Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike
nem tudom elképzelni
hazamész, hazaviszed a fegyvert, nézegeted, pucolgatod, betárazod, kitárazod, bezsírozod, töltényekkel játszol
és éjjelente meg arra vársz, bárcsak végre betörne hozzám valaki, milyen jó lenne, végre használhatnám, de izgalmas lenne...

vagy esténként kimennél a kkörnyékre, rendõrt játszani
hû, hátha belémkötz valaki, és ki akar rabolni, és fél órákat mászkálnál sötét sikátorokban, hogy raboljon ki már végre valaki?

valahoyg így kell elképzelni?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Danny1987
Kanadát Csehországot ne felejtsd ki. Ott is kijárási tilalom van a sok fegyveres miatt.

Live for nothing or die for something.

Az a baj, hogy jelenleg semmi sincsen amit visszatartaná a betörõket.

Még is mi tartaná õket vissza? A rendõrség az alacsony felderítettségükkel? És önmagában a BTK akárhány ezer oldala sem fog megvédeni téged...

immovable
Jaja, hogy ölik halomra egymást az USA-ban, Finnországban, Svájcban, Szlovákiában az emberek. Mi durva már. 😊
immovable
A többi funkció hiánya nem predesztinálja azt, hogy használni is fogja.

Szerinted nehéz ma fegyverhez jutni? Ne viccelj. 2 nap alatt bárki szerezhet szinte bármilyen lõfegyvert. Ráadásul aki ölni akar azt nem fogja meggátolni, lassítani, meghátrálásra kényszeríteni az a tény, hogy illegális.
Mike
mondjuk miért akarod megölni?
meg is sebesítheted
vagy megkötözheted

és ha csak a szomszéd az, részegen eltévesztette a házszámot? és sötét van, és jóbarátod? hogy örülnél neki, hogy aj de szép lövés volt

és mi van akkor ha behurcolsz valakit a lakásodba, lelövöd, majd azt mondod betört

gyereket is lelõnél vagy csak felnõttet?

Danny1987
Tudod az a gáz hogy fegyver nélkül se nagyon kimélnek meg.
Most fegyverrel csak annyi változik hogy a 80 éves nagymamának adsz esélyt.

Danny1987
"De miért? Tudod ezt valahogy garantálni?"

Igen költözz a holdra ott nincs ember akitõl félni kellene.

Ismét soroljam.
Szlovákia csehország ausztria finnország litvánia.
Ebbõl egy kettõ van szoci blokkban.
A te egyetlen érved az hogy magyar vagyok.
Ennyi.

"ha nem akarnál gyilkolni, akkor nem akarnál fegyvert
a fegyvernek egy funkciója van: mások megölése
nem játékszer
akit lellõttél, nem fog feléledn"

Baromság.
Otthon van konyhakésed?
Hidd el azzal is megölhetsz egy embert.
Na hányat öltél eddig meg?? 0-át??bár a lottószámokat is így látnám😊

"
jó rendeben van. de még mindig nem mondtad el, miért
önvédelembõl
ez kevés
hogy képzeled el ezt az önvédelmet?"

Ha nem tudod értelmezni az önvédelmet az már nem engem minõsít. Vagy nem tudsz elképzelni egy önvédelmi szituációt akkor az szintén nem az én hibám.

Mike
amiket felsoroltál azokkal mást is lehet csinálni
mit lehet csinálni egy fegyverrel azon kivül, hogy megölsz vele valakit? milyen más funkciója van?

"Ha valaki elmegy lelövöldözni a munkahelyén mindenkit

csak nem mindegy, mennyire könnyen jut lõfegyverhez

Elkezd majd hadonászni a fegyverrel a betörõre, a betörõ meg lelövi ahogy illik.
Hiszen onnantól, hogy otthon bárkinek lehet önvédelmi fegyvere, a bûnözõk sem fognak nélküle indulni sehova se. A cigányok se. Az lesz ám a kánaán.
szóval összességében, végül is miért nem mûködhetne az a rendszer, hogy azt a személyt akit a nappalimban találok miután betört a lakásba, pajszer a kezében, akkor lelõhessem büntetlenül? Igen túl lépi a védelem mértéke a támadás mértékét? Na és, ez miért baj?

az emberek pedig már most is egymást gyilkolják, az agresszornak van fegyvere, tök mindegy hogy legálisan vagy illegálisan, de aki nem akar megdögleni legyen esélye a jogos védelemre legalább a saját lakásában lehessen akár önbíráskodás is. Lásd a háborúk esetén a "fegyverszállítás embargók" minden esetben kizárólag az agresszort, a támadót támogatják.

immovable
Ezen az alapon kést, ásót, kapát, vasvillát is tiltani kéne. Azzal is könnyû ölni. Kezdjek el félni, mert a szomszédnak nagyobb a kése? Nem jön át leszúrni, mert tudja, hogy nekem is van.

