61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
Tsol #58460 "A Lomtár megtelt" -
#58459 Olyan nincs, hogy a politikusok a szemétbe? :)
-
#58458 -
Tsol #58457 -
#58456 Ne aggódj. Nem vagyok Jobbikos. :) -
Garfield #58455 -
#58454 A kedvenc müsorom. -
#58453 hát ennyi... -
#58452 a körülményekhez képest belőlük van kevesebb, ez valószínű :D de tudod mennyi diplomás munkanélküli lenne a megengedett? 0db ! és ha megnézem az ismerősi körömet találok egy embert aki nem vitte túlzásba a tanulást, még is az usaban az LA Fitness lánc egyik főmanusa, annyi lóvéja van hogy nem tud vele mit kezdeni, bejött neki az élet. minden a tapasztalaton műlik, ki hogy veszi az élet akadályait, és nem utolsó sorban a megfontoltság, határozottság a cél érdekében ami fontos...
és ha van valakinek tapasztalata a politikában, de nincs diplomája, az miért kizáró ok? az nem lehet jó politikus annak szava nincsen? hagy éljek egy nagyon közeli példával, melyik a jó pilóta aki kívülről fújja a kézikönyvet, vagy letett már valaha is egy gépet vészhelyzetben? diplomás emberek eszetlenkednek az eu parlamentben, mindenkit húz a válság és ezt nem a pórnép hozta össze, diplomás emberek. úgytűnik a jelentősége felér egy toalett papíréval. -
Ronny #58451 Hasonló élmény lehet bigott vallási fanatikusokkal beszélgetni. -
#58450 Nálunk nemrég, egy repülőgépmérnök udvart takarított közhasznú munkásként.
-
Ronny #58449 -
#58448 Elég baj, hogy az MNB nincs magyar kézben. -
#58447 de még igy is tul nagy az a legkisebb... -
#58446 szerintem a diplomások között lehet a legkisebb a munkanélküliség:) -
#58445 hát akk így jártam, viszont ha megnézem magyarországon hány diplomás munkanélküli van akkor erkölcsileg mond valamit, akár igaz akár nem. -
#58444 ez nem igaz -
Garfield #58443 Az MNB. -
Garfield #58442 Urbánus legenda -
#58441 az arabok adnak én inkább attól félek hogy az oroszok zárják el a csapot ha az eu nagyon keménykedik. -
#58440 Hisz fedezetnek ott az ország területe.
-
#58439 jó kis iromány a diplomáról
„YALE EGYETEMI BESZÉD
Tisztelt Yale Egyetem végzősei, elnézést kell kérnem, hogy már többször el kellett viselniük ehhez hasonló bevezetőket,de szeretném, ha megtennének nekem valamit.
Kérem nézzenek jól maguk körül. Nézzék meg a baljukon ülő évfolyamtársukat. Most nézzék meg a jobbjukon ülő évfolyamtársukat.
Most gondolkodjanak el a következőn: 5 év múlva, 10 év múlva, még 30 év múlva is,nagy az esély arra, hogy a baljukon ülő személy vesztes lesz.Viszont a jobbjukon ülő személy az is vesztes lesz. És maguk, ott középen? Mire számíthatnak? Vesztesek lesznek.
Vesztes Cum Laude.
Ha előre tekintek, nem látok fényes jövőt, nem látok ezernyi kiemelkedő ipari vezetőt.
Most fel vannak zaklatva. Ez természetes.
Mégis, hogy jövök én, Larry Ellison, aki kibukott az egyetemről ahhoz, hogy ilyen módon ítélkezzem a nemzet egyik legnagyobb presztízsű egyetem végzősei előtt?
Megmondom. Mert én, Lawrence Ellison, a bolygó 2. leggazdagabb embere, kibuktam az egyetemről, és maguk nem.
Mert Bill Gates, a bolygó leggazdagabb embere kibukott az egyetemről és maguk nem.
Mert Paul Allen, a harmadik leggazdagabb ember, kibukott az egyetemről, és maguk nem.
És azért mert Michael Dell, aki jelenleg a kilencedik helyen áll, is kibukott. És erősen tör felfelé.
Most nagyon fel vannak zaklatva. De ez természetes.
Hadd bátorítsam önöket azzal, hogy nem hiába szerezték meg keserves munkával a diplomájukat.
