Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Vagy a másik felvetés, amit olvastam: szüntessük meg a BKV-t. Oké, és szerintek melyik cég képes arra, vagy van kapacitása, hogy hirtelen elõteremtsen 1200 új buszt, soförrel, kiképzéssel stb. Szerintetek mekkora káosz lenne? Ez nem 1-2 nap alatt történne meg, hanem hetek kellenének hozzá.
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Akkor innentõl kezdve bárki sztrájkolhat, mert a mentõ helyett bemehetek a kórházba taxival, az orvos helyett mehetek a kuruzsló távgyógyítóhoz, a tûzoltáshoz meg elég, ha becsengetek a szomszédhoz egy lavórral a kezemben, hogy adjon már vizet, mert ég a lakásom.
Szóval csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy versenyhelyzetben levõ, fõképp magánszférában levõ szervezetnél ma nem sztrájkolnak, reagálva a #21359-re.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Azért sztrájkolnak, mert ez Gaskóék érdeke.
Azt kéne belátni, hogy sose lesz eredménye, legalábbis kézzelfogható biztos nem, csak kisebb morzsák. Vezetõket nem büntet ezzel, mert nem fogják otthagyni az emberek a BKV-t két hónap sztrájk után sem, mert nincs más tartós alternatíva. Maximum a színvonal romlik, ha egyáltalán még tud, és a naponta keletkezõ bevételkiesést rájuk verik, vagyis a fizetésükre.
.: mobilize.hu :.
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Azért egy magánszférát ne vegyünk egy kalap alá egy állami céggel: amit írtál, az állami cégnél még oké, de egy Tecsó méretû cég esetében napi (tíz)milliókról szólna egy ilyen leállás, aminek azért ott vannak hatásai.
Az pedig, hogy nem rúghatja ki, vagy vagy valóban nem rúgja ki, teljesen más téma. fogalmazzunk úgy, hogy sztrájkkal indokolni nem lehet a kirúgást.
Vagy ahogy a BKV-s topikban írtam, ennek az egész nemdolgozós munkabeszüntetõsdinek teljesen más lenne az üzenete, ha a kedves, hirtelenbiztonságtudatos sofõrök a maguk párszáz fõs tömegében mondjuk a garázs helyett a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál kezdenének reggel azzal, hogy szívesen mesélnének a jármûvek állapotáról és kérik a tisztelt hatóságot az alapos ellenõrzésre. Ezzel abszolúte a vezetéssel b*sznak ki, merthogy:
a) a hatóság a buszok többségének a kiállását valószínûleg megtiltaná, de azért megint más, amikor a sofõr nem hajlandó kiállni és megint más, amikor egy független állami szerv közli, hogy na, akkor minden marad ott, ahol van egészen addig, míg meg nem javítják;
b) a vezetés kapná a hatósági kritikát, õk égnének, és nincs az a kommunikáció, amivel másra tolhatnák a felelõsséget a jármûpark állapotáért.
De hát ugye mennyivel egyszerûbb és az emberek nagyobb tömegei részére kellemetlenebb megoldás az, hogy egyszerûen nem vesszük fel a munkát, nemdebár?
Valamelyik tacskóban elkezdenének sztrájkolni a dolgozók, az emberek átautókáznak a másik közeli bevásárlóközpontba vásárolni, nem hatna meg senkit, csak rövidtávon kibasznának mindenkit.
BKV dolgozók csak azt használják ki, hogy monopolhelyzetben vannak.
Õk nem tudnak extra prémiumokat sunyiba felvenni még nem is realizált árbevételek miatt, mint a bankok vezetõi tették korábban szép számmal, csak azzal küzdenek, amivel tudnak.
Én sem örülök neki, de simán megértem õket. Viszont a város szerintem közel sem bénult meg annyira, mint szerették volna 😊
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
És tudom, hogy több ezren vannak, akik ennél kevesebbért is szívesen dolgoznának a BKV-nál.
Tehát javaslom a józan paraszti ész módszerét: meg kell kérdezni a sztrájkereket, akarnak-e dolgozni. Igen - indulj. Nem - Viszlát.
Nem, nem tetszik. Ez így nem sztrájk, hanem egy BKV-dolgozókra ráerõltetett zsarolás.
Bár én egy vidéki, megrögzött autós vagyok (helyi volánra sem szorulok, nemhogy BKV-ra), akire kb. akkora hatásssal van a sztrájk, hogy felmegy a vérnyomása a hírek hallatán, ritka nagy pofátlanságnak tartom ezt a hozzá(le)állást.
Ha a békávista ki akar szúrni a fõnökeivel, akkor pl. vigye ingyen az utasokat. Busz van, bevétel viszont nincs. N
a, azon elgondolkodna a vezetés. Így viszont azon gondolkodik, hol kezdje a kirugdosást - ehhez egy munkáltatónak alkotmányos joga van, tudod...
A másik dolog(és ez Garfield-nek is szól), még is, hogy a szöszbe sztrájkoljanak egy tömegközlekedési vállalat dolgozói? A sztrájk lényege a munkabeszüntetés. Ezzel valakikkel óhatalanúl kiszúrsz de igen tetszik vagy sem ez a sztrájk.
garfioeld megelõzöt, és jobban is meg tudja fogalmazni, mint én a falusi stílusommal. 😊
Ma Magyarországon a sztrájk alkalmazása úgy néz ki, hogy a kedves sztrájkolni készülõ úgy gondolja, az az igazán hatékony eszköz, ha az emberek minél nagyobb körével b*szik ki, és majd az emberek felháborodása arra kényszeríti a munkáltatót a megállapodásra.
Szóval én pont annyira vagyok szolidáris az ilyen sztrájkolókkal, amennyire õk figyelembe vették az utasok érdekeit.
Persze, alkotmányos joguk van sztrájkolni, de ezt ne kétmillió ember kárára tegyék... Tudod, ez kicsit olyan, mint a metrós öngyilkosság, akár több ezer ember napját is el tudja baszni...
Szerk: és amúgy is, nekünk ebbõl semmi hasznunk nem lesz, elvégre õk a fizetésük és a juttatásaik miatt sztrájkolnak, még véletlenül sem normális, új buszokért, vagy teljes szervízelésért...
Vagy az csak a cigány/buzi/zsidó triónak jár? 😊
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
Erre mit csinál az okos hollandus? Felfújható gumibabákat tesz az ülésekre, hogy használhassa a sávot.
A sztrájkot illetõen Gaskónak írtunk egy szép levelet, amelyben hosszasan taglaltuk, mit kellene csinálnia a tudományával.