Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punkerwork
hát ja, ne legyen a menza+napközi 10-12 ezer (ráadásul ehetetlen) és mondjuk az átlag fizetés 3x-osát keresõk ne kapjanak.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Danny1987
Szerintem meg ha nem lenne szociális rendszer akkor a család megerösõdne és több gyerek születik.

Régen azért volt annyi gyerek mert majd a gyereke tartotta el.
Most azért nincs gyereke mert a szomszéd gyereket agyon járulékoztatjuk aztán eltart nekem meg lesz kutyám gyerek helyett.

(persze lehet rosszul gondolom)

//Németországban a 2. vh elõtt ha jól tudom átlag 7 gyerek volt egy családban.//

Live for nothing or die for something.

immovable
Csak a hasamra ütöttem.
immovable
Nyugdíjjal nem számolok. Mire oda jutok nem lesz.
A "gazdagok" adójából fizetik az egész bulit, szóval óvatosan ezzel a megközelítéssel...

Danny1987
miért 60??

http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rtelmi_fogyat%C3%A9koss%C3%A1g

Legyen 80

Érdekesség:http://en.wikipedia.org/wiki/IQ_and_the_Wealth_of_Nations

immovable
Miért, te vállalnál gyereket, ha tudod, hogy nem tudsz neki megfelelõ körülményeket biztosítani? Én nem. Nyomorba nem akarnék, õ is nyomorogjon mint én.(?) Családi pótlékra, segélyre alapozva gyereket vállalni elég komoly felelõtlenség.
Danny1987
18 - tól szavazhatsz😊

amúgy a csp is hülyeség adják kajában iskola ruha tornacucc meg könyvek füzetek formájában.
Persze a gazdagoknak ne sõt tõlük a diákkedvezmány megvonása is lehetõség lehetne.

Dzsini
"Az vállaljon gyereket aki el is tudja tartani." - Ez az alapja annak, hogy a "fejlett világban" egyre kevesebb gyerek van, és a kevesebb gyerek kevesebbet dolgozik, nem termeli meg a nyugdíjra valót. Az átlag gyerekszám bõven 2 alatt van családonként, és máris üdv a nyugdíjrendszer válságában. Pont az lenne az üdvös, ha sok gyerek lenne, és azok mind dolgoznának (akár szakmunkásként, akár diplomásként) - ezért inkább támogatni kell(ene) a gyermekvállalást nem?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Punkerwork
azzal lenulláznánk a szülés számot teljesen, a lakosság nagy része nem keres annyit hogy adókedvezményt kapjon, sok százezer ember keres nettó 100 alatt, nekik akkor ne lehessen egyáltalán gyereke?

immovable
1 gyerek után sem adnék semmiféle segélyt. Az vállaljon gyereket aki el is tudja tartani. Ez 60-as IQ felett belátható, ergo aki nem így tesz, az inkább ne is "gyártson" utódot, mert csak növeli a hülyék számát. Max adókedvezmény, ezzel próbálván elkerülni a demográfiai hanyatlást.
Punkerwork
és miért pont 18? (most akarják az iskolakötelezettséget levinni 15-re)
miért nem mondjuk azt hogy a második gyerek után nem jár már segély csak adó kedvezmény? rögtön nem nõne a gyerek szám a nyomorba.

Danny1987
szerintem meg aki 18 éves kora alatt szül azt az elsõ gyerek után elköttetni.
Ha nem vállalja akkor nincs csp(csak demokratikusan mint a mnypnál)

Dzsini
Az elsõ kettõ szerintem ugyanaz (a gyermekek is további segélyt jelentenek), de a három szebb szám, hatásosabb egy beszédben - íme a retorika mûködése.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Danny1987
Vona: három utat kell eltorlaszolni

"Vona Gábor szerint a cigányság most a munkán kívül három út közül választhat: a segélyekbõl tengõdik, megélhetési céllal gyermekeket nemz, vagy bûnözik. Ezt a három utat kell "eltorlaszolni", hogy csak a munka maradjon meg lehetõségéként a megélhetéshez."

Dzsini
"A svájci központi banknak (SN😎 közép távon emelnie kell az alapkamatot az árstabilitás biztosítása érdekében - nyilatkozta Thomas Jordan a Reuters tudósítása szerint. A hírügynökség beszámolója megjegyzi, hogy az SNB alelnökének kijelentése is megerõsíti azokat a piaci nézeteket, miszerint már nincs messze az elsõ svájci kamatemelés."
forrás

Danny1987
Szerintem meg egy transzexuális valamit kéne odaállítani az jobban jellemzi a jelenlegi európai civilizációt.

