Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

birdo
Tanultam....hírportálból egyedül a portfoliót olvastam.

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

birdo
Ez most úgy hangzott, mintha egy "örökségünk figyelmeztetett volna arra, hogy veszélyben vagyunk...lehetünk ((
Elképesztõ ((

berlinboy6329
Még szebb lenne ez az egész,ha folyó is lenne a közelben amibe szépen belemegy,és jó messze elviszi az iszapot a víz,kinyirva az összes állatot benne...

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

0Fritz0
Az árhullám egyes helyeken két méter magas volt.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Bandee1987
Valószínûleg hanyagság, karbantartás hiánya miatt szakadhatott át a tározó. Mást nehezen tudok elképezelni.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Dzsini
meghaltak már többen is, és több súlyos sérült is van. bármelyik híroldal tele van vele 😞

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

birdo
Nem hiszem el, hogy emberek élete került veszélybe ((
Mi van ott?? És miért ??

Bandee1987
😞(((

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

De az a gaz, h a tuzoltok minden fele vedoruha nelkul gazolnak bele az iszapba es oket is marja az iszap. Szoval ez a nagy onfelaldozas emberek !
Midnen tiszteletem az oveke...

polluxware
jézus... bakker a stalker jutott eszembe

0Fritz0

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Narxis
Nekem meg ne mondja meg senki, hogy szavaznom kell.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

w77d
Somlóvásárhelyen ismertem egy családot, a 8 éves gyerekük elmerült a sárban és már csak az összemart holttestét találták meg. Nagyon sokan jártak még így, akiket nem mondanak a hírek, csak a helyiek látják és mondják nekik...

Dzsini
Katasztrófavédelmisek azt mondták, hogy alig radioaktív, de az a legkisebb baj vele, inkább a maró hatása a probléma.

ekkora területen talajcserét végrehajtani, lepucolni minden növényt, épületet... csak nehogy elkezdjen esni arrafelé az esõ, akkor bemossa még mélyebben a talajba.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

w77d
most beszéltem Somlóvásárhelyi rokonokkal, nagy a gebasz arrafelé.. se víz se áram se menekülési lehetõség. csak a falu környékén 60 embert keresnek akiknek esélyük sem volt menekülni. A falu lentebbi felén ahol betört a radioaktív sár rengeteg ház is összedõlt. A környezõ földeket mind beborítja ez az anyag.. nagyon nagy katasztrófa ez, nem heveri ki egy hamar Veszprém megye...

passatgt
gyakorlatilag mindent megkezd amihez hozzáér

Dzsini
van ott patak bõségesen - a rádióban beszéltek az egyik polgármesterrel, azt mondta, hogy sûrû az iszap, a víz alig viszi, tehát el is ért legalább egyet. a katasztrófavédelmiseknek lesz munkájuk vele...

13-as pH értéke van, csúnyán maró lúg 😞

passatgt
durva az iszapos történet, amilyen anyagok vannak abban az iszapban, szerintem jópár évre baszatják a növényeket illetve a földet, semmit nem fognak így termeszteni azon a környéken az tuti

csak remélem hogy a vízbe nem szivárog bele, mert akkor azt is baszhatjuk

Dzsini
jelenleg úgy néz ki, hogy a diktatúra az egész kicsi (banánköztársaság) és a nagyon nagy államoknál (birodalmak) mûködõképes alternatíva.

Sadist
- lehetne

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Ez a baj, hogy bohóckodni kell ezekkel a kopogtatócédulákkal. Nekem csak a korona kéne teljhatalommal, és máris lehetne csinálhatnék egy sikeres országot.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Dzsini
érdekes még a protestszavazat cikk is.

Dzsini
Igen, ezt hívják pl. fehérkockás szavazásnak - van kultúrája sok helyen, protestszavazatként. Ahol nincs, ott alkalmanként olyasmi történik, mint pl. Reykjavíkban, ahol egy viccpárt jelöltje lett a polgármester.
NOTA szavazás

- a pártok számára valamilyen módon üzenet értékû is lehet, bár kérdéses, hogy növeli-e a választási hajlandóságot (mindkettõre van példa).

Ahogy írtad, a kötelezõ szavazásnál még mindig ott az érvénytelen szavazat lehetõsége. Annak nincs értelme, hogy bárkit lehessen jelölni, mert parttalanná válik az egész, és sokkal jobban szétforgácsóldnak a szavazatok. Viszont úgy látnék benne fantáziát, ha az érvénytelen szavazatokat intézményesítenék a nemleges szavazat formájában, azaz a jelöltek alatt lenne egy "a fentiek közül egyikre sem" rubrika.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Dzsini
szavazhatsz, ha regisztrálod magad jelöltként (begyûjtöd a megfelelõ számú kopogtatócédulát) 😊 ha elég kis településen laksz, akkor ehhez elég akár 1 cédula is.

