Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

predator1982
reggel láttam egy riportot egy odavalósival. állitólag megkapták a segélyeket, csak mondjuk két részletben, mert az önkormányzatnak elõre kell a saját forrásaiból kifizetnie a segélyeket, és utána kapják meg az államtól.azért problémás csak kifizetni, mert tavaly 60 milla volt a hiány, idén állitólag 80 lesz

pred

Danny1987
Nyírkátai segélyügy: Törvénytelen a segélyek ki nem fizetése

"Zongor Gábor véleménye szerint a segélyek kifizetése adott esetben elõrébb való lehet, mint például az önkormányzati közüzemi számlák kiegyenlítése. "

"Tejfel László azt közölte, a településén élõ segélyezetteknek is csak részletekben, vagy az elmaradt kommunális díjak levonását követõen fizetik ki hónapok óta a szociális segélyeket. Elmondta, az érintettek a kisebbségi és az állampolgári jogok országgyûlési biztosához fordultak, továbbá kártérítési eljárást is indítanak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település két önkormányzata ellen."

Magyarország 2010

Kanadát tökéletesen meg lehet érteni.

Live for nothing or die for something.

joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

predator1982
bocsánat ez fog mûködni...

pred

predator1982
éljenek a bkv-sok....

pred

GregSB
Ez megy már évek óta. A 2008-ban eltörölt vízumkényzsert is miattuk vezették be. Szánalom, de mit lehet tenni?

Bandee1987
Szólni kéne Slotának, hogy az alkohol öl, butít és nyomorba dönt...

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Totti5
Én most nem vettem bérletet erra a hónapra, viszont jegyet sem lyukasztok, csak ha van ellenõr, de amúgy nem. Kapják be.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

desigo
A sztrájkban csak azokkal tolnak ki akik a bevételt hoznák.
közben meg a vezetõség és a szakszervezeti vezetõk szétlopnak mindent
tiszta vicc
Bandee1987
Mindannyiunknak ez lenne az érdeke. De ez Magyarország, a BKV is csak egy a sok olyan dolog közül, ahol qrva nagy problémák vannak.

Bandee1987
Foglalmam sincs, hogy az alvállalkozó honnan kapja a pénzt, szerintem a bkvtól. Hogy nekik miért indulnak el a buszai? Azért, mert õk rendesen karban tudják tartani, mert van elég alkatrészük, stb. Ugyanez egy bkv buszgarázsban már nem igaz, alkatrészhiány van, onnan szereznek ahonnan tudnak, vagy csinálnak a szerelõk.

A második mondatod sztem inkább a MÁV-ra, mint a BKV-ra vonatkozik. Azzal most nem vitatkoznék, tényleg szar. Hogy milyen okok miatt, az már más kérdés.

Az utolsó mondatodat nem is igazán értem, ennyi erõvel fel lehetne tenni a kérdés mindenhol, pl. minek fizetni a kórházakat, ha nem is veszed igénybe a szolgáltatást? Vagy minek fizetni az általános iskolákat, ha már nem veszed igénybe? Ember, ezek alapvetõ szolgáltatások. Kellenek ahhoz, hogy egy város rendesen "müködjön".

a.carkey
erre #21246 ment ...

A medve nem játék.

a.carkey
"15 106 utas csak azért vegyen meg egy havi bérletet, hogy a 12 szakszervezeti muksónak meglegyen az éves bére? Na, menjetek a picsába ..."
Nézd, igazad van, de ez azért elgondolkodtató. Mell. fog. sincs, hogy BPen mennyien vesznek havibérletet, de sokkal többen szerintem nem. (Itt most nem számolom bele azt az esetet, amikor egy cég vesz a dolgozóinak.)

A medve nem játék.

Totti5
Biztosítása és fenntartása. Az is bõven elég ha egálba kijönne vagyis a belepumpált és a visszatérülõ pénznek lenne látszata is, hisz tényleg az a lényege hogy a vevõ elégedett legyen és minél többen válasszák azt, mert minõségi szolgáltatás.

