Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rage47
fake
polluxware
"mi kutyánk kölke" megérdemli... nagyon helyes! én még gyûjtést is szerveznék hogy kiegészítsük 2millkára

Dzsini
...egy kis emlékidézés:
Parlamenti ülés, 2009 október 29. Kérdés: "Igaz-e a hír, miszerint a kormány ellopja, de legalábbis idõlegesen saját céljaira használja a magánnyugdíjpénztári-tagok levont járulékbefizetéseit?"

Benyújtó: Dr. Szakács Imre (Fidesz)
A felszólalás szövege:
DR. SZAKÁCS IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Pár héttel ezelõtt a sajtóban egy hír jelent meg, amely szerint a magán-nyugdíjpénztári tagok munkáltató által levont magán-nyugdíjpénztári járulékait egy jogszabályváltozás miatt 2007-tõl nem közvetlenül a magánnyugdíjpénztáraknak, hanem az Államkincstárnak fizetik be a munkáltatók. A hír szerint a jogszabálynál meghatározott idejûnél hosszabb ideig parkol az Államkincstár számláján ez a befizetés, azaz jelentõs kár, hozamcsökkenés érheti a magán-nyugdíjpénztári tagokat.
Tisztelettel kérdezem államtitkár urat, hogy igaz-e a hír, hiszen a sajtóban megjelent tudósításnak, hírnek a cáfolatát nem jelentették meg, sem a kormány, sem a Pénzügyminisztérium, sem a Magyar Államkincstár ezt nem cáfolta, sõt több magán-nyugdíjpénztári szakembert megkérdezve tapasztalható volt, hogy nem a jogszabályban meghatározott idõn belül utalja az Államkincstár a dolgozóktól levont járulékot a magánnyugdíjpénztárak számlájára.
Ha igaz a hír, tisztelt államtitkár úr, akkor hadd kérdezzem meg, hogy mi történik ezzel a pénzzel, illetõleg azt a hozamkiesést, amely a magán-nyugdíjpénztári tagokat kárként éri, ki fizeti meg, milyen módon lesz számukra megtérítve.
Várom megtisztelõ válaszát. (Taps a Fidesz soraiban.)

A kérdést megválaszolja Dr. Katona Tamás pénzügyminisztériumi államtitkár:
DR. KATONA TAMÁS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Országgyûlés! Igen tisztelt Képviselõ Úr! Amit ön itt volt szíves elmondani, az kiváló példa arra, hogy az igazságot nyomokban sem tartalmazó, hamis állításokat hogy lehet kérdésbe fogalmazni. Ezt azért említem külön is, mert ezt a kérdést az ön egyik frakciótársa föltette, és válaszoltam, tehát önmagában ez már nem korrekt kérdés, amit úgy intézett most a pénzügyminiszterhez, hogy egyáltalán miért nem cáfoltunk valamit, ami megjelent állítólag a sajtóban.
De ön egyébként mint törvényhozó nyilván tudja nagyon jól, hogy milyen törvényt alkotott az Országgyûlés, merthogy amit ön elmondott, csak egy dologra alkalmas, hogy a hamis információkkal lehessen riogatni a befizetési kötelezettségüket tisztességesen teljesítõ pénztártagokat, és ez felháborító.
Nézzük akkor a tényeket, tisztelt képviselõ úr! Az Országgyûlés 2006-ban hozott döntésének megfelelõen 2007. január 1-jétõl a központi tagdíjbevallás és befizetés lépett hatályba, ami azt jelenti, hogy a foglalkoztatók az Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatalhoz, tehát az APEH-hez, és nem a Kincstárhoz nyújtják be a járulékbevallásukat, és fizetik a járulékot, nyilván pénzintézetként a Magyar Államkincstár teszi ezt.
De egyébként a hatályos törvény világosan rögzíti, hogy a foglalkoztatók által befizetett tagdíjat az adóhatóság a kincstári számláról haladéktalanul a megfelelõ magánnyugdíjpénztárnak utalja. Ezt az elõírást egyébként a Magyar Államkincstár be is tartja, és a foglalkoztatói tagdíjbefizetés egy-két napon belül továbbításra kerül a magánnyugdíjpénztárnak. Ezzel ellentétes információt eddig senki nem közölt, úgyhogy nagyon kérem a képviselõ urat, hogy ehhez tartsa magát, ha egyéb ilyen információval nem rendelkezik.
Az, hogy a magánnyugdíjpénztár milyen módon írja a tag számlájára a pénzt (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.), az már a magánnyugdíjpénztár dolga, de a pénz ott van nála.
Elnök asszony, köszönöm a lehetõséget. (Taps az MSZP padsoraiban.)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
attól függ merre indulsz elég lehet az új típusú személyi igazolvány is.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Uraim!