Hegi90
döbbenetes.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Punkerwork
a megélhetési bûnözõk mellé megjelent egy új faj a megélhetési keresztény...

Dzsini
A Nagy Nemzeti Sörnyitó sem kell már?:
" Egy katolikus alapítvány levelet írt Schmitt Pál köztársági elnöknek, amelyben azt kezdeményezi, hogy a megújulás és a múlt lezárása jegyében, távolítsák el a Szabadság-szobrot a Gellérthegyrõl, és helyébe állítsák fel a Nagyboldogasszony szobrát. "
forrás, átvette a Népszava, a HVG, a 168 óra - érdekes végignézni, hogy milyen módon változik a hangnem és a megfogalmazás.

Punkerwork
az Gyöngyöspata, tavaly voltam arra túrázni nyáron, szerencsére a gettó soron korán reggel mentünk végig még nem volt élet, de az igénytelenség az látszott, az út közepére szarva stb 😞

arty
pont ennyit érdemes rászánni 😊

Forza.

immovable
Gyöngyöspatak.

Nem csípem a jobbikot de ezen törekvéseiket támogatom. Akik látott már cigánysort, lakott már közel ahhoz, ismer embert akinek ilyen a szomszédja, az tudja mit jelent EZ. Nem úgy az index cikk szerzõje aki a netrõl ismeri a témát.
immovable
Ahogy megkaptam ment a kukába.
Képeslap... minek? Én beletettem egy söralátétet, ráírtam, hogy nyugdíj vissza, médiatörvény vissza és gerincet a salgótarjáni polgármesterbe.

Valószínûleg nem ez lesz a nyertes megfejtés, de legalább megpróbáltam.

Dzsini
talán az LMP volt az, ahol nekiálltak képeslapokat gyártani a borítékhoz?

Miért? Vissza lehet küldeni. Kiszínezve, átrjzolva, szuemélyes véleményünklet elmondva is.

Ingyenes.

Tikal
spekuláció... nem szabadna hogy ezt engedjék...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Hegi90

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Marci0115
kiváncsi lennék mennyi pénzébe kerül az adózóknak ez a leveles marhaság, költhették volna a benzinár csökkentésére például

arty
"Van olyan aki visszaküldte?"

van olyan aki még hisz a télapóban is? 😄

Forza.

Danny1987
Magyarország hányadik a sorban? Tavaly óta már a listán van nem?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

<#hehe>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Tikal

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Danny1987

Danny1987

Danny1987

Danny1987
Na megjött a mi a véleményed alkotmányról levél.

Van olyan aki visszaküldte?

a 13asnak beírtam hogy plusz szavazatot érjen az adózó állampolgár szavazata meg még egy két finomságot😊

Tikal
lol, csak tudnám hogy..

LINK 😊

a video mondjuk üt 😊

Hegi90
elqrtad a linket.

Tikal

Sadist
Az ilyen oda-vissza mozgások nagyon csekélyek, általában csak arról van szó, hogy a költségtérítéseseknek pályázatot hirdetnek, amivel a kibukott állami hallgatók helyeit töltik fel. Költségtérítéses képzésre csak akkor sorolnak át valakit, ha kicsúszik az államilag támogatott félévekbõl, ami Bsc-n ugye 6 év , plusz van, hogy az iskola még biztosít néhány félévet, SZTE-n pl. 2-t. A többi egyetem TVSZ-ét nem ismerem, de SZTE-n még akkor is átsorolhatnak egy hallgatót, ha az utolsó két félévben nem teljesíti az elõírt kreditmennyiség felét. Ezzel csak annyi a gond, hogy ebbe az áltmûves és egyéb kamu tárgyakat is beleszámolják. Így aki egyszer bekerült állami képzésre, azt kb. C4-el se lehet kirobbantani onnan.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Nem teljesen. Nálunk az államilag támogatott hallgatók kapnak ösztöndíjat, de õk nem a saját befizetett pénzüket kapják vissza. Amirõl én beszélek az úgy mûködne, hogy beiratkozik a gyerek az egyetemre, befizeti az elsõ félévet, aztán félév végén, ha jók az eredmények akkor visszaigényelheti a teljes befizetett összeget. Akinek kevésbé jó az kevesebbet igényelhet vissza, akinek meg nagyon nem jó az nem igényelhet vissza semmit.

