Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

predator1982
egy két szerzõdéses járat ment tegnap is, meg a négyes-hatos villamos, és a metró. elvileg azon kérhetik. amúgy én tegnap jártam moszkván és örsön, valóban egy deka ellenõrt nem láttam, viszont annál több rendõrt. én ma megyek dolgozni, négyes-hatossal is. ha meglátok egyet valószinûleg szemberöhögöm....

pred

GregSB
+1: ez még eszembe jutott (bocs a sok postért):

Egyszer amikor Dublinban voltam segítettem egy ilyen arcnak (haver haverjának a haverja, nem akartam nemet mondani), elkísértem õt a helyi adó- és segély hivatalba, hogy visszaigényeljen adót (nem tudott olyan szinten angolul hogy õ bonyolítsa le a beszélgetést). Hát ami ott volt az a mai napig bennem van: kígyózó sorokban álltak az emberek, de angolul beszélõt nem nagyon hallottál. A szláv nyelvek domináltak, mellette elvétve 1-1 spanyol, olasz, de az emberek 90% kelet európai volt ott. Mentek "ügyeskedni", felvenni az összes létezõ segélyt és kihasználni a kiskapukat.

Most hagy de ragozzam ezt tovább, itthon kik csinálják ezt rutinosan, és kiket is utálunk annyira? Segítek, C betûs szó.

GregSB
Senki nem mondta hogy te ebbe a kategóriába tartozol, de tény hogy én is rengeteg ilyen magyart láttam angliában mint amiket autoszim. leírt. Angolul szinte egyik sem tudott, minden alja melót bevállaltak, és jó magyarhoz híven ott ügyeskedtek ahol tudtak (nem cigányok voltak). Ezek az emberek pedig akár tetszik akár nem rontják a megítélésünket nyugaton.

Hozzá kell tenni nem mi állunk a legrosszabbul ebbõl a szempontból, mi a keleti blokk többi országaihoz képest egész kicsit számban reprezentáljuk magunkat kint... a lengyelekkel lettekkel, észtekkel sokkal jobban ki van a tökük.

GregSB
Én tegnap fél órát vártam egy buszra, mert ha nem jött volna akkor kb 1,5 órát kellett volnba sétálnom. Ha nem jött volna le is sétáltam volna, vidéki gyerek vagyok 😄

a.carkey
birdo
Jaj jut eszembe, jan-1- tõl a büntetés 2000 Ft -ra csökkent... azt halottam

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Totti5
Bérletem nem azért van hogy gyalogoljak ( igaz most nincs de eddig minden hónapban tejeltem nekik, de elég volt! ) + mínuszban nem fun a séta😊 amúgy nem vagyok pesti csak itt tanulok, tudom én mi az a gyaloglás és suliba is gyalog megyek mert csak pár villamos megálló, de nem télen, hanem amikor jó idõ van😊

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

autoszimulator
kb...

.: mobilize.hu :.

0Fritz0
Na, ez a modern kiválasztódás:
A gyengék elhullanak a sztrájk alatt. 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

joebacsi
25perces?
Legalább szokod kicsit, vidéken ez még mikro sétálási távolság 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

birdo
Holnap is lesz...

Totti5
Meddig lesz sztrájk? ma 35 percet vártam a villamosra, aztán meguntam és eindultam gyalog, mire odaértem ( egy jó 25perces séta után ) a villamos is megérkezett... csodás. Visszafele inkább vártam fél órát, mert "szerencsére" fel lehetett rá szállni és leglább nem a mínuszokban kellett álldogálni.

