Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja persze.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Mert másba nem tudnak belekötni. Nálunk a trafóházon is kinn volt a Jobbikos hirdetés, szép lazán el is takarta a "Vigyázz! 400 V! Életveszély!" feliratot, ami alaphangon megér egy fejlövést, de ha az õ szent plakátjukat báéntani merészeli valaki, az már más. akkor orrba nyomatják magukat a Tomcat gyerekkel 😊

jhetedikj
én még az elõzõ választásokon ragasztottam plakátot, ha nem volt máshol hely simán ráraktam akármelyikre, nem tudom mire kell ebbõl olyan nagy ügyet csinálni, annyi párt van hogy egy táblára nem fér rá úgy sem az összes

anno 1987

Tök jó lenne, ha így mûködne a törvény. Ez azonban egy demnokrácia, azaz szabad országban szabad emberek azt csinálhatják, amit szabad.

Ráragasztotta az enyémre, ezért letépem az övét - hagyjuk már az óvodás stílust. A Jobbikon kívül egyetlen párt sem csinál ügyet abból, hogy az - egyébként faluhelyen a kecske f...ára is felragasztott - hirdetéseiket mennyire tisztelik az emberek.

berlinboy6329
Rongálás,asdasdasdsa...Akkor ennyi erõvel az is rongálás ha felragasztják..Megrongálták a villanyoszlopot(v hol volt)....Megérteném ha leszaggatta volna,aztán összegyûri és felgyujtja..Na az rongálás,de ugy rongálásnak minõsiteni,h lefejtette a helyérõl akkora fasság,h be kéne verni a képét az összes fa(sz)kabátnak amelyik ott volt,mer' olyan buták szövegértelmezésbõl,mint a fõd...Kivéve persze ha keményen letépkedte,nem olvastam végig...De akkoris,ejnye-bejnye oszt mehecc...Más akkor se lett volna.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

banok
ez a legrosszabb hír amit ebben a hónapban olvastam. 😞

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Atomreaktor
sajnos a nem kóser marhavágás sem sokkal jobb. ott is nagyon sokat szenvednek. ezzel egyiket sem akarom védeni, én elítélek minden gyilkosságot, az állatok ellenit is.

mflex
Nincs rá értelmes szó, mert nincs, csak szomorúság és kegyetlen düh, amit érzünk, aki meg élvezi, hogy ha egy állatot szenvedni lát, annak ez csak egy videó a sok közül. Ott embereknek kellene állniuk, illetve az ilyenek nem emberek, nincsen vagy nem is volt bennük soha semmilyen érzés egy élõlény iránt.

Egy tarkó lövéssel azonnal, szenvedés mentesen lehetne elintézni, bár én minden ilyet elítélek.

What about the forests?

arty
Akinek van esze, az sose lesz neonáci.

Forza.

bertino
😞(((((((((((((((((((((((

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Ez igazán... Á, nem is tudom, mit mondjak. Ezek szándékosan kínoztatva mészárolják le ezeket a szerencsétleneket... Kóser a kurva anyád!

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Danny1987
"Pawel a zsinagógában ül és a Tórát olvassa"

Király a mein kampfot lecserélte tórára.
Csak a célpont változott😊

Amúgy jól passzol a "hitler szomáliai néger zsidó volt" és a "feketék a mai civilizáció létrehozói csak a fehérek ellopták" címû írás mellé.

Live for nothing or die for something.

a.carkey

A medve nem játék.

0Fritz0

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

desigo
disznóvágás,csirke-,nyúlvágás alap volt 20 éven át minden évben
nemrég bográcsoztunk egy aznap levágott kecskét 😊
Tikal
Szerintem látogass meg egy vágóhídat... az sem épp civilizált...

ha veszélyeztetett faj ez a bálna akkor hagyják abba, ha nem, akkor hagyjuk békén õket...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Láma!
én eszest még nem láttam😊))

0Fritz0
Akkor az eszesek jöhetnek?
Ez aztán a tolerancia. 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Nem a látványról vagy brutalitásról van szó (legfõképp), hanem arról, amit már desigo is említett, hogy míg pl.: a tyúkok arra vannak tenyésztve (gyártva), hogy megnövesszék magukon a húst, és hogy aztán megegyük õket, az egész dolog teljes mértékben szabályozott, és közel sem fenyeget az a lehetõség, hogy kihalnak a tyúkok, addig a cetek és egyéb hasonló állatok helyzete gyökeresen más. Régen, amikor a népesség nem volt olyan nagy, lehetett szó ember-természet egyensúlyról, de a manapság totálisan felborult ez a mérleg. Lehet alap õsember-szerû ösztöni szinten gondolkodni, hogy hatalmunkban áll leölni õket, hát tegyük is meg, együnk meg és pusztítsunk el magunk körül mindent, vagy bebizonyíthatjuk, hogy tényleg fejlettebbek vagyunk az állatoknál, és elgondolkozunk azon, hogy jó irányba halad-e ez a világ. És most nem csak egyedül erre a kicsiny, gyakorlatilag jelentéktelen Feröer nevezetû szigetcsoportra gondoltam.

