Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a.carkey
"Prillerova bevallotta: õ alapvetõen zárkózott típus. Partnere a videón egy szakképzett koporsókészítõ."

A medve nem játék.

Mit csináljon a szülõ és a tanító mikor eszközeik sincsenek?.....

FELHÁBORÍTÓ!

Saját osztálytársai erõszakoltak meg egy kilencéves kislányt Szegeden

2009. január 23. 19:23

A fiúk öten voltak, a legidõsebb is csak 10 éves, a gyerekeket szüleikkel együtt beidézték a rendõrségre, de eljárást nem lehet indítani ellenük, mert egyikük sem éri el a büntethetõség alsó korhatárát
Oldal nyomtatása Szövegméret növelése Szövegméret csökkentése

Saját osztálytársai erõszakoltak meg egy 9 éves kislányt egy szegedi általános iskola napközis foglalkozása alatt. A fiúk öten voltak, a legidõsebb is csak 10 éves. Szüleikkel együtt beidézték õket a rendõrségre, de eljárást nem lehet indítani ellenük, mert egyikük sem éri el a büntethetõség alsó korhatárát. Magyarországon évente több mint háromezer gyermek követ el bûncselekményt. Az Igazságügyi Minisztériumban elvetették a 14 éves büntethetõségi korhatár leszállítását.

Saját osztálytársukat erõszakolták meg a harmadikos fiúk az egyik szegedi általános iskolában. Legalábbis, amit tettek, az jogilag erõszaknak minõsül. A délutáni napközis foglalkozás alatt történt a közeli parkban, ahol elvileg pedagógus felügyelt rájuk. A lány 9, az öt fiú közül a legidõsebb is csak 10 éves.

"A gyermekkorú sértett személyének a sérelmére az erõszakos közösülés ténye megvalósult, de mivel az elkövetõk is gyermekkorúak voltak és 14 év alatt büntethetõséget kizáró ok áll fenn, ezért az eljárást a nyomozó hatóság megszüntette" – mondta a Ficsor Karolina, a Szegedi Rendõrkapitányság vizsgálója.

A rendõrség az ügyet átadta a gyámhatóságnak.

"Konkrétan errõl az ügyrõl nem beszélhetek, de általánosságban elmondható, hogy ilyen esetben a gyámhatóság megvizsgálja a körülményeket és intézkedést hozhat a gyerek védelembe vételének az elrendelésérõl" – mondta Ácsné Gunda Judit, a Szeged Város Polgármesteri Hivatalának irodavezetõje.

Magyarországon évente átlagosan 3500 gyermek követ el bûncselekményt. A 14 éven aluliak által elkövetett erõszakos közösülés, illetve szemérem elleni erõszak évente négy-öt esetben fordul elõ.

"A tendencia az, hogy a kiskorúak bûnözésén belül az erõszakos elkövetési módok egyre gyakrabban fordulnak elõ akár a személy, akár a dolog elleni erõszak vonatkozásában" – mondta Lajtár István, a Legfõbb Ügyészség osztályvezetõje.

A gyermekkorú bûnelkövetõkkel szemben alkalmazható legsúlyosabb szankció az állami gondozásba vétel.

Ha a szegedi kislánnyal mindez Skóciában történik, ahol nyolc év a büntethetõség alsó korhatára, akkor az öt fiú most börtönben kerül, elõzetes letartóztatásban. Magyarországon 14 év a büntethetõség alsó korhatára, a BTK tervezett módosítása ezt nem érinti.
A jogalkotók ezzel azt üzenik, hogy a gyermekkori bûnözés kihívásaira nem a rendõröknek, hanem elsõsorban a szülõknek és a pedagógusoknak kell megtalálniuk a válaszokat.

Bandee1987
Hát igen, velem is elõfordult már ilyen "gyógyszerallergia", legutóbb épp szilveszterkor 😊

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Nem mondanám. A "nagy a rassz"-ról az ember hüvelyk- és kisujja jut az eszembe, errõl a hírrõl pedig a középsõ... nem is ivott, gyógyszeres kezelése van gyógyszeralleregiával, különben is az árok ugrott elé.

0Fritz0
Az esztelen féltékenység és agyfasz öl, nem a portál.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

kuci06
sebaj, megesik 😄

...mindenesetre érdekes, hogy a közösségi portálok ennyire hatással vannak az emberek életére... egy ilyen miatt megölni valakit... És ez már nem az elsõ eset, régebben is volt valami hasonló miatt gyilkosság.

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

Mr_no_NaMe
"Ekkor a férfi felkereste felesége szüleinek házát, Anglia középsõ részén, Biddulph városában..."

Sose azt nézd 😊
kuci06
wat 😄
self-fail

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

joebacsi
Anglia

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

kuci06

Bandee1987
Nagy a rasszizmus és kénytelen volt emiatt inni.

SHADOWEYES7
szegény csaj 😞

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Bandee1987

Bandee1987
Állítólag eléggé beképzelt is, bár errõl nemtok semmit. Próbált volna meg elmenni az USA-ban az American Idolba, úgy kibaszták volna elsõ körben ahogy kell.

