Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"a bíróság meg továbbra is független hatalmi ág"
Ne már... sosem volt az. Az átkos nyolc évben éppen O. Viktor bérugató kiskutyái hangoztatták "Gyurcsány kézivezérelt bíróságát".

Ahogy a Farkas mondaná: A mindenit, de megváltozott ez a mese.

Dzsini
Látom intelligensen sikerült a címet elolvasni, és arra rögtön reagálni. Most próbálkozz a kisebb betûkkel is, lehet, hogy van benne pár érdekesebb dolog is.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
ha a cégnek bizonyíthatóan "rossz gazdája" az állam, akkor az egyszerûen és villámgyorsan perelhetõ - a bíróság meg továbbra is független hatalmi ág. irányítgathatnak, de ha szándékosan rosszul csinálják, agyonperelik õket.

(plusz nézd meg a szavazás eredményét, hogy ki volt a többség)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Alkotmány? Az mi? Magyarország Alkotmányát ceruzával írták.

Csak két dolog ehhez a "szükség esetén"-hez:
- õk döntik el, mikor van "szükség esete".
- az alkormánybíróság is õk.

Ennek ellenére ez tényleg nem államosítás. Megszavazta a többség, hogy nem szabad annak nevezni.

Dzsini

Dzsini
ja, az indoklás lemaradt:
"A törvényjavaslat célja az egyes gazdálkodó szervezetek tevékenységével összefüggésben felmerült katasztrófák elleni hatékony fellépéshez, illetve azok káros következményeinek enyhítéséhez az eddigieknél hatékonyabb kormányzati beavatkozás lehetõségének megteremtése. Ennek érdekében a javaslat lehetõvé teszi, hogy az érintett gazdálkodó szervezetek mûködését, tevékenységét a Kormány döntése szerint az államháztartásért felelõs miniszter vagy kormánybiztos felügyelje ."

viszont a szövegbõl pontosan látszik, hogy maga a változtatás egyetlen szót nem ejt katasztrófákról és kárenyhítésrõl.

Dzsini
csak hogy tudjuk mirõl is van szó, a ma, 87%os többséggel elfogadott elfogadott módosítójavaslat pontosan ezt teszi: (nem államosítás)

A 2004. évi CV törvény a honvédelemrõl és Magyar Honvédségrõl 197. paragrafusához történt kiegészítés (elõször a törvény):
197. § Honvédelmi érdekbõl a 35. § (2) bekezdésében elõírt szolgáltatásokon felül elrendelhetõ:
a) az ingatlan egészének vagy egy részének használatra vagy hasznosításra való átengedése, illetve honvédelmi célú átalakítása,
b) üzemi szolgáltatások teljesítése, ezen belül különösen termelõ-, szállító-, forgalmazó- és ellátó tevékenység végzése, ha ezeket a szolgáltatásra kötelezett a rendes gazdasági tevékenysége során folytatja,
c) az üzemi szolgáltatások mellõzése, megszüntetése,
d) a közlekedési eszköz birtokosát terhelõen közlekedési szolgáltatás teljesítése,
e) az ingó dolgok használatra, hasznosításra való átengedése,
f) elektronikus hírközlõ berendezés használatra való átengedése, illetve használatának mellõzése,
g) rádió, televízió és egyéb tömegkommunikációs intézmény helyiségeinek, stúdióinak, mûsorszóró adóinak, berendezéseinek és létesítményeinek igénybevétele, használatra való átengedése vagy ezek használatának mellõzése,
h) gazdasági szakértõi szervezetek közremûködése a szolgáltatásra kötelezettek tevékenységének szakszerû irányításában.

