Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sadist
Akkor olvasd el figyelmesebben a hírt, vagy ismételd át a fizika tananyagot a bolygók keringésérõl.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

<...>
- Az MSZP nem szavazza meg.
- Miért nem?
- Honnan tudjam? Nincs fél perce, hogy tudom, mit akarnak. Na azt meg egy éve tudom, hogy mi nem szavazzuk meg, amit maguk akarnak.
- Nem lehet esetleg, hogy...
- Nem. Nézze, nekünk baromi kényelmes, hogy ilyen drága a benzin. Hetente tarthatunk egy sajtótájékoztatót, hogy csökkentsék már a jövedékit. Már vakon kopizom a fideszponthuról Varga nyilatkozatát 2009-bõl, amikor ugyanezt követelte. Bakker, dehogy fogok egy ilyen aranybányát leszavazni!
- És hogy állnak a szavazóik elé, hogy megakadályozták az adócsökkentést?
- Mi? Hát mi meg 60 forinttal akartuk mérsékelni, abba meg maguk nem partnerek.
- Értem. A Jobbikra számíthatok?
- Tudja, mi épp tegnap döbbentünk rá egy bõdületes igazságtalanságra, amit elõbb orvosolni kellene, és akkor a jövedékit sem kell babrálni, hogy olcsóbb legyen a benzin a magyar embereknek.
- Mire gondol?
- Tegnap olvassuk az Interneten, valami kimondhatatlan külföldi nevû oldalon, hogy a benzinár mibõl is áll össze. Tudták, hogy kis- és nagykereskedelmi árrés is van benne?
- Persze. És?
- És nem tesznek semmit az ellen, hogy ezek a multik duplán sarcolják a magyar embereket? Ezek a kutak, akik extraprofitot visznek tõlünk egyenesen Tel-Avivba! Vessünk ki mindre 98 százalékos különadót visszamenõleg öt évre: Shell, Lukoil, OMV, MOL...
- A MOL az magyar.
- Mi? Nem horvát? Feszt ott ketetnek a hírek szerint.
- Magyar multi.
- Na, ha multi, akkor mennyen az annyába, kapjon 98...
- Szóval a Jobbik megszavazza az adócsökkentést?
- Kizárt, inkább a multik...
- Köszönöm. LMP?
<...>

Emiksz (A többi posztot is érdemes, hangosan röhögõs néhol.)

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Hegi90
szerintem nem vagy tisztában a keringés és a forgás közti különbséggel.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

de nem is konkrétan a keringésrõl, hanem annak a tengelyérõl van szó.

Sadist
Akkor pedig a tömegközéppontal együtt elmozdul a forgástengely is. De a keringése nem fog megváltozni, amíg bele nem vágódik egy meteorit vagy valamilyen külsõ erõ nem hat rá.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

eksy
Csak az egyik kezed nyútsd ki😉

"...és...szerintem...bizony."

ez ok, ebben az esetben a forgás tengelyének a szöge nem változik, és a kaliforniai kutatók szerint meg az változott a Földnek. Nem az én szubjektív elméletem.

Sadist
Forgószékre ráülsz, két súlyzó a kezedbe, megpörgeted magad. Ha kinyújtod a karod lassul a forgás, ha behúzod, gyorsul.

nekem nem mutattak ilyet fizika órán, és nem értem...

én ahogy leveszem akkor a keringés tengelyének a szögére volt a hatással a földrengés, s nem mindegy hány fokban. ennyi.

tviktor91

Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..

banok
Madách is megmondta : "Az élet célja: a küzdés maga"

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Bérrettegõk 2.0?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Marci0115
mindenki máshogy értelmezi

Ekkora ostobaságot még életemben nem hallottam

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Marci0115
Vona Gábor: Magyarország rabságban van

A Jobbik elnöke szerint a magyar emberek rabságban élnek, a nemzetet pedig csapdahelyzetek fenyegetik. Vona Gábor az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából hétfõn, Nyírmihálydiban rendezett ünnepségen azt mondta, magyarnak lenni nem jelent mást, mint küzdeni a szabadságért.

Akkor most mi a rák van???

