Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Danny1987
az 5 meg a 8-as pont necces.

a 9-es meg a 10 közhely de szerintem ha a kormánypárt lehet demagog akkor bokros is.

Live for nothing or die for something.

Ami ingatlant már így is szénné adóztattak amíg felépült...

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

<#eljen>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Nekem eszeme jutnak kórházak, egyéb önkormányzati és állami tulajdonú ingatlanok, termõföldek, szerencsejáték, és stb.. Na de nem akarok ötleteket adni. Isten óvjon minket ettõl!!

immovable
Ingatlanadót abszolút ellenzem. Sok olyan embert kényszerítene indokolatlan mértékû kiadásra, aki nem gazdag de van értékes ingatlana. Több generáción keresztüli házépítés, majd bõvítés, vidéken kisebb (1hektár) gyümölcsös, stb.

Pláne mikor ezt az ember adózott bérébõl szerzi, + a téglán ÁFA van, az építkezés munkadíján ÁFA van. Adózok az adóm után.
Így hirtelen ez jutott az eszembe.
MOL részvényt 500 milliárdért vettünk (de hála a tõzsdézõ kormányunknak ez most kevesebbet ér - apropó tõzsdézés, nem ez volt a szemétköcsög manyupok bûne?), ezt most tegyük amellé, hogy 2012-ben kb. 1000 milliárdos kiigazításra lenne szükség. Már rögtön kevesebb pénzt kellene találni.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Igazad van. Mindenki számára az a lényeg, amit a õ annak gondol.

Ez nem "széles körû"...

Feleslegesen megvett MOL részvények eladása, tervezett 11 milliárdos Rábában való tulajdonszerzés elfelejtése...

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

"Államosítás helyett széles körû privatizációra van szükség"

<#wilting> Mit lehet még eladni? A szerencsejáték rt-t?

Bokros 10 pontja:

➊ A 2012-es költségvetést azonnal vissza kell vonni! Új költségvetést kell tervezni: nulla növekedéssel, esetleges visszaesésre is készülve, s különféle forintárfolyam-forgatókönyvekkel.

➋ Vissza kell térni a progresszív személyi jövedelemadózásra! 10-20-30 százalékos kulcsokkal úgy, hogy a legszegényebbek adójóváírás nélkül se járjanak rosszabbul.

➌ A szociálpolitikai kedvezményeket ki kell venni az adórendszerbõl! (A gyermekkedvezmény a gazdagoknak kedvez.) A családi pótlékot az alacsony jövedelmûek körére kell szûkíteni!

➍ Kétkulcsos áfára kell áttérni, s a különadókat (bankadó, egyéb szektorális adók) ki kell vezetni a rendszerbõl!

➎ Államosítás helyett széles körû privatizációra van szükség. A bevételeket nem herdálni kell, hanem növelni, hogy az adósságszolgálatot teljesíteni tudja az állam. Szükség van az ingatlanadóra, hogy az önkormányzatok bevételekhez jussanak. A felesleges kiadásokat (stadionépítés, fociakadémiák) le kell építeni.

➏ Nyugdíjreformra van szükség! A járulékok és a járadékok közti összefüggés szétverése helyett, a svéd modell alapján szorosra kell fûzni a kapcsolatot a befizetések és a kifizetések között.

➐ Egészségügyi reformra van szükség! A járulékbefizetéseket és az ellátási jogosultságot összhangba kell hozni. Emellett elkerülhetetlen a részleges költségtérítés.

➑ El kell vetni a közoktatást és a felsõoktatást ellehetetlenítõ ellenreformokat. Versenyelvû, teljesítménymérésen alapuló, az intézményeket is rangsoroló felsõoktatásra van szükség, tandíjjal.

➒ Az elõre tudhatóan értelmetlen, bizalomvesztõ és hiteltelen gazdaságpolitikával fel kell hagyni! Ehelyett ésszerû, hiteles és a befektetõk bizalmát élvezõ gazdaságpolitikát kell folytatni.

➓ Bocsánatot kell kérni a magyar társadalomtól az értelmetlen szenvedésekért! Mert minden ésszerû gazdaságpolitika szenvedést okoz, de ha annak van értelme, akkor a társadalom hajlandó az áldozatokra. A mostani értelmetlen, irracionális, pökhendi és sértõ gazdaságpolitika azonban teljesen ésszerûtlen célok érdekében kért áldozatokat és okozott szenvedést.

immovable
Mosógépbe rakva megölte a fiát<#szomoru1>

Kötelet neki.
immovable
Bencsik Lázárról: A stílus maga az ember

No, Pokorni után a második ember a fideszben aki gondolkodik is. Az látszik, hogy lázár az esztergomi helyzetet akarja csak elkerülni.
immovable
Legutóbbi magyar nemzetben nagy betûvel ez volt kiírva. "MEGTÁMADTÁK MAGYARORSZÁGOT!" 😄
immovable
Lényegtelen filozofálgatás ez. A lényeg, hogy láthatta bárki aki "netközelben" van.
arty
A megelõzõ 1 órámat egy magyar nemzettel múlattam, nem semmi. Ahogyan a blikkben a név mellett ott szerepel zárójelben a kor, itt a jelzõk "jobboldali közgazdász" és "nem jobboldali aktivista" séma szerint mennek, szinte minden alkalommal.