Nem hiába töltöttek el 5 évet itt azzal, hogy jó munka morált tanuljanak, kapcsolatokat fejlesszenek ki, és egy életre megismerkedjenek a terápia szóval.
Mindez nagyon jó. Kell is majd a jó munkabírás. Kellenek is majd maguknak a kapcsolatok, és bizony, kell is majd a terápia.
Mert maguk nem buktak ki, és sosem lesznek a világ 10 leggazdagabb embere között.
És bele kell törődniük egy patetikus, évi 200 ezer dolláros állásba, ahol is a fizetési csekküket egy volt évfolyamtársuk írja majd alá, aki két éve kibukott.
Most azon méláznak, hogy van-e még remény? Nincs. Maguk már végeztek. Túl sokat abszorbáltak.
Már beépített sisakot viselnek.
Most azokhoz szólok akik még nem végeztek: ezt nem tudom eléggé hangsúlyozni. Pakoljanak össze! Menjenek el!
Ne jöjjenek vissza!
Valósítsák meg álmaikat! Mert bizton mondhatom, hogy az a beépített sisak úgy fogja lehúzni magukat, mint most ezek a biztonsági őrök engem....." -
#58438 A Forint nyomtatását ki tiltja meg?
-
#58437 Csak azt néztem ami a hírnél volt. Szerintem nem oda való. Ez nem muppet show. Vagy legyen tényszerű, vagy ha vicces akar lenni és showt csinálni, akkor tegye a parlamenten kívülről. -
Garfield #58436
Ugye nem értetted meg lentebb azt a részt, hogy a helyi pénz nem úgy, a semmiből lesz, hanem a kékfrankos esetében a Rajkai Takarékszövetkezetnél elhelyezett forintbetét ellenértékeként kapod? Vagyis minden kékfrankosnak megvan a forint fedezete, és szó nincs arról, amit hiszel, vagyis hogy elkezdenek nyomtatni ész nélkül, mindenki talicskával viszi haza a pénzt, aztán abból vesznek plazmatévét meg hétvégi telket.
Szóval ha a helyi pénzt azért kedvelted, mert úgy tudtad, hogy ész nélkül lehet annyit nyomni belőle, amennyit csak akarsz, akkor van egy rossz hírem. -
#58435 Látom neked is ez jutott eszedbe. -
#58434 Amúgy sem ártana, mert másképp az arabok nem adnak olajat és akkor annyi nekünk.
Járhatunk lovaskocsival. Csak az a baj, hogy nincs lovunk se.
-
#58433 viccelsz?? irán megtámadása borítana mindent, és rá is éreztél az egyik lényegre, az eu máris kilőve, végül is az egyik legnagyobb olaj, gázexportert csak nem támadhatják meg :D így is válságban európa, kockázatos lenne megkísérelni a középkort. -
#58432 Talán létre kellene hozni egy Tsz.--feldolgozó--árusito rendszert, ami ezt a helyi pénzt elfogadja és amiből az állam, annyit nyom amennyi akar. így fellehetne számolni a munkanélküliséget. De igazad van, akkor már inkább nyomjunk Forintot orvérzésig.
Mondjuk kezdjük 21 ezer milliárddal. Azt adjuk oda az IMF-EU párosnak mondva: Nesztek, itt az adósságunk. Basszátok meg, nem tartozunk semmivel. -
#58431 Hát ha oroszország beszáll akkor az eu-nak minimum függetlennek kéne maradnia.
