61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
Lantee #59023 Ugyan kérem, hogy mondhattok ilyet csigéről?! Hiszen ÉN vagyok a hazaáruló, bolsevik, magyar-gyűlölő! ;) -
#59022 Akkor kimondhatjuk, hogy hazátlan vagy? -
#59021 Brávó, feltetted a koronát a taplóságodra. Erre csak azt tudom mondani, hogy nem vagy különb azoknál akiket mocskolsz. -
Ronny #59020 Szerencsére a forint is szar így olcsóbban tudok ottani dolgokat vásárolni. Nekem csak jó a balfaszoskodásotok.
Ilyen egy igazi magyar nacionalista. Ezzel szemben a hitelminősítők csak rohadt köcsög imperialisták lehetnek, amikor a dolgukat végzik. -
ManoNegra #59019 A magyarság "fejhajtása" egy elég hosszú sztori, csak módjával a minősítést... -
Garfield #59018 Szerencsére az állam gőzerővel azon munkálkodik, hogy enyhítse a válság gazdasági hatásait -
#59017 A magyarságnek az a "fejhatása" vezetett oda ahol most tart. Én nem tudok ilyen lenni ezért sem vagyok már ott. Ahogy nézem többet nem is leszek, max olcsó nyaralásnak jó már az az ország. -
#59016 Jó szerencsére jó távol vagyok onnan. Szerencsére a forint is szar így olcsóbban tudok ottani dolgokat vásárolni. Nekem csak jó a balfaszoskodásotok. (ezt az utóbbit nem rád értem) -
Garfield #59015 És? Hülyét csináltak magukból, azon kívül kinek-minek ártottak? Talán sértették a parlament méltóságát, BUHAHAHA,.. tekintélyét BRUHAHAHAHAHA? Miért van az, hogy ezeket az állítólagos értékeket csak kívülállók sérthetik meg, és a bentiek sosem?
A kuruc.info-ról meg annyit, náluk a hírszolgáltatás része a kommentár, míg az Index esetében ez egy jópofa, és teljesen egyszeri, alkalmi ökörködés volt. -
Garfield #59014 -
#59013 Engem zavart az a performance amit előadott az a két jó képességű "műsorvezető". Mégis csak a parlamentben "vagyunk" na és nem valami discoban.
Ha téged nem zavart az elég baj.
A kuruc.infós vonal pedig úgy jött a képbe, hogy kb hasonlóan próbálják sugalni, hogy szerintük mi a jó és mi a rossz, tehát kommentelik az eseményeket, véleményt próbálnak formálni. Ahogy a kuruc próbálkozásai, ugyanúgy az övüké is lepereg rólam, de a "magas" szintű magyarokról nem hiszem . -
#59012 Tehát akkor az EU erről szólna? Ha igen, Miért jó ez nekünk? -
Garfield #59011 "Hajnalkám, te ezt nem értheted."
Ez valójában nem előcsatlakozási, hanem piaccá alakítási segély, vagyis az EU befektetett Portugáliába, hogy később függőségbe hozhassa. -
Garfield #59010 Mesélj, kit-mit sértettek vele? -
Garfield #59009 A kép linkje -
Garfield #59008 kb. ráakarják erőszakolni az országra hogy imf et vegyen fel
És már megint ott tartunk, hogy a gaz, galád világ összefogott drága és nemes országunk ellen...
