Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Grandmaxter
Te nem közûlük való vagy, hanem ugyanolyan vallású. 😊
Van különbség😊

Szimpla. Orbán kitalálta, hogy az álamadóságot mindekép csökenteni kel.

Ezt persze úgy értette, ahogy a 2006-os tüntetéseket is: megcsináltatjuk a néppel, és learatjuk a babért.

Narxis
Ez a van sapka nincs sapka tipikus esete. 😊 Ha osztogatnak akkor mi lesz az államadóssággal, ha meg adót emelnek, új adókat jelentenek be akkor meg a középréteg lesüllyed, a szegényebb még szegényebb lesz.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Áruljátok már el, hogy az államadósság szintjének az emelése/csökkentése hogyan befolyásolja az átlagember életét? Mert az "Államadósság elleni harc" erõteljesen rontja, ezt már tudjuk!
Semmi baj sincsen a hitellel, ha azt az ország gazdaságának fellendítésére használják.

"Gyakorlatilag ma a fidesznek még azzal is szembe kell néznie hogy:
-gazdasági világválság van
-hamarosan jön az erõforrás válság
-a demográfia válság és érezteti hatását"
És ezek közül 2008-2010-között természetesen egyik sem volt jellemzõ, mi?!
Ez meg már tényleg a legalja.
Ha ezután nem masírozik végig a Magyar Gárda Orbánék tökén, akkor tényleg oda a Nagymagyar becsület.

Kitalálom. Egy ezzel megbízott ember titkárnõjének az unokahúga csinálta véletlenül, de már kirúgták. Az óvodából, ahol dolgozik, mert sikerült rábizonyítani, hogy õ írta egy l-lel az álamfõt is.

Igen, képzeld, én vagyok az egyik a 60 emberbõl! Most már örülsz?
Danny1987
1,Ez az mszp-s verzió
2.Ha õk kormányoztak hogyhogy azt mondják hogy a fidesz ellehetetlenítette a kormányzást?

Alapvetõen teljesen más volt a helyzet akkor.
Az mszp erõteljes osztogatásba kezdett 100 napos program minden évben nyugdíjemelés stb.. Mindezt hitelbõl.

Gyakorlatilag ma a fidesznek még azzal is szembe kell néznie hogy:
-gazdasági világválság van
-hamarosan jön az erõforrás válság
-a demográfia válság és érezteti hatását

ha az mszp koser lett volna akkor nem növeli az államadóságot. De õk mindent a szoc kiadásokra forditottak meg is lett az eredménye.
A nagyobb baj hogy a fidesz is csak szavak szintjén beszél ezekrõl a dolgokról a tettek meg elmaradnak ráadásul adót is emelnek ami majd egy erõteljes recesszióhoz vezet.

Live for nothing or die for something.

Inkább a pofátlanság netovábbjának tökéletes példája.

Választási rendszer, Fidesz-módra

"a kormánypárt minden eszközzel igyekezett elkerülni, hogy a nyilvánosság elõtt érdemi vita folyjon a változásokról"

Grandmaxter
Húha, téged valamiért nagyon zavar, hogy ilyen dolgok nyílvánosságra kerülnek...Érdekes, és elgondolkodtató.😊

Figyelj, nem tudom eddig hol osztottad az észt, de negyon örülnék neki, ha visszamennél oda. Hidd el, itt senki sem kíváncsi a rém okos beszólásaidra.
Darla ÉL! <#ravasz1>
Grandmaxter
Hát látod milyen buta vagy?😊 Amerika az egyetlen olyan ország, ami annyi pénzt nyomtathat a FED- által, amennyit akar.
Komolyan mondom nézzétek már meg a 2 filmet, nem hiszem el, hogy nem akartok tudomást venni ezekrõl a dolgokról, ami a színfalak mögött zajlik. Bilderberg csoport? Na? Na? hallottál róluk? 60 ember irányítja a világot, függetlenül attól ki kormányoz!

Pont oda nem nézünk, ahol az igazság van! Ez annyira jellemzõ a magyarokra!
Nézzétek meg a filmeket, hogy ne legyetek ennyire elhomályosítva!!!

