61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • Lantee
    Barátnőm 2008-ban élt Izlandon, és egyszer kimentem hozzá egy hétre. Izland olyan szinten működöképes ország, amilyen Magyarország sosem lesz! Pedig az egész egy vulkanikus sziget, ahol fél évig szinte alig jön fel a nap, a lakosság nagyrésze masszív alkoholista, ezer mérföldekre vannak minden civilizációtól...és mégis. Olyan fejlett, működőképes ország itt sosem lesz, sajnos.
  • ManoNegra
    Úgy rémlik még régebbről, mintha azt írtad volna, had ne keressem vissza. Ha nem, akkor ne haragudj.
  • Grandmaxter
    "Egy országot kétféleképpen lehet legyőzni! Karddal, vagy adóssággal."

John Adams (1735-1826)
  • Danny1987
    Kisebbségek: egyre távolabb a parlamenttől?

"A romákat külön kéne kezelni

A legnagyobb hazai kisebbség egyik vezetője, Várnai Márton, az Országos Roma Önkormányzat elnökhelyettese nem gondolja, hogy külön előnyt kellene nyújtani minden kisebbségeknek. Szerinte a romákat külön kellene választani a többi hazai kisebbségtől és ennek alapján, létszámuk nagysága, „probléma világuk alapján” szükséges képviseletüket megoldani a parlamentben. Ugyanakkor úgy vélte: „a parlamentben helyet foglalnak a kisebbségek kiválóságai, még ha nem is kisebbségi mandátumnak hívják eredőjüket.” Várnai Márton attól azonban tart, hogy a legnagyobb lélekszámú romák esetében is csak egyetlenegy képviselő kaphat majd helyet a Parlamentben, amely szerinte nem lenne igazságos."
  • Vlala #57696
    Nyugdíjas? Én?
  • immovable
    Izlandon a bankrendszer a volt a meghatározó, így ők minden pénzügyi és gazdasági turbulenciának 100x jobban ki voltak/vannak téve, mint mi, ahol van mezőgazdaság, ipar, multik.
  • Lantee
  • immovable
    1. A jobb oldal radikálisabb.
    2. Ma már magasabb az ingerküszöb, mint 2006-ban és utána volt.
    3. Személyi kultusz a jobb oldalon, így eleve kisebb a hőbörgés.
    4. Azok akik elfordultak a balodaltól és utálják orbánt és csicskásait apátiában vannak és politikailag inaktívak.
    5. A megszorítások jelentős része majd csak jövőre csapódik majd le.
  • Danny1987
    Horror Cserdiben: feldarabolták, elégették áldozatukat
  • ManoNegra
    Te nem nyugdíjas vagy? És huszonéves barátnőd van? Azért tudsz élni, nem mondom! :D
  • ManoNegra
    Egyébként Izland marhára nem jó példa, egy Debrecen méretű város lakosságával rendelkezik, ezért teljes mértékben ki van téve a világgazdaság turbulenciáinak.

Mert mi tízmillióan nem vagyunk kitéve ennek a turbulenciának, ááá
  • Vlala #57689
    Először is kikérem magamnak, hogy hugit és a barátnőmet lekurvázod.
    Követelem, hogy igazítsd helyre a mondanivalódat a következőképpen: "Magyarország 26 év alatti lányai kettő kivételével mind kurva lett."

Másodszor: a kertévék zagyvaságaival már nekem is tele van a tök...életesen a fejem. Megasztár, X-faktor, ValóVilág, Összeesküvők, Barátok közt, Jóban-rosszban... hányok.

De senkit nem fognak odakötni a tévé elé. Ha az ember nem akarja, akkor nem nézi.

• Lantee
    "Emlékezz vissza, mi volt az első dominó ami bedőlt Európában, végül az IMF gyors beavatkozása akadályozta meg az államcsődöt. Egyébként a világgazdaság második aranykorában(1990-től 2008-ig tartó időszak) 1,2%-os növekedést elérni minden bizonnyal negatív világrekordnak számít."

Tehát:
    - NEM Magyarország volt az első domino. Tény!
    - Izland nem lehet jó példa, hiszen ÉN hoztam szóba! Bezzeg az Inside Job készítőinek jó példa lehetett. Tény!
    - Viktorka most éppen nem az IMF-nél kuncsorog? De! Tény!

