Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A medve nem játék.
Saját osztálytársai erõszakoltak meg egy kilencéves kislányt Szegeden
2009. január 23. 19:23
A fiúk öten voltak, a legidõsebb is csak 10 éves, a gyerekeket szüleikkel együtt beidézték a rendõrségre, de eljárást nem lehet indítani ellenük, mert egyikük sem éri el a büntethetõség alsó korhatárát
Oldal nyomtatása Szövegméret növelése Szövegméret csökkentése
Saját osztálytársai erõszakoltak meg egy 9 éves kislányt egy szegedi általános iskola napközis foglalkozása alatt. A fiúk öten voltak, a legidõsebb is csak 10 éves. Szüleikkel együtt beidézték õket a rendõrségre, de eljárást nem lehet indítani ellenük, mert egyikük sem éri el a büntethetõség alsó korhatárát. Magyarországon évente több mint háromezer gyermek követ el bûncselekményt. Az Igazságügyi Minisztériumban elvetették a 14 éves büntethetõségi korhatár leszállítását.
Saját osztálytársukat erõszakolták meg a harmadikos fiúk az egyik szegedi általános iskolában. Legalábbis, amit tettek, az jogilag erõszaknak minõsül. A délutáni napközis foglalkozás alatt történt a közeli parkban, ahol elvileg pedagógus felügyelt rájuk. A lány 9, az öt fiú közül a legidõsebb is csak 10 éves.
"A gyermekkorú sértett személyének a sérelmére az erõszakos közösülés ténye megvalósult, de mivel az elkövetõk is gyermekkorúak voltak és 14 év alatt büntethetõséget kizáró ok áll fenn, ezért az eljárást a nyomozó hatóság megszüntette" – mondta a Ficsor Karolina, a Szegedi Rendõrkapitányság vizsgálója.
A rendõrség az ügyet átadta a gyámhatóságnak.
"Konkrétan errõl az ügyrõl nem beszélhetek, de általánosságban elmondható, hogy ilyen esetben a gyámhatóság megvizsgálja a körülményeket és intézkedést hozhat a gyerek védelembe vételének az elrendelésérõl" – mondta Ácsné Gunda Judit, a Szeged Város Polgármesteri Hivatalának irodavezetõje.
Magyarországon évente átlagosan 3500 gyermek követ el bûncselekményt. A 14 éven aluliak által elkövetett erõszakos közösülés, illetve szemérem elleni erõszak évente négy-öt esetben fordul elõ.
"A tendencia az, hogy a kiskorúak bûnözésén belül az erõszakos elkövetési módok egyre gyakrabban fordulnak elõ akár a személy, akár a dolog elleni erõszak vonatkozásában" – mondta Lajtár István, a Legfõbb Ügyészség osztályvezetõje.
A gyermekkorú bûnelkövetõkkel szemben alkalmazható legsúlyosabb szankció az állami gondozásba vétel.
Ha a szegedi kislánnyal mindez Skóciában történik, ahol nyolc év a büntethetõség alsó korhatára, akkor az öt fiú most börtönben kerül, elõzetes letartóztatásban. Magyarországon 14 év a büntethetõség alsó korhatára, a BTK tervezett módosítása ezt nem érinti.
A jogalkotók ezzel azt üzenik, hogy a gyermekkori bûnözés kihívásaira nem a rendõröknek, hanem elsõsorban a szülõknek és a pedagógusoknak kell megtalálniuk a válaszokat.
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
...mindenesetre érdekes, hogy a közösségi portálok ennyire hatással vannak az emberek életére... egy ilyen miatt megölni valakit... És ez már nem az elsõ eset, régebben is volt valami hasonló miatt gyilkosság.
http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
Sose azt nézd 😊
self-fail
http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
Közösségi portálok és Ámérika FTW
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
A medve nem játék.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
A medve nem játék.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
A medve nem játék.
nálunk max kaptak volna pár év felfüggesztettet
(pörögjön a totyik! <#hehe>#hehe>)
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
Sebaj, elvégre majd a fejlett nehéztankgyártó és tortahegesztõ iparunk eltart minket.
Nem lesz magyar tej
Az alacsony felvásárlási árak miatt képtelen kigazdálkodni a nyereséget a Törökszentmiklósi Mezõgazdasági Zrt., ezért levágatja kétezer-kétszáz darabos szarvasmarha-állományát. Az eset nem egyedi, a kicsik után a nagy agrárüzemek is bedõlhetnek, s végleg eltûnhet a magyar tej a boltokból.
Ez nem jelképes, hanem nevetséges dolog a bemondásra költségtérítésûek országában.
PS:
"Halász közbenjárására a Bodnár András olimpiai bajnok vezette Mezõ Ferenc Közalapítvány százezer forintot átutalt neki."
A medve nem játék.
Hogy milyen kód utalhat erre azt nemtom, de nem lenne rossz tudni.
Egyesekre rá van irva, hogy lengyel, vagy osztrák, vagy szlovák tej, másokra meg abszolút semmi.