Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nincs ingyen minden, ez nem az a rendszer.
Az alap oktatás ingyen van, de diplomaí nélkül bõven lehet élni, max. olyan buta lesz az ember, mint pl. én.
A tanár pénbõl él, az iskolában pénzért világítanak-fûtenek, és arra, hogy a sok külföldi karrierre vágyó orvospalánta alá adja az állam a lovat, nagyon nincs pénz.

autoszimulator
Nyugatot nem érdemes ebbe belekeverni, mert mint tudjuk, az áraktól és adóktól eltekintve akkora a szakadék köztünk és a nyugat közt, amit átugrani túl nagy lendület kell. Így is egy vidéki (nem az egyeteme vonzáskörzetében élõ) diák számára elég durvák a kiadások, tekintve a szülõk kereseti lehetõségeit. Ehhez még hozzácsapjuk a félévenkénti 100 ezret (speciel nálunk, a mi szakunkon a költségtérítésesek és államin túlcsúszók 225 ezret fizetnek, de volt ez 240 is..) azt hiszem ellehetetlenítene jó pár embert.
Másik oldalról, aki most van benne a témában, esetleg volt szerencséje az elõzõ felsõoktatási rendszerhez, és ehhez a csoda BSc rendszerhez, az tudja mirõl beszélek, amikor azt mondom, ezt még ingyen is gáz kijárni. Körülbelül egy gimnázium folytatási, kicsit tárgyiasabb oktatókkal, gyakorlatiasabb órákkal. De még mindig messze a gyakorlattól. És akkor nem beszélve a külföldi lehetõségekrõl, az legalább megvan oldva, hogy az országban pár suli pár szakja elismert külföldön, a többivel nem is nagyon érdemes próbálkozni. Csak ha már van elég szakmai gyakorlat, múlt a szakmában, akkor esetleg, de annak már rég nincs köze a diplomával kapott tudáshoz. Jelenleg a felsõoktatás jó része (kivéve pl a pont említett orvosit) egy papír megszerzése. A gyakorlat meg majd azon néhány szerencsétlen cég dolga, aki alkalmazza a pályakezdõt. Most legalább van egy akció, bár nincs túllihegve, így sokan nem is tudják, de aki pályakezdõt alkalmaz, az fél évig jogosult visszakapni az államtól a neki kiutalt fizetést.

.: mobilize.hu :.

GregSB
Nagyon sok fejlett országban fizetõs a felsõoktatás, ezt gondolom te is tudod. Az más dolog hogy itthon most nem lenne ezt ésszerû bevezetni, de egyébként nem tudom mi bajod van vele.

autoszimulator
azt hittem, ha már más nem, legalább az oktatás biztosított mindenkinek ebben a szar országban. de lehet tévedek, és inkább fizessek ezért is, legalább lehetne még lejjebb süllyedni.

Willenbrock
Nem rossz,csak a kiáramlás ellen nem biztos hogy lenne hatása.

Az államtól kapjanak hitelt az elsõ diplomájukra. Nem ingyenes oktatást, meg lófülét, csak hitelt, amit vissza kell fizetniük, akár itt praktizálnak, akár külföldön... akkor az állam sem marad sz..ban.

Willenbrock
Nekem erre az orvosproblémára egy kiváló ötletem van:Az egyetemi képzés megkezdése elõtt nyilatkozzanak a hallgatók arról hol kívánnak dolgozni.Aki aláírja hogy a diplomázás után minimum 10 évig itthon fog praktizálni az állami képzést kapjon,aki nem annak legyen tandíjas!Elvégre mi adófizetõk azért adózunk hogy a pénzünkön kitanított orvosok ne a nyugati milliomosokat kezelgessék hanem minket gyógyítsanak.Aki mégis kint akar gazdagodni az fizessen tandíjat-ez így lenne igazságos.

GregSB
+ a hírben csak annyi volt, hogy bevándorlók voltak a tettesek. Honnan tudod, hogy arabok voltak?

Itt egy 20-as lista a Malmöben élõ kissebbségek összetételérõl.

Nyilván nem norvégok vagy dánok voltak, de azért van ott több kétes náció is (Bosnyákok, Yugo-k, Románok, de én még lecsúszott magyarokról és lengyelekrõl is el tudom képzelni hogy képesek lennének rablásra.. persze lehettek arabok is, de ezt miért veszed bizotsra?)

Egyébként vicces hogy muszlimot írtál. Úgy látszik az amcsiknak sikerült agymosniuk a fél világot. Szerinted azért, mert pár radikális idióta képes felrobbantani magát a vallása miatt, ettõl az összes muszlim (1.57 milliárd ember a Földön BTW) bûnözõ lesz aki Allah nevében rabol ki boltokat meg buszokat?

