Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez mekkora dalszöveg! 😊

Legyen, csk nehogy ezt is mi szívjuk meg, egy "õk csak az ellehetetlenedés és a családjuk éhezése ellen védekeznek" ombudsmani nyilatkozatal.

csapda? az se jó jogilag, attól még hogy páran pajszerrel, viperával sétálnak a kertedben, nem feltétlen jó ha csapdád teszel nekik elõre ki, mert meg sérülhetnek.

nekem a csapdától lenne lelkiismeretfurdalásosom 😊

de alapjában tök mindegy hogy fegyver, csapda, vagy kerten belül (!!) áram valamire, LEGYEN FELSÕBB JOGA A VÉDEKEZÕNEK mint a támadónak.

berlinboy6329
Ha nagyon vastag a golyót lehet megfogja.😛
De akár hozzá is vághatod vkihez..

Fegyver helyett lehetne akár csapdázni is..Vmi nagy pofánveri,medvecsapda ilyenek..Persze kerten,házon belül..Vigyázni kell a háziállatokra õket ne kapja el,aztán ha vki belemászik hát Istenem..Minek volt ott..Hülye medvék állandóan lezabálják a termést azért kell.Meg poénból..Mert nekem így kényelmes..Nincs már hol tárolni a csapdákat,ezért viszem a házba-kergótbe..Ez a hobbim..És enniy..

Attól meg h fegvvere van vkinek ki mondta h gyilkolni kell vele?Attól csak lelkiismeretfurdalása lesz az embenek..Lyuggassa tele olyan helyen ahol rohadtul fáj,de 100%,h sose hal bele..És lelkiiseretfurdalás sincs.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

immovable
A BTK szép vastag,
csak nem ad védelmet

Mike
mondom, Btk-ban le van írva
és már elmondtam

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

"de a betörõ nem feltétlenül akar megölni"

ezt addig ugye nem tudhatjuk amíg 5ször fejbe nem rúgott, amíg a pajszerrel a kezében nem készül lecsapni a fejemre, amíg akár az õ lõfegyverébõl nem repül ki egy lövedék. Nos ezeket vizsgálva ha valóban élet ellenes cselekedetet akart végrehajtani a betörõ az én lakásomban, akkor jó esetben 1 másodpercem van a védekezésre.....
Miért a betörõ van elõnyben?? Miért nem a saját ingatlanjában a saját tulajdonait védõ embernek vannak ilyen esetben kivételes jogai?

azzal remélem tisztában vagy hogy egyre több a betörés/rablás, amikor bizony a sértett otthon van..........

Mike
szerintem inkább azzal foglalkoznak, hogy tudnák megtömni jól a zsebüket
a többi a felszin, kell a konc, amin rágódhat a nép
háttérben meg csnedben folyik a biznisz

Mike
mileõtt lelõnéd a betörõt ki kell kérdezni, merre lakik, mi a neve, hogy el tudd varrni a szálakat 😄

Mike
én nem nézem a betöröi jogait, hanem az emberét

az más ha te nyiffansz ki, akor védd meg magad, ebben semmi kivetni valót nem látok
de a betörõ nem feltétlenül akar megölni
én sem ölném meg
max feküdne a földön, amig a zsaruk kijönnek

a védekezési lehetõség tovább terjed a gyilkosság/nem gyilkosségnál
ez nem 1 bites kapcsoló

mellesleg nem gyilkolni akarok, hanem megvédeni a saját tulajdonomat, s ha ebben az esetben, a saját lakásomban egy célzott lövéstõl meghal a betörõ aki erõszakos cselekedettel került az ingatlanomba, akkor az legyen már a betörõ gondja.

immovable
Õket is lelõjük.<#gonosz1>

Ilyen alapon nem szabad megvédeni magad semmilyen helyzetben, mert ha legyõzöd a támadód, bármilyen formában, bosszútól kell tartanod.

Ezért kellene szerintem a magántulajdon védelmét sokkal "szélesebbre" szabni és hogy ez ne jelentsen egy "civil háborút" párhuzamosan növelni kellene a felderítés hatékonyságát.
De ez utópia marad, mert míg az okosok a nagy ígéretek mellett - két hét és rend lesz - azzal vannak elfoglalva, hogy ki mit írhasson le egy cikkben és hogy a való világ károsabb e vagy a mónika show, addig nem fog javulni a helyzet. 😞
kérdés

te miért a betörök jogait nézed, miközben magasról teszel a sértettre. Miért akarnál megvonni minden védekezési lehetõséget a károsulttól/áldozattól???????

