Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Most is van kedvezményes ÁFA az alapvetõ élelmiszerekre, könyvekre, meg erre-arra.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Valóban. Akkor a #39476 stornó.

Punkerwork
normálisabb helyeken az alapvetõ élelmiszerek áfája kisebb ezért a lakosság fogyasztja (ne adj isten országon belül termelik) a luxus cikk fogyasztás nem nõ, nem fognak az emberek minden hónapban új tv-t venni pl.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Dzsini
Errõl szól a többkulcsos ÁFA rendszer, meg volt ötlet a luxusadóra meg ilyesmikre - aztán azt is sikerült elfelejteni lassacskán.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Danny1987
Kolompár 2 2 és fill milliót mondott de szerintem olyan 1-1,2 lehet.

Az a gond nem lehet ilyen statisztikát készíteni mert a II. vh-ra emlékeztet😞

Live for nothing or die for something.

Danny1987
Akkor emeljük az áfát 50%-ra azt akkor aki fogyaszt adózik.

Danny1987
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1096828734&no=38511

Itt még cigánynak tartottad.

😊

Alapvetõen hibás a nézeted. Ezt Õk nem "kapják", hanem ennyivel kevesebbet vesznek el tõlük. Továbbra is ez a maroknyi ember(a felnõtt lakosság 6 százaléka) fizeti a közterhek 80%-át.

Végén még kiderül hogy igazam volt.<#vigyor4>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

berlinboy6329
Hát én már nem is emlékszem mikor hallottam legelõször ezt a 800K-t..Volt az már 3-4 éve is...

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

immovable
Nem szeretnék hülyeséget mondani, de kb. fél éven belül hallottam a rádióban, egy riport kapcsán. Bár a szaporaságukat figyelembe véve, már ez is rég volt. 😄
jhetedikj
Októberben lesz a népszámlálás, akkor kiderül mennyi vallja magát annak.

anno 1987

berlinboy6329
800.000?

Én is így tudom,de már mióta..Szerinted azóta nem szaporodtak v mi?

Hanyas adat ez a 800K egyáltalán?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

immovable
Én úgy tudom 800 ezer, max 10%a lakosság teljes körében. Ha tévedek akkor mea culpa s visszavonom az elõzõt.<#smile>
ehehehehehehe

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Elirtam akkor bocs.2-300 ezer<#vigyor4>

immovable
Politikusokat emberszámba veszed? 😮
immovable
Nagyon tájékozatlan vagy. Kezdve a 2-3 millió cigánytól kezdve.<#shakehead>
Vagy ahol ellopták hárommillió ember nyugdíját.

Vagy az nem fehér volt?

berlinboy6329
Mutass nekem minimum 10et ebbõl az évbõl...Ahol betörtek,megvertek,megöltek vkit,elloptak vmit,megfenyegettek....

Magyarbûnözés meg mégtöbb van.Fejtõl büzlik a láb.

Marci0115
cigánybûnõzés az egy létezõ dolog sajnos magyarországon

és én nemszivesen fújok egy levegõt ezekkel

Szerintem meg már szánalom amit csinálnak a jobbikosok.Fel van náluk rakva egy kérdés,és ezen "vona"golnak évekig.Egy kicsit már uncsi.Vannak normálisabb gondolkodású emberek is abban a pártban.Ha igy megy tovább,akkor megnézhetik magukat 3 év mulva

Punkerwork
õk még jobban megosztottak mint a magyarok, észak keleti falvakban nem a bûnözõt hanem a dolgozót nézik ki maguk közül.

nem tesznek semmit a rendõrök.
a polgármester sem tett semmit.

ezzel a cikkel írásával szemben csak a Jobbik nyer térerõt.

magyarul egy problémára való figyelem felhívás történt, s egybõl ott van a CKÖ,CMÖ, ÖKM, LMP, Tutty Frutty Party, Jobbik, Gárda....stb

Szerintem a cigányoknak maguk között kellene rendet rakni elöbb.Rengeteg becsületes cigányt ismerek aki dolgozik a családjáért,az olyanok biztos nem jó szemmel nézik azokat a társukat akik csak segélybõl tengõdnek.

immovable
2, 3 millió? Ezt hol olvastad?
Punkerwork
az elmúlt 20 év legnagyobb bûnei között van az is hogy a bûnözõknek többet segítenek a "jogvédõk" mint az áldozatoknak.