Dzsini
De ott a probléma azzal, amit mondasz (ott van A,B,C abból kell választani), hogy a rendszerben elméletileg benne van az, hogy lehessen D,E,F,G... satöbbi. Viszont megváltoztatták úgy a választási törvényt, hogy a kicsiknek jóval nehezebb - és ha én D-t támogattam a kopogtatócédulámmal, de nem jutott be, akkor lehet, hogy számomra A B és C nem alternatíva. Miért szavazzak közülük bármelyikre azért, mert nem jutott be a szerintem normális jelölt? Csak a távolmaradás és az érvénytelen szavazás marad, mint elfogadható, törvényes viselkedés.

Szavazni pedig - a magyar törvények alapján - nem kötelezõ. Ha az lenne, akkor a fenti probléma exponenciálisan jelentkezne: http://itthon.transindex.ro/?cikk=6372

Sadist
Én pl. az önkormányzatit már leszartam, és helyette TF2-ztem.

Sadist
Magamra nem szavazhatok.

Totti5
Nem akartam azt mondta hogy az egyik "jó", mert jön Vlala osztani😊

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Dzsini
mindig a legkisebb rosszra szavazzunk? én inkább a jóra szeretnék...

vagy ha az nincs, akkor:

Totti5
Olyan nincs. Valamit kell, mert ezek vannak, és a te döntésed hogy melyiket akarod a köv 4 évre, de ha leszarod akkor lehet hogy a rosszabbik lesz és lehet sírni... kötelezõvé kellene tenni mint máshol hogy már pedig irány szavazni, abba a fél órába senki sem hal bele 4 évente.

Danny1987
Cigányok szavaztak a Jobbikra

"A Jobbik szerint egyszerû lesz a képlet: "azok, akik tisztelik a rendet és betartják a törvényeket, szívesen fognak Tiszavasváriban élni, de törvényszegõ rendetlenkedõknek nincs helye a városunkban!"

Live for nothing or die for something.

0Fritz0

jhetedikj
jelöltesd magad

anno 1987

0Fritz0

arty
Szerintem A és B és C is szar. Akkor mit csináljak?

Forza.

mcmoha

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Dzsini
tegyük fel, hogy szerintem D viheti elõre az országot, csak nem lett meg az elég jelölõcédulája, hogy induljon a választásokon? (például azért, mert jelentõsen megnövelték az induláshoz szükséges határt, és rövidebbre vették az összegyûjtéshez kiszabott idõt)

akkor miért létezik a kopogtatócédulás jelölõsdi? sokkal egyszerûbb lenne: mondják meg, hogy A-ra lehet szavazni, és akkor A-ra szavazunk (sok éven át mûködött a dolog nem?)
és legalább nem csúfolták demokráciának 😄

Danny1987
Ivánban és Gyõrságon nem lesz cigány kisebbségi önkormányzat

"Ez pedig több kérdést is felvet: ki fog majd az ügyükben eljárni? Ki tárgyal majd a polgármesterekkel, a rendõrkapitányokkal? Ki harcol majd az érdekeikért?"

Live for nothing or die for something.

Totti5
Ez nem kívánságmûsor. Arra kell szavazni aki szerinted elõre viheti az országot, vagy az adott települést. Van A, B, C, ennyibõl kell dönteni.

Mr_no_NaMe
rajzol
Mr_no_NaMe
én a Kétfarkú Kutya Pártra szavaztam
arty
de mit csinljon, ha egyszer NINCS a szavazólapon olyan ember, akire ráikszelne???

Forza.

Totti5
Aki nem ment el szavazni ne sírjon, mert vagy leszarta vagy a többség akaratával ért egyet. Aki elment de barom módjára viselkedett ( ez simán törvényszegés... ) azok meg alpári mocskos szemétre való ganék. Aki arra nem képes hogy normálisan tegye a kötelezettségét az ne sírjon össze vissza, vagy hajrá, csinálja jobban, de ha ilyen dolgokra vetemedik akkor az életben sem lehet egy okostojás és elég nagy zavarok lehetnek ott a fejben.

polluxware
az egész az..

Totti5
szánalmas...

Tikal
nem lenne baj velük, de annyira gáz orbán ezzel az átlátszó demagóg dumájával, nem tudom ki írja neki a szöveget, de szánalmas egy ember lehet... persze a birkákat megvezetni elég...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Ha törik, ha szakad (az ország meg a nép), õk akkor is kitöltik a ciklusukat, akár csak a komcsik. Õk akkor is "megcsinálják"...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB