Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

na b+ most mondták a tv-ben h HMVHELY-i férfinek 300k-ra lett volna szüksége aztán a hitelközvetítõ 19 éves lánnyal találkozott , majd összevesztek és megölte a lányt
ezért 11év börtönt kapott +10 év közügyektõl való eltiltást

bazdmeg ez nálam kiveri a bíztosítékot, azért ne már h egy emberélet csak 11 évet ér meg?????????
komolyan visszahoznám a kövezést meg a halálbüntetést, annyira sajnálom szegény lány hozzátartóit :S szinte átélem mi történne ha meggyilkolnák egyik rokonom azt a tettes 11 év múlva vígan mosolyoghat 😞
Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
gáz még csak-csak van, olaj is egy kevéske, de arany meg gyémánt már egy ideje nem sok... uránból se állunk túl jól... bauxit van még 😊 szép piros!

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
az már más kérdés - a technológia viszont megvan, látható eredménye is úgy néz ki, hogy van, így lehet, hogy ezentúl kötelezõvé teszik az ilyen vizsgálatokat is a biztonsági elõírásokban.

egy-egy katasztrófa után mindig megindul a túlbiztosítás, hogy megpróbálják megelõzni a hasonló eseteket.

Sadist
De persze ha valójában egy bazinagy arany/olaj/gyémántbányán ültünk és valaki csendben kilopkodta a sok természeti kincset a seggünk alól, akkor javíts ki nyugodtan.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Milyen vagyon? Feléltük, aztán vettük fel a hitelt.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Csakhogy a FÖMI nem rendelkezik ilyen adatokkal, mert egyrészt méregdrága, másrészt azt a bõdületes mennyiségû adatot elemezni is kell.

Danny1987

Live for nothing or die for something.

Pedig Viktor, a barátunk személyesen küldte a csekket, hogy adjak már neki kölcsön...

arty
csak egy dühös birka vagyok én is 😞

Forza.

Dzsini
mondjuk az index is megéri a pénzét - a blikket felhasználva forrásként lehoz egy valószínûleg nagy olvasottságot generáló (fél)hírt - a magyarázatot meg a kiegészítést pedig szemérmesen elhagyja.

íme a #33757 élesben.

Dzsini
továbbra sem a Vöröskereszthez került pénzrõl van szó, amelyrõl a banner szól.

egyébként ezért nem került még ki sok pénz:
"A Magyar Kármentõ Alapba befolyt több mint 1.2 milliárd forintból eddig mindössze 33,4 milliót költöttek el, ezt is csak az érintett önkormányzatok külön kérésére. Ebbõl százezer forint gyorssegélyt kaptak az iszapkataszrófa károsultjai, mert sok családnak teljesen elfogyott a pénze. A kármentõ alapba felajánlott pénzeket azonban kizárólag ingóságokra, például háztartási gépeke, mûszaki cikkekre, ruhára, vagy melléképületekre lehet költeni. A kifizetéseket csak az után kezdik el, ahogy a károsult családok beköltöznek új házaikba - mondta a Krónikának Lasztovicza Jenõ, a Veszprém megyei közgyûlés fideszes elnöke, a kármentõ alapba befolyt pénzek kifizetésérõl döntõ kármentõ bizottság vezetõje."
http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/karmento-alap-kifizetesek-a-bekoltozes-utan-.html

egyelõre új házak építésérõl van szó, a kármentõ alap pedig a berendezésnél fog segítséget nyújtani.

arty
(én legalábbis kurvára nem a Mecsekérc vezéreinek luxuséletére adtam a pénzemet! márpedig oda kerül, az fix)

Forza.

arty
Asszem bannert le lehet venni.

Mocskos tolvajok mindenhol 😞((

Forza.

Tikal

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Narxis
Tanulna a mai fiatalság egy kis fegyelmet! 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Dzsini

szerezz otthonra magadnak plüss kolerababát

szörnyû dolog amúgy ez a kolera, félelmetes pusztításra képes kevésbé tiszta környezetben 😞

Danny1987

Live for nothing or die for something.

immovable
Na ezért nem adományozok sohasem.
Dzsini
Sokan csinálják, mi tanultuk is az alapjait, igaz tudományos írásokhoz - könyvtáros szempontból hogyan alakítsunk ki tárgyszavakat, kulcsszavakat egy szöveghez, meg a tárgyszórendszereket hogy alakítsuk ki. Persze emberi munkával, és nem automatizálva.
A hatékony automatikus tárgyszavazás mûködõképes megoldása olyasmi, amiért a könyvtártudomány Nobel-díját (ami nincs is, de ezért megalapítanák) be lehetne gyûjteni 😊
Ezért alakult ki a szokás például orvosi meg biológiai meg egyéb természettudományoknál, hogy a cikk címébe belezsúfolnak minden nagyon fontos információt (plusz a kivonatba minden egyebet), mert az alapján keresnek vissza... a bölcsészek meg meg vannak lõve az "Egy legenda élete" címekkel 😄

valamelyik blogban olvastam, hogy a BBC-nél már létezik egy direkt ilyen osztály, ahol x emberke csak ezzel foglalkozik, és az ujságírók, riporterek rendelkezhetnek felettük.