Engem is rohadtul irritál az az ember.
Bandee1987
Én amúgy is rühellem a Megasztárt, de amikor belenéztem a negyedik évad vége felé az egyik részbe...hát elakadt a szavam azon, hogy kit nem képesek beszavazni a döntõbe. (Itt most konkrétan Király Viktorkára gondolok, aki apuci pénzén meg tesója hírnevén lovagolva megnyerte ezt a szutykot)

Az sms-ezõk nemcsak az ismétlésnél szánalmasak. Leadtak négy adag Megasztárt, egy olyan szereplõt sem tudok mindani, aki nem lett "celeb" (de úúútálom ezt a szót...). Mégis, még a negyedik, playbackekkel tarkított szériában is sokmillió forintért szavaztak a nézõk arra, ki legyen közülük sztár.

a.carkey

A medve nem játék.

😄DDDDDDDSDAdsdssadsd

A TV2 megint bealakított 😄

Mondjuk leginkább a nézõk a szánalmasak, akik az SMS-eket küldözgették.
Ha túl is éli borzalmas élete lesz...

Dupla haszon. A gyermek a "jó nevelés" miatt a hûvösön csücsül, pedig gondolom, haza is adott a "nyereménybõl". De, ha már úgyis sitten van, legalább a segélyt vegyük fel érte, mert a négykettes Audiba sok benzin kell. Nem az ötlet durva, hanem az, hogy ezt meg tudták csinálni... valaki a hivatalban lehet, hogy kapott néhány százalékot (vagy néhány fenyegetõ levelet).

desigo
ez durva nagyon :/
szerencsétlen nagyon megszívta...
SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7

bertino

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

a.carkey
Bandee1987
Az ötlet nem rossz, de nem túl költséges a szállítás? Viszont végre el tudnánk passzolni a tejet, almát és egyéb mezõgazdasági termékeket amik ránk rohadnak.

joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

0Fritz0
Priviben jöhet, max. majd beteszem ide képként. 😄

(pörögjön a totyik! <#hehe>)

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Most erre majdnem írtam valamit, de inkább nem haragítom magamra a népet. 😊

0Fritz0
Pedig én kis botor azt hittem, hogy agrárország vagyunk.
Sebaj, elvégre majd a fejlett nehéztankgyártó és tortahegesztõ iparunk eltart minket.

Ez az. Ma már annyira hülye az ország, hogy egy ígéretnek (Kánaán lesz) nem dõlnek be. Ezért mindkét oldal a másik oldalt sározza, a másik nevében nyilatkozik, vagy egyszerûen beperli kiskorúak megrontásáért.

desigo
Nem sokáig kell már nézegetned...

Nem lesz magyar tej

Az alacsony felvásárlási árak miatt képtelen kigazdálkodni a nyereséget a Törökszentmiklósi Mezõgazdasági Zrt., ezért levágatja kétezer-kétszáz darabos szarvasmarha-állományát. Az eset nem egyedi, a kicsik után a nagy agrárüzemek is bedõlhetnek, s végleg eltûnhet a magyar tej a boltokból.
a.carkey
"Jelképes összegre gondoltunk. Mondjuk, a háromezer forint valóban jelképes ..." 😄

Ez nem jelképes, hanem nevetséges dolog a bemondásra költségtérítésûek országában.

PS:
"Halász közbenjárására a Bodnár András olimpiai bajnok vezette Mezõ Ferenc Közalapítvány százezer forintot átutalt neki."

A medve nem játék.

SHADOWEYES7

Bandee1987
Igen, végülis igazad van. És ezt a szavazóbázis kiesést egyik nagy párt sem fogja vállalni.

Anélkül, hogy neveket emelnénk ki: Magyarországon már túl sok segélyes él ahhoz, hogy ez a lépés ne okozna jelentõs szavazóbázis-kiesést.

Bandee1987
Szép álom...csak sajna itthon ez (a jelenlegi kormány mellett, mivel nekik jelentõs szavazóbázisuk van a cigányoknál) megvalósíthatatlan, másrészt az összes fajvédõ meg kolompárorbán menne sikítozni az eu-hoz akik aztán elmarasztalnának.

Ugyan már... õk megoldották vízágyúval, aztán már be is vezették az ojrót.

Én egy terméket ismerek, amire rá van írva, hogy 100% magyar tejbõl.
Hogy milyen kód utalhat erre azt nemtom, de nem lenne rossz tudni.
Egyesekre rá van irva, hogy lengyel, vagy osztrák, vagy szlovák tej, másokra meg abszolút semmi.
Bandee1987
A (HUN (háromjegyû szám) EK) feliratozású tej, tejtermék az full magyar, nem? Mert erre azért próbálok figyelni a boltban vásárláskor.

Bandee1987
Szép lenne, csak lehet úgy járnánk mint a szlovákok, akiknél kitört anno a cigánylázadás.