(ez tulajdonképpen szükséghelyzetek esetén a médiumok, ingó és ingatlanok fölötti felügyelet átvételét jelenti)

és ez jött hozzá:
„197/A. §
(1) Gazdálkodó szervezet mûködése rendeletben – a (3) bekezdésben meghatározottak szerint – a Magyar Állam felügyelete alá vonható .
(2) A Magyar Állam nevében az államháztartásért felelõs miniszter vagy kormánybiztos jár el.
(3) A (2) bekezdésben meghatározott személy:
a) áttekinti a gazdálkodó szervezet vagyoni helyzetét,
b) jóváhagyja, ellenjegyzi a gazdálkodó szervezet vagyoni jellegû kötelezettségvállalásait,
c) a rendkívüli intézkedés bevezetését elõidézõ helyzet közvetlen elhárításával, illetve
következményeinek enyhítésével összefüggésben dönt a gazdálkodó szervezet legfõbb döntéshozó szerve hatáskörébe tartozó ügyekben, és
d) kezdeményezheti a gazdálkodó szervezettel szemben a 34.§ (1) bekezdése szerinti
szolgáltatás elrendelését.
(4) A Magyar Állam a gazdálkodó szervezet legfõbb döntéshozó szerve hatáskörébe tartozó ügyekben hozott döntéseirõl haladéktalanul írásban tájékoztatja a gazdálkodó szervezet vezetõ
tisztségviselõit és felügyelõbizottsága tagjait . A (3) bekezdés c) pontjában meghatározott döntéshozatali jog egyebekben nem érinti a gazdálkodó szervezet legfõbb döntéshozó szervének a hatásköreit .
(5) A Magyar Allam a gazdálkodó szervezet vagy tulajdonosa ténylegesen felmerült kárával megegyezõ kártalanítással tartozik a (2) bekezdésben meghatározott személy által a feladatkörébe tartozó döntéssel okozott kárért arra az idõtartamra, amikor olyan rendelet volt hatályban, amit az Alkotmánybíróság utóbb megsemmisített.”

tehát nincs szó államosításról (a tulajdoni szerepek nem változnak meg), hanem szükség esetén az állam (és ezt rendeletben a honvédelmi miniszter útján bármikor megteheti) bármilyen gazdálkodó szervezetet egy mozdulattal felügyelet alá vonhat, és átveheti fölötte az irányítást. Ezt szavazta meg most egy közel 90%-os többség.

Épp ez az. 😉
Ne aggódj, majd jönnek az okosok, és hosszasan kifejtik, hogy miért vagyok buta. 😊

eksy
egyszerûen nem tudok mit mondani, sorry

"...és...szerintem...bizony."

Orbán szájából sajnos ezek csak üres szavak, színes léggömbök, nulla tartalommal.
Tudod, õ magától is képes elhatárolódni...

Túl nagy nyilvánosság? A 2006-os monnyonlekampány utzáni összefogásos hegyibeszéd után mit gondolsz, eznem férne el az arcbõrén? A NASA könyörög az összetételért, õk nem tudnak ilyen tûzálló anyagot gyártani...

eksy
A szerkesztés elõttitõl egy fokkal jobb. <#wink> Viszont nem értelek.
"Ezért a mostani helyzetben négy feladattal kell megbírkózni: az elsõ a kártalanítás, a köz érdeke, hogy ez ne az adófizetõk, hanem a károkozók pénzébõl történjen meg. Biztosítani kell az emberek munkáját az üzemben, közérdek a termelés biztonságos újraindítása. Meg kell gátolni a további természeti károk létrejöttét, fel kell tárni a tározó mûködésével kapcsolatos eltitkolt veszélyeket. Feltételezhetõ, hogy akadtak, akik ismerték a tározó gyenge pontjait, de magánérdekeik nem engedték meg, hogy ezeket nyilvánosságra hozzák. Emellett ki kell vizsgálni a felelõsség kérdését."
Ezzel egyet értek és a túl nagy nyivánosság a garancia arra, hogy ne csak ígéret maradjon.