Mondja nekem csak egy fiatal, hogy nem lehet sikeres ebben az országban...

1,6 milliós fizetést kaphat Vitézy Dávid

Öröm és angyalkák zenéje...
Éljen Erdõs Péter holokauszttûlélõ, és kommunista fõmuki Cserháti Zsuzsa elnyomójának unokája.

Hol a picsában van az útlevelem?

Narxis
hát ez nem így van

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Dzsini

birdo
A tanárokról jut eszembe... reggel azt mondták, hogy tervezik a magániskolák állami támogatását visszavonni.Kivéve.....az egyházi iskolákat....jah igen...a felsõoktatásban.

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

birdo
Nem izgulok...bevásároltam aranyat )))
Vagy kéne ??

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

bertino
hat ez igy van.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

polluxware
szégyen ez az egész.. 89tõl kezdve napjainkig..

89ig legalább külsõ erõket lehetett végig anyázni

mo<#levele>

Nem, õt páncélozott limuzinban szállítják biztonságos távolba, ahonnan fel fogja szólítani a gonosz, csúnya ÁVH-sokat, hogy ne védekezzenek, tisztességben égjenek szénné a békés tüntetõk molotov-koktéljaitól.

Üdv a Föld nevû bolygón.
Lapozz vissza négy évet...

joebacsi
Igaz, én is benéztem.
Time of release:11/03/2010 18:15 GMT, vagyis nálunk este negyed 8.

Szerintem simán csak azt hiszik, hogy ma hétfõ van 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Tikal
nem értem miért kedd estét írnak... holnap lesz az FOMC...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

89
"Lehet tüntetni , elõbb utóbb megunják, hazamennek."

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Gyurcsányt is gumilövedékekkel fogják szétlõni?

akyyy
Ez flém is, személyeskedés orbánnal, reklámozod a stop-ot, és még politika is!

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Örvendezz, Viktor, békés tüntetõid ismét az utcára vonulnak Teérted, és megmoondják a magukét a kormánynak.
Ja, vagy ezek már nem a Te tüntetõid? Az cumi.

Dzsini

Ganxsta Zolee, a Kartel alapító tagja felkerült a hídemberek listájára: Döglégyrõl a Baranya megyei Görcsönyben egy csatorna felett átívelõ hidat neveztek el. A magyar navigációs szoftverfejlesztõ vállalat, a Nav N Go volt a leggyorsabb: az október 25-i hídavatást követõen mindössze négy nappal beépítette térképeibe a operettgettó-rapperrõl elnevezett objektumot.
A Ganxsta Zolee híd utcanévként és helyi látványosságként (point of interest – POI) is szerepelni fog. Ez utóbbi kategória teljesen indokolt, hiszen talán az egész világon egyedülálló, hogy egy híd egy még élõ rapper nevét viseli.
http://totalcar.hu/magazin/hirek/2010/11/01/ganxsta_zolee_hid_mar_navin_is/

Rage47
<#nevetes1>
Danny1987
Gedon bácsi, a nõk bálványa.

Tikal
akkor egy EURUSD longba érdemes most beülni? 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
arma-gedon 😊

Rage47
mi az a gedon?
joebacsi
jó kis gedon hangulat 😊

Rage47
Willenbrock
Hát én nyáron a nagy melegekben simán szoktam kint a városban is sörözni.Veszek valahol egy jó hideg sört és megiszom egy padon,a dobozt vagy üveget mindíg a szemétbe dobom,nem szemetelek.Mi ezzel a baj? Szerintem aki nem szemetel,nem csinál rendzavarást az had igyon már meg egy sört nyugodtan.

Engem büntettek már meg 15ezerre, mert hazafelé hajnalba eldugott helyen lehugyoztam egy bokrot. Az még hagyján, hogy majdnem a maximálisra büntettek meg hugyozásért, de arra már nem tudtak válaszolni a kedves rend õrei, hogy mégis hova pisáljak, amikor nincs egy darab nyilvános wc se, és nincs is semmi nyitva. Pedig én olyan ember vagyok, hogy a szemetet vagy csikket is inkább cipelem magammal, amíg nem találok egy kukát. Vagy volt olyan, hogy nem voltam bekötve és megbüntettek 3.000-re, a kollégám ugyanezért 20.000-et kapott. Vagy egyik haverom közterületen sörözésért kapott egy 5.000-es csekket, a másik ugyanezért kapott 15.000-et.

Szerintem nincs a világon olyan ember aki ne követne el szabálysértést, és kicsit szánalmasnak tartom, hogy 20-22 éves hülyegyerekek döntik el hogy 3 vagy 100 ezerre büntetnek meg.

