Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De ha hozzászóltál akkor zavar.
Ha leszarnád mit írok nem írnál semmit sem.
Viszont ebben az esetben a te írásaid miért nem zavar?
Live for nothing or die for something.
Ja az mindjárt más akkor bõvült a halmaz ilyenkor lehet utálni.
"
Cigányokat meg utálom, nincs ezzel semmi baj. Csak rossz tapasztalatom van velük, ergó ez egyenes következmény, nem pedig életszemlélet, mint nálad. 😊 De nem utálom, a feketéket, zsidókat, sárgákat, indiánokat, stb. mivel nincs velük kapcsolatom, nem tudom megítélni milyenek."
A sárgákról nem hiszem hogy kellemetlent írtam volna rájuk nézve. Talán még az indiánokról sem.
A feketékrõl meg amit mondtam azt forrással mondtam szóval persze ezek nem azt sugallják mint a filmekben látsz , hogy vadászpilóta meg tudós meg áldozat stb.
Szóval én vagyok a rossz mert leírtam a tényeket vagy a tények nem túl szépek?
"A 25%-ot inkább nem utalom, na nem mintha hiányozna ha nem lenne. Tudod én ki tudom használni a kapitalizmus elõnyeit. 😊 Hiába engem nem nyomnak el a zsidók. 😊"
Francba pedig reméltem hogy kifizeted a napkollektoros rendszert😊
Ez a kapitalizmus érdekes dolog(most magam ellen is beszélek) mert hogy mi jól élünk ahhoz másoknak nyomorogni kell.
"A sorok közötti olvasás nem olyan nehéz ám. Nem csak arra a kommentre ment, hanem úgy általában a postjaid tartalmára, csak a válasz erre gomb volt a legkönnyebb módja, hogy megszólítsalak. 😊
"
Szóval te utálhatod a politikusokat cigányokat akkor az jó ha én berakok olyan híreket ami a problémákról szól (ez persze burkolt cigányozás egyeseknek)akkor én egy rossz ember vagyok.
Most tényleg mi is az igazi gond?
A te hozzászólásaid nagy része a politikusoknak kényelmetlen.
Engem ez nem zavar.
Az én hozzászólásaim nagy része a jogvédõknek kellemetlen.
Ez probléma?
Az pedig, hogy valaki nem tud olvasni, az nem jelenti azt, hogy mentálisan bármilyen olyan problémája van, hogy nem tud felelõs döntést hozni. Az önveszélyes, orvosilag is mentálisan sérült személyek ilyenek, akik gyámságra szorulnak, nem az írástudatlanok.
A lakhely pedig nem kötelezõen vagyon, hiszen élhetek albérletben is, vagy lakhatok olyan lakhelyen, amely nem az én tulajdonom (pl. szülõknél, rokonnál, barátnál, több generációs házban, stb.) - ha be vagyok valahova jelentve állandó lakhelyre, akkor van lakhelyem - és esetleg nincs vagyonom.
Alkotmány, 70. paragrafus:
(1) A Magyar Köztársaság területén lakóhellyel rendelkezõ minden nagykorú magyar állampolgárt megillet az a jog, hogy az országgyûlési képviselõk választásán választó és választható legyen, valamint országos népszavazásban és népi kezdeményezésben részt vegyen.
(2) A Magyar Köztársaság területén lakóhellyel rendelkezõ minden nagykorú magyar állampolgárt és az Európai Unió más tagállamának a Magyar Köztársaság területén lakóhellyel rendelkezõ nagykorú állampolgárát megilleti az a jog, hogy a helyi önkormányzati képviselõk és a polgármesterek választásán választható és - amennyiben a választás, illetve a népszavazás napján a Magyar Köztársaság területén tartózkodik - választó legyen, valamint helyi népszavazásban és népi kezdeményezésben részt vegyen. Polgármesterré és fõvárosi fõpolgármesterré magyar állampolgár választható.
(3) A Magyar Köztársaságban minden menekültként, bevándoroltként vagy letelepedettként elismert nagykorú személyt megillet az a jog, hogy a helyi önkormányzati képviselõk és a polgármesterek választásán - amennyiben a választás, illetve a népszavazás napján a Magyar Köztársaság területén tartózkodik - választó legyen, valamint a helyi népszavazásban és népi kezdeményezésben részt vegyen.