joebacsi
Ma ez az adatbányászat egyik fejletlen részterülete, izgalmasnak mindenesetre izgalmas 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

<#taps>

Dzsini
szép elfoglaltság 😊 és akkor még egyszerûbb dolgod volt, mert most itt van az online média, ami sokkal percrekészebb, és nagyobb rálátást biztosít(ana, ha rászánnál napi minimum 4-5 órát)

Még nagyon rég olvastam egy sci-fi novellát, amelyben építettek egy szuperokos számítógépet, amely képes volt arra, hogy a beszédekbõl kiszûrje a fontos információkat, lényeges adatokat. Ha jól emlékszem ráengedték egy diplomata beszédére, és kiderült, hogy békét vagy háborút szeretne a másik ország. Egy politikus beszédére ráengedve pedig egy üres papírt adott ki.

ezt a mûfajt én olyan 98-2002 között ûztem, suliba messzire jártam és minden kéthétben egyszer mentem haza.Következõ sajtót vittem a közel 8órás útra /mivel visszafele is azt bújtam 16/
-HVG
-168 óra
-Magyar Demokrata
-Magyar Fórum
-Népszabi
-Magyar Nemzet
Na ebbõl, ugy ahogy kitudtam hámozni azt a lényeget ami kb egy A4-es oldalon elfért volna.Hiába vagy esetleg jobboldali mindíg olvasnod kell a másik oldalt is, hogy ne vakulj meg.

Sajnos 2010-ben nincs már türelmem, akkor azt hittem megváltozik minden, de csak ugyanazt látom évrõl évre, kormányról kormányra.

Dzsini
1970 óta minden ötéves tervbõl, 1989 óta pedig minden választási kampány elõtti idõszakról (általában 2-4 év)

arty
"túlságosan fenn akarták tartani (1-1 kivételtõl eltekintve) a régi, tarthatatlan színvonalat - amit nem bírt az ország "

honnan olyan ismerõs nekem ez a helyzet? 😄

Forza.

Dzsini
egy másik fórumon olvastam (egy történelmi vita kapcsán): "Nahát, hogy itt mindenki milyen jól tájékozott!
Én, ahogy egyre többet olvasok az "eseményekrõl", lehetõleg szemtanúk tollából, úgy leszek egyre bizonytalanabb.
Igaz, a határozott mindentudás a primitív emberek sajátossága."

Bár kicsit keményen fogalmaz, de ugyanez igaz a hírekre és kommentárokra is: ha csak azt olvasod, ami a saját szájízed szerint való, addig tájékozottnak, biztosnak tarthatod magad a meggyõzõdésedben, a "többieket" hiteltelennek és/vagy hazugnak nyilvánítod, és kész - megvan a boldogság. Ha megpróbálsz valamilyen objektív* nézõpontot találni hamar rájössz, hogy egyrészt minden hírforrás úgy készíti el a híreit, hogy az az olvasóközönségének megfeleljen: tehát nem engedheti meg magának az objektivitást, másrészt ahhoz, hogy bármilyen szempontból valamennyire objektív, hiteles kép kialakításához iszonyatosan sok idõ és elszántság kell: el kell olvasni szinte mindent egy-egy témáról, és az apró szilánkok alapján összegyûjtögetni egy talán valamennyire objektív képet. Én próbáltam ezt mûvelni a vörösiszapos események elején, rendkívül fárasztó és idõrabló elfoglaltság, és valószínûleg a közelébe sem kerültem annak, hogy a teljes képbõl lássak valamit.
De nincs is igazán szükség rá, fölösleges teher - annyival kell tisztában lenni, hogy a nekünk tetszõ hírek pont ugyanannyira (nem) objektívek, mint bármelyik másik, és nem elítélni valakit azért, mert neki más tetszik. Van, aki a szõkéket szereti, van aki a barnákat - ettõl még egyik sem lesz abszolút értékben szebb.

*objektív: jelen esetben elfogulatlan, pusztán a tények teljes körû bemutatására törekvõ, célzott hangsúlyok nélküli

Még szerencse, hogy a stop.hu -ahonnan 90%-ban linkelsz- sokkal hitelesebb. Az a stop.hu, ami Hagyó sajtósának a volt cége, amit azután adott el, hogy kiborult a bkv bili.