Amúgy sztem megfáztam mert kicsit kapar a torkom, de ugye ez nem érdekli õket, viszont majd vehetek jó drága gyógyszereket. Hát a kurva annyukat, már bocsánat.

birdo

autoszimulator
nézd, ha te konkrét tervekkel akarsz kimenni, akkor nem kell magadra venni értelemszerûen. Angliából indulok csak ki, Kanada sosem izgatott, messze van számomra, így nem tudom, oda milyen indíttatásból mennek az emberek. De amit látni, az ez, hogy EU-t elárasztják a céltalan magyarok, akik aztán ott akarnak nagyot keresni. Régen ezt kalandvágynak hívták, ma, a válságos idõkben, amikor nem csak nálunk van válság, már inkább hülyeség. Aki célokkal akar kimenni, az menjen, legalább öregbíti kis hazánk hírnevét. Csak sajna pont az ilyeneknek tesznek keresztbe az elõzõek, ahogy te is tapasztalhatod.

bertino
itt angliában is az ország közepén spec.
de mintha kezdene éledezni a dolog ujra.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Bandee1987
Hm, Kanadában tényleg ekkora munkaerõhiány van?

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

"egy olyan fals kifogással utasítottak el, amire még egy kinti ügyvéd is azt mondta, hogy megérné fellebbezni"

Priviben leírhatnád, hogy mi volt az indok.

A további "okos" megjegyzések elkerülése végett:
- Éltem kint pár hónapot Vancouverben, és egyszerûen elképesztõ, hogy mekkora munkaerõhiány van. Szinte minden bolt/üzlet/cég alkalmazottat keres. Engem 2 nap alatt 2 helyre vettek volna fel, és szinte istenítettek az önéletrajzom alapján. Nem, nem tudok semmi extrát felmutatni, de szerencsére van jó 10 év IT sales tapasztalatom, és még értek is valamicskét a hardverhez. Szóval, mivel láttam, hogy mennyire kapkodnak a munkaerõ után, ezért gondoltam, hogy hivatalossá teszem a dolgot, és letelepedésit kérek.

A további "lézengõ/alkalami munkás/csóró magyar" dumákat lehet mellõzni.
autoszimulator
de ugyanakkor te háborodsz fel legjobban, mikor azért diszkriminálnak valahol, mert magyar vagy? mindegy miért teszik ezt, milyen alapon. a cigányok is így vannak, van amelyik nem idióta, akármilyen fura ez, azok ugyan ezt érzik. azon a részen magyarok ált. itteni cigány szinten vannak, legalábbis tuti nem egyenrangúként.
"mindenkit reflexbõl elutasítanak, hacsak nem vagy multimilliárdos befektetõ, vagy tuti fix állásajánlatod egy tuti fix multinál"

érthetõ, miért kellene azokat odaengedni letelepedni, akik csak lézengeni akarnak, vagy ott valami alkalmi munkát találni? olyanokból otthon is van tuti.

birdo
Néztem ezt a térképet tegnap...a Spanyol " Last Minute Hotels viszi a pálmát ...sztem ))

Nem hogy 65, hanem 72 pontom volt, és egy olyan fals kifogással utasítottak el, amire még egy kinti ügyvéd is azt mondta, hogy megérné fellebbezni, mert ilyen kifogással elvileg nem tehetnék. De most vesszek össze egy olyan országgal, amelyikben le kívánok telepedni?! Inkább megoldom másképp.

De bárkivel beszéltem /bevándorlási ügynök, ügyvéd, külügyes/ mind azt mondta, hogy marha rosszkor adtam be, mert pont emiatt a romaügyi huza-vona miatt mindenkit reflexbõl elutasítanak, hacsak nem vagy multimilliárdos befektetõ, vagy tuti fix állásajánlatod egy tuti fix multinál. Ennyi!
jhetedikj
Nem értem mi ez a nagy vita amikor Kanadába 2008 óta immár vízum nélkül lehet utazni...

anno 1987

Danny1987
Itt azért fõleg a cigányok hibája felesleges mentegetni õket.

Kanadát is meg lehet érteni sajnos nekünk el kell viselni õket mert demokrácia van.

Bár talán ha fizetnénk néhány afrikai országnak befogadnák õket.
Inkább erre menjen az imf hitel mint segélyre meg a politikusok meg spanjaik zsebébe.

Live for nothing or die for something.