Punker
remélem anyádat majd egy 80k nettó fizut kapó 30 éves kezdõ orvos kezeli aki már 36 órája talpon van.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

desigo
most akciós az autógramm valakinek esetleg ?
autoszimulator
érdekes kérdés, azért azt ne feledd, hogy fiatal, pályakezdõ orvosként, vagy épp orvostól eltérõ egészségügyi dolgozóként nagyon nincsen megfizetve az ember... Pedig aztán õk az egyikek, akik megérdemelnék. Persze az öreg, nagyobb nevû dokik meg a másik oldal, akiknek mindenki dugja a pénzt, vagy akik ugye magánakciókat rendeznek a házuk pincéjében, õk sem keveset kasszíroznak, õk látod nem érdemelnének többet.

GregSB
Kevered itt a szezont a fazonnal. Mi köze ennek a muszlim valláshoz, a muszlimokhoz? Abban a vallásban is ugyanolyan bûn amit ezek tettek mint a keresztény vallásokban.

Punker
inkább õk mint a cigók.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Danny1987
http://nol.hu/lap/mozaik/20091110-rablas_miatt_ingyenbuszozas__malmoben

De jó lesz ha az eu majd ránk kényszeríti a muszlimokat.

Live for nothing or die for something.

Bandee1987
Hadd idézzem kedvenc ex-miniszterelnökünket: "Ma erõs a gazdaság, stabil és nagy a jólét."

Szerinted is ez a helyzet?

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Galy
leülhetsz, egyes...
trident
Normális fizetést és körülményekért demonstrálnak. A 80 ezer forintos fizetést, vagy a 32 órás ügyeletet fel sem hozom, mert nem érted.

A hálapénz elleni általános lépés egyike lehet a megfelelõ fizetés.

Ha pedig egy diplomás (tökmindegy milyen végzettséggel) külföldre megy azért az tripla kár. De csak hõbörögj tovább.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Tele van a tök...életesen a fejem azzal, hogy itt mindenkinek tarthatatlan a helyzete.

Az orvosoknak is.
Kétszer ennyi hálapénzt hálapénzt, több beteget követelünk!
Az állam lediplomáztatja õket az adófizetõk pénzén, õk meg csak panaszkodnak. Dolgoztak ezek már valaha? Már a hálapénz számolgatása is megterhelõ szegénykéknek? Kiszabottul tudom õket sajnálni, de tényleg.

0Fritz0
Biztos nagy, nagy bakancsaik is lesznek, ó jajj! 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Bandee1987
Már megint a sok orbánista csõcselék akar randalírozni csütörtökön

Ráadásul mind fehér ruhában lesz, mint a Ku Klux Klan!<#idiota>

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

autoszimulator
nem cáfoltam hogy gyorsabb, kényelmesebb, de van aki sosem fog átállni. Aki fél a géptõl, nem fog anyagi dolgokat intézni rajt, fõleg míg csak azt mondják a netrõl, hogy vírusos, tönkreteszi a géped, ellopják a pénzed, stb.
nyugi, a mi öregkorunkban is lesz olyan, amitõl félni fogunk, nem akarjuk használni míg kell, evidens hogy a fiatalok, fõleg akik érdeklõdnek az infó iránt, bátran vállalják ezt, mert ismerik a hátterét.

mondjuk lehet védõburok is.... de furi, na....

birdo
Nem némileg kényelmesebb... sokkal kényelmesebb....otthonról utalni...ráadásul költség nélkül )) Nem is érnék el a postára...3-kor bezár a pénztár..
Egyébként igazuk van.... ha 25-e a határidõ, akkor 25-re oda kellene érnie a pénznek....sztem.

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Danny1987
Levágják a tolvajok kezét
2009. november 9. 19:14

MNO - PK
Az iráni rendõrség kész érvényt szerezni az iszlám büntetõ törvényeknek, például a kézlevágás alkalmazásának, mert annyira megnövekedett a bûnözés az országban – írta hétfõn az Ebtekar címû iráni lap.

Az iszlám törvénykezés, a saría értelmében a visszaesõ tolvajoknak levágják az ujjait, de ezt a büntetést eddig ritkán alkalmazták, fõleg nem nyilvánosság elõtt. Az elmúlt években ritkán számoltak be arról az országban, hogy ilyen csonkolásos büntetést hajtottak volna végre.

Asghar Dzsafari, az iráni bûnügyi rendõrség vezetõje az Ebtekarnak elmondta, hogy a büntetési mód mellõzése a közbiztonság romlásához vezet. Hozzátette, hogy a rendõrség kész végrehajtani az ilyen büntetéseket azokon, akiket ilyen büntetésre ítéltek.