Az alapszitu az, hogy Magyarország többet költ, mint amennyi bevétele van, azonban a hiányt valahonnan finanszíroznia kell. Ez történhet egyrészt a piacról, államkötvény formájában, és történhet nemzetközi intézményektől kapott hitelek révén: nagyon leegyszerűsítve, az utóbbiak számára fontosabb a stabilitás, mint a pénzügyi haszon, míg az előbbiek egyértelműen a nagyobb haszonról szólnak. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy az utóbbiak esetében a kamat általában alacsonyabb, de feltételeik lehetnek az állam gazdálkodásával kapcsolatban, míg az előbbiek nem szólnak bele semmibe, viszont kamarfelárban mondják el a véleményüket. A mi drága kormányunk gazdasági szabadságharca - jól mutatja az ország lakosainak szellemi képességeit, hogy simán bekajálták ezt a süketelést - azt jelenti, hogy nem akarunk úgymond függni mindenféle nemzetközi intézménytől, mi inkább jobban akarunk függni akár Kínától, akár az araboktól, mert az valamiért jobb. Szóval ezeket a nemzetközi intézményeket elzavarjuk a rákba azzal, hogy a szabadságharc keretében majd szerzünk pénzt máshonnan, mely a piacot jelenti. Nos, a piaci szereplők ugyebár nem szólnak bele, csak számolgatnak magukban: itt ez az ország, amely jól láthatóan rá van szorulva a pénzre, azonban annyira segghülyék, hogy a szalonnacionalista retorika érdekében elzavarják a kedvezőbb finanszírozást nyújtó lehetőségeket; pluszban van egy inkompetens, a valósággal állandó harcban álló, a költségvetésért felelős miniszterük, akiben a miniszterelnök minden baromsága ellenére következetesen megbízik, és akitől a gazdasági tervezés olyan messze áll, mint Makó Jeruzsálemtől; továbbá a jogszabályi környezetük kezd annyira kiszámítható lenni, mint a lottósorsolás. Egyszóval a gödör alján vannak, de ahelyett, hogy megpróbálnának kimászni, még ásnak is tovább. (A sátán szolgáinak tartott hitelminősítők sem csinálnak mást, mint az állam eme tevékenységének minősítését megjelenítik egy skálán.) Mivel egy ilyen helyzetben kérdéses, hogy a nekünk adott pénzt visszakapják-e, ezért szépen hozzácsapnak egy kockázati felárat. Ilyen környezetben az ÁKK megpróbálna államkötvényt kibocsátani, csak épp azt látja, hogy az előbbiek miatt a jegybanki kamatozású államkötvénye a kutyának sem kell, mert a kockázatok miatt a befektetők nagyobb kamatokat akarnak. Erre a helyzetre - nem pedig azért, mert Simor a sátán szolgája - csak kamatemelés lehet a válasz, amivel persze a jóképességű miniszterünk megint nem számol, és újfent borítja a költségvetésnek nevezett tákolmányt az alapkamat miatt emelkedő adósságszolgálat.
És akkor tegyük hozzá, hogy a hülyeség eme tobzódása egy kialakuló gazdasági világválság kellős közepén történik.
Szóval amit te ráerőszakolásnak gondolsz, az nem más, mint sima gazdasági racionalitás, amit pedig nem kevés eufemizmussal sikertelen hitelcsökkentő programnak becézel, az pedig a gazdasági irracionalitás maga.
Igen, az államadósság emelkedésében jelentős szerepe volt a Gyurcsány-kormánynak, de már a Medgyessy-kormány 100 napos programjának is. De ehhez csapjuk hozzá a száznapos program szavazatait, azaz, hogy kik is szavaztak igennel akkor, valamint a Gyurcsány-kormány alatt tolt gazdasági demagógiát az ellenzék részéről. Az viszont már 100%-ban az Orbán-kormány sara, 2/3-os parlamenti többséggel a háta mögött érdemben SEMMIT sem tudott kezdeni az adóssággal, mert neki fontosabb a gazdasági-politikai szabadságharc, mint az ország helyzete: a zemúútnyóócév gazdasági demagógiája után, a neaZemberekkelfizettessékmeg ideológiáját lecserélték a debizonyaZemberekkelfizettetjükmeg-re, miközben simán lenne az országnak mozgástere, csak épp abba Orbán nem hajlandó belelépni, mert a fantazmagóriájával nem egyezik. Szintén ennek a kormánynak a sara, hogy az EUR lassan féléve 300 Ft felett van, így hiába csökkent a nettó adósságunk, az emelkedő, illetve magas árfolyam miatt a bruttó adósság magasabb, mint a kormányváltás előtt volt! Mindezt úgy sikerült elérnie, hogy a manyup-pénzek egy részét is betolta erre a célra - hatás látható.