Tehát ellopjuk a céget ÉS vele együtt átvállaljuk a felelõsséget

Néha már rángatózik a szemem, amikor olvasom a posztjaidat<#whatever>

Vagy egyiket, vagy másikat.
Tehát ellopjuk a céget ÉS vele együtt átvállaljuk a felelõsséget, vagy magánkézben hagyjuk, súlyos büntetést rovunk ki rá, ÉS az emberektõl kérünk támogatást.

De az "enyém a vár, Tiétek a lekvár" valahogy nem az összefogásról szól.

eksy
Jó, akkor tessék megmondani, mit kellene csinálni.

Aranysakál
Érdekesség

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Einstand!

(két éve ugyanezért "a kormány monnyom má' le" felvonulás lett volna díszes gárdistákkal, tüntetõkkel és adóforintokon utaztatott önkormányzati vezetõkel. Most nem, ehelyett simán zsebre teszik a céget, és az emberektõl várják - természetesen az Összefogás Szent Nevében - a károsultak támogatását. A haszon a miénk, a munka a tiétek - hiszen összefogás van, vagy mifene.)

polluxware
ezzel most azt akarod mondani, hogy a fújj csúnya amerika... és éljen a komcsi kína

hát ez pont tõled, szinte már komikus😊)

tökmind1 mi, hogy, merre,... csak szembe lehessen menni mindenkivel

Danny1987

Live for nothing or die for something.

Danny1987

Live for nothing or die for something.

Dzsini
viszont az is biztos, hogy egy szál bûncselekmény nem volt a faluban 😊

Palinko
szegény falubelieknek nincs elég gondjuk még etethették is a bagázst 😄
Dzsini
rendõr ismerõs mesélte, hogy a tavaszi árvízhez kivezényelték õket csoportosan, de az ellátmányozás már nem volt része a programnak - elsõ nap még segítettek rakni a homokzsákokat, de utána már 3-4 napon át nem volt mit csináljanak, és át sem vitték õket máshova... sétálgattak a faluban, és ha nem hívják õket be a helyiek ebédelni meg hoznak nekik enni, akkor nem tudja mihez kezdtek volna - bolt nem volt a településen, venni nem tudtak semmit, váltás ruhát nem vittek (egy napra lettek kirendelve), hazamenniük pedig nem volt szabad.

van ám szervezettség ilyen helyzetekben 😊

Õszintén megvallva én jobban örültem volna, ha megjelenik az ÁNTSZ-kommandó és elkezd pattogni. Akkor ugyanis elõször az ottaniak a pattogókat, majd egy óra múlva az egész ország az illetékes ÁNTSZ-vezetõket nyilvánosan keresztre feszítette volna, így pedig - ha már maguktól nem megy - megtanulja minden balf*sz hivatalnok, mikor nincs helye a hatósági egzecíroztatásnak.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Számomra az az elképesztõ, hogy nem képesek biztosítani a normális élelmezésüket az ott dolgozóknak, és egy civil kezdeményezés kell ilyen alapvetõ dologhoz. Banyek, a katona bácsi hova a tökömbe dugták a gulyáságyúikat???

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

eksy
Ez olyan, mint a szolnoki pedofil feljelentõ ügye.
Mi vezérli ezeket amikor így járnak el egy segítõkész Emberrel.

Dzsini
akkor jó étvágyat hozzá 😊
-------------
kapcsolódva:
A híradásokban szerepelt, hogy az V8cars.hu köré szervezõdött, amerikai autók szerelmeseibõl alakult klub tagjai szerda óta minden nap saját költségen fõznek a kolontáriaknak. Felhívtuk az akció egyik szervezõjét, aki a honlapon jeepzoli nicken ismerhetõ, kolontári lakos, mert arról értesültünk, hogy le akarták állítani a magánakciójukat. "Valóban idejött egy hölgy pénteken, és felháborodottan követelte rajtunk a 3 medencés mosogatót és különféle engedélyeket, majd azt mondta, másnap visszajön értünk a kollégáival" - mesélte.