Az ENSZ és emberi jogi szervezetek több alkalommal bírálták Iránt a hasonlóan kegyetlen büntetések alkalmazása miatt. Teherán elutasítja a kritikát, mondván, hogy az része a saríának.

(dunatv.hu)

Ha nálunk is alkalmaznák akkor kevés ....-val tudnál kezet fogni.

5c0rp330n
teny hogy ez a jovo, es ha rajtam mulna akkor mar keszpenz sem letezne, csak bankkartya. viszont ebben az orszagban sajnos tenyleg nem minden mukodik meg ugy ahogy kell. efelveteli-t hasznaltam en is pl, egeszen jonak tunt alapvetoen, de mivel egyszeruen hetekig basztak visszaigazolni, hogy stimmel-e a feltoltott doksi (megcsak meg sem lehetett nezni h rendese feltoltotte-e), a hatarido meg kozben le akart jarni, inkabb bevittem szemelyesen hogy ne ezen bukjam mar el.. tovabba irritalnak az itthoni viszonyok bankkartya-elfogadast illetoen, szanalmas ami itt van.

Hehe.
Nálunk szerencsére központi bevallás van, a könyvelõnk elkészíti, feladja helyettem, így a postával szemben lévõ vendéglátóegységbõl szoktam nézni az önadózást elõnyben részeaítõket. 😊

No de az otthonról történõ bármikori utalás azért némileg kényelmesebb, mint sorbanállni a postán, megvárni a remegõ kezû Jolika nénit, meg a kötegnyi céges levelet feladó Jucika titkárnõt.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Én spec. minden tavasszal röhögk egy jót az adóbevallás leadásakor, amikor is zsizseg mindenki az éjfélig nyitva tartó postákról... Én meg leadási határidõ elõtt 4 órával leülök a gép elé, összerakom az ABEV-vel, majd a feltolom a magyarorszag.hu-ra, közben pedig sokat gondolok a sorbanállókra. :-)))

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Ez szomorú.

Sadist
Arra meg, hogy az embereknek mennyire nehezükre esik egy picit gondolkodni, egy példa: talán az OTP netbankjánál volt, hogy alig használták a netes átutalást, mert hogy bonyolult. Aztán csináltak egy sárga csekk kinézetû formot, amit úgyanúgy kellett kitölteni, és láss csodát, elkezdték használni.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Hát kezdjék el használni a netes átutalást. Az a bajuk az embereknek, hogy nem hajlandók váltani a gyorsabbra, egyszerûbbre, inkább maradnak a régi szarnál.
Mikor felvételiztem akkor lehetett interneten keresztül jelentkezni, csak ki kellett választani a sulit, szakot, meg néhány plusz adatot beírni, aztán elutalni a felvételi eljárás díját egy számlaszámra és heló. Ennek ellenére rengetegen inkább szarakodtak a felvételi lapokkal, járkáltak vele postára, fizetgettek csekken.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

autoszimulator
na igen, de ma azért még nem sokan használnak nálunk internetes utalásokat, bankon keresztül meg semmivel sem kényelmesebb, mint a csekk. nekünk spec nincs hitelünk, tehát egyedül a netet tudnám így fizetni, a többit csak itthonról utalással, egyénileg mindig, vagy ahogy mondtam, a lehívásos módszerrel.
Fõleg az idõsek, akik sose láttak még tán bankkártyát, vagy a középkorú dolgozók, akik bár oda kapják a fizetést, de a netes elérést nem tartják biztonságosnak, nem merik használni. Ezzel max a 30-40-es korral bezárólag lehet a népet kielégíteni, a maradék mindig is marad a sárga csekknél.
És ha már egyszer biztosítják ezt a csekkes megoldást, akkor csinálhatnák normálisan, vagy legalább ne olyan szûk befizetési határidõket szabjanak.
Legújabb szokás, amit most vettem észre, mivel mi notórius késõi befizetõk vagyunk (épp azért mert elsõ csekk még a hónap elején, utolsó a köv hónap elején jön kb), nem egyszer elõfordult már a felszólítás. Most már nem is ez van, max kapsz a hónap közepén már egy felszólítást, a következõ levél már az egyik ingyenélõ csicska behajtócég, fõként a creditexpress vagy micsoda nevével jön, akik azonnal felfirkálják rá a 2-3 ezres adminisztrációs költséget. WTF? Ügyfélszolgálatuk tele pofátlan, flegma központosokkal, akik mindenre tudnak mondani valamit, csak a kérdésedre nem, s legalább 2 telefonodba kerül, míg megértik, hogy befizetted már, így nem fogja az õ kitalált adminisztrációs díját kifizetni.

autoszimulator
ezért kell nekünk állami tv, rádió?