Végül pedig két ábra azoknak, akik a színes-szagos képeket szeretik.
Első grafikon: államadósság alakulása milliárd forintban, 2008. januárjától máig (zöld: teljes, piros: forintadósság, sárga: devizaadóság)
Második grafikon: MNB hivatalos EUR-árfolyama 2008. január 1-től máig
Az árfolyam-grafikonon szépen ki lehet keresni a jelenlegi kormány áldásos tevékenységeinek időpontjait, és a devizaadósság változása hogyan korrelál mindezzel. Továbbá az adóssággfrafikonon az is nagyszerűen látszik, hogy a tavasszal betolt manyup-pénzek eredménye hogyan vált semmivé szeptemberre.
Szóval lehet továbbra is alternatív valóságot kreálni arra, hogyan esküdött össze ellenünk a világ és próbál rabigába hajtani, de minél hamarabb ébrednek fel az emberek ebből a kellemes önhazugságból, annál kevésbé lesz fájdalmas szembenézni a valóság okozta csalódásokkal.
U.i.: Aki az adatok forrásába akarna belekötni, az beszélje meg az mnb.hu-val, illetve az akk.hu-val. -
#59007 Wow, ezt nem gondoltam volna, hogy tőled fogom olvasni. :) -
#59006 Nagyot emelkedett a szememben az a pali gyerek. -
#59005 Cenzúrának cenzúra, de amit ők csináltak a parlamentben az közel volt a kurunc.info szinthez. -
Borg #59004 Tarlós nem támogatja, és teljesen igaza van. -
Vlala #59003 Ezt körmondatok nélkül egyszerűen úgy hívják: cenzúra.
Magyarországon ilyen '89 óta nem létezett. -
Ironman2 #59002 "Az Index szerkesztősége levelet kapott az Országgyűlés Sajtószolgálatától, amelyben közölték, az Országgyűlés házvezetése úgy döntött, hogy az Index újságírói részére „2011. december 21-től az Országházba és a Képviselői Irodaházba parlamenti belépő nem adható ki mindaddig, amíg az Országgyűlés elnöke megfelelő garanciát nem kap arra, hogy a hírportál újságírói tiszteletben tartják az Országgyűlés méltóságát és betartják a parlamenti tudósításra vonatkozó rendelkezéseket és szabályokat.”
Amíg sikerül megállapodni az ügyben, addig az Index újságírói képzeletükre is kénytelenek hagyatkozni. Így felkértük Vak Palit, az Index tudományos főmunkatársát, hogy szívcsakráját tágra nyitva próbálja közvetíteni a parlamenti történéseket."
index.hu -
#59001 J.P. Morgan egy tisztes polgár. -
Vlala #59000 Nem fanatizmusnak hívják, hanem gőgnek. Ha az ország becsődöl, ha a fene fenét eszik, akkor sem vallják be, hogy erőteljesen elbaszarintották ezt a másfél évet, a fidesz mégsem megoldás, hanem még nagyobb probléma.
Nincs nagyobb feladat annál, mint kimondani: nem nekünk volt igazunk.
-
#58999 Közeledik a budapesti melegolimpia -
#58998 komolyan az ember azthinné ,hogy már reped a rózsaszínű szemüveg...
és nem:)
japók a fasorba se voltak fanatizmus terén ezekhez képest -
#58997 fidesznyikoknak tilos megnézni.. -
Vlala #58996 Tarlós éves teljesítménye
Visszasírjuk Demszkyt? -
#58995 "de felvett imf et a fidesz vagy nem ?"
jaj
nem az imf-et vesszük fel te szerencsétlen fényevő monozigóóta -
#58994 Én nem így látom. Nem hitelfelvételről tárgyalnak hanem egy majdani hitelfelvételről. Ha bizonyított is, hogy ennek érdekében gyakorolnak nyomást a kormányra, akkor is csak a feltételek szigorítása érdekében. Ez sajnos az üzleti életben, cégek, üzletemberek között is így működik, ilyen a kapitalizmus. -
Vlala #58993 Arányok!
