Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nekem a csapdától lenne lelkiismeretfurdalásosom 😊
de alapjában tök mindegy hogy fegyver, csapda, vagy kerten belül (!!) áram valamire, LEGYEN FELSÕBB JOGA A VÉDEKEZÕNEK mint a támadónak.
De akár hozzá is vághatod vkihez..
Fegyver helyett lehetne akár csapdázni is..Vmi nagy pofánveri,medvecsapda ilyenek..Persze kerten,házon belül..Vigyázni kell a háziállatokra õket ne kapja el,aztán ha vki belemászik hát Istenem..Minek volt ott..Hülye medvék állandóan lezabálják a termést azért kell.Meg poénból..Mert nekem így kényelmes..Nincs már hol tárolni a csapdákat,ezért viszem a házba-kergótbe..Ez a hobbim..És enniy..
Attól meg h fegvvere van vkinek ki mondta h gyilkolni kell vele?Attól csak lelkiismeretfurdalása lesz az embenek..Lyuggassa tele olyan helyen ahol rohadtul fáj,de 100%,h sose hal bele..És lelkiiseretfurdalás sincs.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
csak nem ad védelmet
ezt addig ugye nem tudhatjuk amíg 5ször fejbe nem rúgott, amíg a pajszerrel a kezében nem készül lecsapni a fejemre, amíg akár az õ lõfegyverébõl nem repül ki egy lövedék. Nos ezeket vizsgálva ha valóban élet ellenes cselekedetet akart végrehajtani a betörõ az én lakásomban, akkor jó esetben 1 másodpercem van a védekezésre.....
Miért a betörõ van elõnyben?? Miért nem a saját ingatlanjában a saját tulajdonait védõ embernek vannak ilyen esetben kivételes jogai?
azzal remélem tisztában vagy hogy egyre több a betörés/rablás, amikor bizony a sértett otthon van..........
a többi a felszin, kell a konc, amin rágódhat a nép
háttérben meg csnedben folyik a biznisz
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
az más ha te nyiffansz ki, akor védd meg magad, ebben semmi kivetni valót nem látok
de a betörõ nem feltétlenül akar megölni
én sem ölném meg
max feküdne a földön, amig a zsaruk kijönnek
a védekezési lehetõség tovább terjed a gyilkosság/nem gyilkosségnál
ez nem 1 bites kapcsoló
Ilyen alapon nem szabad megvédeni magad semmilyen helyzetben, mert ha legyõzöd a támadód, bármilyen formában, bosszútól kell tartanod.
Ezért kellene szerintem a magántulajdon védelmét sokkal "szélesebbre" szabni és hogy ez ne jelentsen egy "civil háborút" párhuzamosan növelni kellene a felderítés hatékonyságát.
De ez utópia marad, mert míg az okosok a nagy ígéretek mellett - két hét és rend lesz - azzal vannak elfoglalva, hogy ki mit írhasson le egy cikkben és hogy a való világ károsabb e vagy a mónika show, addig nem fog javulni a helyzet. 😞
te miért a betörök jogait nézed, miközben magasról teszel a sértettre. Miért akarnál megvonni minden védekezési lehetõséget a károsulttól/áldozattól???????
Az meg az én gondom,
még mindig jobb mint ha a betörés alkalmával én nyiffanok ki.....
ha valakit lelöttõk, akkor mi lesz a népes rokonságával? szerintetek nem gyûjtják rátok a házat?
Nem kell betörni menni, ennyi. És legyen magán tulajdon védelem.
S tegyük hozzá, nem vagyok akkora primkó hogy összekeverjem a részeg szomszéd srácot egy pár betörõvel....
Na mindegy a lényeg az hogy szlovákiában sem úgy megy , hogy bemész az abc-be kérsz két csikecsöcs filét meg egy desert eaglet aztán mosoly.
Live for nothing or die for something.
téged megértelek, normálisan leirtad a szuituációt, el is tudom képzelni, tévedésbõl senki nem fog bemenni hozzád hívatlanul, és talán lesz annyi eszed, hogy bekattanva sem mész ki az utcéra lelõni a fél könyéket
Épp most szegeztek kést egy pali nyakához 5-6 utcával lejjebb mikor beállt a garázsba és még nem záródott be a kapu. Kileshették, mert van riasztó. A seggarcok a kamerát nem vették észre. 😊 Két c volt, elvitték az aranyat, pénzt amit találtak. Egy már megvan. Jó környéken lakom, de ez nem garancia semmire. Ezt csak azért írom le, mert mindjárt azzal jössz, hogy menjek jobb környékre. 😊
vagy szólsz a betõrõnek, várjon amig összeszede a cuccot
meg is kell tanulni használni, karbantartani
van gyereked? azelöl el kell zárni
lõszert máshol tartani
szerinted amikor a betörõ a nappalidban van, van erre idõd?
Mi olyan komplikált benne?
Lehet hogy te a pöcsödhöz nyomnád a ravaszt de átlagembert ilyen nem izgat fel.
Csodálom , hogy a lovat nem mondta hozzá.
És a németek? Náluk lehet fegyvert tartani nem?
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
De már mondtam. Aki a második világháborúról gyûjt minden vackot, az sem biztos, hogy katonai megszállott és harcolni szeretne a fronton.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
U.S.A. 14.24
Switzerland 5.31
http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-413050
vagyis 100 ezer lakosra 0,3 lõfegyverrel elkövetett gyilkosság jutott, míg például az Egyesült Államokban 2007-ben 4,2.
akkor elmesélem, hogy volt egy srác - szimtén USA - ki részegen ment haza, és hogy a szülei ezt ne vegyék észre, úgy gondolta, hogy a fürdõszoba ablakon bemászik
csakhogy a szomszédhoz mászott be, az meg lelõtte
"két kancigány"
akkor elõ a shotgun 😊
és mit érek vele, ha otthon csak nézegethetem?
egy dologra tudnám használni
gyilkolászni
csakhogy embereket meg nem akarok megölni
Ha valaki úgy él, mint a nyitott könyv az meg is érdemli, hogy meglepjék, de aki így él valószínûsíthetõen nem fog fegyvert venni önvédelmi célra, mert láthatóan nem ad a védelemre. Ha mégis akkor õ a kakukktojás, aki ölni is akar.
Gyerek ha láthatóan az, nem kell lelõni. Lenyomsz neki egyet s kész is. De ha ott áll 2 db kancigány a nappalimban nem kezdek kétes kimenetelû verekedésbe, nem kérdezem meg mit akarnak, mert tudom a választ.
nem megöldi akarom, csak egy testre leadott lövéstõl bármi baja lehet, nyilván nem célzok kézre, lábra, mert kisebb a felület.
"s ha csak a szomszéd az, részegen eltévesztette a házszámot"
ha ezt pajszerral teszi és úgy jön be, akkor így járt, családjának majd segítenek a pszichológusok feldolgozni a traumát.
"gyereket is lelõnél vagy csak felnõttet?"
Korra, nemre, bõrszínre, vallási felekezettõl, politikai és gazdásig szemponttoktól, szexuális beállítottságtól függetlenül testre célzott lövést adnék, csak demokratikusan.
link
az a durva hogy még mexikot és braziliát is megelõzik.
nem hülye itt senkise
elsõre felfogtuk
én a személyes érzéseidre, vágyaidra vagyok kiváncsi
hogy mit gondolsz
tudodm, vadidegen vagyok, de ez akkor is érdekel