Sadist
Akkor miért van a BKV-n kívül másik vállalat? Az is kapja állam bácsitól a pénzt, vagy hogy a fenébe tudja magát fenntartani? Neki miért indulnak el a buszai még -20°C-ban is?

Azt meg kötve hiszem, hogy más, nyugati országban ugyanilyen arányú állami juttatást kapnának. Vagy ha mégis, akkor össze lehet hasonlítani a szolgáltatás minõségét. Nyugat-Európában ha felülsz egy vonatra, akkor van WC, büfékocsi, konnektor, talán még WiFi is.

Meg egyébként is minek fizetni a BKV-nak az én adómból, ha nem is veszem igénybe a szolgáltatást?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Punker
szerintem inkább minõségi szolgáltatással nullán vannak.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Bandee1987
Pénz az persze, hogy van, csak nem jut el addig, hogy alkatrészeket vegyenek belõlük.

Bandee1987
Szerintem nem, mert itt nem a nyereség a lényeg, hanem a közösségi közlekedés biztosítása. Szerintem sehol sem az.

Totti5
Hírtvn volt egy betelefonáló az egyik mûsorban aki szerelõ a BKVnél és elmondta hogy szarból kellett dolgozniuk, nem létezõ javításokat kellett lepecsételni és aláírni, mert ezt kérték tõlük és nem adtak rá eszközöket meg semmit, aztán amikor most voltak ügyek egybõl kaptak cuccokat... pénz az van ezekszerint, csak inkább másra költik vagy lopják el mint a gépek fejlesztésére, karbantartására. Így nem is csoda hogy züllik és rothad.

Willenbrock
Én úgy tudom hogy a rendszerváltás óta nem volt még nyereséges sem a MÁV,sem a BKV.Vajon más országokban tudnak nyereségesek lenni a hasonló vállalatok?

Totti5
Fidesz mindig is mondgatta hogy nincs rendben, de belehazudtak az arcukba és röhögtek ( most is röhögnek ) a parlamenti tévéközvetítésekkor is...

Bandee1987
Teljesen igazad van, csakhogy ez a kérdés sokkal bonyolultabb. Ha a vezetõk x milliós juttatást kapnak, plusz még lopnak is, ahelyett, hogy abból mondjuk új buszokat, alkatrészeket vennének, akkor tényleg nehéz szolgáltatásról beszélni. Régen tudtak venni új buszokat. Ma miért nem?

Ahogy itt is, csak kérdés, hogy a belepumpált pénzért mit kap az ember cserébe.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Azért aközött van egy kis különbség, hogyaszongya "mindenki tudja", meg hogy "nyíltan kimondta".

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Bandee1987
Azért egy városi közlekedési vállalat nem egy olyan szolgáltató, mint pl. a upc. Sõt, szerintem a világ nagy részén egy közlekedési vállalat nem azért létezik, hogy nyereséget termeljen, hanem azért, hogy biztosítsa a közösségi közlekedést.
Az állami pénzeket meg nem kéne kifogásolnod, szerintem minden országban benne van az állam a közlekedési vállalatokban bizonyos szinten. Pl. Bécsben ha jól tudom a közelekedési vállalat bevétele: 1/3 állami, 1/3 önkormányzati és 1/3 az utasok.

Totti5
Mert gondolod ott senki sem tudott semmirõl??? õk ülnek a pozíciókban ( még most is..... ) akik nagyon jól tudták hogy mi a helyzet hisz az õ segítségükkel jöttek össze a trükkök 100ai. Nem ismert be semmit, csak összerántotta az elvtársakat egy lelkesítõ beszéddel, amivel nincs is gond, ugyan ezt teszi Viktor is vagy bárki más, csak a tartalma nem mindegy, nagyon nem.

Sadist
Tescoban a vásárlót is szarba nézik. A pénztáros csak droid módjára dobálja át az árut a leolvasó elõtt. Különösképpen nem tudom õket sajnálni.

