61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • Danny1987
    Szerintem te szoktál azzal védekezni hogy nem válaszolsz nekem mert én alacsony szinten vagyok(hú akkor te felsőbb szinten vagy ez nem az ami ellen egyfolytában ágálsz??)és a toleranciád nem birja a nem pc válaszokat.
    Szóval mi a kérdés válaszolok.
    Amire a reakciód az lesz hogy
    1-zsidózás
    2-cigányozás
    3-stb
  • Danny1987
    "Beszéltek a cigánykérdésről, hogy amit csinálnak az nem megoldás, de amikor rákérdezek, hogy mégis mi lenne az, akkor megy a mellébeszélés."

Egyáltalán nem megy a mellébeszélés.
    Csak te valami olyasmi megoldást szeretné hallani ami magát a problémát előidézte.
  • Lantee
    Igen? Ezzel mit is akartál jelezni? Ja, hogy én is személyeskedek? Kiemelted a valóban személyeskedő mondatot/mondatrészt, de természetesen a többiről mély kussolás van.
  • Pares
    Lássuk csak mit ír benne: Kezdi egy kis semmitmondó gazdasági közhellyel, aztán azért a szokásos Hitlerezés-nácizás sem maradhat ki, aztán pedig folytatja a további rettegést a jobboldaltól általánosságban. Ennyi összegezve a cikk. Mindez egy kiválasztott tollából. Ne viccelj már.
  • Danny1987
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1096828734&no=57172

"Mikor fogja már fel az az egybites agyatok"

http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1096828734&no=57327

"Istenem, de sötét lett itt az elmúlt pár évben! "
  • Danny1987
    a newyork times véletlenül nem hitlert jelölte az év emberének anno???
  • Lantee
    Tanulj meg angolul, olvasd el a cikket, ÉRTSD MEG, és utána kommentáld, mert így most nagyon mellélőttél. Fogalmad sincs, hogy miről ír!
  • Pares
    Oltári hülyeségeket, tipikus rettegős dumát ír egy zsidó származású akárki, szerinted vegyem komolyan? Vagy egyáltalán minek linkelted be? Kit érdekel, rettegjen csak, rettegj vele Te is, aztán kész.

• Lantee
    Kényes kérdések esetén szinte azonnali személyeskedés...ez aztán a vitafórum! Simán hozzátok a kuruc színvonalat!
  • Lantee
    Legalább annyi vér lenne a pucátokban, hogy nyíltan kimondjátok, amit gondoltok. Zsidóztok, cigányoztok, szlovákoztok, komcsiztok, buziztok, de ha valaki lenáciz/lenyilasoz benneteket, akkor persze kikéritek magatoknak.
    Beszéltek a cigánykérdésről, hogy amit csinálnak az nem megoldás, de amikor rákérdezek, hogy mégis mi lenne az, akkor megy a mellébeszélés.

Én leírom a véleményem az általatok istenített szektáról (gyk. jobbik), azonnal egy ostoba, tudatlan libsi vagyok. Mit ad Isten, a világ másik részén egy ELSIMERT újságban megjelenik egy cikk, amiben ugyanazt leírják, akkor jön a zsidózás.

Gratulálok! Ez az ország tényleg megérett a 4 év jobbikra.
  • Danny1987
    Neked már olyan 30-35 éve.
    Bár boldogok a lelki szegények:)
  • Danny1987
    Paul Krugman
    ?
    Had találgassak második generációs holotúlélő:)
  • Pares
  • Lantee
    ...de a logód az csak Star Wars, ugye?

Istenem, de sötét lett itt az elmúlt pár évben!
  • berlinboy6329
    Antiroma?Aki ilyen témában akar nyilatkozni,kezdje azzal,h ő cigány..Akkor nem lehet cigányellenességgel vádolni,hisz ő is az...Aztán bizonyítsák be,hogy nem...Leverhet akárhány cigányt,akkor sem fog megállni a rasszizmus vádja.Ő is cigány.Ennyi.
  • Pares
    A liberális gané miatt nem lesz itt ilyen...
  • Pares
    Persze hogy egy zsidó írta ezt a faszságot is...
  • Lantee
    Úgy látszik a New York Times is csupa libsi mocsadékból áll ;)

"One of Hungary’s major parties, Jobbik, is a nightmare out of the 1930s: it’s anti-Roma (Gypsy), it’s anti-Semitic, and it even had a paramilitary arm. But the immediate threat comes from Fidesz, the governing center-right party."
  • DaemoonHunter
    én meg ilyen börtönöket az országba
    na és persze a parlament nagy részét bele küldeni :D
  • banok
    Cameron magyarázkodik a brit parlamentben

