Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
Szerintem az informatikusoknak a vonalkodos rendszerben is van munkájuk... nincs itt semmi demagógia... a spychip teoriát mág csak ki sem ejtettem a számom, mert az csak akkor jön majd mikor a bõröd alá ültetik 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
A szavatossági idõ követése tényleg hasznos lehet a boltoknak, talán még az is hogy hó végén láthatom miket vettem, bár ezt most is megtehetem... Jaj, de hogy a szatyromba hogyan pakolok azt már nem fogadom el 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Ez igaz, de ugy látod hogy mukodoképes ez most? Mármint az hogy mindent gépesitunk, mellõzük az embereket... ehhez alapjaiban kéne megváltoztatni a társadalmat, a gondolkodásunk a pénzrõl stb, Hasonlo okok miatt nem lehet megszüntetni egyik naprol a másikra az olajkitermelést és áttérni másra.. sok millio ember dolgozik az olajiparhoz kötödö ágazatokban ugye...szoval a technikai fejlõdés lehet nagy, de a társadalmi nem éppen, a pénz rabszolgái vagyunk, de ez tényleg más téma...

Sadist
Komolyan hihetetlenül demagóg vagy. Ennyi erõvel mondhatom, hogy te meg az informatikusok munkáját próbálod elvenni.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
RFID chipen lehet tárolni pl. a termék szavatossági idejét, hó végén láthatod miket milyen összegben vettél, nem megy át minden áru a pénztáros keze alatt, és úgy pakolhatsz a szatyraidba ahogy akarsz, nem kell fölöslegesen a futószalagra pakolnod mindent. Igazából csak a képzelet szab határt, csak az a baj sokan leragadnak az ilyen spychipes összeesküvés elméletes baromságoknál.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Nem csak a multiknak nem érdeke, hanem senkinek sem. Ugyanis a munkaerõ költség a legnagyobb költség, ami az általad vett élelmiszert is terheli.
Lehet persze a széllel szemben hugyozni, de a technikai fejlõdés úgyis a felé tart, hogy egyre kevesebb ember kell a munkafolyamatokhoz. A problémán nem úgy kell segíteni, hogy megállítjuk a technológiai fejlõdést némi egészséges bullshitet ráerõltetve, hanem a változó világhoz igazítjuk annak monetáris mûködtetését is (már ha egyátalán valóban szükség van még monetáris rendszerre, de ez más téma).
desigo
130 új békafajt fedeztek fel Madagaszkáron

hatalmas különbségek lehetnek köztük...
Tikal
Majd fogok... 😊 De miért is hiszem el bárki bullshitjét? Vagy te miért is hiszed el?
Mellesleg az emlitett oldalon reklámozott filmben se nagyon örülnek az ilyen chipeknek, igaz ott nem a bolti alkalmazásuk ellen kelnek ki... Az idõ pénz, legyen rfid chip mindenhol 😊

Tikal
soha életemben nem voltam még boltban sem, ha te mondod 😄 a problémádat egyébként két három uj pénztár nyitása megoldaná, és még munkahelyet is teremtene.. persze ez nem érdeke a multiknak... más országokban érdekes modon még ez is müködik...mellesleg az elmult két évben csak hétvégi bevásárlásokat csináltam, igaz nem idehaza, és két három embernél soha nem állt több elõttem, igaz igy is elment tíz kemény perc az életembõl, és szét is untam magam hetente egyszer, plusz el is basztam az egész hetem miatta... 😊

Nembaj, majd gondolkodsz még rajta egy kicsit 😊
Az igazság nem arról szól, hogy bárki bullshitjét fenntartás nélkül elhidd. Mint ahogy az említett oldal sem.
a.carkey
a.carkey
Mondjuk ez nem most volt. Azóta persze ez változhatott ...

A medve nem játék.

a.carkey
Belsõ info ...

A medve nem játék.

qtab986
Ezt honnan veszed?

a.carkey
Gyuri bácsi képes (volt?) eljátszani éjszakánként milliókat, de az alkalmazottait nem jelenti be, max. minimálbérre, és egyébként is szarért-hugyért dolgoztatja õket ...

A medve nem játék.

GregSB
Látszik hogy még soha életedben nem csináltál nagy hétvégi bevásárlást, vagy akár egy normált hétköznap este munka után (5-7 között). Egy sima Spar-ban is akkora sorbanállás van hogy halálra unom magamat, annyi ilyenkor az ember. És ez mind azért van, mert minden egyes terméket be kell scannelni. Nem sokszor ott állok 15-20 percet egy sorban, és igen kib@szott idegesítõ. Ne mond hogy menjek máskor bevásárolni, mert nem tudok, nem vagyok idõmilliomos.