Ha a buszvezetõknek nem tetszik a fizu, menjenek el máshova dolgozni, senki nem láncolja õket oda. Egy szolgáltatónál meglehetõsen ostoba dolog azokkal kibaszni, akikbõl élnek. Bár pont az a baj, hogy nem közvetlenül a szolgáltatásból élnek, hanem jórészt az állam pénzébõl.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Bandee1987
a cikk bizonyos mondataira válaszolnék

"Mindegyikkel külön-külön meg kellene állapodni ... mi a tökömnek van 24 szakszervezet egy 10 000 fõs cégnél? Például az ország harmadik legnagyobb munkaadójánál Tesco-nál 20 ezren dolgoznak, de nincs 48 szakszervezet. Sõt, csak egy van, de az is közös (KASZ)."

Lehet, hogy egy kicsit sok szakszervezet van, de a Tescot emlegetni elég rossz példa, ott szarba se veszik a dolgozót, és a munkajogi törvény lábbal tiprásának gyönyörû mintapéldája az a cég.

"Írják, hogy bruttó 250 ezret keres egy buszsofõr. Hát, ez nem kevés. Egy durván eladósodott veszteséges cégnél. Ami persze nem miattuk veszteséges, de azért mégis... És a kormánybiztos azt üzeni, hogy "elégedjenek meg a BKV-alkalmazottak a nekik megajánlott 13 százalékos béremeléssel."

Én pl. nagyon megelégednék +13%-kal."

Semmilyen béremelésrõl nincs itt szó, a cikkíró kurvára el van tévedve. A BKV dolgozók nem béremelést akarnak, csak azt amit eddig is kaptak. Másrészrõl lehet, hogy 250 bruttó a fizuja, de ezért valamit vállal is: mégpedig a felelõsséget az utasaiért és a busz állapotáért.

"Most sztrájkoltok a saját kis gesztenyétekért, az utasok meg le vannak szarva. "

Ha nem vette volna észre a kedves cikkíró, az utasok eddig is le voltak szarva, hála a bkv vezetés áldásos munkájának. Talán baj, hogy meg akarják védeni az eddigi fizujukat és juttatásaikat a dolgozók? Vajon milyen más módszerrel érthetnék el ezt, ha nem sztrájkkal? Ja, hogy nincs más módszer?

"A BKV buszjáratainak 10%-át most is alvállalkozók mûködtetik. Érdekes, a legnagyobb hideg idején, mikor 350 BKV busz el sem tudott indulni, valamennyi alvállalkozó által üzemeltetett járat rendben mûködött."

Azt a 10%-ot, amit az alvállakozók müködtetnek, azt õk maguk rendesen karbantartják, azért müködik rendesen. A többi meg azért nem, mert nincs mibõl pótolni a hiányzó alkatrészeket.

Sadist
Közel, közelebb, egyik abszolút, a másik pedig valami máshoz viszonyított relatív távolságot határoz meg.

Azért kíváncsi lennék a szakszervezeti vezetõk premizálási feltételeire...

Bandee1987
Saját párttársai elõtt, zárt körben minek mondana lelkesítõ bullshitet? Egyébként meg kurvára meg tud hatni az õszintesége, ha pont azoknak nem mondja el akik mondjuk rászavaztak. Ha kiállt volna a nép elé, és úgy mondta volna el, akkor lehet jobban kijött volna a dologból.

"mert volt, akinek imponált Gyurcsány õszintesége."

Igen, annak a pár százaléknek...

" Ha akkor kiadja a kezébõl a hatalmat"

Sajnos feltételezésekkel nem sokat érünk el. Ki tudja mi történt volna ennyi idõ alatt.

a.carkey
2006 Október ...

A medve nem játék.

