Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jah, szerintem is jöjjön Bokros, aztán azt is elveszi, ami még megmaradt!!

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

arty
röhej, hogy ezt a populista senkit meri valaki Bokroshoz hasonlitani...

Forza.

Ha mondta valaki, ha nem, a gyorshajtásért végsõ soron ez jár. Arányos? Nem látom értelmét ebben az esetben annak hogy elvesszünk a részletekben. A gépezet se nagyon vizsgálgatja az egyéni élethelyzeteket.

immovable
Bronx South
Dehogy nincs megadóztatva... havi 5k rugó (esetleg több).

polluxware
<#eljen><#worship><#eljen>

NYUZGA
Nem hiszem. Tudják õk, hogy a politikusaink marhák. 😊

"A Kisérlet az Kisérlet" A&B Sztrugackij:A kárhozott város

pedobear
Majd lehet atomot küldenek ezért a kis hibáért.

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

jhetedikj
NYUZGA
Azt komálom, amikor a politikusokat basztatja. 😊

A videó jobb alsó sarkában a CC-re kattintva bekapcsolhatod a feliratot (Turn On Captions)

NYUZGA
Nagy fazon volt. Imádom. 😊

pedobear
Egy Diósgyõr szurkoló beszaladt a pályára ezért 2 év büntetést is kaphat. Egy cserbenhagyásos gyilkos meg 1 év felfüggesztettel megússza. Beszarás, mintha nem is lennének törvények.

pedobear

Danny1987
Ki mondta, hogy el kell menni a végsõkig?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Ja, értem, nagyvonalúan átugrod a pénzbüntetést, amit simán befizethetne az illetõ, de kuruckodik.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Azok tetvek lesznek.

Mert végsõ soron azt kapsz érte. Azért.
Most viszont lelépek.

Hülye. <#bohoc>

Ki mondta, hogy kimondta? Inkább csak kiírt valaki betveket egymás után.

Akkor miért az elzárással kell összekötni egy gyorshajtást?

Ki mondta, hogy mondta valaki?

Ki mondta, hogy azonnal jár?

Ki mondta, hogy gyorshajtásért azonnal elzárás jár?

A felvetésem az aránytalanság volt, és te ezt a kérdést érzésem szerint nem érintetted. Ugyanis oké, szopjon, de a 10 nap elzárás aránytalan szopás szerintem.

Ha a társadalom/közösség érdekeit nézve szerinted nem aránytalan a gyorshajtásért egy mondjuk 10 napos elzárás, akkor ezt is el fogom fogadni, hogy ez a te személyes véleményed. Az enyém meg az, hogy ez túlzás.

Bár nem ismerem ezeket a feltételeket, de ha a lakás értékesítése csak feltételekkel történhet meg, akkor azonnal megnyugodtam.

Csodálkozol? Láttunk már magunkfajtázó, radikális melegjogvédõt, nem?

A felvetésed az aránytalanság volt. A gyorshajtás esetében errõl nincs szó. Az adótartozás miatt pedig csak szigorú feltételekkel történhet meg az ingatlan értékesítése. Úgyhogy talán nem azt kellene alapul venni, hogy ha nem fizetsz, akkor bukod a lakásod.

Ehh Igazad van. Ingatlanadót minden ingatlanra! Minek lázadozok, hiszen úgyse tudom megakadályozni.

Teljesen más szemszöbõl közelítjük meg a kérdést, és ezek az álláspontok inkább csak távolodnak, úgyhogy én itt befejezem. Igy is túl sok idõt pazaroltam el.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Nem ez volt a felvetésem.

A gyorshajtásért 10 napi elzárást túlzásnak tartom,

Aki kuruckodni akar, szopjon. Aki nem akar szopni, az fizet, ahogy az a kiszabó határozatban szerepel.

Ráadásul abban az értelemben tartom túlzásnak, hogy nem látom, hogy a társadalom jól járna. Van egy néha gyorsan hajtó ember, akit aztán 10 napra kivonunk a forgalomból. Tegyük fel hogy egy agysebészrõl van szó, és hárman meghalnak mert õ börtönbe ül (direkt túlzok). De ha csak egy cég termelése esik 10 napig, az se jó. Ha meg valaki nem fizet adót, akkor arra hogy a fenébe megoldás az, hogy egy családot az utcára lakunk? Oké, veszítünk azzal, hogy nem fizet adót, na de mit nyerünk azzal, ha kapunk egy tényleg teljesen becsõdölt családot, akik a gödör fenekén vannak?

