Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ami az egyik oldalon csupán sztereotítipa, az a másikon maga a valóság és vica versa.
Ezért tartom feleslegesnek a manapság oly divatos elõítélet és társai kifejezéseket.
(Egy VALÓBAN MÛKÖDÕ kommunizmustól én sem zárkóznék el, de ugyanúgy megfelelne egy emberibb kapitalizmus is)
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
Forza.
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Attól, hogy felelõsségre kell vonni a felelõsöket, még nem kéne csõdbe vinni a céget.
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
a szakszervezet szerint már 15 ezer ember megélhetése forog kockán ha a MAL nem üzemel
... majd holnap 250 ezer lesz??? Szóval a szám csak nõ és nõ.
A másik MAL ZRT szerint az állam a hibás mert a privatizációkor nem dokumentálták a gát állapotát földtanilag, veszélyezettség stb....
Nyilatkozza ezt a MAL Zrt amit a tulajai fillérekért privatizáltak...
Ha én veszek egy házat, s az az adásvétel után évekre összedõl, ki a hibás?? a régi tulaj??? hahahaha
Az a "szép" a katasztrófában, hogy egyfelõl több száz ember életét tette tönkre a gátszakadás közvetlenül, közvetett módon most viszont 1000 ember következik, aki az állását veszíti el.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
"- Az én házamat már ötször törték fel ezt itt mellettünk, már nincs mit elvinni, mégis újra és újra bemennek! – fakad ki, az idõközben hozzánk csapódott Csendom Ferenc. – Szerintem már csak azért törik fel a házainkat a cigányok, hogy itt hagyjuk a területet, és beköltözhessenek! "
Most ilyenkor a pintérnek kéne szólni vagy az antifasisztáknak?
Live for nothing or die for something.
"A magyarországi bauxitbányászat egyetlen képviselõje maradt mára a MAL Zrt, a céginformációs adatok szerint a cég árbevétele tavaly meghaladta a 28 milliárd forintot, adózás elõtti vesztesége 362 millió forint volt. A társaság termékeinek 70-75 százalékát nyugat-európai országokba exportálja. 2008-ban a cég bevétele mintegy 43 milliárd forint volt, adózás elõtti nyeresége 413 millió forintot ért el, a megelõzõ évi, több mint 1,5 milliárdos veszteséget követõen."
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Az ám a szép felebaráti szeretet.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
hagyján hogy vannak meleg párok és akkor eljátssza ez egy hogy nõ, de könyörgöm, undorítóbban öltöznek mint a legrondább cicababa aki a bucsuból öltözködik, és undorítóan is beszélnek... engem ez idegesít.
http://www.tenke.hu
anno 1987
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
"a család kutyájával is fajtalankodásra
kényszerítették õket. Késõbb az állattal kínzások közepette
végeztek a gyerekek szeme elõtt. Az elmeorvos-szakértõ megállapította,
hogy pszichopatizálodott személyiségûek,
infantilis ösztönvezetésûek, szexuálisan szadisztikusak."
mti
Köszi!
Katasztrófa történt...
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
"A tározót üzemeltetõ, Gyurcsány baráti körléhez tartozó társaság 3 millió forintos jegyzett tõkéje és az általa kötött, vélhetõen mintegy 10 millió forint értékû felelõsségbiztosítás eltörpül a várható kártérítési igények mellett."
Elkészültek szombat estére annak a védõgátnak az alapozásával, amellyel Kolontárt akarják megvédeni egy esetleges újabb vörösiszap-lavinától. A védmû építéséhez le kellett dózerolni egy lakást. A 400 méter hosszú, 20 méter széles és 4-5 méter magas építmény alapozásához 50 centiméter mélyen legyalulták a talajt, a sáros földet és a lebontott épület romjait elszállították. A gát aljára geotextíliát fektettek, arra földréteget tettek, majd egy kõbõl épített prizmát építenek, amelyet földdel befednek. A hullámtörõ gát képes elvezetni a sûrûbb állagú iszapot, és annak esetleges folyását már tudnák szabályozni.
A faluban a munkagépek folyamatosan dolgoznak, teherautók hordják a földet. A gát tervezése hajnalban kezdõdött, már lefejtették a bányákban a megépítéséhez szükséges köveket.
"A tározót üzemeltetõ, Gyurcsány baráti körléhez tartozó társaság 3 millió forintos jegyzett tõkéje és az általa kötött, vélhetõen mintegy 10 millió forint értékû felelõsségbiztosítás eltörpül a várható kártérítési igények mellett."