Ez egy kicsit erõs volt, de köszi, megnevettetett.

Sadist
Az összes, kivéve a Jobbik, mert õket nem a zsidók irányítják.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Miért, melyik akarja?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Köszönöm a választ, a hozzászólásaimban írottakkal összefüggõ indokaid konkrét hiánya mutatja, hogy fingod sincs az egészrõl. Kb. osztod az észt, mint a cigányok kapcsán, ahol másról sincs szó, mint a rasszizmusod elrejtését látszólagos racionális álláspont mögé. Amit itt levágtál a családi pótlékok kifizetésének korlátozása kapcsán, azon máig röhögök, mert amint mondtunk egy ellenérvet, te rögtön jöttél a kontrával: üvöltött az egészbõl, hogy semmi értelmes koncepciód nincs a "b*sszunk ki a cigányokkal" elven kívül. Egyébként pedig azért, mert naponta beraksz 2-3 cigányos cikket, az még nem jelenti azt, hogy fogalmad is van a dologról, max. azt, hogy utálod õket. Úgyhogy ne oszd már az észt, köszi.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

max. egy elnézett sebességkorlátozásért, mivel én még földúton is indexelek, hiába, a reflexek, no.

És ennek mi köze ahhoz, amit írtam? Elõjött megint a fújjmulti, aki csak adókedvezményeket kap, én pedig írtam, hogy pár apróságról azért érdemes megemlékezni, ami viszont a multiktól jön.

Magyarbálintos iskolában tanultál-e olvasni, szöveget értelmezni?

Majd átgondolod, amikor egy elfelejtett indexelésért jön a 100-as csekk...
Engem ez speciel cseppet sem zavar, mert a kedves állampolgár mindjárt másképp áll a dolgokhoz, ha akár 90 rugóra is megvághatják, mintha tudja elõre, hogy ez mondjuk max. 20 rugóba fájhat neki.

Ja, és meg kell mondani a 100-150 ezerrel több nettó fizetésû képviselõknek, hogy adakozzanak többet.
És kell írni egy levelet a bankoknak, hogy ne ruzházzák át a bankadó költségeit az ügyfelekre...

Ugye, milyen jól mûködik az orbáni demokrácia? Orbán semmiért sem felelõs, és mégis nõ a bevétel, erõsödik a gazdaság...

arty
és az SZJA bevételek hány százalékát adják?

Forza.

fúúú de rühellem õt, amikor azt mondta hogy Boszniában akkor lesz béke ha mindenki kiírt mindenkit. Mondta a LIBERLÁIS GONDOLKODÓ ....

szóval csak vegye ki a szájából a kaját 😛

Ha így folytatod a végén még kiveszed Konrád Gyuri bácsi szájából a napi betevõt.

Valamit félreértettél. Ez a rendszer eddig is így mûködött, a példaképed ideje alatt is.

Azzal nincs semmi probléma, hogy felemelik a büntetés felsõ határát, de elõtte a rendõröket kéne valahogy szabályozni, hogy arányosan büntessenek, mert amit most mûvelnek az katasztrófa.

Ez régebben is így ment. Ha csúnyán néztél egy ÁVH-sra, már vittek is be, aztán késõbb eldöntötték, hogy mit is követtél el.

Sokan hittük, hogy annak a kornak egyszer s mindenkorr vége.
De nem, Orbán aztat is visszállíccsa, mint a 17. havi nyugdíjat.

Nem lenne ezzel semmi gond, hogy ha nem a rendõr dönthetné el, hogy mennyire bírságol meg, hanem lenne egy táblázat, hogy melyik szabálysértésért mennyi jár. Mert jelenleg úgy mûködik a rendszer, hogy a rendõr pofára eldönti, hogy 3.000 és 20.000 forint között mennyire büntet meg. Rengeteg példát lehetne felhozni amikor ugyanazért a szabálysértésért büntettek 20.000-re meg 3.000-re is. De szép is lesz az, amikor valaki lehugyoz egy fát vagy nincs bekötve és kapja a 100ezres csekket, mert a rendõrnek szar napja van...

Sadist
És ez a 70% az adóbevételek és a GDP hány százalékát adja? Komolyan kérdezem.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Van programjuk? Nebaccmá. Ingyen bakancs, ingyen kannás, oroszlános mellényben mentelmi jog?

Ez nem program, csak vagdalkozás, hogy közelebb kerüljenek a húsosfazékhoz. Új Kft. lépett a piacra, és a többiek lejáratásával próbál teret nyerni magának. Ugyanaz, mint az MDF vagy az SZDSZ, elmúlik magától, ne félj.