A csúcsot a Kiütés c. írás jelenti, mely a következõ logika mentén érvel:
- II. kerületben nagy arányban nyert a fidesz
- tehát még mindig van a fidesznek egy erõs, kétmilliós szavazóbázisa
- tehát van támogatottsága
- tehát mi a f*szért polemizálnak sokan, miszerint a fidesz lebontja a demokratikus intézményrendszert???

WTF?! Tihanyi Örs (szerzõ), te be vagy állva?!

Forza.

Nem errõl szólt a vita, hanem a "bemutatás" szó jelentésén. Ha pl. Orbán megjelenik a TV-ben és azt mondja hogy X, az bejelentés. Ha leírom a twitteren hogy Orbán úgy tartja hogy X, az nem bejelentés. Ettõl függetlenül mindkét esetben kiderül, hogy Orbán azt gondolja hogy X. A második esetet nézve, mikor Orbán végül mégis megjelenik a TV-ben és azt mondja hogy X, én legyinthetek, hogy dehát ezt már tudom több éve. Igen, tudom. De nem lett bejelentve.

Vagy mint a kalózfilmek esetén. Ha megszerzek egy screener verziót, majd valaki két évre rá jön, hogy némmá itt ez a film DVD-n, akkor nem fogom azt mondani neki, hogy te béndzsa vagy mert ezt a filmet már két éve "bemutatták". Nem, nem mutatták be, csak én hozzájutottam.

Ugyanez igaz a youtube-ra feltöltött facebookon terjedõ kisfilmekre.

De közben valaki azt is leírta, hogy a szóban forgó film a TV-ben is megjelent. Ha ez így van, akkor a vita elméleti jellegû.

arty
Francokat. Milkacsoki nagyságrendben tevékenykedtek a fehér tesók, szó sincs cigányokról - bolti táblák voltak, bolti tolvajok ellen.

Forza.

immovable
Hát bizony, ha a facebookon "mutatsz be" valamit, az lassan - vagy már most - több embert ér el, mint egy kereskedelmi tv-n keresztül. Persze ez inkább a fiatalabb korosztályra jellemzõ. Nem vagyok szociológus, de olyan 40 éves korig (szerintem) könnyebben szólítasz meg valakit FB-n mint a tv-ben. Hogy ez jó vagy sem azt nem tudom, de lassan így van.
Majd megoldják valahogy. <#hehe>

Hegi90
gj Stuxnet <#email>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

polluxware
már tagadják is😉

azért érdekes<#dumcsi>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Hegi90
valóban.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

NYUZGA
Ez még nem konteo. 😊

"A Kisérlet az Kisérlet" A&B Sztrugackij:A kárhozott város

polluxware
nyugger vagy?

azta😉

Ha egy betiltott filmet letöltök a "kalózöbölbõl", vagy megnézem a youtube-on mielõtt leszedhetnék, az bizonyára a "bemutatták" kategória ma már. Elnézést, valóban én vagyok lemaradva vagy 100 évvel...

Hegi90
üdv a 21. században, ahol már nem csak a tévé és rádió számít médiának.

Megkaptam orbán levelét. Fantasztikus.

Még mindig nem jött rá ez a balfenék, hogy puhább papírra kell nyomtatni?

Én anno a TV-ben,de ne kérdezd melyik adón,már nem emlékszem.A kampányidõszakban ment.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Most már hogy többen is írtátok hadd kérdezzem meg, hogy a facebook az "bemutatás"? Pontosan hol lehetett látni ezt a kis videót? (Olyan forrásra várok, ami "bemutatásnak" számít.)

NYUZGA
Nincs uj a nap alatt. Ez megy a fél világon.

Csapatostul mondanak fel azt izraeli orvosok

Hegi90
Soha be nem mutatott?

Ez már kb háromszor körbejárta a facebookot...

Miért nem mutatsz inkább egy grafikont?

Nocsak! Felheccelt tömeg miatt kigyulladt valami?

Á, ilyen Magyarországon meg sem történhet, még sosem történt, ez biztos nem igaz.

polluxware
<#eljen><#vigyor>

NYUZGA
OK.

Úgy állunk bosszút a gaz IMF.-en, hogy visszafizetjük az adósságunkat, még ha beledöglünk akkor is. Roppan ravasz taktika ez, mert erre az IMF. nem számít és így megtudjuk lepni. Éljen a szabadságharc! 🤣

polluxware
nem oszt nem szoroz

már..

NYUZGA
Mert jó a szemed. 😊

Állítólag valamiért letiltották a TV-kböl. Hasonlót sem látni manapság.

polluxware
akkor én miért láttam, már vagy jóó pár éve😉

polluxware
letettem rólad<#wave>

NYUZGA
Soha be nem mutattatott film a magyar termékekrõl.

Totti5
Viccelsz?

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Felépítettek egy négyszintes házat. Az átvevõ bizottság kiszáll, hogy átvegye az épületet. Mindent rendben találnak, és más majdnem átveszik, amikor valaki észreveszi, hogy nincs az épületben WC. Elõkerítik a tervezõt, aki így védekezik:
- Az elsõ szinten bölcsõde lesz, õk a pelenkába csinálnak. A második szinten a püspökök lesznek, õk Rómában székelnek. A harmadik szinten a zsidók lesznek, õk a szarból is pénzt csinálnak. A negyedik szinten pedig a pártbizottság lesz, õk meg minden szart egymásra kennek...

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Willenbrock
Jó kis vitamûsort rendezett a nõ 😊

polluxware
képpel, szavakkal

ébredj már fel...