Nézd, ha az alapvetõ dolgokkal nem vagy tisztában, és láthatóan nem is akarsz tisztában lenni, akkor minek mész bele?

Szerintem is teljesen más megítélés alá tartozik, amikor másnak okozok anyagi hátrányt, meg amikor nekem megy szarul. Meg aztán a bérbeadónak is teljesen más, amikor neki nem fizetnek, illetve az õ ingatlanában zárják el a villanyt/gázt/akármit, mint amikor neked, a saját lakásodban szar.

Már megint kiütöttem valaki hsz-ét?

Nem az adó a rossz, hanem az ha már a levegõvételt is adóztatni akarják! Persze nem akarják..... még.

Az összehasonlítás addig tartott, hogy gyorshajtásért leültetnek, adóbefizetés meg le van tojva.

De ha meg nincs letojva és viszik a házad, akkor meg azon csodálkozom, hogy ennyire aránytalan a büntetés mindenért. A gyorshajtásért 10 napi elzárást túlzásnak tartom, ahogy az adó be nem fizetése miatti utcára kerülést is.

Ne fárassz az apróbetûs résszel, mi a lényeg? Ha nem fizetsz, repülsz! Idõ kérdése csupán, viszont, ha éppencsak ki tudod nyögni a részletet, de még a nyakadba akasztanak + tízezret havonta, akkor rugnak beléd egyet a szakadék felé vezetõ úton!

Nem tudom mennyire jár jól azzal az ország hogy gyorshajtásért leültetnek, de adó be nem fizetés az meg ezek szerint le van tojva. Vagyis nincs letojva, mert viszik a házadat?

Eddig az volt a mondás, hogy az adó rossz, mert földönfutóvá teszik az embert, most viszont pár napos, esetleg hetes elzárás még a hajléktalanságnál is rosszabb? Kezdek összezavarodni...

Lehet egy offtopik kérdésem? Ti is az állásotokat kockáztatva fórumoztok ennyit?

jesszusatyaúristen...<#wilting>

Az árverés kezdeményezésének semmi köze a tulajdonosi jogokhoz. Az ingatlan értékesítését a bank mint hitelezõ kezdeményezheti a végrehajtás során. Lakáshitel esetén a földhivatal bejegyzi a vevõ nevére az adásvételt, azonban jelzálogot, valamint elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeznek fel a tulajdonos nevén levõ ingatlanra.

Szóval a vevõ a tulaj, csak a tulajdonával való rendelkezési joga korlátozott a hitelviszony idejére.

Igen, viszont számomra teljesen más megítélés alá tartozik az aki egy albérletben akar hesszelni úgy, hogy nem fizet, és az aki felépített/megvett egy házat/lakást, és azt különadóztatva teremtenek lehetõséget egy újabb sarcra, és ha nem fizetsz, utcára kerülsz.

Nem tudom mennyire jár jól azzal az ország hogy gyorshajtásért leültetnek, de adó be nem fizetés az meg ezek szerint le van tojva. Vagyis nincs letojva, mert viszik a házadat? Hogy van ez?

remark kedvéért: persze csak a jogszabály alapján, akinek ez az erkölcsi értékeivel megy szembe, az persze nem csinál ilyet.

A lakásbérlet mindössze úgy kapcsolódik az ingatlanadóhoz, hogy vajon az utcára lehet-e rakni embereket? Ahogy látható lejjebb, lakásbérlet esetén nálunk igen.

A bírságnak mint szabálysértési büntetési nemnek semmi köze a köztartozáshoz, mint polgári jogviszony nem teljesítésébõl eredõ tartozáshoz.

Már bocs, de amíg nem fizette ki a banknak, addig a bank elárvereztetheti, ergo ki a tulaj?

lehet hogy rugóztam a lakásbérleten is, de nem albérlet, hanem az ingatlanadó a vita tárgya, azthittem.

OK, ez már tisztázódott. Itt most konkrétan arról van szó, hogy a bírságot le kell-e ülnöd.

Apropó, ha bírságot le kell, akkor köztartozást azt nem? Csak hogy meglegyen a létezõ ösztönzõerõ az áhított közteherviselésre.

arty
már behajtható, mivel a tartozást rá lehet terhelni jelzálogként a lakásra és kérni az elárverezést!

Forza.

Köszönjük a kompetens hozzászólást: a ingatlanadót a tulajdonosnak kell(ene) fizetnie.