Kisebbségi kormányzásban nyolc év, vagy teljhatalomban másfél? -
Lantee #58992 Értem én, hogy hívő vagy, de könyörgöm, legalább a tényeket vedd észre! Mi zajlott az elmúlt másfél évben? Drasztikusan zuhant a forint, egekben a benzinár, az egész nyugati világgal "harcban" állunk, a magyar lakosság csúszik lefelé a lejtőn, padlón a gazdaság, stb.
Magyarázhatsz, amit akarsz, de kedves vezetőd hiába harcol mindenki ellen, ha egyszer az átlag magyar sz*pja meg...és egyre nagyobb adagban! -
#58991 egyelőre arról beszélünk, hogy a fidesz ellőtt ~500 milliárd ft-nyi imf hitelt még 2010-ben, a fidesz luxemburgban vett fel az imfnél kedvezőtlenebb hiteleket, a fidesz hivta vissza(!!!!!!) az imf-et, akik a fidesz baromságai elleni nyomásgyakorlásként leléptek - egyelőre. a fidesz eközben azt nyilatkozza, hogy januárban jönnek vissza és megállapodunk velük.
nekem nem úgy tünik hogy az imf tolja ide magát... és hitelre sem az imf miatt van szüksége az országnak :)
egyébként gondolom te is mész a providenthez 63%-os napihitelért, ha közben a (mocskos) otp 17%-on adna személyi hitelt... nemtom, sztem jobb keserű szájjizzel odakuncsorogni 17%-osért, nem?
---
sztem jó a meglátásod, miszerint érdekcsoportok vannak az egyik oldalon, ezért is nemértem hogy a putyini csapatot miért országmegmentőként látod, miközben az csak egy másik érdekcsoport, aki nagy ívben szarik az ország népére.... -
#58990 politikai motiváció? :D ha van egy nemzeti érzelmű politikus, aki azt látja hogy hát az országnak fontos részvényeit, cégeit akarja vagy eladogatja, nem elég ok ráförmedni? -
#58989 természetesen aki nem ért egyet a bal oldallal az vak... értem én meg a jobb de azért nem kezdek el minősítgetni másokat ;)
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1096828734&no=58944 biztos én vagyok a vak -
#58988 egyelőre arról beszélünk, hogy a fidesz elkezdett egy sikertelen hitelcsökkentő programot, majd elzavarta az imf et, ezt követően pedig leminősítették az országot... de felvett imf et a fidesz vagy nem ? nem tudom észrevetted e, kb. ráakarják erőszakolni az országra hogy imf et vegyen fel, és ennek érdekében ha kell le is minősítenek minket csak hogy elússzon a forint az árfolyamon aminek a látszata adóságemelkedés. de ha majd a kényszer mégis elhúzza a parasztot majd beszélünk -
#58987 aha - biztosan jogos és jogszerű eljárás és ítélet lehetett, elvégre ez oroszország te pedig még gyurcsány bűneinél is jobban ismered hodorovszkij szörnyűségeit :)
(nem azt mondom, hogy ártatlan, de aki nem látja a politikai motivációt az ellene lefojtatott szemfényvesztésben, az vak) -
#58986 tehát fideszeseket betonozni az igazságszolgáltatásba megakadályozza, hogy a fidesz IMF hitelt vegyen fel?
jól értem a zagyvaságod? ;) -
#58985 hogy kisebb részük valódi ember, nem pedig egy alja ösztönlény :) -
#58984 és lentebb írtam hogy pl az oroszok mit csinálnak a gyúrcsányhoz hasonló szemetekkel alias hodorkovszkij, megy a börtönbe!