Tehát?
  • ManoNegra
    Az egész mögött amerika áll

Na ez nem igaz. Az USA is olyan szinten el van adósodva, mint mi, talán még jobban is (már az arányokat figyelembe véve). Az viszont igaz, hogy ugyan azok a körök állnak amerika, európa, és a fejlett világ eladósítása mögött...
  • Ronny
    Nézd, nyilvánvaló, hogy nem vagy birtokában a szükséges ismereteknek, ezért mindkettőnk érdekében kíméljük meg egymást a felesleges billentyűzet koptatástól.
  • Lantee
    Jajj! Amerikának tudod mekkora az adóssága? Néha azért csak be kéne kapcsolni azt a TV-t, vannak ám ott értelmes műsorok is...
  • Vlala #57684
    Ez legfeljebb egy lélegeztetőgép ahhoz, hogy a kormány kihúzza 2014-ig.
    Vagy valaki lát ebben hosszútávú elképzelést, stratégiát?

Melyik sor írja, hogy beindítanák a gazdaságot? Ez csak sarcolás.

• Ronny
    Izland 2008 október 24-én kötött az hitelszerződés az IMF-el(Írország 2010, Portugália 2011), Magyarország másfél héttel később, november 6-án.

Egyébként Izland marhára nem jó példa, egy Debrecen méretű város lakosságával rendelkezik, ezért teljes mértékben ki van téve a világgazdaság turbulenciáinak.

• Lantee
    Egymillió munkahely
    "Október során 2 millió 710 ezren álltak alkalmazásban a nemzetgazdaságban a legalább 5 főt foglalkoztatóknál, ami 34 ezer fővel kevesebb, mint egy évvel korábban, derült ki a KSH friss adataiból."
    Három napja hazudta Kálmán Olgának a szóvivő, hogy NŐTT a foglalkoztatottság!

Magyar nemzeti öntudat

Hol van már a 300,-Ft-os vizitdíj (ál)balhé?!

No Comment

• immovable
    Orbán: Az IMF a saját bankunk

Orbán hangsúlyozta: az IMF delegációval még semmilyen hivatalos tárgyalást nem folytatott a kormány, és ha majd ez elindul, akkor „az IMF-fel nem Magyarország gazdaságpolitikájáról kívánunk tárgyalni”.

Az igen. Van ám arc, csak kár, hogy nem látszik ki a sámli mögül.
  • Grandmaxter
    Hagy kérdezzem már meg nagy tudású történelemtanárom. Tudod-e, hogy ki vette föl, és mikor azt a kölcsönt, amit ma is fizetünk?
    12 milliárd dollárt vettünk föl a Világbanktól. 270 milliárdot fizettünk már eddig vissza. Direkt úgy adósítanak országokat el, hogy sose tudhassák visszafizetni. Így cserébe szabadon rabolhatja nyugat az országot. Az egész mögött amerika áll. És nem mi vagyunk az egyetlen ilyen ország.
    De ne nekem kelljen már szemeket fölnyitni. Nézzétek meg a filmet, sokkal okosabb emberek elmondják, hogy mi miért történt Magyarországon!
  • Grandmaxter
    Nekem van egy hatalmas előnyöm veletek szemben. Nem nézek tv-t, ami manipulálja és butítja az embereket tetszés szerint. Mert az nem az én világom. Mennyire manipulálhatóak az emberek? Párszor berakták Kelemen Annát a tv-be, ezt sok lány látta, hogy lehet luxuskurvaként is élni, sok pénzzel. Magyarország 26 év alatti lányai mind kurva lett. :)
    Ezt a trendet diktálták. Elkezdődött itt már a genocídium, épp azért nevelik ilyenre a lányokat, hogy ne legyen kedvük házasodni, szaporodni. Mármint a "Magyaroknak."
  • Ronny
    Nyilván ebben a formában rituális öngyilkosság, viszont a globális kiegyenlítődés miatt a nyugati középosztály jövedelmi helyzetének valamilyen szintű csökkenése elkerülhetetlen.

Azért vannak biztató fejlemények is. Ha jövőre sikerül létrehozni a tervezett a fiskális uniót, akkor adóssághegyek és ezzel párhuzamosan a szociális háló leépítése után már valószínűleg újra versenyképessé válhatnak az európai gazdaságok.