Szóval sztem kurva jó lenne, ha ezzel az RFID-vel a töredékére csökkentenék a sorbanállást.

ProGabe
LOL

megölsz valakit? költözz el a megyébõl, egybõl megúszod! 😄

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Tikal
És a pécs szekszárd közötti négy alagút, három híd? az se semmi 😄 Az alagút felett van vagy három méter föld, sehol egy hegy vagy esetleg egy nagyobb domb... nem hiszem el hogy ilyenek megvalósulhatnak... Mostanában sokat jártunk autoval ausztriában, németországban és még ott sem építenek minden hegy alá alagútat, voltak helyette nagyon kemény emelkedõk, kapaszkodosávval, kanyarokkal stb...

qtab986
Azt se találják ki döntött a Kõröshegyi völgyhíd felépítésérõl.

Tikal
és az engedélyt kiadó szakember nem vonható felelõsségre mert már másik kerületben dolgozik, mi van?? 😄

donyyy20

Markus Schulz For President!

desigo
Vissza is bonthatják a lakókat elfalazó hotelt

"nem érthetõ, miért kárpótol az önkormányzat a beruházó helyett is."

na vajon miért <#zavart2>
Tikal
akkor ennyi 😊 sporolunk vele öt perc sorban állást, nagy fejlesztés...

vicces hogy pont a korszellem.hu az aláirásod, és akkor még én jövök összeesküvés elméletekkel egyesek szerint 😊

Ha ennyi nem volt elég neked, hogy megértsd, akkor nem tudom mit lehetnemég elmagyarázni...
Tikal
Nincs ebben semmi összeesküvés elmélet, de légyszi mond már el miért jo ez a chip rendszer? Miért jo ha a muanyag szatyorba ilyen chipet viszek, mi a franc baj van a vonalkoddal? Mik az elõnyei, mert eddig még nem látom, egyet se mondtatok, csak azt hogy nem lesz pénztáros, meg nem kell sorban állni öt percig.. na bumm... nem összesküvés elméleteket akarok gyártani, csak nem látom miért jo ez a chip...eddig is nyomon követték az árukat, nem csak a boltokban, raktárakban mindenhol, vonalkoddal... eddig is nézték az üzletek a vásárlási szokásainkat a törzsvásárloi kártyákkal, végulis most csak könnyeb dolguk lesz, ennyi, más elõny? Ami neked elõny, nem nekik?

Tikal
jajjaj.. de akkor mond már meg hogy ennek a chipnek mi haszna a vonalkod felett? Miért jo az ha a farmeromban lesz egy ilyen chip, mi értelme? Miért nem jo a jelenlegi rendszer?

zsutyesz

Ale Alonso! poppe fan club&#8482;

Már ne is haragudj, de amire reagáltam, az a legbugyutább összeesküvés-elmélet a világon.
Az áruház figyel minket.
Minden termékükön ún. kémchip (RFID) van, és hazáig követnek, nézik, hová mész, mikor mit csinálsz... jaj, ne vásároljunk onnan, mert mind meghalunk, és még kémkednek is utánunk!

"Ceiling cat is watching you masturbnate" effekt...

Sadist
A vonalkódnak mi haszna? Pénztáros gizike a kis kacsójával is bepötyöghetné az árakat. A pénztárgépnek mi haszna? Lehetne egy egyszerû számológéppel is számolgatni az árakat, és felírni egy cetlire. Sõt, akkor már legyen úgy, hogy három ember van egy pénztárnál, egyik olvasgatja le az árcímkéket, mondja a másodiknak aki számolja fejben a részösszegeket, a harmadik meg írja neked a kis cetlire. Gondolj bele, egy helyett HÁROM embernek adsz munkát! Hát nem zseniális ötlet? Jövõre még a kampányprogramba is be lehetne rakni.

ProGabe
Kifehérítenék és adóztatnák a pókert

"Cash game esetén egy személy legfeljebb 25 ezer forinttal szállhatna be, míg versenyszerû játék esetén a nevezési díj nem lehet magasabb húszezer forintnál. A törvény szerint a nyereményalap legalább 85 százalékát kötelezõ nyereményre fordítani, míg a havi nyereményalap öt százaléka játékadó formájában az államhoz vándorol."

mit szól ehhez Gyuri-bácsi? 😊

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

poppe
aki a kuruc infót készpénznek veszi, az is szép gyerek lehet...

