61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • NYUZGA
    A "bölcsek jegytókönyvből" van. Nem ártana olvasgatni.
  • polluxware
    anyám...
  • NYUZGA
    Meg fognak egyezni, mert meg kell egyezniük.
  • Vlala #59060
    Ez így van. Nem hagytuk magunkat. Megmutattuk nekik!

Csak aztán mégsem.
  • Vlala #59059
    Ha ez így van, akkor mi is a baj azzal, hogy az IMF kivonult? Orbán nekik is meg akarta mondani, milyen feltételekkel adjanak pénzt.
    Nem hülyék.
  • Tsol
    Magvas gondolat.
  • NYUZGA
    Ha ÉN osztom a pénzt, akkor ÉN határozom meg az irányt. Senki sem tudja végrehajtani a programját pénz nélkül. Legyen az baloldali, jobboldali, vagy liberális kormány. :)
  • Willenbrock
    A háborús vereség tény volt és trianonra így is sor került volna de előnyösebb tárgyalási pozíciót érhettünk volna el szerintem ha nem ürítjük ki a felvidéket.A soproni népszavazás sem lett volna lehetséges ha a Rongyos Gárda nem harcolja ki a Lajtabánságot.
  • polluxware
    hangosan szuszogok;)
  • polluxware
    jaáámja

háá hogyne
  • polluxware
    phúújaj

hát tényleg..
  • Willenbrock
    Nem volt biztos eleinte hogy beszáll az orosz is 1848-ban,nélkülük pedig sikerült volna leverni a meggyengült habsburg uralmat.1956 után kisebb reformok és enyhülés következett.Egyébként a lényeg az hogy nem hagytuk birka módon magunkat ha végül nem is értük el az eredeti célt.1919-ben pedig saját kormányunkon múlt a bukás.
  • polluxware
    jajjaj te is;)
  • ManoNegra
    mit jaj? #59048
  • polluxware
    jaj
  • ManoNegra
    '48 után a cári oroszország segítsége kellett a habsburgnak, hogy le tudjanak győzni. '56-ban pedig egy, a második világháborúban győztes világhatalom elnyomása ellen keltünk fel!! Ha ez neked bakfitty, akkor koma, a határok nyitva állnak, el lehet fáradni oda ahol jobban érzed magad...
  • Vlala #59047
    '48 után az osztrákok ugráltattak, '56 után az oroszok telepedtek ránk. De ez bakfitty, volt már itt a török is 145 évig... igazad van, egyáltalán nem vagyunk csicska nép. Gyorsnaszád vagyunk. igazi, életképes nemzet.
  • Vlala #59046
    Véletlenül, sajnálatos módon, a kormány nem tehet róla.
  • Willenbrock
    Nem hiszem hogy csicskák vagyunk,ott volt 1848,1956 mikor megért rá a helyzet mindíg kiállt magáért ez a nép.A XX sz-ban szerintem akkor voltunk leginkább csicskák mikor 1919-ben a győzedelmes felvidéki hadjárat után (a hadsereggel értük el a Lengyel határt) felszólításra hajlandó volt az akkori kormány kiüríteni a visszavett területeket.Ha a sereget nem vonták volna vissza a román is megkaphatta volna a magáét.
    A dicsőséges felvidéki hadjárat
  • Garfield
    Csak ez a kérdés csak részben egyszeri költség (eszközök, járművek, épületek, stb.), részben viszont ismétlődőek, ha az újonnan felvettek bérköltségét nézzük; ezek a pénzek sehonnan sem jöttek volna vissza. Ha már ilyen egyszeri gigabevételhez jutott a kormány, akkor azt kiadáscsökkentésre kellett volna fordítani, és később, a felszabaduló összegekből lehetett volna erre (is) fordítani.
  • Garfield
    Ugye ez a beszelgetes onnan indult ki, hogy ket fuves kocs*og a parlamentet valami party helyszinnek nezte.

Te most miről is beszélsz? Láttad egyáltalán a videót?