Mike
gyilkolászóknak két filmet ajánlanék: Isten városát, és Az ártatlanság hangjait.

óóó ne legyél már ennyire cigánygyülölõ, miért feltételezed azt hogy csak cigány lehet a betörõ? mert ugye nekik vannak népes rokonságuk és csak csordában mozognak.

Az meg az én gondom,
még mindig jobb mint ha a betörés alkalmával én nyiffanok ki.....

Mike
én meg azlrt remélem, hogy amikor odakerülsz, hezitálni fogsz, hogy agyonlöj-e egy gyereket

Mike
eszembe jutott még valami:
ha valakit lelöttõk, akkor mi lesz a népes rokonságával? szerintetek nem gyûjtják rátok a házat?

és leszögezzem, 100%ig komolyan gondoltam.

Nem kell betörni menni, ennyi. És legyen magán tulajdon védelem.

S tegyük hozzá, nem vagyok akkora primkó hogy összekeverjem a részeg szomszéd srácot egy pár betörõvel....

ó mert nem tisztelem aki más magán vagyonára esetleg életére tör?????

Danny1987
Hú hányszor módosítasz egy hozzászólást?

Na mindegy a lényeg az hogy szlovákiában sem úgy megy , hogy bemész az abc-be kérsz két csikecsöcs filét meg egy desert eaglet aztán mosoly.

Live for nothing or die for something.

Mike
nem jöttem volna azzal

téged megértelek, normálisan leirtad a szuituációt, el is tudom képzelni, tévedésbõl senki nem fog bemenni hozzád hívatlanul, és talán lesz annyi eszed, hogy bekattanva sem mész ki az utcéra lelõni a fél könyéket

immovable
Így járt ne menj máshoz hívatlanul. Hülyék ellen nincs védelem, lásd IT. 😊
Danny1987
Aki tizenévesen betör az már nem lesz egészséges felnõtt.

immovable
Nekem önvédelemre kellene. Ha valaki bejön hozzám, úgy hogy nem hívtam s átverekedte magát mindenen amit írtam bizony kellene, mert egyértelmû mit akar. Utcára nem vinném arra van egyszerûbb megoldás is. Boxer, vipera.😊 Plusz elég bizalmatlan vagyok.😊

Épp most szegeztek kést egy pali nyakához 5-6 utcával lejjebb mikor beállt a garázsba és még nem záródott be a kapu. Kileshették, mert van riasztó. A seggarcok a kamerát nem vették észre. 😊 Két c volt, elvitték az aranyat, pénzt amit találtak. Egy már megvan. Jó környéken lakom, de ez nem garancia semmire. Ezt csak azért írom le, mert mindjárt azzal jössz, hogy menjek jobb környékre. 😊
Mike
neked vagy nincs szived, vagy nem gondold komlyan amit irtál

demokrata

Mike
na de arra elõ is kell készülni

vagy szólsz a betõrõnek, várjon amig összeszede a cuccot

meg is kell tanulni használni, karbantartani

van gyereked? azelöl el kell zárni

lõszert máshol tartani

szerinted amikor a betörõ a nappalidban van, van erre idõd?

Danny1987
Otthon tartod a fegyvert ennyi ha gáz van használod.
Mi olyan komplikált benne?

Lehet hogy te a pöcsödhöz nyomnád a ravaszt de átlagembert ilyen nem izgat fel.

Danny1987
Ez itt már azt hiszi aki fegyverhez jut az átmegy seriffbe.
Csodálom , hogy a lovat nem mondta hozzá.

Mike
szívesen megismerném más nézõpontját is, ha hajlandó lenne elmondani

immovable
Nálunk a hiányzó halálozási számok késekkel jön össze. Na és. 😄

És a németek? Náluk lehet fegyvert tartani nem?
Tikal

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

immovable
Az a gond, hogy szigorúan magadból indulsz ki, te nem tudod elképzelni a fegyvert másra csak, hogy lõsz vele. Meg sem próbálsz más nézõpontot megvizsgálni.

