, de ha hazánkban észrevehetõ pluszbevételt akar az állam, akkor követni kell a szlovák példát, és csökkenteni kell a munkanélküli segélyeket, családi pótlékot.

a.carkey
Obama egy celeb. Semmi más. Ha Obama fehér lenne, akkor vagy nem nyert volna McCain ellen, vagy csak hajszállal.

Olyan jellemzõen csodát várnak tõle (mert fekete!), hogy az már röhejes (túl sok 24et néztek). Meglepõdnék, ha megváltaná a világot. (Irakban nem lennének vallási ellentétek, és az Irakból valamint Afganisztánból való kivonulás után nem jönnének vissza a Ba'ath párt illetve a tálibok utódai.)

A Közel-Kelet meg Obamánál alapból is értelmesebbnek látszó elnökök számára is kemény dió volt. Az bizti, hogy lesz egy valamilyen szerzõdés - mind az arab mind az izraeli fél érdeke (és a világé is) -, lehet majd ünnepelni Barackot, de hogy az jó lesz-e, az kb 30 év múlva fog csak kiderülni, mint az eddigiek ...

Egy biztos, olyan kommunikációval a háta mögött még jó hogy nagyok az elvárások, de az a duma, hogy "change" nem tudom mennyire igaz, mert elég sok régi ember jött vissza a Clinton ERAból a kormányközeli észosztásba, sõt még a fõlkülügyéres is Clinton ...

Guantanamo felszámolása meg baromság lenne, hisz annál "beszédesebb pozíciót" kevés helyen létesíthetett az USA. Talán Dél-Koreában, a demarkációs vonalnál van még ennyire jó helyen lévõ támaszpontja. Ha elviszik onnan a foglyokat az meg semmit sem fog változtatni, csak max máshol tartják majd fogva õket (mert elengedni nem fogják a díszes társaságot). Ez kerül majd újabb 1 milliárba az adófizetõknek, aztán lehet itt spórolásról beszélni.

A medve nem játék.

Bandee1987
Egyébként kíváncsi leszek, Obama tényleg kivonja -e a csapatokat Irakból, tényleg bezáratja -e Guantanamót. Mert - valljuk be - az iraki háború fenntartásáért elég erõs lobbitevékenységet folytathatnak egyes "cégek".

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Bandee1987
Ezt értem, de azzal, hogy a magyarországi vállalkozókat szinte ellehetetlenítjük az itteni viszonyokkal nem segítünk a helyzeten. A multik meg adómentességet és kedvezményeket kapnak ajándékba.

Nem igazán. Gazdasági okai vannak, de legyen elég annyi, hogy az embörök ott munkából élnek, itthon meg segélybõl.

5c0rp330n
nálunk nem, itt az ember tökeit kell szorongatni, hogy visszaszavazzanak a pártot, ezt az egyik pártunk már bebizonyította többször is.

Bandee1987

a.carkey
Szlovákia 2009 (most jó értelemben ...)

Sebességkorlátozás-változások:
"Az egyik legjelentõsebb változás, hogy a jelenlegi 60-ról 50 km/órára csökken a lakott területen megengedett legnagyobb sebesség. Lakott területen kívül nem változik a sebességkorlátozás, marad a 90 km/óra, az autópályákon 130 km/óra, de mód lesz arra, hogy közlekedési táblával engedélyezzenek ennél nagyobb sebességet is.
Az autópályákon és gyorsforgalmi utakon ezentúl legalább 80 km/órával kell haladni az eddigi 50-nel szemben. A további változásokat említve a magyar Külügyminisztérium közleményében azt írta, hogy kamionok nem elõzhetnek az autópályán, hétvégeken és ünnepnapokon pedig korlátozzák a teherforgalmat."

Más.
"Ha a sofõr nem tudja kifizetni a helyszíni bírságot, elkobozzák a jogosítványát és csak a tartozás kifizetése után kapja vissza."

A medve nem játék.

A termékdíj maga nem hülyeség, mert így értelmet nyer a szemét újrahasznosítása. Mint ahogy az külföldön is mûködik ugye. Ott a recycling cégeket az állam a termékdíjból pénzeli, minden egyes kiló ilyenolyan mûanyag, üveg, stb után.
Persze más kérdés, hogy itthon a szelektív hulladékgyûjtés mint olyan nem létezik. Ha van is ilyen kuka, tuti hogy mikor elviszik, úgyis összeburítják.
Faramuci a helyzet, de ebben a kapitalista világban addig egy cég sem fog recyclingra berendezkedni, amíg az állam nem tudja mibõl finanszírozni.

Múltkor pl meglepõdtem, amikor németországban a 2 euros redbullra még rákértek 0.5 eurot 😊 VISZONT, ha visszaviszed a pénztárhoz az üres aludobozt, akkor visszakapod a 0.5 eurot.
Cáf.
Most akkor mi van? Zsem le, vagy zsem fel?

whiskeyman
Bezzeg amikor csökkent az üzemanyag ára, akkor miért nem csökkentek a péksütemények árai? Nevetséges...