Danny1987
Csurka: "Soros emberei" fenyegették meg Tarlóst

"Ezen felül a Magyar Fórumról is ejtenem kell néhány szót, mivel Tarlós István nyilatkozatában ez is szóba kerül. Tarlós elégedetlen a Magyar Fórumban közölt írásaimmal. De csak most, amikor Soros megfenyegette. Elõzõleg, amikor az õ fõpolgármesteri kampányát és õt magát támogattam, amikor a Nemzeti Együttmûködési Nyilatkozatokat bekeretezve eljuttattam az azt kérõ szegény önkormányzatoknak, amikor a Fidesz politikáját és kétharmados gyõzelmét azzal segítettem, hogy lelepleztem a Jobbik Morvai Krisztinás talmiságát, és a lap sok százezer ingyen példányával sikerült ezt a pártot három-négy százalékkal lejjebb csavarni és ezzel a kétharmadot elérni, akkor nem volt elégedetlen" - teszi hozzá Csurka."

Megkaphatom az üveggömböd?? Lehet hogy nem lesz, de valamikor volt olyan mûködõképes!

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
immovable
Ez az ember tökéletes példája annak, hogy adja el valaki magát.
Hol írtam, hogy nem vagyunk kitéve? Egy 10 milliós, nyitott gazdasággal rendelkezõ posztkommunista ország vagyunk.

Mellesleg minden segítségre szoruló országban elkúrtak valamit a politikusok/választók. Izland - szabályozatlan pénzügyi szektor, Írország - ingatlanpiaci lufi, Portugália - a versenyképesség javítása helyett szociális célokra fordított források

Valamiben már túl is szárnyaltuk õket. Nálunk sokkal több a masszív alkesz.

Izlandon magánbankok olyan játékot játszottak, aminek velejárója volt a csõd, és a bebukott bankok adósságát azzal a debrecennyi emberrel akarják kifizettetni. Korántsem korrekt eljárás...

Gyros megint alkotott.

"Nem a kormány vette el, a pénztártagok döntöttek úgy".

Értsd: mindenkinek megvolt a lehetõsége, hogy az ország 12 pontján, napi nyolc órában, egy teljhes hónapig, amibõl ugye 20 munkanap, személyesen kérvényezhesse, hogy az állam ne az idén nyúlja le az eddig megtrakarított nyugdíjpénztári összegét, hanem csak jövõre.

Abüdöskurtamindenit, de megváltozott ez a mese!

Barátnõm 2008-ban élt Izlandon, és egyszer kimentem hozzá egy hétre. Izland olyan szinten mûködöképes ország, amilyen Magyarország sosem lesz! Pedig az egész egy vulkanikus sziget, ahol fél évig szinte alig jön fel a nap, a lakosság nagyrésze masszív alkoholista, ezer mérföldekre vannak minden civilizációtól...és mégis. Olyan fejlett, mûködõképes ország itt sosem lesz, sajnos.
Úgy rémlik még régebbrõl, mintha azt írtad volna, had ne keressem vissza. Ha nem, akkor ne haragudj.

Grandmaxter
"Egy országot kétféleképpen lehet legyõzni! Karddal, vagy adóssággal."

John Adams (1735-1826)

Danny1987
Kisebbségek: egyre távolabb a parlamenttõl?

"A romákat külön kéne kezelni

A legnagyobb hazai kisebbség egyik vezetõje, Várnai Márton, az Országos Roma Önkormányzat elnökhelyettese nem gondolja, hogy külön elõnyt kellene nyújtani minden kisebbségeknek. Szerinte a romákat külön kellene választani a többi hazai kisebbségtõl és ennek alapján, létszámuk nagysága, „probléma világuk alapján” szükséges képviseletüket megoldani a parlamentben. Ugyanakkor úgy vélte: „a parlamentben helyet foglalnak a kisebbségek kiválóságai, még ha nem is kisebbségi mandátumnak hívják eredõjüket.” Várnai Márton attól azonban tart, hogy a legnagyobb lélekszámú romák esetében is csak egyetlenegy képviselõ kaphat majd helyet a Parlamentben, amely szerinte nem lenne igazságos."