Csakhogy a falut szombaton evakuálták, ezért a hölgy már nem tudott visszajönni intézkedni. Viszont jeepzoliék engedélyt kaptak Dobson Tibortól, hogy továbbra is fõzhessenek a faluban lévõk számára. "A rendõrök, az önkéntes munkások és a tûzoltók egész nap dolgoznak, de a kirendelt napi ételadaguk összesen egy bagett, ennyi nem elég" - mondta. Jeepzoliék naponta 500 adag ételt fõznek, ma sertéspörkölt a menü uborkával, de volt már borsos tokány, marhagulyás és chilis bab is a terítéken, így a Kolontáron dolgozók kapnak meleg ételt.

jhetedikj
nekem is van ilyen képességem

úgy érzem meleg a leves

anno 1987

Dzsini
Én azt állítom (a linkelt cikk alapján), hogy a melegeknek az ilyen ráérzõ képessége általában fejlettebb, mint a nem-melegeké. Természetesen minden csoportban vannak az átlagtól eltérõ esetek, de a fentit több pszichológiai kísérlet megerõsítette. És ennek a ráérzõ képességnek a része az is, hogy a másikon megérzi azt, hogy õ meleg-e vagy sem.

eksy
<#eljen>

Tikal
Persze ez igaz...nem azt mondom hogy megmondom bárkirõl, de azért sokszor elég nyilvánvaló tud már lenni, fõleg azoknál akik gesztusaikban, beszédükben is utánozzák a nõket... na azoktól el fog a hányinger...de mondom, nem zavar a létezésük, egyszerûen ez olyan mint ahogy utálom a káposztás tésztát is, utálom mikor valaki nõieskedik... 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Akkor néha állj fel a gép elõl 😉

Te most nem buziradarról beszélsz akkor hanem olyan emberekrõl akik jobban ráéreznek más emberekre.. ez pedig független attól hogy épp valaki buzi e vagy sem...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
gõzöm sincs kikrõl beszélsz (vivás Kristóf, viasatos divattervezõ), így nem is leptél meg 😊 és félreérted, nem hetero meg meleg érzékekrõl van szó, hanem egy kifinomultabb figyelemrõl - és vannak olyanok, akiknek nehezére esik egy nem közeli ismerõs hangulatát érzékelni, ezt is tanulni kell - például monitor elõtt kockulva nehéz.

arty
A média speciális, nyilván rájátszik mind, hogy "érdekesebbnek" tûnjön és képernyõn maradhasson, hogy legyen mirõl írnia a szennylapoknak, stb.

Elõítélet: affektálva beszél -> "biztos buzi". ugy beszél, öltözik mint én -> "dehogy buzi". Néha talán bejön (médiában többször), de sokszor nem. Vagy nem vallják be és ez viszont torzitja a statisztikánkat 😉 ld. pl a Friderikusz esete. Csomoan tudni vélik, hogy meleg - és ez nagyrészt a beszédstílusa miatt maradt rajta. Ettõl még lehet meleg, vagy épp nem.

És még1x: akiket én nem "ismertem", velük beszélgettem is!!! És SOHA nem tippeltem volna rá, hogy melegek. Pedig többi ismerõsöm tudta róluk. Hányan lehetnek, akik nem vallják be senkinek - netán még maguknak se? Hány házas van, aki meleg?

De az is lehet, ami másnak nyilvánvaló, az nekem fel se tûnik - talán mert annyira nem érdekel az ilyesmi 😊

Forza.

Tikal
hu, dzsini, ne fárassz már... tehát ha nem veszed észre a csajodon hogy épp mi a kínja este, akkor buzi vagy, hiszen még hetero érzékeid sincsenek 😊 Sajnálom hogy téged meglepett hogy vivás kristóf meleg vagy épp az a divattervezõ akit talán a viasaton nyomatnak...hiába, aki csak papa mama feleség háromszögben létezik azt könnyû meglepni...