Muveltseg, erkolcs, tisztelet. Pont az ellentetje tortenik mint aminek kellene, aki pedig ez ellen felszolal, ki van kialltva hulyenek.

A parlament kapcsán erről a három dologról beszélni több, mint vicces, főleg mostanában.
    Tudod, a probléma ott van, és ezt ezeregy helyen leírták már az indexes kitiltás kapcsán, hogy pár perc ugrabugra kapcsán minderről beszélni a jelenlegi parlament kapcsán, súlyosan aránytévesztés. Először is nem kellene az egészet kiragadni a kontextusából. Arról van szó, hogy az Index parlamenti tudósító csapata csinált egy videót, amelynek az utolsó pár percében előadnak egy bárgyú kis dalocskát ugrabugrálva. Ez a pár perc sértene.. mit is? Előtte 10 percen keresztül megy a bejátszás arról, hogy a jelenlegi kormány mennyire veszi komolyan a parlamenti munkát, márpedig például a kormánypárti interpellációk ennél sokkal, de sokkal szánalmasabbak. (Az mennyire kínos pillanat, amikor a belügyminisztert interpelláló a saját - értsd: a kezébe adott - szöveget felolvasni sem képes? És az ilyenek törvényekről szavaznak!)

Ha mindezt a Bazilikában vagy a Nemzetiben adják elő, azt mondom, igazad van. De ott, ahol ezt csinálták, amivé tették a helyet a jelenlegiek... belefér.
  • eksy
    "Ugye ez a beszelgetes onnan indult ki, hogy ket fuves kocs*og a parlamentet valami party helyszinnek nezte."

Jó ideje már az, sajnos. A két "füves köcsög" tett egy apró lépést, a birodalom meg visszavágott:)

Gyöngyöspatai dolgot meg nagyon elb.szták a kur öö "turbómagyarok", pont az ellentetje történt mint aminek kellett volna.
    Tudod nem elég csinálni valamit, jól kell csinálni.
  • ManoNegra
    Én is mégegyszer: Nem ma kezdte gyalázni a saját fajtáját...
  • ManoNegra
    Azt hiszem kétezer milliárdot dobott ki az ablakon. Annak csak egy kis részét kellett volna erre költeni, és nagyságrenddel nagyobb lehetne a közbiztonság. Felőlem még zsonglőrködhettek is volna, hogy ne tűnjön úgy, hogy ebből finanszírozzáh. Mellesleg sokan azért hagyják abba a mezőgazdasági munkát/vállalkozást, mert "úgyis a cigány szüretel"...
  • csige791
    Ugye ez a beszelgetes onnan indult ki, hogy ket fuves kocs*og a parlamentet valami party helyszinnek nezte. Nagy dolog? Nem. De nem lehet mindig mindenbol engedni, nem lehet egyfolytaban hatralni. A cel nem az lenne, hogy apro lepesekkel egyre jobb es jobb legyen a tarsadalom. Muveltseg, erkolcs, tisztelet. Pont az ellentetje tortenik mint aminek kellene, aki pedig ez ellen felszolal, ki van kialltva hulyenek. Sajnos mindig ez van, ez volt gyongyospatan is meg mindenhol es mindig. Ez nem fejlodes.

Ekezet nincs mert mobilrol irok.
  • Garfield
    Mégegyszer: nekem speciel nem az a gond, hogy ilyeneket leír, hanem az, hogy hirtelen átkerül egyik oldalról a másikra.

Ha Orbán azt a manyup pénzt amit "államadósság csökkentésre" b@szott ki az ablakon, mondjuk veszélyeztetett falvakban felállítandó rendőrségre költötte volna, már emelném a kalapom.