• Lantee
    Akkor itt a válasz a kérdésemre. A legszegényebb rétegeknek nincs idejük randalírozni, és nincs pénzük molotov-koktélra. :D
  • Lantee
    Nem vagyok a tesód! Nem vagyok már 18 (sajnos)! Keményen a világ dolgai mögé látsz, és mégis egy SG fórumon osztod az észt? Nahát-nahát...
  • immovable
    Míg a Bokros-csomag jobboldali kritikái között szerepelt, hogy az zömmel a magyar középosztályt terhelte, Orbánék megszorításai nagyrészt a legszegényebb réteget érintik.
  • Lantee
    OK, az első domino Izland volt, aztán jöttek majdnem a Portugálok, Írek.
    Ezzel még mindig nem kaptam rá választ, hogy a magyar átlagpolgárnak mi volt annyira rossz, amiért kocsikat kellett gyújtogani és végigtombolni a belvárost? Illetve ha akkor ennyire rossz volt, akkor most miért nem az?
  • immovable
    Kemény lesz, mint a Bokros-csomag
  • Ronny
    Emlékezz vissza, mi volt az első dominó ami bedőlt Európában, végül az IMF gyors beavatkozása akadályozta meg az államcsődöt. Egyébként a világgazdaság második aranykorában(1990-től 2008-ig tartó időszak) 1,2%-os növekedést elérni minden bizonnyal negatív világrekordnak számít.
  • Lantee
    Méghozzá micsoda moziban!? :D
    ...és vajon mit szedett be hozzá?! ;)
  • Lantee
    Félreértések elkerülése végett: Nem, nem akarom VÉDENI az mszp-t! Egyszerűen azt próbálom/próbálnám megérteni, hogy AKKOR miért lázongott az egész ország, és MOST meg miért nem? Mi volt, ami miatt annyira "húderossz" volt akkor a magyar átlagpolgárnak, és most mitől lett jobb?
  • Lantee
    "A regnálásuk alatt 60%-al emelkedett az államadósság, a gazdasági növekedés már a válság előtt is 1% körül mozgott(akkoriban Szlovákiában 9% volt!), 2008-ban összehoztak egy "de facto" államcsődöt. Elég szánalmas erre hivatkozni."

Volt államcsőd? Most mennyi a növekedés? Most mennyi az államadósság?
  • immovable
    És ha te vagy a moziban?
  • Ronny
    Tegyük már mérlegre a 8 év mszp-szdsz, és a másfél év fidesz-kdnp "eredményeit"!

A regnálásuk alatt 60%-al emelkedett az államadósság, a gazdasági növekedés már a válság előtt is 1% körül mozgott(akkoriban Szlovákiában 9% volt!), 2008-ban összehoztak egy "de facto" államcsődöt. Elég szánalmas erre hivatkozni.
  • Grandmaxter
    Mitől lennék olyan marha különleges?
    Nos, erre szerintem te is rájöttél. Tudod tesó, én nem 18 éves vagyok, keményen a világ dolgai mögé látok. Ki kellene venni a fejed a homokból. Ha meg benne akarod tartani, akkor te az MSZP embere vagy, aki azért van itt, hogy bomlassza a fiatalok elméjét.
  • Grandmaxter
    FIGYELEM!
    Lantee az MSZP által fizetett unatkozó blogger, akit azért fizetnek, hogy rontsa az elméteket hamis adatokkal. Ne higyjetek neki, valószínűleg azért van itt, mert jövőre meg akarják nyerni a választást az MSZP-sek, ezért propaganda szarokkal etet titeket!
    Pusztulj innen te kommunista tetű. Hazádat nem szerető féreg.
  • Lantee
    mitől lennél te olyan marha különleges?! mutatsz nekem egy újabb filmet a csúny pártokról, a csúnya pénzemberekről, a csúnya, csak a saját érdekeiket szem előtt tartott politikusokról? talán még a dohánygyárak és a gyógyszercégek gátlástalan üzletpolitikája is benne van?

Köszönöm, én ezekkel a dolgokkal bármiféle megmondóemberek nélkül is tisztában vagyok. És? Menjek ki az utcára, és gyorsan gyújtsak fel egy skodát? Mégis, mit vársz tőlem? Ja, már tudom! SZAVAZZ A JOBBIKRA!
  • Lantee
    Elmondom, én mire emlékszem:

mszp kitalálta valamit, fidesz azt mondta, NEM! mszp megkérdezte, hogy ha talán egyeztetnénk? fidesz azt mondta AKKOR SEM! a törpe vezér be sem járt a parlamentbe. lényegében annyira konstruktív ellenzék volt, hogy BÁRMIT is csinált(volna) a kormány, ők szépen lesöpörték. ha a parlament keretein belül nem sikerült, akkor népszavazással, vagy a hívők utcára küldésével.

Tegyük már mérlegre a 8 év mszp-szdsz, és a másfél év fidesz-kdnp "eredményeit"!
  • Grandmaxter
    NÉZD MEG A FILMET UTÁNA BESZÉLJ!!!
  • Grandmaxter
    Ha bezársz egy embereket moziba, és olyan filmeket vetítenék nekik egész életen át amit akarok, elhiszik azt, amit látnak. De ha jön egy olyan ember, mint pl. én, bekopogtat az ajtón, és szól ezeknek az embereknek, hogy idekint a világban ez és ez történik, elkezdenek kiabálni, hogy: _ááá menny már, ugyan már hülye vagy.
    Egyszerűen nem képesek az emberek saját korlátaikat legyőzni, átlépni.