(4) A Magyar Köztársaság területén lakóhellyel rendelkezõ minden nagykorú magyar állampolgárt és az Európai Unió más tagállamának a Magyar Köztársaság területén lakóhellyel rendelkezõ nagykorú állampolgárát megillet az a jog, hogy az európai parlamenti választáson választható és választó legyen.
(5) Nincs választójoga annak, aki jogerõs ítélet alapján a cselekvõképességet korlátozó vagy kizáró gondnokság, illetõleg a közügyek gyakorlásától eltiltás hatálya alatt áll, szabadságvesztés büntetését vagy büntetõeljárásban elrendelt intézeti kényszergyógykezelését tölti. Az Európai Unió más tagállamának a Magyar Köztársaság területén lakóhellyel rendelkezõ nagykorú állampolgára akkor sem választható, ha az állampolgársága szerinti állam jogszabálya, bírósági vagy más hatósági döntése alapján hazájában kizárták e jog gyakorlásából.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Cigányokat meg utálom, nincs ezzel semmi baj. Csak rossz tapasztalatom van velük, ergó ez egyenes következmény, nem pedig életszemlélet, mint nálad. 😊 De nem utálom, a feketéket, zsidókat, sárgákat, indiánokat, stb. mivel nincs velük kapcsolatom, nem tudom megítélni milyenek.
A 25%-ot inkább nem utalom, na nem mintha hiányozna ha nem lenne. Tudod én ki tudom használni a kapitalizmus elõnyeit. 😊 Hiába engem nem nyomnak el a zsidók. 😊
Amúgy amire válaszoltál ott konkréten mi is az a kurva nagy gyûlölet? A sorok közötti olvasás nem olyan nehéz ám. Nem csak arra a kommentre ment, hanem úgy általában a postjaid tartalmára, csak a válasz erre gomb volt a legkönnyebb módja, hogy megszólítsalak. 😊
Na és ki az, aki objektíven el tudja dönteni, hogy ki alkalmas mentálisan arra, hogy eldöntse mi a jó neki? 😊
Az írni-olvasni tudó emberek negyede funkcionális analfabéta, el tud olvasni egy használati utasítást, de nem képes felfogni, hogy mirõl szól.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
A lakhely =/= vagyonnal, gyakorlatilag mindenkinek születésétõl fogva van bejelentett lakhelye - bár ezt kétségtelenül el lehet veszteni.
A szavazók körét pedig leginkább csak bõvíteni "szokás" (ahogy most pl. tervben is van, hogy a magyarországi bejelentett lakhelyre nem lesz szükség), szûkíteni nem.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
A gyerekek közös nevelkedésére (és kasztosítására) amúgy ott van példaként Huxley Szép új világ c. könyve is, de ott sincs válasz arra, hogy hogy lehet az átmenetet "túlélni" a magántulajdon és "az én gyerekem" világból a "közösség van, egyén nincs" világba - ha egyáltalán létezhet ilyen átmenet felsõ irányítással, és nem saját elhatározásból. Volt erre távoli utópiaként a kommunizmus, ami felé a szocializmus, mint elméleti átmenet volt (azt is látták már akkor, hogy a valódi kommunizmus elérhetetlen), vagy valamennyire mûködõ példaként a kibucok, amelyeknek viszont egyénileg belépett, és maximum néhányszáz tagjuk volt. Ekkora méretben mûködött/mûködik.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
...ez akár mehetne a fejlécbe is. Plusz a mehet gomb elé "egy elolvastad újra, hogy mit írtál be?" 😊
Amúgy érdekes a gyûlöletrõl beszélsz mikor ezt te írtad nem??
Amúgy amire válaszoltál ott konkréten mi is az a kurva nagy gyûlölet?
A te hozzászolásaid nagy részét nem a fidesz utálat teszi ki?
Szóval nekem nyalnom kell mindenkinek a seggét de te rakhatsz fideszt kellemetlenül érintõ hireket de ha én csinálom ezt népcsoporttal akkor megint rossz gonosz frusztrált vagyok.
Maradjunk annyiban hogy elsõsorban a hozzászólás legyen a releváns ne a hozzászólás írója.