Egyszer azért ülj be egy bizottsági ülésre, és majd rájössz, hogy sokkal többet gondolsz róluk, mint amik valójában: van egy kis látszatvita, de ott is már megvan elõre, hogy szavaznak.

FIDESZ-ék jogszabályalkotása megmutatta, hogy az egész parlament egy nagy kabaré, plenáris ülésestõl, bizottságostól.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Dzsini
A 70-es évektõl folyamatosan kölcsönökbõl építkezik az ország. 1990-ben (akkori árfolyamon) 22 milliárd dolláros kintlevõsége volt az országnak, az állami "vagyon" értéke (amit ezekbõl a kölcsönökbõl épített fel), ha akkor teljes áron el lehetett volna adni (lett volna aki megveszi alapáron) kb. 80-100 milliárd dollár. Az óriási jelzálogok és a kamatok miatt az eladások (lásd még: privatizáció) rendkívül áron alul történtek - gyakorlatilag úgy, mint amikor egy csõdbe ment cég veszteségcsökkentés céljából kiszórja azt, ami van. A privatizáció - most már látszik - elég átgondolatlanul, és szerencsétlenül folyt le, a terv az volt, hogy az eladásokból teljes mértékben ki tudják fizetni az adósságokat - nem jött össze, évente 8-10 milliárddal növekedett az adósság a költségvetés és a kamatok miatt. 1995-re az infláció is 30% környékére ugrott, további eladásokat eszközöltek, és komoly reálbércsökkentés történt (lásd még: Bokros-csomag). Az államadósság ezekben az években nem növekedett tovább, és sikerült az eladásokból (pl. energiaszektor) egy komoly, 10 milliárd feletti valutatartalékot képezni. Emellett beindult az államkötvények árusítása is, aminek a célja az volt, hogy az államadósság kívülrõl belülre kerüljön - tehát az állam a polgárai irányában legyen adós. És így tovább...

Nem volt államvagyon - csak virtuálisan. El lehetett volna jobban is adni, de inkább azon múlt, hogy túlságosan fenn akarták tartani (1-1 kivételtõl eltekintve) a régi, tarthatatlan színvonalat - amit nem bírt az ország - függetlenül attól, hogy épp ki próbálta meg javítani a hangulatot.

Te nem voltál katona, igaz?
Miért jó hogy nincs sorkötelezettség?

máv cargo, tv székház, szerencsi csokigyár, gyõri keksz, összes dohánygyár, összes sörgyár, sajtó, tv, rádió, matáv, vízszolgáltatás, energiaszektor

immovable
Az már biztos. 😊
Dzsini
akkor nem is vagy igaz (magyar) fülkeforradalmár 😊

immovable
Én akkor még rosszabb vagyok. Tudom, hogy mind a pénzt viszi s nem dolgozik, de nem is szavazom meg õket.
Dzsini
Nem is volt nemzeti vagyon - legkésõbb a 70-es évek óta csak adósodott az ország és kölcsönökbõl élt.

A francia olyan, a magyar meg már csak ilyen nép, hogy azt hiszi: aki politikus az nem dolgozik és csak a pénzt viszi - mégis megszavazza valamelyiket.

nagyon szép, csak húsz év alatt eltünt a nemzeti vagyon, és még mindíg nem válszolt senki azon egyszerû kérdésre, hogy HOL A PÉNZ.
csak ennyi...HOL A PÉNZ?HOL A NEMZETI VAGYON?
szarok az audira

a farncia már csak ilyen idegeskedõ nép...

Dzsini
akkor nézz meg csak így messzirõl néhány olyan országot, ahol a közelében járnak, és mondjuk a városokban minden este kijárási tilalom van, katonák lõnek minden gyanús alakra és rögtönítélõ katonai bíróság van az utcán.

Franciaországban a mostani nyugdíjkorhatár-emelés ellen olyan méretû tüntetések és összecsapások voltak, amirõl itt 50 éve álmodni sem mernek az emberek. És ott sincs anarchia.

banok
..., sorkötelezettség megszüntetése, ...

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

2006 õsze óta én kicsit másképp gondolom...

bertino
<#eljen><#eljen><#eljen><#eljen>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Dzsini
nincs anarchia.

Láma!
audi, suzuki stb multi bejövetele (rengeteg munkahely)
EU, NATO, stb csatlakozás
csak hogy néhány nagy horderejût említsek.

CSAK EGY VALAMIT MONDJATOK AMIT JÓT TETTEK '89 ÓTA!