Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
.: mobilize.hu :.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Meg lehet nézni a vallások arányát Magyarországon. A jelentõs többség római katolikus vallású.
Nézd meg a Közel-Keletet. Ott félig sem veszik lagytamagul a vallásukat és az azzal kapcsolatos dolgokat. Akkor itt miért baj, ha kinnt van a kereszt, hm?
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
b)Állandó papolás megy az eu részérõl, hogy toleránsnak kell lenni a kisebbségekkel szemben, stb., de õk nem képesek tolerálni azt, hogy a vörös csillag az számunkra nem csak annyit jelent, hogy a Heineken sör címkéjén ott van. Árpádsávval azért érdekes a helyzet, mert az viszont mindenhol jelen van itthon: A címerünkben, az nbh címerében, rengeteg város zászlójában is, stb. A kommunista idõszakokat kivéve nem emlékszem, hogy a magyar történelemben a vörös csillag akárhol is nagyobb szerepet játszott volna.
A kereszt (illetve a kettõskereszt is, ha már itt tartunk) szintén nagy szerepet játszott az 1000 éves történelmünk során, hisz épp azért lehettünk Európai szintû nemzet, mert Géza, István és a többiek itthon nagy nehézségek árán bevezetteték a keresztény vallást.
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
És a magam részérõl nyomatékosan szeretném hangsúlyozni, hogy én azzal nem értek egyet, hogy közintézményekben legyen a kereszt, természetesen senkinek a nyakából nem akarom levenni a nyakláncát a kereszttel, illetve a templomokról sem a keresztet. Mindent a maga helyén.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
a) a feszülettel az a baj, hogy iskolában van, nem pedig magával a feszülettel: az iskola, mint a közoktatás színhelye legyen vallásilag, világnézetileg semleges, aki pedig vallást akar, az majd beiratja hittanra. Szóval csak szólj, hogy melyik iskolában rakták ki a vörös csillagot, és akkor szívesen megyek veled tüntetni; de azt hiszem ilyesmirõl nincs szó.
b) Ahogy írtam, nem magával a feszülettel van baj, míg a vörös csillag esetében viszont pont, hogy a szimbólummal van probléma, ugyanis Kelet-Európában a kommunista rendszerhez kapcsolódik, viszont nyugaton nincs ilyen rossz jelentése. Ha valamihez hasonlítani akarjuk, akkor nagyszerû példa lehetne az árpádsávos zászló: mindkettõnek lehet "civil" jlentést adni, azonban a történelemben volt egy olyan idõszak, amelyben igencsak negatív közegben szerepelt, innentõl kezdve lehet vitatkozni, hogy akkor most a lengetõje/viselõje a "civil" jelentéséhez használja szimbólumnak (és a saját világnézetünkbõl eredõen a rossz érzésünket, emlékeinket, stb. próbáljuk elfojtani azzal, hogy tiltjuk a használatát), vagy pedig a negatív jelentésre való utalásról van szó.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Az egyház nem várja el hogy tökéletes legyél csak heti 1 órát,de a gond inkább abban keresendõ hogy lusta vagy elmenni inkább szórakozol...
Az egyház attól még nem rossz hogy régen voltak vallásháborúk,csak felhasználták ürügynek...ilyen alapon sok mindent utálhatnál...
Ez az egész vallás gyakorlás kicsit vicces dolog úgy, hogy belegondolsz annak hátterébe. Hogy lehet az, hogy minden egyes vallás hívõi máshogy gondolnak az istenükre, máshogy hívják, gyökeresen más történeteket fûznek hozzá. Egy a közös mindben, hogy csak az õ isten(ei)ük az igazi, a többi rossz. Érdekes felfogás, ellentmond az egységességnek. A vallás dolga szerintem a hívõk összetartása lenne, ezzel szemben nem egyszer háborút is képes volt már kirobbantani. Ilyen egyházakhoz ki szeretne tartozni jó szívvel?
Hetente egyszer 1 órára képtelen vagy templomba elmenni???
Én hol írtam hogy naponta kell????
A hívõ meg teljesen élhet Istennek nem tetszõ életet is,annyi a közös a vallásossal hogy õ is hisz Isten létezésében
"Azon kívûl meg a 10 parancsolat betartásához nem szükségeltetik naponta templomba járni."
A naponta szót ugye elolvastad.
Azon kívûl meg a 10 parancsolat betartásához nem szükségeltetik naponta templomba járni.
de ezen kár vitázni, mert szerintem A, szerinted B. Szerintem a nem hívõknek a feszület csak egy tárgy a falon, mint bármely kép, a hívõnek meg megnyugvás, vagy tudom is én mi, biztos valami többlet.
Persze ha valaki most találná ki, hogy tegyük tele a falakat feszülettel, én is azt mondanám, hogy minek? De ez egy régrõl származó szokás, amik közül azért nem kell mindet kiirtani, úgy vélem.
Miért is kellene, hogy hozzá tartozzon? Azért mert hiszek istenben az még nem egyenlõ azzal, hogy állandó jelleggel templomba járok. Ha egy picit is olvastad az új szövetséget Jézus sehol nem mondja neked azt, hogy járjál hetente hétszer templomba és adakozz az egyháznak... Istenben hinni és templomba járni nem ugyan az.
Nekem egy olyan vallást ne kényszerítsenek a gyerekre, ami Isten nevében évszázadokon át népirtott, és még ma is fasságokkal butítja az embereket. (itt nyilván nem a parancsolatokra kell gondolni, amik között persze hogy van becsülendõ is)
Majd õ maga eldönti a tanulmányai, ismeretei alapján késõbb, hogy miben szeretne hinni. Nem pedig egy vén begyepesedett (pedofil) pap fogja megmondani neki az iskolában.
Az egész ott van elrontva, hogy a gyerekre már fiatalon rákényszerítik a döntést - jobban fogalmazva, a szülõre bízzák. Gyereknek kellene errõl dönteni, elvégre is az õ késõbbi életét határozza meg. Ha tetszik, ha nem, megkeresztelteted, akkor onnantól van pár "kötelezõ" kör, hogy be tudjon illeszkedni. Lehet te nem bérmáltatod meg, vagy épp pogány lesz, lehet hogy a nõ, akit majd választ, keresztény lesz, ragaszkodva a templomi esküvõhöz. De persze fordítva is lehet, hogy épp a tied ragaszkodna ehhez. Feltéve, hogy mire felnõ, még lesz olyan "szentség", hogy házasság.
A felvilágosultság nem abban fog jelentkezni, hogy felismeri-e, hogy ebben hinnie kell, vagy nem. Éppen abban, hogy felvilágosult, toleráns ember nem is vesz tudomást a keresztrõl akkor, ha õ nem érzi magát "térítettnek".
Szal én sem tartom magam teljesen a vallásomhoz, templomba elmegyek karácsonykor, vagy nagyszülõ számára tartott gyászmisére, de ennek is fõként a tolerancia az oka, úgy vélem a valláshoz nem kell templomba járni, fõként nem az egyháznak adakozni, bármit is tenni érte. Ha én hiszek istenben, akkor nem kell közvetítõ média számomra, elérem közvetlenül, ha meg nem, akkor templomból sem fogom. So easy.
De abban biztos vagyok, hogy ez a betiltás nagyobb "kár" a hívõknek, mint amekkora "jutalom" az elutasítóknak. S akkor most lehet sorolni tovább, milyen jelképet tûnjenek el azonnal, mindenhonnan.
De az én gyerekemnek egyik se legyen.