Ha a rendõrök nem tesznek semmit,hanem csak ott vannak,ahogy irta a cikkiró,akkor szégyen rájuk nézve.Minek tartjuk el akkor a rendõrséget?

Hegi90
Amit mondtam, az mindkét oldalra igaz.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Igy van! Beszükült agyúak társasága amit képviselnek.Azt hiszik ha elzavarnak 2 vagy 3 millió cigányt az országból,akkor hirtelen rendben lesz minden.

szép írás..... az is lehet hogy az egész írás igaz

de

csak miért a Magyar Gárdának kell lemennie azért, hogy a helyi cigányok, és a polgármester is próbáljon tenni valamit az a pár cigány család ellen akik terrorizálják a falut? egyáltalán tesznek vagy tettek már valamit az ügyben? na mert arról nincs szó....

mi tettek a cigányok és a polgármester hogy ez ne így legyen mint most? mit tettek azért hogy errõl legyen szó? A Magyar Gárda sem ért el semmit, max annyit hogy nagyobb és szélesebb nyilvánosság elõtt téma az ügy, hogy pár cigány család terrorizálja az egész falut, ennyi.

Hegi90
😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Dzsini
Akkoriban már nem annyira, elõtte viszont nagyon népcsoport-függõ volt a gyermekvállalási kedv. lásd: egykézés

'Az egyetlen gyermek örökölte az összes földet, így a házasság után egyesíteni tudták a két család földterületeit, ennek köszönhetõen növekedett a vagyon. A vagyonos rétegek között megjelent a cifrálkodás, rongyrázás, díszes ruhákban jártak és lenézték a nem egykés családokat: "És általános tünet, hogy az egyetlen gyerek - mennél vagyonosabb a család, - annál haszontalanabb. Elkapatott, elpenyézett, pénzével hencegõ fráter, lenézi a többgyerekes szegényeket és esze ágában sincs dolgozni, mert: vagyona van! Ez a fajta többé-kevésbé letette a vidék népviseletét. «Urasan» öltözködik, borzalmas ízléstelenséggel, térdnadrágba és micisipkába".'
Sokat változott a világ?

Punkerwork
nagymamámék még 5-en voltak, anyámék már csak 3-an (de pl apámnak nincs testvére keleten magyarország a háború után csóró volt és azóta is az)

Hegi90
Bírom egyébként, hogy legtöbbször olyan emberek akarják megmondani a frankót a cigánybûnözésrõl, akik sosem éltek a közelükben, vagy velük együtt 😊

Dzsini
A reggeli cikket nézve 2011 elõtt minden rendszer "átkos" volt, de nekem egyik dédnagymamám pl. 1896-ban született, kilencbõl a második legfiatalabb volt. Az is átkos világ volt még?

Dzsini
Igaz, ha te kevesebb gyermeket vállalsz, cserében többet fogyasztasz, akkor máris sokkal szebb lesz a világ (és automatikusan mások is kevesebb gyermeket vállalnak), és kevesebben éljük fel ugyanolyan gyorsan ugyanazt a nyersanyagmennyiséget.

Ne feledjük, hogy akkoriban még átkos rendszer volt, most meg áldott van.

Dzsini
És ezért természetesen a tévé a hibás, hiszen dédszüleink idejében nem volt ritka a 7-9 életben maradt gyermek (a 12 körülibõl), csak nekik nem volt hol sírni - ezért inkább felnevelték a gyermekeiket.

Ez is igaz. Pottyantsunk ki nyolcat, a nép majd eltartja, ha meg nem, akkor megyünk sírni a tévébe.

Igaz, majd növesztünk egy másik bolygót, vagy megtanulunk az óceánban élni.