Na, az cseszett volna be, kb. azzal egyenértékű, mintha személyi hitelt vennénk fel a rezsi fizetésére. Az alapelgondolás még jó lett volna, vagyis hogy adósságcsökkentésre fordítani a "talált pénzt", csak épp akkor a munkát ennek kellett volna alárendelni, és nem olyan kommunikációt, illetve külpolitikát folytatni, amely áttételesen, a devizaárfolyamokon keresztül mindezt lerombolja.
  • ManoNegra
    *alattvaló
  • Garfield
    Eleget fórumoztam vele, hogy okkal írjam ezt, bár most példát nem tudok mutatni.
  • ManoNegra
    Jó kérdés. :-) Nem értek egyet a magyargyalázással, bárki mondja. Ha az írást részleteiben nézzük, akkor mindegyikben van igazság, de sem a genetikailag alávaló magyarozást, sem a csicska magyarozást nem helyeslem...
  • Narxis
    Akkor valahol Kertész Ákosnak is igaza van csak rosszul adta elő?
  • Narxis
    Nem olvastad rendszeresen ezt a topikot + írt más néven is amikor kitiltották.
  • ManoNegra
    Az igazsághoz hozzátartozik, hogy én már veszekedtem vele régebben emiatt, csak sajnos tényleg igaza van valahol. Ezt a "mindenkit egy kalap alá" stílust nem tartom célravezetőnek, és nem csak magyarokkal szemben. De sajnos azért is nem kezdtem neki újra a vitának, mert nem látom én sem a megoldást. Ha Orbán azt a manyup pénzt amit "államadósság csökkentésre" b@szott ki az ablakon, mondjuk veszélyeztetett falvakban felállítandó rendőrségre költötte volna, már emelném a kalapom. Lehet hogy a gazdasági kátyúból nem húzna ki, de legalább talán valami rendhez hasonlatos dolog sülne ki belőle...
  • eksy
    Én ilyenre nem emlékszem. Példa?
  • Garfield
    Nem. Az a gond vele, hogy mást ugyanezért a véleményért még akár olyan fél évvel, évvel ezelőtt is a "hazaáruló", "zsidó", "féreg", "semmirekellő", stb. szavak által felvázolt halmazba helyezett volna el. Szóval még szokni kell az átmenetet, hogyan lesz valaki holmi "nemzetvédőből" "nemzetgyalázó".
  • Narxis
    Az a gond, hogy távolról jött ember azt mond amit akar.
  • eksy
    Az a gond hogy igaza van. Meg persze Ő is magyar, szóval...
  • Willenbrock
    Anglia is tele van pakikkal,Londonban sokkal több az idegen mint az angol.Szerintem az angol nagyvárosokban sokkal több öreget kinyír az ottani csőcselék mint itthon,már film is van erről Harry Brown a címe.Ha kritizálod az itthoni kisebbségi politikát ilyen alapon nyugodtan lehetne az angolokét is.
  • Garfield
    Nem, nem vagy szar tőle, csak gondold azt, hogy ha mástól olvasnád ugyanezt, akkor azt minek tartanád most, vagy tartottad volna évekkel ezelőtt. Na, az vagy.

Amúgy ahogy gondolod.
  • csige791
    Nyugodtan, ugye nem gondolod rolam egy pillanatig sem hogy kozzoseget vallalok a vilag csicskaival.

A ciganyoknak vadonatuj hazakat epitgettek (linkeljem?) mikozben dolgozo magyarok kerulnek utcara. A falun elo nagyszuleiteket keptelenek vagytok megvedeni par senkihazi ciganytol, aki meg ez ellen tenni probal azt ilyen olyan indokokkal tamadjatok.

Ha ezt nevezitek magyarsagnak akkor igen, nyugodtan nevezz hontalannak, meg az is jobb mint az a csicskasag amit muveltek.

Ha meg megnezed kinek a tulajdonaban vannak az orszag javai, nyugodtan nevezheted magadat is hontalannak, egyel enyhebb fokozatban esetleg csicskanak a sajat otthomodban.

Persze meet ezt kimondom en vagyok a szar. Szerencsere leszarom.
  • ManoNegra
    Ami azt illeti, neked sem kell a szomszédba menni egy kis magyarozásért.