Nyugdíjas? Én?

immovable
Izlandon a bankrendszer a volt a meghatározó, így õk minden pénzügyi és gazdasági turbulenciának 100x jobban ki voltak/vannak téve, mint mi, ahol van mezõgazdaság, ipar, multik.
<#eljen><#taps>
immovable
1. A jobb oldal radikálisabb.
2. Ma már magasabb az ingerküszöb, mint 2006-ban és utána volt.
3. Személyi kultusz a jobb oldalon, így eleve kisebb a hõbörgés.
4. Azok akik elfordultak a balodaltól és utálják orbánt és csicskásait apátiában vannak és politikailag inaktívak.
5. A megszorítások jelentõs része majd csak jövõre csapódik majd le.
Danny1987
Te nem nyugdíjas vagy? És huszonéves barátnõd van? Azért tudsz élni, nem mondom! 😄

Egyébként Izland marhára nem jó példa, egy Debrecen méretû város lakosságával rendelkezik, ezért teljes mértékben ki van téve a világgazdaság turbulenciáinak.

Mert mi tízmillióan nem vagyunk kitéve ennek a turbulenciának, ááá

Elõször is kikérem magamnak, hogy hugit és a barátnõmet lekurvázod.
Követelem, hogy igazítsd helyre a mondanivalódat a következõképpen: "Magyarország 26 év alatti lányai kettõ kivételével mind kurva lett."

Másodszor: a kertévék zagyvaságaival már nekem is tele van a tök...életesen a fejem. Megasztár, X-faktor, ValóVilág, Összeesküvõk, Barátok közt, Jóban-rosszban... hányok.

De senkit nem fognak odakötni a tévé elé. Ha az ember nem akarja, akkor nem nézi.

"Emlékezz vissza, mi volt az elsõ dominó ami bedõlt Európában, végül az IMF gyors beavatkozása akadályozta meg az államcsõdöt. Egyébként a világgazdaság második aranykorában(1990-tõl 2008-ig tartó idõszak) 1,2%-os növekedést elérni minden bizonnyal negatív világrekordnak számít."

Tehát:
- NEM Magyarország volt az elsõ domino. Tény!
- Izland nem lehet jó példa, hiszen ÉN hoztam szóba! Bezzeg az Inside Job készítõinek jó példa lehetett. Tény!
- Viktorka most éppen nem az IMF-nél kuncsorog? De! Tény!

Tehát?
Az egész mögött amerika áll

Na ez nem igaz. Az USA is olyan szinten el van adósodva, mint mi, talán még jobban is (már az arányokat figyelembe véve). Az viszont igaz, hogy ugyan azok a körök állnak amerika, európa, és a fejlett világ eladósítása mögött...

Nézd, nyilvánvaló, hogy nem vagy birtokában a szükséges ismereteknek, ezért mindkettõnk érdekében kíméljük meg egymást a felesleges billentyûzet koptatástól.

Jajj! Amerikának tudod mekkora az adóssága? Néha azért csak be kéne kapcsolni azt a TV-t, vannak ám ott értelmes mûsorok is...
Ez legfeljebb egy lélegeztetõgép ahhoz, hogy a kormány kihúzza 2014-ig.
Vagy valaki lát ebben hosszútávú elképzelést, stratégiát?

Melyik sor írja, hogy beindítanák a gazdaságot? Ez csak sarcolás.

Izland 2008 október 24-én kötött az hitelszerzõdés az IMF-el(Írország 2010, Portugália 2011), Magyarország másfél héttel késõbb, november 6-án.

Egyébként Izland marhára nem jó példa, egy Debrecen méretû város lakosságával rendelkezik, ezért teljes mértékben ki van téve a világgazdaság turbulenciáinak.