Nem nem vagyok az.

arty
"Fordított és egészen más helyzetekben is nevetségesnek tartom az ilyen "ön"köpönyegforgatásokat."

Én meg az agyatlan neonácikat tartom nevezségesnek.

Forza.

banok
azért az tényleg érdekes, hogy elcsapásra elfelejti és kvázi kukába dobja az addigi elveit... Szerintem kamu a sztori

0Fritz0
Próbálj meg elrugaszkodni ettõl a zsidó/náci témától.
Az x alany ismeri származását, mégsem eszerint él, hanem máshogy.
az y alany él egy elv szerint, amit eldob, amikor rájön, hogy honnan származik.
Melyik csapja be saját magát?

Innentõl már tényleg csak rajtad múlik, hogy mennyire nem akarod/tudod megérteni.

Ja, és az antiszemitizmust, illetve a nácizmust mint ideológiát ne nevezzük már holmi élettapasztalatnak: ha valaki nemzetvesztõ zsidókat akar látni, az egészen biztosan fog is, csak épp elõbb ahhoz az kell, hogy ilyeneket akarjon látni.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Mondhatnám azt is, hogy kettõs mérce, de az olyan elcsépelt már. <#eplus2>

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Kicsit mintha lejtene a pálya a náci eszmék felé.

Mindkét esetben arról van szó, hogy valamilyen változás következtében feladja addigi életét, és homlokegyenest másképp él. Csak amíg a zsidó -> náci váltásnál "valódi, saját elvrõl" van szó, addig a náci -> zsidónál köpönyegforgatásról?

Én inkább azt látom, hogy az elõbbi fajta köpönyegforgatásokat elfogadják a cighájlozók, mert akkor lesz nekik egy díszzsidójuk, akit lehet mutogatni, hogy de hát van zsidó szimpatizánsuk is, dehogy náculnak õk. Nem a f*szt nem...

0Fritz0
Tudtam, hogy ez lesz az ellenpélda, ezért készültem. 😊

Az "cighájlozó" kezdettõl fogva tudatában van zsidó származásának, mégis letér a nevelt útról és az élettapasztalata alapján dönt így. Na ez egy valódi, saját elv.
Az "exnáci" ugyancsak élettapasztalati alapján élte az életét, de abban a pillanatban, hogy megismeri a származását egybõl kidobja eddigi érzéseit.
Na most akkor melyikük is csapja be saját magát?

Fordított és egészen más helyzetekben is nevetségesnek tartom az ilyen "ön"köpönyegforgatásokat.

Miért, a cighájlozó zsidó, aki semmibe veszi a gyökereit, az minek számít?

Miért is?
Amikor egy közösségben többek közt az egyik fõ elv, hogy vesszenek a pirézek, meg hogy mi szebbek/jobbak/ügyesebbek vagyunk a pirézeknél, akkor alap, hogy nem tûrjük meg magunk között õket (értsd: alsóbbrendûeket), még ha azok ugyanazt vallják, mint mi. Mert ugyebár akkor a közösség azt mondhatná, hogy ejj, de szánalmasak ezek a pirézek, elárulják saját fajtájukat.

U.i.: A füstszûrõs cigi esete a sapkával...

0Fritz0
Az ember milyen könnyen tagadja meg saját elveit, ez már tényleg az önbecsapás magasiskolája.

banok

arty
bezzeg a mi idõnkben ilyenek nem voltak, hála a szigoru nevelésnek 😞

(linkeljünk ostoba szöveggel verseny volna?)

Forza.

Danny1987
Néhány roma család pokollá teszi a gyõriek mindennapjait

"„Nyári idõszakban közösségi lényként a cigány emberek leülnek, beszélgetnek, ha anyanyelven teszik, az hangosabb, és akik nem ismerik a kultúrájukat, a hanglejtésüket, azt gondolják, hogy veszekednek. De hát errõl szó sincs. Ezekben a szobakonyhás lakásokban többnyire elviselhetetlen a meleg, kiülnek, beszélgetnek, sokszor 10-15 fõs társaságok, ez irritálhatja az ott lakókat” – mondta Horváth Attila, a gyõri Roma Kisebbségi Önkormányzatának elnöke."

Ez nem normális.

Danny1987

Danny1987
desigo
A disznóvágás (pedig csak haszonállat) szabályozva van.
Klasszikus falusi formájában nem is engedélyezett bár senki sem foglalkozik vele.Még az disznó megölése is szabályozva van:el kell kábítani mielõtt le van vágva.