USA? Mennyi lövöldözõ marha van? Elenyészõ a számuk a teljes lakosságra vetítve. Csak amikor lövöldözés van, az nagy hír, mint amikor lezuhan egy repülõ, egyszerre sokan halnak meg, de arra senki nem kapja fel a fejét ha egy autó árokba hajt s meghal valaki, pedig többen halnak meg így.

A fegyvertartás nem egyenlõ azzal, hogy ölni is akar. Lehet megnyugtatja, hogy ha kell megvédheti vele magát, családját, vagy csak kedveli a fegyvereket. Aki a második világháborúról gyûjt minden vackot, az sem biztos, hogy katonai megszállott és harcolni szeretne a fronton.

A bekattant emberek ellen úgysem véd a tilalom. Nem a fegyver kattantja be õket. Ha valaki elmegy lelövöldözni a munkahelyén mindenkit, mert kiborult, azt megtenné egy vasvillával is.
Mike
"Alaptalan a félelmed."

De miért? Tudod ezt valahogy garantálni?

"gyilkolni akarok"

ha nem akarnál gyilkolni, akkor nem akarnál fegyvert
a fegyvernek egy funkciója van: mások megölése
nem játékszer
akit lellõttél, nem fog feléledni

"Én magyarországon akarok élni és ha lenne népszavazás fegyvertartásról támogatnám."

jó rendeben van. de még mindig nem mondtad el, miért
önvédelembõl
ez kevés
hogy képzeled el ezt az önvédelmet?

Danny1987
Én magyarországon akarok élni és ha lenne népszavazás fegyvertartásról támogatnám.
Ennyi.

Danny1987
"ne, ne tartsa otthon, mert gonodol egyet, és lemegy a térre lövöldözni, esetleg átjön lelõni, mert túl hangosan hallgattam zenét
és ha mindekinek van, akkor nekem is van, mert meg kell védenem magam a sok gyilkostól, és irracionálisan elkezdek félni a szomszédtól, és mindenkitõl, és a vége az, hogy aki görbén néz rám a metrón, azt helyszinen keresztüllövöm
télleg szép világ lenne
"

Alaptalan a félelmed.

Ismét soroljam
Szlovákia, Csehország, Svájc , Finnország

"ha ennyire gyilkolni vágysz, menj el az idegenlégióba"

Megint olyat írsz amit én nem írtam.
Írd oda hogy szerinted én gyilkolni karok.

#38620 A svájciak is. Amúgy nem kell majmolni amerikát.
Kanadában is van elég fegyver😊
De itt van szlovákia is.

Mike
akkor itt a megoldás

Szlovákia nincs mesze
EU tagok vagyunk, ott laksz ahol jólesik
és akkor lehet fegyvered

Mike
de te ezeket mind nem érted?
hoyg minek van kocsim? minek van számítógépem, minek van tv-m, sttb, ezekre mind nagyion szivesen válaszolok, ha érdekel.

nem a fegyvertõl félek, az csak egy eszköz
én az emberektõl félek, akik egymást gyilkolnák
miért kell nekünk USA-t majmolni? arra a szintere eljutni? és ki garantálja, hogy nem fogunk így járni? Te? és ha tévedsz? Nyilvános öngyilkosságot követsz el az Erzsébet téren?

ne, ne tartsa otthon, mert gonodol egyet, és lemegy a térre lövöldözni, esetleg átjön lelõni, mert túl hangosan hallgattam zenét
és ha mindekinek van, akkor nekem is van, mert meg kell védenem magam a sok gyilkostól, és irracionálisan elkezdek félni a szomszédtól, és mindenkitõl, és a vége az, hogy aki görbén néz rám a metrón, azt helyszinen keresztüllövöm
télleg szép világ lenne

ha ennyire gyilkolni vágysz, menj el az idegenlégióba

vagy van egy halom önvédelmi sport

Danny1987
Csehországban?

Danny1987
És szlovákiában?

Mike
nem
svájcban, finnországban kicsit más a mentalitás mint itthon

Danny1987
Tikal
Firearms are involved in 0.5% of accidental deaths nationally, compared to motor vehicles (37%), poisoning (22%), falls (17%), suffocation (5%), drowning (2.9%), fires (2.5%), medical mistakes (1.7%), environmental factors (1.3%), and pedal cycles (0.7%). Among children: motor vehicles (41%), suffocation (21%), drowning (15%), fires (8%), pedal cycles (2%), poisoning (2%), falls (1.9%), environmental factors (1.5%), firearms (1.1%) and medical mistakes (1%).

link

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
How many accidental gun deaths are there in the U.S.?