apró jó hír
Emellett a talajba kerülve azt a növényzet felszívja (ahogy más fémeket, félfémeket, stb.), és ha ezeknek a növényeknek a szárát vagy a gyökerét megesszük (saláta, répa), akkor szintén bekerül a szervezetbe ez az anyag, és gondokat okozhat. _Közvetlen_ módon tehát nem veszélyes attól eltekintve, hogy piros (vízzel lemosható) - _közvetett_ módon viszont egészségre káros lehet, ezért a helyreállításnál a kisebb mértékû talajcsere mellett (ami az eddig kijutott kevés(!) iszap miatt azt mondták csak Kolontár környékén szükséges) annyit kell tenni, hogy pár évig nem fogyasztásra szánt növényeket termesztenek ezen a területen (pl. energiafû, valami gyorsan növõ fa, amit utána szintén el lehet égetni, még a napraforgót is ajánlották), az kipucolja a zavaró fémtartalmat a talajból. Egyébként is van sokféle fémszerû ez meg az a talajban (szükséges is a növénynek és a szervezetnek is), csak ami ebbõl bemosódik, azt könnyebben és szívesebben szívják fel a növények, és az emberi (állati) szervezetbe kerülve viszont már közepes mennyiségben káros lehet.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
a többi a wikipediáról, ennek nem olvastam annyira utána, így nem tudom mi van még:
"A baleset után a gépeket azonnal leállították, majd üzemanyagtartályukat kevlárral erõsítették meg, és a futómûvet is módosították. Fél évvel késõbb újra forgalomba állították õket, de a baleset miatt lecsökkent utasszám és a megnövekedett fenntartási költségek miatt, a gazdaságtalanságra hivatkozva az Air France és a British Airways kivonta a gépeket a forgalomból. Az utolsó kereskedelmi járat 2003. október 24-én tette meg a New York JFK - London Heathrow utat. A sors iróniája, hogy az utolsó repülésekre szinte minden jegy elkelt, mindenki, aki megtehette, szeretett volna még egyszer utoljára utazni a géppel.
A Concorde forgalomból kivonásával lezárult egy 27 évig tartó szuperszonikus utasszállítási korszak. A szakértõk szerint 10 év, amíg kifejlesztik az utódot, és újabb 10 év, amíg forgalomba is állítják."
Fantasztikus egy gép volt amúgy, én Bristolban (ott volt az egyik fõ összeszerelõ üzem) jártam egy kiállított példányban a közlekedési múzeumban.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
De akkor konkrétan milyen anyag miatt nem élhetõ a falu bizonyos része amit elöntött a vöröstrutymó?? miért félnek a szálló portól?
szerintem az, hogy valaki ismer valakit, és esetleg benne volt egy szerencsétlen helyzet nem túl szép kihasználásában, attól még nem válik velejéig gonosszá és hetedíziglen gyûlöletessé. ennyi munkát beleölni valamibe, amikor jóval egyszerûbben, és a lehetõségeket kihasználva gyorsabban is meggazdagodhatott volna? akkor nem lenne a nevén "nyûgnek" egy országos befolyású cég, hanem vidáman keresné a kötelezõ áldozatot...
A Concorde-ok is repültek addig, amíg hirtelen pár üzemzavar miatt le nem parancsolták az égrõl az összeset - ott nem volt baleset belõle, de elõtte sok éven át vidáman cikáztak az égen.
Ha nem kockáztatna az emberiség, soha semmivel nem jutna elõre.
Ezt mondtam és mondták mások is a legelejétõl fogva: az igazgató szerencsétlenül, szakemberként nyilatkozott, és ezért a politika darabokra szedte - valószínûleg soha nem volt rá szüksége, hogy nagyközönség elõtt nyilatkozzon, hanem más cégekkel, szakmai dolgokról beszélt - ott pedig nem értik félre egymást. A cégnek pedig nem volt sajtósa, aki egy kicsit is jártas a válságkommunikációban, ezért az ilyesmihez jobban értõ emberek (politikusok) könnyedén fordították ellene a közhangulatot - amihez hozzájárult még az, hogy a céget mikor és hogy szerezte. De attól eltekintve (tudom, olyat nem lehet), a cég létezik azóta is, növekszik, rengeteg embert foglalkoztat, és a környéken (a környezõ országokat is tekintve) jelentõs része a timföld és alumíniumtermelésnek. Ha nem hozzáértõ emberek csinálnák, akkor biztosan nem jutott volna idáig - ha szét akarták volna lopni, akkor már rég csõdbe vitték volna nem?
Megismétlem azt, amit a beszélgetés elején: olvass egy kicsit utána annak ami történt, és lehetõleg több véleményt olvass át - ezekbõl már egy kevés intelligenciával le lehet szûrni valami olyasmit, aminek köze lehet ahhoz, hogy valójában mi történhetett.
szavaiddal élve:
vörösiszap áradat volt
VAGY
vörösiszap és a tárolási és a feldolgozási módszer miatt keveredve lúgos, maró folyadékkal áradat
???
Mert akkor arról kellett volna a semmittevõ milliárdosnak nyilatkozni, ami kiszabadult a tárolóból, nem pedig arról, amilyen cucc volt a tárolás elõtt.... nagy szakember...
http://www.tenke.hu
vagyon átírása más családtagra, a cégbõl a vagyon kimentése.
Ne legyél azért naív.
Ha meg semmi káros nincs a cuccban, akkor mint szakértõ mire fel nyilatkozott??? És mitõl pusztul a folyókban az élõvilág + nem egy nem fulladásos haláleset. na ez a parasztvakítás. Mert azt nyilatkozta h nem káros.... s mégis (ne nevezzük konkrétan vörösiszapnak) a "cucc" ami "kijött" a tározóból miért mégis káros?
tényleg, így leírva egészen reális gondolatnak tûnik.