Lehet látványosan hagyományok szerint irtani a delfint/bálnát max pár évtizeden belül kihalnak.Japán,norvég és izlandi népeken kívül nem is nagyon írtja õket senki.
Nem lepõdnék meg ha kiderülne,hogy a feröeri népek a delfinhúst eladásra is kínálják.
Még egyszer leírom:nem vagyok nagy állatvédõ,ha itt lenne elõttem elkészítve bálna/delfinhús simán megkóstolnám de erre a barbár gyilkolásra 2010-ben nem hinném,hogy szükség lenne.

ezzel be is fejezném részemrõl:
gömbölyûfejû delfinrõl

"Sebesült társaikat nem hagyják el. Egy Ken Norris nevû kutató, tudományos vizsgálatok céljából, lelõtt egy delfint, mire két másik delfin a hátára vette a kimúlt állatot, és elúszott vele a veszélyes zónából, úgyhogy többé nem is került elõ. Amikor egy állatkerti delfinpár nõstény tagja elpusztult, a hím 5 órán át a felszínen tartotta a tetemet. Ez a magatartás megkönnyíti a vadászok dolgát, és lehetõvé teszi egész delfincsapatok egyidejû lemészárlását."
És mi a jelentõsége annak, hogy a gyerekek elõtt van-e kibelezett állat, akár vad, akár háztáji? Nálunk a disznóvágásról ki lennének tiltva a gyerekek?

a bálnák irtása viszont úgy van elõadva,hogy létfontosságú étel különben éhen halnak a szigeten

Milyen más helyi alternatíváról tudsz? Mert ugyebár az nem opció, hogy jó, akkor egyetek mást, mert én nem szeretem látni a véres tengert.

Szükségletek. A mai modern világban van-e tényleges szükséglete bálnahúsra a feröerieknek? Ez már egy összetettebb kérdés. Bár kétségtelen, hogy az ottani emberek szervezete az idõk során hozzászokhatott a bálnahúshoz, és minden bizonnyal jól hasznosítja annak adottságait, fiziológiailag valószínûleg nincs. Hogy képesek-e a feröeriek leszokni róla? Valószínûleg igen. Hogy akarnak-e leszokni róla? Valószínûleg nem. Mi sem akarunk leszokni a disznóhúsról, legalábbis a nagy többség nem. Az viszont tény, hogy a Feröeren uralkodó meglehetõsen zord éghajlati viszonyok kevés kultúrnövény (leginkább burgonya és rebarbara) termesztését teszik lehetõvé. Mivel a természetes növényzet sem holmi édenkert, nem meglepõ, hogy a helyi gasztronómia nagymértékben húsételekre épül. Feröer jelenleg húsból is importra kényszerül, szükségleteit nem képes saját erõbõl fedezni. Az importált birka- és marhahús szintén állatok leölését követeli, és azon, hogy egy szabadon élõ delfin, vagy egy tenyésztett szarvasmarha élete ér-e többet, kár vitatkozni.

Te mit szólnál ahhoz, ha holnap kitalálná valaki a világ másik felén, hogy jajj, szegény bocik/malackák/csirkék (felõlem lehet vadállat is, itt most nem ez a lényeg), olyan kegyetlen dolog megölni õket, ugyan együnk már mást, itt van mindjárt mondjuk a szója. Szerintem elhajtanád a halál kékerésébe, nem?

A gömbölyûfejû delfinek a helyi haszonállatok, tudomásul kell venni. Azon lehet vitatkozni, hogy így kell-e leölni õket, és nincs-e valami humánusabb megoldás esetleg, de egy nyersanyagforrás igénybevételét pusztán azon az alapon vitatni, hogy felkavaró a látvány, nem igazán szerencsés: akinek nem tetszik, ne menjen oda. A helyiek étkezési szokásait átalakítani pusztán a látvány miatt pedig nagyon-nagyon nem bölcs dolog.

desigo
nem látok gyerekek elõtt kibelezett vadat valahogy egyet sem,hiába lapozgatok
a bálnák irtása viszont úgy van elõadva,hogy létfontosságú étel különben éhen halnak a szigeten
desigo
nem vagyok állatvédõ de azért elég undorító ez a mészárlási mód még ha hagyomány is

idéznék a cikkbõl:
"Cél. A grindadráp célja a feröeri emberek mindennapi szükségleteinek kielégítése."

persze az új autókat,tvket,ruhákat,bútorokat be tudják kényelmesen hajózni máshonnan csak az élelmiszert nem

Azért egy pillanatra álljunk már meg: értem én, hogy a vértõl vöröslõ tenger és a bálnák teteme felkavaró, de azért kíváncsi lennék a következõ kérdések válaszaira:

a) Milyen célból ölik a bálnákat ezen alkalmakkor? Hobbiból, az ölés kedvéért, avagy kivétel nélkül élelmiszeralapanyagként dolgozzák fel?
b) a gömbölyûfejû delfinek veszélyeztetett állatok-e?

Olvasnivaló 1
Olvasnivaló 2

Vegetáriánus vagy?

Nem, egyik sem. Simán gázos. 😊

Ez eddig allesgut, de kíváncsi vagyok a fejleményekre.
Mikro vonul végig a gárda Tomcaten?
Mikor fogja Morvai Krisztina néni kitiltani a macskákat az országból, és mikor fog Vona "Zázrivecz" Gábor "Magyar-Jerry barátság" napot tartani?

0Fritz0
Az állatok végzete között nem érzek erkölcsi/logikai különbséget az emberi beavatkozás nagyságának alapján.