Egymillió munkahely
"Október során 2 millió 710 ezren álltak alkalmazásban a nemzetgazdaságban a legalább 5 fõt foglalkoztatóknál, ami 34 ezer fõvel kevesebb, mint egy évvel korábban, derült ki a KSH friss adataiból."
Három napja hazudta Kálmán Olgának a szóvivõ, hogy NÕTT a foglalkoztatottság!

Magyar nemzeti öntudat

Hol van már a 300,-Ft-os vizitdíj (ál)balhé?!

No Comment

immovable
Orbán: Az IMF a saját bankunk

Orbán hangsúlyozta: az IMF delegációval még semmilyen hivatalos tárgyalást nem folytatott a kormány, és ha majd ez elindul, akkor „az IMF-fel nem Magyarország gazdaságpolitikájáról kívánunk tárgyalni”.

Az igen. Van ám arc, csak kár, hogy nem látszik ki a sámli mögül.
Grandmaxter
Hagy kérdezzem már meg nagy tudású történelemtanárom. Tudod-e, hogy ki vette föl, és mikor azt a kölcsönt, amit ma is fizetünk?
12 milliárd dollárt vettünk föl a Világbanktól. 270 milliárdot fizettünk már eddig vissza. Direkt úgy adósítanak országokat el, hogy sose tudhassák visszafizetni. Így cserébe szabadon rabolhatja nyugat az országot. Az egész mögött amerika áll. És nem mi vagyunk az egyetlen ilyen ország.
De ne nekem kelljen már szemeket fölnyitni. Nézzétek meg a filmet, sokkal okosabb emberek elmondják, hogy mi miért történt Magyarországon!

Grandmaxter
Nekem van egy hatalmas elõnyöm veletek szemben. Nem nézek tv-t, ami manipulálja és butítja az embereket tetszés szerint. Mert az nem az én világom. Mennyire manipulálhatóak az emberek? Párszor berakták Kelemen Annát a tv-be, ezt sok lány látta, hogy lehet luxuskurvaként is élni, sok pénzzel. Magyarország 26 év alatti lányai mind kurva lett. 😊
Ezt a trendet diktálták. Elkezdõdött itt már a genocídium, épp azért nevelik ilyenre a lányokat, hogy ne legyen kedvük házasodni, szaporodni. Mármint a "Magyaroknak."

Nyilván ebben a formában rituális öngyilkosság, viszont a globális kiegyenlítõdés miatt a nyugati középosztály jövedelmi helyzetének valamilyen szintû csökkenése elkerülhetetlen.

Azért vannak biztató fejlemények is. Ha jövõre sikerül létrehozni a tervezett a fiskális uniót, akkor adóssághegyek és ezzel párhuzamosan a szociális háló leépítése után már valószínûleg újra versenyképessé válhatnak az európai gazdaságok.

Akkor itt a válasz a kérdésemre. A legszegényebb rétegeknek nincs idejük randalírozni, és nincs pénzük molotov-koktélra. 😄
Nem vagyok a tesód! Nem vagyok már 18 (sajnos)! Keményen a világ dolgai mögé látsz, és mégis egy SG fórumon osztod az észt? Nahát-nahát...
immovable
Míg a Bokros-csomag jobboldali kritikái között szerepelt, hogy az zömmel a magyar középosztályt terhelte, Orbánék megszorításai nagyrészt a legszegényebb réteget érintik.
OK, az elsõ domino Izland volt, aztán jöttek majdnem a Portugálok, Írek.
Ezzel még mindig nem kaptam rá választ, hogy a magyar átlagpolgárnak mi volt annyira rossz, amiért kocsikat kellett gyújtogani és végigtombolni a belvárost? Illetve ha akkor ennyire rossz volt, akkor most miért nem az?
immovable
Emlékezz vissza, mi volt az elsõ dominó ami bedõlt Európában, végül az IMF gyors beavatkozása akadályozta meg az államcsõdöt. Egyébként a világgazdaság második aranykorában(1990-tõl 2008-ig tartó idõszak) 1,2%-os növekedést elérni minden bizonnyal negatív világrekordnak számít.

Méghozzá micsoda moziban!? 😄
...és vajon mit szedett be hozzá?! 😉