A házelnök kiemelte: a két alternatíva közül, miszerint vagy csak pártlistára adhassanak le voksot azok a magyar állampolgárok, akiknek nincs állandó magyarországi lakcímük, vagy saját képviselõket delegáljanak, neki az utóbbi a szimpatikusabb. Ezzel a módszerrel nem "engednék be" a magyar belpolitikába a nem magyarországi lakhellyel rendelkezõ külhoni magyarokat - tette hozzá.
<...>
Kövér László kiemelte: az új alkotmányban megszûnik a diszkrimináció, hogy aki nem rendelkezik állandó lakhellyel Magyarországon, azt kirekesztik a választójogból. Ezt a passzust eltörli az alkotmány, és ez automatikusan azt jelenti: akinek nincs állandó lakhelye Magyarországon, de magyar állampolgár, részt vehet majd valamilyen formában magyar választásokon.

Akkor most minek is ez az egész bûvészkedés???
Ha egy határon túli magyar állampolgárságot szerez, akkor az állandó lakcímhez való kötés eltörlésével õ magyar állampolgárként szavazhat, nem pedig holmi határon túli ilyen-olyan magyarként, így saját képviselõre sincs szükség.

Sadist
A "nincs hatással az EU-ra" meg valószínû környezetvédelmi szempontból tett kijelentés, elvégre nem a szeizmológusok, hanem a környezetvédelmisek mondták. De szólj, ha lemaradtam valamirõl, és már itt van az EU fölött a radioaktív felhõ.

Sadist
Ostobaság, a keringése egy földrengéstõl nem fog megváltozni. Kivéve persze ha fel tudod emelni magad a hajadnál fogva.
A forgása már változhat, ahogy az isiben fizika órán be is mutatták egy forgószék és egy pár súlyzó segítségével.
És megint ott vagyunk, hogy az emberek nagy többsége félmûvelt idióta, és minden baromságot elhisz ahelyett, hogy gondolkodna.

Tikal
A lényeg hogy forogjon <#wave>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Azért az nagyon nem mindegy, hogy a forgás változott 25cm-rel, vagy a keringési pálya... A 25cm-es adatot mindeddig az elõbbire írták, az utóbbiról szó sem volt.
Tikal
?? <#fejvakaras>

tényleg odébbtolta a föld forgástengelyét a földrengés, de ez már máskor is elõfordult...egy hangyafasznyit rövidültek a nappalok is 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Az, hogy a fenében van úgy Beligsztán vezetése által, hogy EU szerint az tagországok környezetvédelmi minisztereinek és szakemberek véleménye alapján a japán földrengés nincs hatással az EU-ra.
Most a gazdasági kérdést hagyjuk, mert végül is környezetvédelmisek nyilatkoztak, de az hogy a "japán földrengés nincs hatással az EU-ra" már megdõlt.

Valamint a nagyon erõs földrengés, körülbelül 25 centiméterrel változtatta meg a Föld keringési pályáját - nagyon sok hírportál szerint - kérdés persze a hír igazsága, de miért ne következett volna be?. Ez azért kapásból a napsütötte napi órák számát nem befolyásolja? a föld mágneses mezõjét nem befolyásolja? És egyáltalán röviden, a szabad szemmel nem látható energia mezõket nem befolyásolja?

Tudmomány.ma : Megváltozott a Föld keringési pályája? - 1 millió atombomba erejének megfelelõ földrengés pusztított

Feloszlott a Magyarország a Magyaroké Magyar Magyarsági Magyar párt.

150% magyar. Viktornak ez túl sok volt, és megvonta a pénzelésüket...

Kövérlacának nem tetszik a visszanyaló fagyi
Pedig nyolc évig õ volt az egyik leghangosabb szitkozódó, és sem neki, sem orsósnak nem jár nagyobb tisztelet, mint amit ellenzékiként õk adtak a kormánynak.

desigo
Japán földrengés elõtti-utáni képek

beforeafter
Tomcat esete a magyarázott bizonyítvánnyal.

Danny1987

Live for nothing or die for something.