Majd ha nagy cimborák leszünk és elmegyünk egyet éttermi kajálásra akkor ott majd személyesen elmondod hogy milyenek tartasz.
Wikipediáról a felépítés, zárójelben az általam behelyettesített megfelelések:
--------------------------------------
Uralkodók vagy oktatók rendje: a polgárok helyes életmódjáról csak a bölcsek képesek gondoskodni, ezért Platón szerint fontos, hogy az állam élén filozófus királyok álljanak (vallási vezetõk - pápa, bíboros testület - alapvetõen nagytudású, tudós emberek)
Az õrök vagy katonák rendje: õk gondoskodnak az állam külsõ és belsõ védelmérõl. (papság, õk állnak kapcsolatban a többi állampolgárral)
A többi állampolgár vagy a földmûvesek rendje: a kézmûvesek, az iparûzõk, földmûvesek tartoznak ide. (a hívõk)
A „filozófus királyok” csak az elõírt képzés teljesítése után foglalhatják el vezetõi pozíciójukat. Ez a képzés összesen ötven évig tart. A képzés terve a következõ:
....
(az egyházi ranglétrán igen sokáig tart felemelkedni, rengeteg tanulással, képzéssel jár, kevés fiatal bíborosi rangú személy van)
A nevelés különbözõ fázisaiban történik a „filozófus királyok” kiválasztása. A nevelés közben dõl ez az emberekrõl, hogy az állam melyik három csoportjába fognak tartozni.
(nem mindenki megy teológiai fõiskolára, nem minden pap emelkedik fel a ranglétrán, szigorú hierarchia van)
A platóni állam további jellegzetessége a magántulajdon hiánya. (a papok klasszikusan nem rendelkeznek magántulajdonnal, az Egyháznak van vagyona, és a hívõk látják el õket egyházi adók, adományok útján) Még a gyerekek és az asszonyok is közösek és az állam határozza meg azt is, hogy ki kivel nemzhet gyereket. (házasságot kötni egyházi áldással lehet) A platóni ideális állam alkotmánya arisztokratikus, azaz a legjobbak uralmán nyugszik.
---------------------
Nem tökéletes persze az egyezés, de szerintem elég jó megvalósításnak tûnik. A külsõ védelem (hadsereg) másképp alakult, ott a Svájci Gárda és az egyház politikai befolyása alatt álló államok hadseregei biztosítják a védelmet.
És az egész Egyházra vagy csak a Vatikánra érted a megvalósítást?
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
"Azok, akik nem tanulnak a múltból, arra ítéltetnek, hogy megismételjék azt."
(George Santayana)
sok fordításban él, az eredeti: "Those who cannot remember the past are condemned to repeat it."
És mellette még kell valamit csinálni a demográfiával is.
Persze elõbbi kettõ nem pc megoldások lesznek.
A szavazati jogok megnyirbálása csak ezt segítené még jobban elõ ahelyett, hogy valahogy megpróbálnánk itt esetleg lefékezni. De az sem a gazdagoknak, sem a tehetségeseknek nem áll érdekében.
Egyébként mi lett a néhány évvel ezelõtti cigány menyecskével?
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
1.) Demokrácia
2.) Tyrannis (a demokráciát "megvédendõ" kiemelkedik egy a tömegbõl, megválasztják, mert azt hiszik jobbá teheti a világot (jelen esetben pl. vagyonosok kapnának szavazatot, akik maguk közül fogják megválasztani azt, akit a legjobbnak tartanak abban, hogy majd õ megvédi a vagyonukat, illetve a "demokráciát" - csak az már nem az))
3.) Timokrácia (néhány tehetséges ember a zsarnok/király mellett túlzott tiszteletre tesz szert (nagy szónok, stb.), és lassan õk uralkodnak a király helyett - akár láthatatlanul)
4.) Oligarchia (néhány timokrata kizárja a többieket, túlságosan gazdaggá lesz)
1.) Demokrácia (a túl gazdagok már jól láthatóak, a tömeg megelégeli ezt, és szétkergeti a társaságot)
... és így tovább körbe-körbe. Egyik sem lesz jobb, és mindegyikrõl vannak, akik azt hiszik, hogy csak jobb lehet a mostaninál.