A beismerés csak annyit jelent, hogy az ember kimondja az igazságot, de csak ennyi, nem kell többet hozzákölteni. Gyurcsány anno azt a taktikát választotta, hogy a lelkesítõ bullshit helyett õszinte lesz (legalábbis zárt körben), és reálisan értékeli a helyzetet.

u.i.: Mellesleg azért megjegyzem, nem biztos annyira jól járt volna a jobboldal akkor egy elõrehozott választásokkal, mert volt, akinek imponált Gyurcsány õszintesége. Ha akkor kiadja a kezébõl a hatalmat, akkor most nincsenek BKV-ügyek meg még ki tudja, milyen botrányok, amellyel most gallyra lett vágva a baloldal jóval hosszabb idõre. Szóval biztos vagy venne, hogy nem nyerte el méltó büntetését végül?

Bandee1987
Egyik sem áll közel. Ennyi erõvel minden pártra, aminek legalább 1 elve egyezik a kommunizmuséval arra rámondhatnánk, hogy közel állnak a kommunizmushoz...

Totti5
Öszöd Magyarország szégyene és a totális leépülés volt. Beismerés? lol... a piti kis banda elõttmondott egy szentbeszédet hogy továbbra is kövessék õt vakon, amit meg is tettek és lám itt vagyunk 2010ben, ebben az állapotban. Ha beismerés lett volna akkor másnap önként dalolva mondtak volna le, ha lett volna bennük kis tartás.

Beismerés LOl.......................

Muhaha, kis optimista, hogy tolhassák a kedves utasok havi 9400 Ft-ért, ahhoz elõbb ki kell állni a garázsból.

a.carkey
Holnap kb. így fognak járni a buszok:

A medve nem játék.

a.carkey
Elõször írni akartam erre a sok agymenésre ami ma elhangzott, de értelmetlen vita kerekedne belõle. Semmi bajom veletek, így leszarom. A jövõben ne térítsetek. Kb. ez akart lenni. Bírjátok ki márciusig!

A medve nem játék.

Fanklubbod?😄
a.carkey

Elõször írtam egy pár sort, de inkább:

A medve nem játék.

<#taps><#banplz><#nevetes1>

a.carkey
Slota: Magyarország Szlovákia ellen fegyverkezik

Slota túl sokat játszott az eRepublikkal ...

A medve nem játék.

Sadist
Hát pedig a ma jobboldalinak csúfolt pártok közelebb állnak a kommunizmushoz, mint a maszop 😄

Most olvasom Szolzsenyicin Gulag-szigetcsoportját és azalapján még azt is megkérdõjelezem, hogy a kommunistának mondott rendszerekben egyáltalán osztály szerinti csoportosítás volt-e, mert az olvasottak alapján nekem úgy tûnik, hogy a SZU-ban egyenlõen bántak mindenkivel, azaz senkit sem kíméltek, ha egy kis agyonlövésrõl vagy gulágról volt szó. Másfelõl viszont az emberirtást is erõsnek tartom, én inkább egyszerûen "csak" brutális államterrorról beszélnék. (Bár tudom, hogy a végeredmény szempontjából az ilyen elméleti jellegû címkézések túrót sem érnek.)

Sadist
A kommunizmus azért nem valósulhat meg, mert az emberek közt vannak jobb és rosszabb képességûek.

Bandee1987
Hát igen. Erre a válaszra vártam. A kommunizmust, mint definíció szerinti ideológiát nem lehet megvalósítani, mert valaki mindig megragadja a hatalmat és onnantól kezdve kezdõdik a terror meg az emberek üldözése. Személyes véleményem szerint a nemzetiszocializmus (avagy a fasizmus egy fajtája) és a kommunizmus között annyi különbség volt, hogy az egyik faj szerint csoportosította és irtotta az embereket, a másiknál pedig osztály szerinti csoportosítás és szervezett emberirtás volt.

Innentõl kezdve a kommunizmust már nem fogalmazhatjuk meg úgy, mint ahogy eredetileg hangzott. Egész egyszerûen a több tíz, százmillió áldozat miatti kegyeleti okokból sem.

Õszintén megvallva a Krisztus után õskeresztény közösségen túl bárhol máshol megvalósult a kommunizmus eredeti eszménye az egyenlõségrõl és az osztályok nélküli társadalomról?