De, mindent rájuk lehet. Egyes kultúrák szerint kötelezõ.

autoszimulator
mindent azért nem lehet csak a cigókra fogni. nagyon sok nem C magyar is csak úgy kimegy a semmibe külföldre, képzettség, minden nélkül, hátha meg tud élni. Némelyek konkrétan bûnözni. Alapból nincs túl jó képe rólunk a nyugati államoknak, a sok ilyen szerencsét próbáló egyed miatt inkább olyan alkalmi alsórendû munkavállalóknak tekintenek minket, mint pl mi tesszük ezt a románokkal, C-kkel... enjoy

kuci06

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

megvolt a 65 pontod és nem engedtek be? Ne haragudj, de nekem ez nem tûnik valószínûnek.

GregSB
Egy haver küldte, megpróbálom beszerezni nagyobb méretben mert balkánon nem látszanak feliratok 😊

Na várj, ez nekem, falusi hülyegyereknek magas. Tehát busz, villamos nem megy, de az ellenõr igen, és nézi a jegyet? 😊😊😊

Totti5
Vigyázat! Az ellenõrök nem sztrájkolnak

Bár több olyan levél érkezett, amelyek szerint nem látni sehol ellenõröket, a BKV sajtóirodája kérdésünkre közölte: a BKV-ellenõrök nem sztrájkolnak. Egy olvasónk látni vélt "ellenõrnek látszó személyeket" a 6-os villamoson, de úgy vélte: "nem merték felfedni kilétüket, nehogy meglincseljék õket".

LOL😄😄😄

joebacsi
😄
Ki követte el?

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
Vagy erre a modra hitte, hogy hadgyakorlat 😊

Volt amúgy másfél-2 éve tényleg egy nagyobb szabású hadgyakorlat, ami egy esetleges északi behatolás leküzdését szimulálta.

GregSB
GregSB
Európa a magyarok szerint 😄

Danny1987
Az ilyen tábla valószínû jobban fog kelleni a jövõben:

Danny1987

Danny1987

Slota nem tud írni. A reggeli tornáról beszélt, amely átlag hat gyakorlatból áll.

Pluskast
Na már az elsõ kiemelt szövegrésznél elröhögtem magam: "Magyarországon olyan hadgyakorlatot rendeztek" Miféle hadgyakorlat? Mibõl? Nincs is hadseregünk. Lol.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Szlovákiának van egy Slota nevezetû bohóca,nekünk meg a magyaroknak egy Závrivecünk azaz most már Vona.A különbség az hogy náluk a magyar a mumus,nálunk mindenki aki nem magyar.

"Slota, akinek magyarellenességét a pozsonyi sajtó is rendszeresen bírálja és elvakultnak minõsíti"

Tikal

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Pedig a tábla egészséges, mindegyik táblában egy jó pohár tej van.

joebacsi

Totti5
Akinek nem tünik fel az elsõ szembe hajtó autó láttán hogy rossz irányba halad arra mit lehet mondani? nem egy tábla fogja õt ebben megakadályozni...

a.carkey
Családdal (feleség, gyerek) mennél, vagy egyedül?

A medve nem játék.

a.carkey
Kevés a szemben hajtó, ezért nincs több figyelmeztetõ tábla

Bezzeg, amikor a traktorokat kellett kitiltani Budapestrõl, akkor valahogy azonnal volt pénz többezer traktorral behajtani tilos táblára. 😄

A medve nem játék.

-nem 😊
És még nem értik, hogy mi ez a fene nagy rásszizmusss ebben az országban?! Hát csak annyi, hogy MIATTUK nem csesznek ki a normális, tanult átlagemberrel is. Minden tekintetben megfelelek a Kanadai letelepedési feltételeknek, de egyértelmûen azért utasították el a kérelmem, mert MAGYAR vagyok, és hát onnan sok cigó jönne...szóval kösz, inkább nem kellesz.
Nagyon köszönöm drága dzseniferek, kedves rómeók! Hasonló kedvességre számíthattok tõlem is.