Inkább vonáékat kéne eltorlaszolni örökre a hülyeségeikkel,meg azt hogy egy ember halálát használnak fel a saját politikai törekvéseikre.Tiszta szégyen amit már müvelnek.Magyar vagyok,és fehér,de én kérek elnézést.

immovable
Én el tudom fogadni, sõt egy bizonyos népcsoport esetében egyenesen kívánatosnak tartanám.<#vigyor1>
Dzsini
Hát, ahogy én olvasom itt több forrásból sokan aggódnak, hogy a "fejlett fehér" embereket lassan elsöprik a "sokan" élõk (Texasban már egyes mérések szerint többségben vannak a hispánok) - és ezt háborún kívül azzal lehetne megoldani, ha a fehér ember hajlandó lenne családot alapítani, gyermekeket szülni, és nem halasztaná ki önmagát csak azért, hogy tökéletes gyerekszobája legyen az egyetlen gyereknek. Lehet sírni, hogy "egyre többen vannak", de észre kell venni, hogy mi vagyunk "egyre kevesebben".

(és azt a megoldást, hogy mesterséges létszámstoppot kellene alkalmazni más népcsoportokon csak azért, mert nekünk kevesebb gyermekünk van, azt én nem tudom elfogadni - mások igen)

Dzsini
Innen is meg lehet közelíteni, inkább szerintem az van benne, hogy a "modern" gyerekvállalásban az van benne, hogy minimum felnõtt szemmel nézve is tökéletes világot szeretnénk a gyereknek (mindent megadok neki - nemrég volt szavazás errõl a szavazóstopicban), így addig nem vállalják be, amíg ez nincs meg - és fõleg nem két vagy több gyereket, mert "arra nincs pénz". Mi egy 44 négyzetméteres lakás fél szobájában nõttünk fel hárman testvérek, ma már ha nincs legalább egy teljes szobája minden gyereknek, az már komoly fékezõerõ, látom a kortársaimon (és érzem magamban is, hogy "ha már nekem nem lehetett, akkor az én gyerekeimnek legyen meg mindene"). Pedig a gyerek nem a pénztõl, hanem a szeretettõl és a gondoskodástól lesz boldog - és ezt nem tudja a pénz vagy a jólét pótolni. Szerintem ez az egyik alapja a mostani gyerekszám csökkenésnek és a válságnak.

Olvastam a könyvét egy olyan embernek - a szülei 56-os emigráltak, és az Ausztráliába tartó hajón fogant. A szülei azt sem tudták, hogy lakhatnak-e majd valahol, vagy egyáltalán mi lesz velük, de szerettek volna egy gyereket - nem éltek túl jól, de õ csak a szépre emlékszik gyermekkorából, pedig most felnõtt szemmel látja, hogy komoly nélkülözésben, de szeretetben nõttek fel a testvéreivel.

immovable
De látod mi az eredménye a gyerekvállalás - a nem adókedvezmény alapú - támogatásnak.? Megélhetési szülés, ami fõleg az alul-iskolázott, eleve segélyen tengõdõ, munkába állni nem is akaró rétegre jellemzõ. Így majd nem sok nyugdíjas, hanem sok segélyes lesz.

De am miért kéne akár szinten is tartani? Így is nõ a populáció, igaz nem nálunk.
Danny1987
Figyelj most megkapták a gazdagok az egykulcsos adót így már önmagában jobban jártak.
erre jön még a csp meg a gyerek után járó adókedvezmény.

Na már most szerintem az utóbbi kettõt ha nem kapják meg még akkor is jobban járnak.

Persze ez is csak az én véleményem.

(mindenesetre orrbán tõlük vár több fogyasztást pedig ha többet is fogyasztanak azt is maximum az olasz tengerparton teszik meg)

Dzsini
És miért? Mert elöregedik a társadalom - többek között kevés a gyerek (családonként 2 egész feletti átlagos gyermekszám kellene egyáltalán a szintentartáshoz), kevés a munkahely (ráadásul derogál kézimunkát végezni sokaknak), és túl sokáig élnek a nyugdíjkorhatárhoz képest az emberek.