642.

In 2006, 642 people died in the United States from the accidental discharge of firearms. This is according to the 2010 Statistical Handbook of the U.S. Census Bureau. This represents of 0.00024% of all deaths for the year. 30% of all deaths due to accidental gun fires occurred in persons aged 15 to 24.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Danny1987
Érpatakon a kötelességeket is számon kérik

"A munkavégzést dokumentáljuk, videóra vesszük, így elégtelen teljesítés esetén bizonyíték alapján bocsátjuk el a dolgozni nem akarókat. 1800 fõ a település lélekszáma, 80 körüli a segélyezett. Más hasonló településen 200 körüli ez a létszám, mi már ebben elõreléptünk és megtakarítottunk 20 millió forintot"

stationx
szar környéken lakik? sok a c.? nem mindenki puhány, nem érezné magát gyilkosnak.?

gondolod minden svájci, finn, amerikai, stb. állampolgár, keménykedik, fél, beképzeli magának, hirtelen haragú? õk lehet egészen máshogy látják ezt a dolgot.
Danny1987
Lol 😊

Válaszoltam és akkor nem jó a válasz mert minek.

Amúgy valószínû nem lenne büntudatom.
De túl sok a ha.
Neked van kocsid?
Minek ?
Ott a tömegközlekedés miért nem használod azt?
Van számítógéped??
Minek van sokat fogyaszt add el vagy ennyire villogni akarsz a barátaid elött hogy nézd van kocsim pc-m ez plusz 7 cm?
Tv van?
Add el azt is minek?

Na kb ilyen szintû a válaszod.

Amúgy szlovákiát kihagytad?
Ott miért nem lövöldözik egymást?
A usaban is szerintem csak 4-5 ilyen eset van hogy véletlenül lelövi egymást.

De vissza szlovákiára.
Ott is vannak magyar sõt közép európai ország.
Ott müködik.
Itt miért nem?
Mert félsz a fegyvertõl?
Neked nem kell venned de aki akar az had tartson otthon.
Vagy mi van félsz hogy mindenkinek lenne fegyvere a te cerkád meg kicsi lenne?

Kb ilyen stilusban reagáltál a hozzászólásaimra.

De szlovákia tényleg érdekelne.
Az ott müködik itt miért nem??

Mike
de milyen önvédelemre? állandó életveszélyben vagy? vagy ezt csak beképzeled magadnak? vagy csak vagiznál vele a többiek elõtt, mekkora kemény legény vagy te? és ha kéne használnod, le is tudnád lõni azt az embert. lehet, hogy nem itélnének el, akkor is gyilkos lennél. hogy tudnál önmagadnak ezzel elszámolni?
hirtelen haragú vagy?

"ezt hol írta" sehol
én kérdezem

és eztt ne vedd személyeskedésnek, egyszerüen érdekel, egy olyan ember lelkivilága, akinek kéne egy éles lõfegyver

mert alapvetõen én is "fegyverbuzi" vagyok, de én megmaradtam az airsoftnál, annál si a komolytalan szinten, de az csak játék, nem lehet vele megölni senkilt, és nem is szeretnék megölni senkit, sosem voltak ilyen vágyaim

ezért ez az egész számomra felfoghatatlan

Danny1987
Önvédelemre.

Mi az hogy mások?
Szlovákia is más?
Pedig ott vannak magyarok.
Mégsem ölik egymást.
Hagyjuk már ezt hogy magyaroknak nem valló.
Persze ilyenkor teret lehet engedni a rasszizmusnak igaz😊))

"nincs neked i kisebbrendüségi komplexusod
oldaladon psiztollyal majd kimész a környékre felügyelni? vegyél mellé még egy nagytestû kutyát is

nem érzed úgy, hogy nem sokban különbözöl azoktól, akik elmentek rabszolgákat õrizni
"

Ezt én hol írtam?

Amúgy én fegyvertartást támogatom elsõsorban.

Persze a fegyverhordásról is lehet vitázni.

Mike
na, télleg érdekel, minek neked lõfegyver

immovable
Nem, inkább célravezetõ. Mindamellett elég agresszív ember, nem meglepõ reakció tõle.
Danny1987
Gyógyszertárban lopták meg a nyugdíjasokat

"Bár a lopásról felvétel is készült, a tolvajok nem ismertek be semmit. Az általuk okozott kár meghaladja a 2 500 lejt, a rendõrség további panaszosokra számít. Ha bûnösnek találják õket, akár 15 év börtönt is kaphatnak."