&#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#771;&#830;)&#1782; CefreTeam&#8482; &#3663;&#865;&#815;&#3663;&#64831;

Hozok otthonról zacseszt, és az eredeti áron kérem. Tényleg ennyire hülyének néznek minket?

joebacsi
Hopsz, elõbb lehet nekem is végig kéne olvasnom:
"Ráadásul a termékdíj mindenfajta csomagolóanyagot terhel, így a papírcsomagolás sem jelent megoldást."

Ha tényleg így van akkor ebben a formában f*sság ez a környezetvédelmi termékdíj.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Ekkora parasztságot.

joebacsi
Duplájára nõhet a zsömle ára
"A zsömlék és kiflik számára kirakott mûanyag zacskó az emelés miatt nyolc forintba kerül, és ezt a költséget az üzletek nem tudják sokáig átvállalni."

Szegény üzletek fülébe súgja már oda valaki, hogy "papírzacskó" 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Azért - offolás terhe mellett - érdekelne, mi a jó abban, hogy egy eredetileg tiszta falon most van három-négy betû? Arról nem beszélve, ha egy valóban igényes graffitire ír valaki (bár egyik stílusnak sem vagyok híve, szerintem az a szép, ami tiszta). Ez olyan, mint amikor a kutya megjelöli a birodalma határait, vagy valami mélyebb kultúrális értéke is van?

Sadist
Ok, csak aztán nem sírni, meg ombucmanhoz szaladgálni, ha a hülyeség miatt valaki megbontja a csontjaid folytonosságát.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

nekem mondhatod a hülyeségeidet, nem hat meg.

Bandee1987
Tanulnom kõ holnapra elektro vizsgára, de azért nem tudok nem belenézni néha a CNN-be 😊

a.carkey
a.carkey

A medve nem játék.

a.carkey
Azért azoknak is letörhetné valaki, akik a családi pótlékot és a GYEST piszkálgatják, és mindezt hányaveti módon, pofátlanul kommunikálják le ...

A medve nem játék.

Bandee1987
Na, igen, ez már valami...csak azoknak törném le a kezét, akik rátaggeltek ezekre a rajzokra...

bertino
ja, télleg.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Nem fagyott meg.

bertino
azt tudnám, hogy mi a f@sz haszna volt ebbõl a rakás gyujtogatásból...

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Nálunk, Tarjánban is van néhány igényes példány. Illetve volt, a legtöbbjét telefújták tagekkel...

Pl. a sportcsarnokunk oldala: kép ), amelyhez a felújítás során nem szándékoztak hozzányúlni, vagy az egyik gyár oldala ( kép ).
/Bocs, ha utóbbi reklámnak minõsülne, nem annak szántam./

Az a nagyobb baj, hogy amíg a graffitimûvész ilyen szintre eljut, rengeteg selejtet gyárt, amit legtöbbször nem szoktak helyretenni, inkább keresnek egy másik falat, és kezdik elölrõl.

desigo
Az valóban jól nézett ki addig amíg bele nem firkáltak sokan :/
Sadist
tagelés = odaszarni más tulajdonára

Bandee1987
Persze, ebben teljesen igazad van, én sem örülnék. De ha mondjuk az aluljárókban mûvészi rajzok lennének a falakon, azt tudnám értékelni. Pl. gödöllõi aluljáró is ilyen (vagy ilyen volt, nemtom, már rég jártam arra). Oda pl. iskolások festettek fel rajzokat (legális keretek között). És szépen nézett ki.

nem látom hol volt szó szarról :/

Sadist
Te örülnél, ha a bejárati ajtódat bekennék szarral? Gondolom téged sem zavarna, hisz csak pár másodpercig látnád, mert úgysem állsz sokat a saját házad elõtt.

én graffiti mellé mindig nyomtam egy taget is 😊 azt ilyen aláírásnak szántam + dátum. nekem tetszenek a tagek is. amúgy nem értem miért zavarja az embereket hogy tele van graffitivel az egész aluljáró. Jobban néz ki, mintha egy teljesen üres fehér fal lenne, meg úgy is max 1 percig tartózkodnak ott.

Végülis az, hogy milyen módon festi-fújja-"mûvészkedi" össze a közterületen lévõ falat, részletkérdés.
Én sem örülnék, ha egy önjelölt piktor hellókittit pingálna az autómra, vagy kiírná a mûvészi betûivel a házunk homlokzatára, hogy vasútállomás.

Bandee1987
1 kérdésem azért lenne. Taggerek voltak a nyomorék kis elkövetõk vagy tényleg valami graffitit festettek a falra? Utóbbi néha még jól is néz ki bizonyos helyeken (aluljárók), de elõbbinek semmi értelme sincs, ráadásul randa is. És ami a legjobban felháborít, hogy a taggerek mûvésznek képzelik magukat. Bár igazi graffitisbõl meg nagyon kevés van ebben az országban.