Platónnak volt egy ötlete a kilépésrõl és stabilizálásról, a Katolikus egyház azt nagyjából létrehozta, és mûködik 2000 éve a birodalmuk komoly törés nélkül.
így van, sok ilyen kirekesztõ fehér embert ismerek ezen kellene elõször is változtatni
anno 1987
És itt meg is van fogalmazva miért fog elbukni.
plusz az egyik hozzászólás (kiemelés tõlem):
"Hülyeség bármilyen diszkriminációval szabályozni a szvazati jogot! Ma ne szavazhassanak a nyugdíjasok, holnap a kékszemûek, aztán a Bélák....végül jön a királyság oszt senki sem szavazhat.
A szavazati jog mindenkinek jár és egyenlõ mértékben, ebben nem szabad semmilyen kompromisszumot kötni! Ez a demokrácia alapja. Más kérdés, hogy tudunk-e élni vele és jó helyre tesszük-e az X-et.
Azért mert egyeseknek nem tetszik, hogy valamely csoportok nagy arányban nem oda teszik az X-et ahová Õk gondolják nem lehet elvitatni a szavazati jogukat.
Néhány, más forumon is felmerült csoport:
- nyugdíjas: õk már megdolgoztak érte
- tanulók: övék a jövõ, döntsenek róla
- 8 általános alatt: õk épp oly fontosak, mint a tanár, mérnök, orvos...., mert jelentkezzen az aki magas iskolázottsággal elvégezné azt a munkát amit õk!
- adó nem fizetõk:
a, csaló bûnözõ: börtönbe vele, akkor nem szavazhat
b, minimálbéres: a munkadója nem fizet neki, nem tehet róla
c, segílybûl élõk: nem a szavazati jog elvétele a megoldás
Egyébként lehet a szavazó bármilyen inteligens, akkor sem tud inteligenciából dönteni. A politikusok manapság nem kápráztatnak el minket komoly közgazdasági vagy egyéb jól megalapozott programokkal. Ehelyett inkább rövid, egyszerû kinyilatkoztatásokat tesznek, mint "megvédjük a nyugdíjakat". Sehol nincs benne amit ellenõrizni lehetne, meggondolni, kiszámolni, stb. Az ilyet az ember vagy elhisz, vagy nem. Ehhez nem kell inteligencia. Sõt, pont azért csinálják, hogy ne kelljen gondolkozni, hanem érzelmi döntést hozzanak. Lojális vagyok a Fideszhez, akkor nem is gondolkozok, hanem elfogadom és kész.
Ennyi."
Minek szavaz olyan aki csak azért xel mert utána várja egy zacskó tészta meg 200 Ft.
Ezek biztos hogy nem a szakmunkás diplomás de lehet hogy még nem is a dolgozó réteg közül kerül ki.
Vagyis nem járul hozzá a közöshöz semmilyen formában. Ha még mellé megélhetési bûnözik az csak hab a tortán.
Liberál gondolkodás mód.
Cserébe megnyirbáltad a demokrácia egyik alapelvét, miszerint mindenki önmaga képes arra, hogy eldöntse mi a jó neki, és ennek szellemében szavazzon. Ha más (mások) döntik el helyette, hogy szerintük mi a jó nekünk (nem adnak választási/szavazati lehetõséget), azt diktatúrának nevezik. Azt, hogy a választási ígéreteket nem tartják be, és átverik az embereket, azt nem ott lehet orvosolni, hogy akkor csak azok szavazhassanak, akikrõl azt hisszük, hogy értelmesebbek - ettõl csak másképp, vagy nagyobbakat fognak ígérni. A tudatosságot kellene növelni, és az ígéretek betartatását kellene számon kérni, nem az embereket eltiltani a szavazástól.
Ezen futottunk pár kört néhány hete, akkor épp vagyoni (adózási) cenzus alapötleten.
amúgy hülyeség szerintem is, inkább valami olyasmire lenne szükség, hogy legalább 8 osztályt végzettek, vagy akár középiskolai végzettséggel rendelkezõk szavazhassanak csak...
anno 1987
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Ennyit a DRM-rõl meg a jogvédõkrõl...