-
#58430 az a helyzet hogy egy irán elleni csapás már nem csak iránról szólna, hanem beszállna kína és oroszország is a dologba irán oldalán, és ha ők beszállnak akkor a haverok is, ez az egyetlen probléma. amerika és izrael tudja hogy mivel járna ha megtámadnák iránt, minden média akció erről a dologról csak szereplés, történés nem nagyon van/lesz mögötte. én meg a véleményemmel mindenképpen irán mellett állok, a világnézetük pont fekszik nekem, és szerintem az atomprogram csak ürügy a megtámadásukra, nem az a lényeg csak a média hozza le így. ott van észak korea, már évek óta rendelkeznek atomtöltettel, ők miért nem lettek megfenyegetve soha? miért nem támadta meg őket senki? na hagyjukmár -
Garfield #58429 Ezen mennyiben segít a országos hatókörű helyi pénz? Meg nem történtté teszi a tartozást? Mi szükség a forintra, ha a devizaadósság törlesztéséhez pannon buznyákot előbb forintra, majd devizára kell átváltani? Ha nem akarsz fizetni, akkor mondd azt, de a helyi pénz nem megoldás a tartozásra. -
Garfield #58428 A helyi pénzek a közforgalmú, az adott országban használt pénzre épülő pénzhelyettesítők. Szóval mi értelme lenne, ha a magyar forintban számolt fizetésünket a forinthoz hasonlóan mindenütt elfogadott pannon buznyákban kapnánk meg? Miben különbözne a forinttól? Azon kívül, hogy a külföldieket hülyére szívathatnánk a kettős átváltással (deviza -> forint -> buznyák). -
#58427 Rendben. Gondolom azzal tisztába vagy, hogy MO nem vehet fel végnékül kölcsönt? Egyszer vissza kell fizetni. Most, vagy következő kormányoknak. (Azaz nekünk az állampolgároknak.) Mo nem bír ennyit visszafizetni, Mert akkor el kell vonni szinte mindenhonnan a pénzt. Game over?
-
Borg #58426 Még azt a kevés értelmét is elvesztené, ami most még (papíron) legalább van neki. -
#58425 Értelek,. De mi lenne az ábra, ha ez nem csak helyi, hanem országos hálózat lenne? -
#58424 mi a gond a videokkal? hogy nem nemesként bántak az alkalmazottainkkal??? -
Garfield #58423 Ez nem válasz, ugyanis jól láthatóan nem értetted meg a lényeget. A kékfrankos ugyanis egyrészt nem a semmiből jön: a fedezetét a kékfrankos utalványok ellenértékeként elhelyezett pénzbetétek jelentik. Másfelől az alapja mindenütt a bizalom, ami egy bizonyos nagyságrend felett nem működik, különösen nem kicsiny hazánkban. Harmadrészt a helyi pénz legfeljebb arra alkalmas, hogy az adott közösségen belül tartsa betétek által fedezett pénzösszeget, és ez a tőke ne hagyja el a közösség gazdaságát. Ez azonban értelemszerűen csak akkor működik, ha a résztvevők nemcsak a kiadások fedezésére használják, hanem bevételeik is származnak belőle. Azaz gazdálkodók közti elszámolásra kiválóan alkalmas, de például egyszerű magánember a hajára kenheti: a fizetését forintban kapja, azt újra meg újra át kellene váltania helyi pénzbe, azaz csak rosszabbul jár, mert teljesen kiszolgáltatottá teszi magát a helyi szolgáltatásokra, és elzárja magát a közösségen kívüliektől. De hogy mást ne mondjak, olyanok sem járnak vele jól, akiknek a szolgáltatásukhoz vagy termelésükhöz olyan forrásokra, illetve nyersanyagra van szükségük, amelyet a helyi pénz közössége nem tud előállítani: ekkor ugyanis nekik is a forintot kell használni a kiadás fedezetére, és habár lehet bevételük helyi pénzben, azt veszteség árán vissza kell váltani forintra, hogy a költségeiket fedezzék.
A helyi pénz még egyvalamire alkalmas, de ahhoz is azok a csúnya pénzintézetek kellenek: pénzforráshoz jut általa közösség. Ahogy írtam, a magánszemély által megvett helyi pénz számára totális veszteség, mert általános fizetőeszközéből lokális fizetőeszközt csinál. Azonban a közösség számára annyiban jó, hogy bővül a helyi pénz formájában rendelkezésre álló tőke, viszont minden kívülállónak rossz, mivel más földrajzi területekről vonja el a tőkét, azaz hülye példával élve mondjuk a Nógrádból érkező turistával közvetlenül finanszíroztatja a soproni régió tőkeszükségletét, Nógrádból viszont elvonva a kékfrankos ellenértékeként elhelyezett betétet. Ha viszont minden régió saját pénzzel rendelkezik majd és a soproni megveszi a balatoni koronát, a veszprémi meg a soproni kékfrankost, az mennyivel lesz jobb? -
#58422 Ez nem válasz. -
Ironman2 #58421 Lemmingnősítés történt