Orbán magyarázkodik a magyar parlamentben

A mai Sarkozy-Merkel találkozóról

Holnaptól lassabban jár a 3-as metró

Szivacsra esnek a Maradj Talpon műsorban

Vérre menő küzdelem volt tegnap a Való Világ 5-ben

banok hírösszefoglalóját láttátok :)
  • Danny1987
    Ez már szerintem vagy 5ször szerepelt itt.
    Nem fog elterjedni.
  • NYUZGA
    Ez a "digitális demokrácia", egy hatalmas lépés lenne a valódi demokrácia irányában.
  • NYUZGA
    Ashton emberjogi szakértői gárdát szeretne

"Az uniós külügyi főképviselő közleményében kitért a "digitális diplomácia" mint új külpolitikai koncepció jelentőségére, amelyet véleménye szerint az arab tavasz formálódásában is központi szerepet játszó közösségi média használatán keresztül lehetne folytatni. Mint írta, így lehetővé válna az, hogy az emberi jogi aktivisták közvetlen kapcsolatba kerüljenek a politikai döntéshozókkal."
  • remark #57317
    Igen, magabiztos vagyok, de nem szeretném ha ez ellenszenves lenne. Tisztelem mindenki személyét és megbecsülöm álláspontját, sőt, kifejezetten az enyémtől eltérő álláspontok érdekelnek, mert az szintén tapasztalat, hogy azokból tanul az ember a legtöbbet - vagy így, vagy úgy.

A konteós részét a véleményednek elsőre se értettem és most se értem. Mindig próbálom nem arra kihegyezni az álláspontomat, hogy szerintem valaki a háttérből eztmegazt ígymegúgy. Ettől teljesen függetlenül szerettem volna megtudni, hogy ki milyen biztosítékot lát arra, hogy a "szakértői kormány" figyelembe fogja venni azok érdekeit, akikkel kapcsolatban a döntéseket meghozzák. Mert ha nem lát, akkor meg az érdekelne, hogy miről is beszélünk mi valójában? Arról, hogy most az a legújabb, hogy a szakértői kormányban hiszünk?

Arról meg, hogy min vagyunk képesek változtatni és min nem, azt gondolom, hogy nem azért jövök elő bizonyos dolgokkal itt, hogy megváltoztassuk azokat, hanem szimplán azért, hogy tudjunk róluk. Pl. hogy tudjuk, hogy mit várunk el a szakértőktől, és hogy tudjuk mégis hogy lehet azt biztosítani, hogy amit elvárunk, azt megkapjuk. De hiába is találnánk ki, hogy mit lehetne tenni, nyilvánvaló hogy attól még ugyanúgy senki se venné figyelembe azt hogy mit gondolunk. De nem is ezért kell tudnunk, hogy mi hogyan lenne a jó, hanem szimplán a tudatosság kedvéért. Sose beszéltem sehol semmiféle lázadásról, soha nem akartam egyik sokat kritizált szereplő ellen sem fellépni. De attól még tudnom kell, hogy mi zajlik a világban. Tudnom kell, mert akkor legalább saját magam számára meg tudom határozni hogy mi a legjobb amit tehetek. Nem akarok mást. Nem mást akarok befolyásolni. Veletek is csak azért beszélgetek, mert sokat megtudhatok tőletek a hazai viszonyokról, azaz hogy hogyan gondolkodnak az otthoni ~fiatalok. De ezt már leírtam egyszer.
  • Narxis
    Így már pontosabb, de valamit mondanom kellett, hiszen én itt jórészt bírálom az aktuális kormány intézkedéseit. Egyébként olyan dolgokról vitatkozunk amit nem alakíthatunk. Nem azért mert nem tudna a nép vagy a világ "fellázadni" hanem azért sem mert fogalmunk sincs arról, hogy mi folyik színfalak mögött. Ezt már úgy általában írom neked: örülök, hogy neked van egy kiforrott véleményed arról, hogy átbasznak minket a világ vezetői, de engedtessék meg, hogy én viszont másban higgyek. Ezt csak arra írom, hogy milyen magabiztosság árulkodik a hozzászólásaidból arról, hogy mi folyik itt pontosan.
  • remark #57315
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1096828734&no=57310]#57310[/URL]
  • remark #57314
    Nem, te nem érted. De mivel már így is minden második hsz az enyém, így inkább elmegyek pihenni, mert a végén még több százra nő egy nap alatt a mínuszaim száma (ami nem érdekel, csak jelzem, hogy valójában tekintettel vagyok rátok is).
  • Garfield
    De frászt. Te csak anyagi szempontokban tudsz gondolkodni, gondolom, a könnyebb kategorizálás kedvéért, míg én nemcsak erről írtam.
  • remark #57312
    A szakértői kormány nyilvánvalóan a kisebbség számára olyan szlogen, mint a többség számára a nacionalizmus. Mindenkinek igényei szerint adatik meg a szlogen.
  • Garfield
    Ha egy kormány nem kell azzal törődjön, hogy milyen következményei vannak a hosszútávon a döntéseinek, akkor ez a másik oldalról nézve pontosan azt jelenti, hogy nem számoltathatod el a vezetőket a döntéseikért.