De már mondtam. Aki a második világháborúról gyûjt minden vackot, az sem biztos, hogy katonai megszállott és harcolni szeretne a fronton.
Tikal
Akkor most azt is nézd meg hol van magyarország és hol van svájc és finnország a listán 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
fegyverekrõl beszélünk most, nem? (kihagytam, de reméltem egyértelmû)

Danny1987
The gun-related deaths per 100,000 people in 1994 by country were as follows:

U.S.A. 14.24
Switzerland 5.31

http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-413050

vagyis 100 ezer lakosra 0,3 lõfegyverrel elkövetett gyilkosság jutott, míg például az Egyesült Államokban 2007-ben 4,2.

Mike
gyerekgyilkos 😞

Mike
nálad

akkor elmesélem, hogy volt egy srác - szimtén USA - ki részegen ment haza, és hogy a szülei ezt ne vegyék észre, úgy gondolta, hogy a fürdõszoba ablakon bemászik
csakhogy a szomszédhoz mászott be, az meg lelõtte

"két kancigány"

akkor elõ a shotgun 😊

immovable
Akkor sem sok. De legyen igazad, megvan a kakukktojás. 😊
Atomreaktor
*mármint lõfegyverrel

Atomreaktor
nem a gyilkosságok száma, ez a statisztika csak a fegyverrel elkövetett gyolkosságokról szól.

Mike
én egy FN-P90-est akarok (és nem mert csillagkapu, hanem mert kétkezes, és hátul alul jön ki a hüvely, az 50-es tárról nem beszélve), a pisztoly szart sem ér
és mit érek vele, ha otthon csak nézegethetem?
egy dologra tudnám használni
gyilkolászni
csakhogy embereket meg nem akarok megölni

immovable
Hozzám senki nem tud bejönni tévedésbõl. Ahhoz kerítést kell mászni, kutyákat kell ölni, zárat felfeszíteni, riasztót kiiktatni. Csak a család tud bejönni hívatlanul. Aki nem családtag nincs ott keresnivalója hívatlanul. Ennyi akadályon nem lehet átjönni véletlenül, vagy mert berúgtam.

Ha valaki úgy él, mint a nyitott könyv az meg is érdemli, hogy meglepjék, de aki így él valószínûsíthetõen nem fog fegyvert venni önvédelmi célra, mert láthatóan nem ad a védelemre. Ha mégis akkor õ a kakukktojás, aki ölni is akar.

Gyerek ha láthatóan az, nem kell lelõni. Lenyomsz neki egyet s kész is. De ha ott áll 2 db kancigány a nappalimban nem kezdek kétes kimenetelû verekedésbe, nem kérdezem meg mit akarnak, mert tudom a választ.
"mondjuk miért akarod megölni?"
nem megöldi akarom, csak egy testre leadott lövéstõl bármi baja lehet, nyilván nem célzok kézre, lábra, mert kisebb a felület.

"s ha csak a szomszéd az, részegen eltévesztette a házszámot"
ha ezt pajszerral teszi és úgy jön be, akkor így járt, családjának majd segítenek a pszichológusok feldolgozni a traumát.

"gyereket is lelõnél vagy csak felnõttet?"
Korra, nemre, bõrszínre, vallási felekezettõl, politikai és gazdásig szemponttoktól, szexuális beállítottságtól függetlenül testre célzott lövést adnék, csak demokratikusan.

Mike
könnyen lehet, hogy tényleg 😊

Tikal
ÖÖ, azért az USAval példálozni nem épp jó ötlet... 3-4szer magasabb náluk a gyilkosságok száma mint más ugyanolyan fejlett országokban...

link

az a durva hogy még mexikot és braziliát is megelõzik.

Mike
országokat már sokszor elmondtad
nem hülye itt senkise
elsõre felfogtuk

én a személyes érzéseidre, vágyaidra vagyok kiváncsi
hogy mit gondolsz
tudodm, vadidegen vagyok, de ez akkor is érdekel

Danny1987
Te jó ég.
Most már tudom miért vagy a fegyvertartás ellen.
Te nem másoktól félsz hanem magadtól😊