Dzsini
melegek, meg azok, akiknek az ismerõsi körében van néhány, akikkel szokott beszélgetni 😊 de ahogy olvasom, még pszichológiai tesztekkel is megerõsítették a létezését (itt), igazából arról van szó, hogy van-e egy tanult vagy kialakult érzéked arra, hogy jobban észrevegyél bizonyos viselkedéseket, mintákat - erre pl. a melegeknek nagyon szükségük van, hiszen sok szempontból rejtõzködniük kell, és valahogy észrevenniük azokat, akik felé esetleg van esélyük közeledni, vagy akikkel nyíltan beszélhetnek.
neked nem nehéz ezt észrevenni, mert van hozzá érzéked - másnak még az is nehéz, hogy alapvetõ érzelmi különbségeket észrevegyen másokban.

Tikal
áá de hagyjuk is ezt a buzi témát, csak elcsodálkoztam hogy te még nem láttál buzit 😊

Tikal
fantasztikus poén... de legalább megtudtam mi az a gaydar, gondolom errõl csak a melegek tudnak, ezért nem hallottam még róla 😄

arty: Azért ne mond nekem mikor elõször megláttad a vivás kristófot nem mondtad meg róla hogy buzi vagy sorolhatnám a közszereplõket....

nem értem mi köze az elõitéletnek ahhoz hogy valakin meglátod e hogy buzi vagy sem... mondom, sokan vannak köztük akiken nem látod, de azok is sokan vannak akiken simán kiszúrod, nem olyan nehéz...

arty
A homoszexuálisok nagyrésze nem ilyen. Sõt, legtöbbrõl nem veszed észre - ez persze csak tipp, hiszen pont mivel "rejzõzködnek", konkrét adatom nekem sincs, mennyien vannak 😊)

Tikal: nemhogy nem szúrom ki õket, de volt már, hogy ismerõs lakótársáról ill. baráti társaság egyik tagjáról utólag tudtam meg és megdöbbentem, hitetlenkedve fogadtam. Pontosan azért, mert az elõítéleteim ill. a média miatt van róluk egy téves(!) képem.

És persze fordítva is igaz: nem minden affektáló ember homoszexuális 😊

Forza.

Dzsini
azt mondják, hogy a gaydar (melegeket 'érzékelõ' radar) képessége elsõsorban a melegekben alakul ki <#eplus2>

Tikal
Ne mond hogy nem szúrod ki õket, nem hiszem el 😄 Biztos sok van közöttük aki jól titkolja, de az is biztos hogy észrevenni rajtuk 😊

Dzsini
várható volt egy hasonló megoldás (állami felügyelet alá vétel) az eddigiek alapján, a közhangulatnak meg jelenleg jót fog tenni az elõzetesbe helyezés.

reméljük mihamarabb beindítják a termelést is

0Fritz0
Primkó vagy sem, engem is irritál ha egy férfi (meleg vagy sem) affektálva és nõies mozdulatokkal társalog.
Ugyanúgy zavar, ha egy nõ izomjani stílusban nyomul.

Nem várom el, hogy mindenki a "szerepkörének" tökéletesen megfelelõen viselkedjen (pl. nekem a határozott nõk jobban bejönnek, mint az irányításra vágyók), de egy bizonyos határ után már zavaró, ha valaki túlzottan a másik nem viselkedési jegyeivel kommunikál.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Dzsini
volt két másik is 😊

arty
dehogynem, az volt az amelyik irritálóan öltözött és affektálva beszélt! 😄

Forza.

Dzsini
valószínûleg találkozott, csak nem tudta róla 😊 (azért a 6-10% már pl. egy egyetemi csoportban simán hoz legalább egyet)

jhetedikj
arty
Azért a "hülyebuzik idegesitõen öltöznek, beszélnek" ne mond, hogy nem véresen primkó látásmód 😊 Szerintem aki ilyet ír, az még sose találkozott homokossal, max látott pár közvetitést a parádéjukról ...

---

Valóban mûködõ kommunizmus elképzelhetetlen, sajnos 😞

Forza.