"A földrengés által sújtott területen mûködõ tizenhárom banknak 55 milliárd jent folysított a Bank of Japan."

WTF?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

desigo
Milliárdos szoftver beszerzés a Magyar Postánál
Hirdetmény nélküli tárgyalásos - egyszereplõs - tender
Tikal
2011 van 😊

Mike
én eddig aszittem I. Viktor :o

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
akkor gondolj a 80-as évekre 😊

Willenbrock
Ja bocs 4,6-os volt-nem mindegy 😊

Willenbrock
Észak-Dunántúlon azért van egy törésvonal,attól volt már párszor itthon is rengés pl. Komáromban,mondjuk cunami az nem lehet,de a Duna kimozdulhatna kicsit a medrébõl egy 8-as rengéstõl-persze remélem mostanában nem lesz több-múltkor volt egy 6-os T.bánya körül.

Tikal
Most épp a nemzeti kormány van hatalmon, pintér "két hét alatt rend lesz" sándorral az élen.

Tikal
Amcsiban nem, Montreálban igen, New Yorkban élt kinn ismerõsöm. Egyébként nem kell kinn élned ahhoz hogy informáciokhoz juss pl ahhoz hogy new york már közel sem olyan veszélyes város mint 15éve, harlemben pedig max este érezheted magad veszélyben, nappal semmi para... és inkább ugy látom te tájékozodsz filmekbõl, vagy rapklippekbõl, de azokat is már régen nézhettél, talán még Ice-T idejében....

Tikal
én amcsi csarukról beszéltem... nem értem hogy jönnek ide a favellák.

Tikal
hogy jönnek most ide a politikusok? 😊

Mi is a gond ezzel?

arty
tudod hányszor lett tetves a gyermekem a bölcsiben/oviban? 😊 (k sokszor)
nem nagyon tudsz mit tenni ...

Forza.

Dzsini
Azért olyan 3-4000 kilométeren belül szárazföldön nehéz lett volna földrengéses környéket találni 😊 (talán az ádeni öböl a legközelebbi, az olyan 4500 km)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Mike
mert Ápád apánk nyugis helyre hozott minket, szinte csak a hágókat kellett volna védeni sok helyen, de mi elkúrtuk

Mike
sztálin szindróma
félti a szaros kis életét

Mike
éltél már amcsiban pár évig, vagy a filmekbõl vagy ennyire tapasztalt?

Mike
bármilyen kormáánynak ez lenne a dolga, nem csak a nemzeti rablóbandának
hidd el szarnak ezek mindenre, csak a biznisz menjen

Dzsini
Szerencsére úgy néz ki a reaktornál nincs nagy zûr:

"Jukio Edano, a japán kormány kabinetfõnöke szerint csak a reaktor külsõ burka omlott le a robbanás következtében. A reaktort egy biztonsági acéltartály, ezt pedig egy betonépítmény vette körül. A hûtõvíz szintjének a csökkenésekor hidrogén szabadult fel, amely a két tartályfal közé jutva oxigénnel vegyült, és berobbant. A betonépítmény összeomlott, a benne levõ acéltartályban azonban nem volt robbanás, az nem károsodott. A reaktort tengervízzel fogják lehûteni. A feltöltés öt-tíz órát vesz igénybe, a teljes hûtési folyamat viszont tíz napig is eltarthat. (MTI)"

"Update 110312 1843CET: Kyodo: a korábban említett 3 személy, akit többlet dózis érhetett, éppen az atomerõmûvet hagyta el az evakuáció keretében, az õ ruhájukon mértek szennyezést. Az evakuációs zóna sugarát 10 km-rõl 20 km-re növelték. A hatóság szerint reaktor hûtése jelenleg megfelelõ, nem romlik a sérült zóna állapota.

Update 110312 1731CET: nikkei.com: a hatóság szerint zónaolvadás történt, ez vezetett a robbanáshoz is. wnn/NucNet: INES 4-es besorolás, azaz elsõsorban létesítményen belüli hatású balesetnek értékelik a helyzetet."

A közvetlen környékre juthatott ki egy kis szennyezés, de jelenleg úgy néz ki nem lesz komolyabb probléma.