Te masszívan kevered a jogi és politika szempontokat.

Egy kormány tevékenysége lehet teljesen jogszerű attól, hogy népszerűtlen intézkedéseket hoz, azaz nem szempont a népszerűség, az elszámoltathatóság pedig megtörténik majd a szavazófülkékben. A népszerűtlenség nem jelent automatikusan jogszerűtlenséget is, ahogy a népszerűség sem jelent automatikusan jogszerűséget, lásd a jelenlegi kormány nem egy jogszabályát.
  • remark #57310
    Garfield már majdnem jól írta, mert megemlítette a szakmai fejlődést. Na pl. a fejlődés az valóban a céljaik között szerepel. Csak ezt leszűkíteni a szakmára kb. annyit jelent, mint leszűkíteni az életünket a pénztárcánkra. Elnézést de itt hosszabban nem szabad filozofálnom.
  • remark #57309
    Nem frászt, de mindegy is.
  • commissioner
    "Azzal kiegészítve írtam le mindezt, hogy álláspontom és tapasztalatom szerint az emberek csak hiszik, hogy ez a valódi vágyuk."

Ha nem ez, akkor szerinted mi a valódi vágyuk az embereknek?
  • remark #57307
    A szakértői kormánnyal nem jár együtt a jogrendszer részben vagy egészben történő felfüggesztése.

Na ez nekem új. Pedig már épp le akartam zárni a beszélgetést.
    Ez engem jogok felfüggesztésére emlékeztet: "A jelenlegi válsághelyzetben viszont igencsak szükség lenne a zavaró politikai szempontok - pl. újraválasztási esélyek - kikapcsolására".
    Ha egy kormány nem kell azzal törődjön, hogy milyen következményei vannak a hosszútávon a döntéseinek, akkor ez a másik oldalról nézve pontosan azt jelenti, hogy nem számoltathatod el a vezetőket a döntéseikért.
  • remark #57306
    Nem megadtál egy definíciót, hanem ezzel zártad rövidre azt a vitát, amelyben megpróbáltam bemutatni, hogy mit jelent a tömeg előtt "szakértőset játszani". Pontosan ugyanezt nyomatékosítottad és egyértelműsítetted is a hsz elején a szóbűvészkedés felemlegetésével: rendre lettem utasítva, mert más az álláspontom, mint nektek.

De nekem ezzel semmi bajom, ne aggódj! Csak épp ne csodálkozz már azon, hogy azt kapod reakcióként, amit kapsz!
  • Garfield
    Olvastam azon elemzéseket, melyek világosan rámutattak arra, hogy a történelem folyamán a krízisek eredményeként felfüggesztették az emberek addigi jogait.

Szakértői kormány =/= diktatúra, nem kellene összemosni a kettőt. A szakértői kormánnyal nem jár együtt a jogrendszer részben vagy egészben történő felfüggesztése.
  • Pluskast
    Legyen neked igazad komolyan mondom! Sajna én már nem hiszek benne.
  • Garfield
    Ezt én is leírtam, hogy ez a vágyuk, nem kell megismételned. Azzal kiegészítve írtam le mindezt, hogy álláspontom és tapasztalatom szerint az emberek csak hiszik, hogy ez a valódi vágyuk.

Frászt. Te azt írtad, hogy szerinted az emberek többségének egyetlen célja, hogy tele legyen a pénztárcája. Amit én írtam, az ennél jóval bővebb, messze nem csak anyagiakról szól.
  • immovable
  • Narxis
    Konteo ALERT!

Mindenkinek mást jelent a jó, de a tömegeket azzal lehet megfogni ha több pénz marad a zsebükben. Egyáltalán nem látom azt, hogy a szakértői kormány egy szlogen lenne most. Sokkal de sokkal erősebb jelenleg a nacionalizmus, ami nem ördögtől való, de ez lett az új "divat". El lehet adni a turul madaras pólót, be lehet szólni Brüsszelnek, Pozsonynak meg mindenkik akiket hibáztatunk jelenlegi helyzetünkért. 2 párt verseng azért, hogy ki a magyarabb, a 3. kómában van a 4. pedig egyelőre életképtelen. Külföldön elég komoly EU ellenes hangulat van, nem szakértői kormányt követelnek hanem azt, hogy ne az ő pénzükből segítsenek egy másik országon.