Mike
lehet, hogy személyeskedés, de egyszerüen érdekel, mert fel nem tudom fogni, minek neked éles lõfegyver

mások
de ettõl még nem alsóbrendûek

nincs neked i kisebbrendüségi komplexusod
oldaladon psiztollyal majd kimész a környékre felügyelni? vegyél mellé még egy nagytestû kutyát is

nem érzed úgy, hogy nem sokban különbözöl azoktól, akik elmentek rabszolgákat õrizni

(tudom, ez megint sértõ, de légyszi válaszolj)

Danny1987

Mike
ez meg szimpla önbíráskodás, kegyetlenkedési hajlammal
ez lenne a menõ?

Danny1987
"Svájc és Finno nem Mo"

Ezalatt mit értesz?
Hogy a magyarok alsóbbrendûek??

A többi az személyeskedés.

Mese habbal...
Danny1987
<#eljen>

immovable
Na én pont ezeket nem fogom mérlegelni, mikor bejön a köcsög. E..... a torkát, majd meg....... a kutyákkal. Nem jelentek senkinek semmit. Szomszéd, mikor lopták a gyümölcsét, kiment pisztollyal. Ráfogta a két cigány gyerekre a stukkert majd mondta nekik az marad életben aki talpon marad. Meg kellett verniük egymást. Azóta nem lopják a gyümölcsöt, mert félnek. Aki bejön az viselje a következményeket.
Mike
A BTK-t javaslom áttanulmányozásra

egyébként amikor életveszélyben érzed magad

lásd vadász amikor megindultak felé baltával

mmiért kell mindent eltúlozni, és baromságokat kérdezni? ez csak úgy szimplán érdekel 😊

Mike
Svájc és Finno nem Mo

minek neked egyébként fegyver?
simán rávernéd, vagy meg akarsz vele valakit ölni? vagy szimpla péniszhosszabítás? akkor miért nem veszel inkább egy jaguárt?

Danny1987
Pont ez az illegálisan.

Mike
ha a bûnözõknél lenne fegyver, az öreget nem agyonverték volna, hanem lelövik
ellenben illegálisan te is tarthatsz fegyvert, ha ez a szived vágya
beviheted magaddal az ágyba is 😊

Danny1987
Hogyne kéne.
A bûnözõknél már ott a fegyver.

Amúgy szlovákiában svájcban csehország finnország stb. nem folyik a vér patakokban.
Az USAban hány ilyen van évente , hogy véletlenül fejbe lövi magát/mást??

Tudod autóbalesetben sokkal többen halnak meg mégsem rinyál senki azért hogy tiltsák be a kocsikat vagy csak 20-30 kw-osokat gyártsanak.

ma egész pontosan, csak addig védheted magad, ameddig a támadás mértékét nem lépi túl a védekezés mértéke, s mivel minden betöréses rablás vagyon elleni cselekedet, némi erõszakkal, utólag elég nehéz lenne bebizonyítani hogy bíz a testi épséged is komoly veszélyben forgott, mert ha életben is marad a támadó, akkor csak csínytevés, véletlen baleset ...stb, lásd az elmúlt hónap döntéseit.

Röhej, hogy ha van mondjuk két kutyád, aki széttépi a rablót a kertben, akkor a kutyák tetteiért, te leszel felelõs, mivel a rabló csak rabolni akart, a kutyák által te pedig túl lépted a támadás mértékét, mivel élet elleni cselekedet volt, te leszel a felelõs, a hibás és a tettes is. A rabló kap vmi ejnyebejnyét, te pedig sokkal többet.

S kérdés, mikor vagy életveszélyben (amikor abszolúte nem véletlen baleset, csíny), amikor már 6szor fejbe rúgtak, amikor már elindult a töltény feléd a rabló pisztolyából, amikor a pajszer már felléd billen h lecsapjon?

Mike
ezt visszavontam

immovable
Inkább egyik sem.
Dzsini
Az elvi megfontolás a szabadabb fegyvertartás mögött az egy részrõl az, hogy felelõsségteljesebb viselkedést vonz magával - van rá is és ellene is milliónyi érv, példa, felmérés, stb; nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy jobb vagy rosszabb. Más.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Mike
100x inkább Gyurcsány - a trotyli de lopós MSZP nélkül! - mint Cigány Tódor

Mike

Mike
ezt azért te is tudod, hogy baromság