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

Tikal
de most komolyan, mi a haszna? az hogy nem kell lehuzni a kaszánál? hogy majd miatta emberek veszitik el a melojukat? Ennyi?

Igen, félre is magyarázhatod a hasznát, csak attól még amit azon a weboldalon irogatnak az rfid "spychip"-ekrõl, egy hatalmas bullshit...
Tikal
ebben a rohano világban már ez is valami... öt perccel több idõt tölthetek majd valami másik üzletben...

qtab986
Megspórolod az idõt amíg lehúzkodják.

Tikal
nem értem miért jo nekem hogy nem kell lehuzkodni a kasszánál a cuccot, és látom a kasszánál hogy mennyit kell fizetnem, eddig nem láttam vagy mi?

Te mirõl is beszélsz?
Tikal
jaj, ne mond már te is hogy ez majd neked lesz jó 😊

"Don't let Tesco spy on you"
Tipikus példa az "interneten minden hülyeség elfér" jelmondatra.

Tikal
Ja, hogy minket azzal etetnek hogy ez nekünk lesz jó? értem 😊 tudni fogom mennyi az annya, jaj de jó, eddig ugyanis nem tudtam, fel is tünt hogy tizbõl legalább nyolc ember mindig vissazfordult a pénztártol mert leesett neki hogy nincs is nála elég pénz, rosszul számoltak.... hát kösz, de ezért ne vezessék be a nyomkövetõjüket... Majd telepakolják vele az egész belvárost mint kamerákkal londont, aztán majd nézegetik merre jársz, mit csinálsz...

qtab986
Milyen ironikus lenne, ha az ember már csak alja (fizikai) munkát végezhetne, mert a szellemit az AI végezné. AI ügyvéd; AI mérnök; AI orvos; AI stb.

Ez szerintem erõsen túl van lihegve.

Engem speciel nem érdekel, hogy a termékeken rfid chip van, mert úgyse lopok a tescoból. Viszont ha minden termékre rfid kerül, akkor nem kell lehúzkodni õket a kasszánál majd, hanem csak betolod a kocsit, és máris kiirja hogy mennyit kell összesen fizetned... ja hogy néhány pénztáros munkanélküli lesz? hát igen ez szar ügy, de kb minden fronton ilyen irányba halad a világ. Elõbb utóbb semmihez sem kell emberi erõforrás...
Tikal
Ilyen rendszer van Kopenhágában is, ott érmével müködnek, a város több pontján tudod õket lerakni, illetve felvenni, igazából nem olyan csúcs minõségû bringák, egy sebesség, szóval épp arra jó hogy egy két kilométert karikázz vele...

qtab986
A google fordító valami érthetetlent hozott ki belõle. Mi volt a baj? Kémkedtek vele?

Tikal

A "magyarok nyilai" emlékeztet engem gyermekkoromra.
Mi is játsozttunk kommandósat, gerillást, volt, hogy a tanárnéninek is "üzentünk", hogy ha holnap dolgozatot írunk, bizony nagy baj lesz.

Van, aki ebbõl elfelejtett kinõni.

Solymosi Eszter Csapásmérõ Alakulat... Ha valaki nem tudná, honnan kapta a nevét, hát bizony innen.

Vicc, ami itt folyik. Pár arctalan hülyegyerek csegevarát játszik, mi pedig féljünk, különben jönnek, és felszabadítanak minket. Nagyon.

Én is kaptam tõlük fenyegetõ levelet, hogy azonnali hatállyal szabaduljak fel, különben idejönnek. Juj, most félek.

a.carkey
Nem a Júdeai Nemzeti Fronttól? Biztos, hogy a "Magyarok nyulai" voltak? ... 😄

Ugyanott, az elsõ és második "Sötétség délben" postban is szó van róluk ...

A medve nem játék.

qtab986
Halálos fenyegetés a Magyarok Nyilaitól
Figyelem!
Életveszélyes fenyegetést kapott Szakonyi Péter a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg, Solymosi Eszter Csapásmérõ Alakulatától. Az újságírót "egy páros héten fogják kivégezni" a "Jobbik rágalmazása" miatt.

GregSB
És ezek azakrnak EU tagok lenni. LMAO. Már az is röhely, hogy egyáltalán NATO tagok lehetnek...