"A kezdeményezés szerint a Duna Televízió, a Magyar Rádió és a Magyar Televízió elnökének havi juttatása a jegybankelnök "tárgyévi keresete egytizenkettedének az egynegyede lehet"

az munka, mondjuk havi fizujának negyede kicsit érthetõbb, de valszeg így tudományosabban hangzik. Ha pedig az így megfogalmazott mondat arra akar rávilágítani, hogy a juttatásokkal együtt vett évi keresetét kell leosztani, az újra nocomment, hisz külön kapna prémiumot az a vezetõ is, akire ezt vonatkoztatják. Abba már bele se merek gondolni, miért pont a jegybankelnök fizetése a kiindulási pont. Vagy talán neki a legnagyobb a bevallott jövedelme per év?

"az MTV esetét említette, ahol 50-60 ember vesz fel havi egymillió forintnál magasabb javadalmazást. Az MTV-ben egyébként az ügyvezetõ alelnök és az egykori elnök is 63 milliós végkielégítést kapna, a Magyar Rádióban van olyan alelnök, aki több mint havi hárommilliót keres, és a Duna Televízió elnöke 2 millió 350 ezer forintot visz haza havonta."

ez meg: nc.

No de miért is kell átesni a ló túloldalára és csoportos beszedésivel szórakozni? A megoldás szimpla bankközi átutalás. A fix díjasokat (pl. részlet, net elõfizetés, stb.) beállítod ismétlõdõre, a többit meg szépen bepötyögöd kézzel. Így abszolúte te kontrollálod, hogy mikor, kinek fizetsz, csak épp nincs ez az egész sárga csekkes szopás.

autoszimulator
addig ragaszkodok, amíg bizonyos tételek kétszer kerülnek levonásra (volt már), amíg a bankok, szolgáltató szót sem szól, hogy nem sikerült leemelni a pénzt, hanem egyszerûen nem küldik a kocsi következõ kötelezõ bizt. papírját, hogy használni se tudd. Nem beszélve egyéb túlszámlázásokról, amik a mobil/internet szolgáltatóknál szintén nem egyedi, gáznál úgyszintén. És amíg nem fizettem, könnyebb követelõzni, mint mikor már ott a pénzem.

Aki ragaszkodik a sárga csekkhez, szopjon csak...

autoszimulator
aha, gondolom örülnél, ha egyszer hibáznál valamit, ami miatt börtönbe kerülsz, és kivégeznének. Ezen felül nem egyszer derült már ki, hogy akit elítéltek, nem is volt bûnös.
Én azt mondom, a börtönök legyenek önállóak, a fenntartásukhoz szükséges pénzt termeljék meg. Hogy aztán az õrök kapálnak, vagy a rabok, legyen a börtön dolga.

desigo
Fehérvár: a börtönõr lelõtte nõi társát, majd önmagát

inkább a rabokat irtották volna nem egymást :/
immovable
Igen, igen...ó igen, igen...<#gonosz1>
autoszimulator
látom itt alul azonnal utána híd is épül, nice. felénk nam autópálya, csak autóút épül, mégis képesek 5 méteres dombot felhúzni egy sík felületre. Senki se tudja, miért, alatta nem megy út.

szükséges alagutak épülnek az M6 oson potom 40 milliárdért:

Danny1987
jogos fasznak kell olyanokat eltartani aki veszélyes a társadalomra.
Vagy golyó vagy kötél.

Persze az élethez minden tetû mocsoknak joga van csak az áldozatnak is volt de ezt a jogvédõk nem reklámozzák.

Láttál már börtönt belülrõl? Van benne pl. színes tévé, mert nekik ahhoz joguk van.

0Fritz0
Igaz, de azt meg leszarják.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

autoszimulator
istenem, ekkora idiótaságot, és persze megint az eu-s szabályok...
mondjuk így sem szoktam feladni semmit sem idõben, mert talán elsõként a szolgáltatókat kellene kötelezni, hogy a kurva csekkeket egy idõben küldjék, mert most kb a hónap minden napjára jut egy csekk, én meg nem fogok futkosni a postára naponta, a pár ezres kis szarokkal...

predator1982
csak az a baj,hogy igy csak viszik a pénzt.biztosan sokan nem fognak velem egyetérteni, de vagy közmunka az ilyeneknek, vagy golyó.....meg lenne oldva. nemhogy még börtönöket épitsenek.

pred

Punker
itthon is ez kéne!