Dzsini
A második pont most hasonlóan van - az állami támogatásból ki lehet esni, ha az alsó X százalékban vagy (egyteme válogatja, 10-15 körül van), és a költségtérítésbõl át lehet kerülni az állami támogatásba. Ezen az arányon lehetne esetleg változtatni, csökkenteni az államisok arányát.
Esetleg egy szakon belüli tanulmányi átlagon alapuló hozzájárulás-arányt fizettetni (ahogy most az ösztöndíjat) - a legjobbak fizetik a legkevesebbet, a leggyengébbek a legtöbbet. Tömegszakokon még úgy-ahogy talán elmûködne, de kis szakokon ebbõl olyan balhék lennének, hogy öröm lenne nézni (pl. 5-10 ember, ott vérre menne, hogy ki ki elõl "veszi el" a pénzt, már most is zûrös a helyzet a fenti módszer miatt).

Ehhez kapcsolódik, hogy a lenti hírt (megszüntetik a költségtérítéses szakokat) pontosították, inkább arról van most szó, hogy a költségtérítés mostani formája megszûnik, és a teljes képzési költséget kell állnia egy költségtérítéses hallgatónak (ami komoly drágulást okozhat bizonyos szakok terén). Na most mivel pl. a Debreceni Egyetem rektora szerint az õ bevételeik kb. 40%-át teszik ki a költségtérítésesek befizetései, így ezzel piszkosul vigyázni kell, hogy ne essen vissza olyan mértékben a befizetések mennyisége, hogy az egyetem ne tudja magát eltartani. Hiszen az elv az lenne, hogy az állam részérõl egyre kevesebb pénzt kelljen belepumpálni a felsõoktatásba.

Mindenki fizetne tandíjat, és ha megüt egy szintet, akkor visszaigényelheti akár az egészet.

Ez lenne az ösztöndíj.

Én két dolgot csinálnék a felsõoktatással:
1. Visszaállítanám a felvételit. Ha valakinek a tudása(és nem a tanulmányi átlaga), nem üti meg a szintet, akkor készüljön +1 évig a felvételire.

2. Mindenki fizetne tandíjat, és ha megüt egy szintet, akkor visszaigényelheti akár az egészet.

Sadist
Szakmunkásnak tanulni 18 éves korig lehet, hogy tényleg felesleges, de a probléma inkább abból adódik, hogy egy szakmunkásképzõben az elsõ években semmi gyakorlati dolgot nem tanulnak, hanem ugyanazt kell megtanítani, mint gimnáziumban vagy szakközépben az érettségi miatt. Mire valaki oda jut, hogy az autót bütykölheti vagy a konyhában készíthet valamit, addigra a töke tele lesz az egész tanulással. A rendes szakma tanulás áttevõdik az érettségi utánra, a tankötelezettség megszûnik és semmi motiváció nem marad.
Lehetne azt csinálni, hogy azt mondjuk akkor általános iskola után tényleg tanuljon szakmát már az elsõ évtõl. Ha õ hegesztõnek tanul, akkor tanítsanak neki annyi matekot, fizikát, amennyi a szakmához kell, és ne a történelmet, irodalmat tolják a fejébe. Három év múlva az ilyenbõl lehetne egy jó szakmunkás, aki érti a dolgát, szereti is csinálni, és mehetne egybõl a munkaerõpiacra. Lehet, hogy nem tudná mi fán terem a bokorrím vagy ki volt az a Molotov, akirõl azt a koktélt elnevezték, de ez szerintem nem is fontos, ha úgy tud összehegeszteni egy eltört tengelyt, hogy utána 10 évig nem kell hozzányúlni.

A 15 éves tankötelezettségi korhatárt viszont én is alacsonynak tartom.
Pont ma volt Indexen egy cikk, ahol volt egy szép grafikon:
középen
Érdemes megfigyelni, hogy bár a munkanélküliek között nagy arányban vannak szakmunkások, az arányuk egyre inkább csökken, míg a diplomások aránya viszont nõ. Ez alapján úgy tûnik, hogy a szakképzésnek van jövõje, a diplomagyáraknak viszont nincs. Egy értelmes átalakítással ezt a folyamatot kedvezõen lehetne befolyásolni, ha a szakmunkások nem csak az utolsó 1-2 évben tanulnának gyakorlati dolgokat, hanem már elsõ évtõl, és emellé még korábban is állnának munkába.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem