Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

*terheket

Amúgy meg mindenki megpróbálhat a jelenlegi magyar környezetben vállalkozni, munkát adni az embereknek. Be lehet fizetni a világbajnok járulékokat, adókat és a Uniós átlag háromszorosára rúgó adminisztrációs terheteket.

A képzeletbeli szegény asszony - csak hogy ne tereljük személyes síkra dolgot - a küszöböt rághatja ha nincs a vállalkozó, aki munkát biztosít neki.

20 év telt el a móccerváltás óta, fogadjuk már el, hogy a piacon verseny van. Egy ilyen móka könnyen csõdbe vihet egy mikrovállalkozást, ráadásul ez a szektor egyébként is a lét és a másvilág határán egyensúlyozik. Aztán lehet mérgesen toporzékolni, meg öklöt rázni, de ettõl még senki nem lakott jól a nap végén.

Tikal
nem inkább az orvost kéne büntetni???? Vagy éppen jutalmazni ha kevesebb a beteg a körzetében?
( persze most a gyogyszergyártok jutalmazzák õket, ha sok a beteg, én mondom beteg az egész társadalom hogy ezt megengedi, mindent eladunk még az egészséget is )

Ha jol tudom angliában ilyen bonus rendszer van, ha sikerül a dokinak leszoktatni x beteget egy évben a dohányzásrol pl akkor bonust kap.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Jó, oké igaz, én voltam a hülye, hogy azt hittem, ez az egészségrõl szól.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Mike
na de abból hogy lesz az államnak több pénze most azonnal?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Ebben az esetben nem feltétlen a büntetés lenne a jó megoldás, hanem inkább az egészségesen élõk jutalmazása.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Punkerwork
nagyon nem szakadnak meg az tuti, idén láttam elõször volán buszon ellenõrt.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

immovable
Asszonyt is így nyugtatnád, hogy szegény kkv szektor-t (a leginkább adókerülõ szektor) támogatni kell, ne szülj, vagy ha igen akkor viszlát munkahely?

Annyira oda vannak a politikusok ezzel a kkv szektorral. kkv-sok legtöbbje csak annyit számláz, hogy ne figyeljen fel rá az adóhatóság, ahol lehet adót csal. Kevesebbre jelent be, mint amit ad azt is igyekszik mindenféle juttatásban adni, nehogy teljesen adózott jövedelem legyen. Papíron elküld minden hónapban 10+ 300 km-re lévõ helyre, ezzel próbálja fehéríteni a neked adott fekete pénzt, ésatöbbi.
Ha felemelik 300 millióra 100 millióról a könyvvizsgálói kötelezettséget az is jó lesz, mert akkor a pénzügyi szigor még ennyi sem lesz.
Mike
megmondom

vasárnap neked nem shopingolni kell egy mallban
hanem imádkozni a templomban

Legalább vigasztal az a tudat, hogy ennyi pénzért a vonatok pontosak és tiszták...vagy mégsem?😄

Akit el akartak küldeni azt eddig is elküldték. Más: a gyermekvállalás társadalmi érdek, aminek a terheit nem lehet a vállalkozásokra hárítani. Mi a francért fizetjük azt a kurva adót, ha nem ezért?

Gondolom tisztában vagy vele, hogy mekkora terhet jelent egy kkv-nak(a munkahelyek kétharmada)egy ilyen szülési szabadságra elpucolt anyuka?

immovable
<#idiota>
immovable
Azt sem vágom mit fáj a nyomiknak, a vasárnapi nyitvatartás. Már a neve is az ellenkezõjére utal, VÁSÁRnap. 😊
Mike
jahogy veszed a jegyet

azt hittem ellenõrzöd 😄D

Mike
nekem a 60 órás munkahét is nagyon tetszik, meg a hat hónapos próbaidõ

így aztán tényleg lesznek új munkahelyek

és az új hajléktalanellátás is tetszik

kint alszol az utcán? 50k nincs pénzed? dolgozd le közmunkában, kinn alszol az utcán? ... modern kori rabszolgatartás

immovable
Vidéken ja. Helyközi járat. Mikor diákként sokat buszoztam akkor is 3-5 havonta láttam ellenõrt. - busz
immovable
Tök jó lesz ez az indoklás nélküli felmondás lehetõsége. Végül is ez nagyban segít majd a gyermekvállalási kedven. Így egy nõ még inkább dilemmába kerül, gyerek, karrier?. Mert így egyszerre a kettõ nehéz lesz. Amint megtudják terhes vagy már repülsz is. Ettõl tuti sok új munkahely lesz.
Mike
ilyen laza lenne az ellenõri munka? 😄

immovable
Én havi 3-5x megyek tömegközlekedéssel. Mindig megkérdezik,
"kéred a jegyet?" majd furcsán néznek mikor mondom, hogy persze. 😊
Mike
vagy izé, szeretett Vezérünknél nagyobb súlyt merészel magára szedni

Mike
nem
te egy rohadék vagy aki élõsködik a nemzet testén

mit képzelsz dagatt disznó, majd mi vesszük neked a gyógyszert?

mostantól aki 50 kg felett van az annyival fizet többet ahány kiló

immovable
Az tök jó lesz. Nekem alapból 90/150 a vérnyomásom. Egyszerûen örököltem õsöktõl a hajlamot rá. Doki mondta, ha rosszabb lesz gyógyszert kell rá szednem egy életen át, pedig alapból semmi bajom.
De biztos én vagyok az egészségtelen, trehány fiatal a 190/95 cm/kg-os méreteimmel, közben gyúrok 2 éve. Lehet fogynom is kéne, nem?
Mike
mondjuk tornázni lehet otthon is

csak kérdés a 60 órás munkahét után van-e még kedved bármihez is

hogy lesz így egymillió új munkahely
kurvaanyjukat

Mike
nem baj, fizessen a dagadt rohadék

de hallottam olyat is (nem olvastam) hogy többet fizet a magas vérnyomásos beteg, cukorbeteg?

Mike
szerintem az átlagembernek is

mostani gazdasági helyzetben jó ha kajára futja 😞

(volt nélkül)

immovable
? Én egy okot írtam a sok közül, nem a túlsúlyosak arányát.
Ez a lakosság olyan kb. 1-4/4000 részét érinti. Túlsúlyos, kövér emberbõl volt picivel több van...

Punkerwork
õk is kimentek a szabadba a jó levegõre 😄

Pfff, akinek ilyen maximális igényei vannak... Vegyél példát róluk.

Atomreaktor
ha kicsit puhítanának a "szabályokon" én is elfogadnám, bár még így is jobb, mintha a stadionban esnének egymásnak, ráadásul aki ebben részt vesz az vállalja a felelõsséget. utána viszont látszik a sportszerûség is, már amennyire egy ilyen bunyó után sportszerûségrõl lehet beszélni 😊

Punkerwork
igen feltûnt hogy furcsán néznek rám mert egészet kérek 😄

Ez megint a túlburjánzott szociális kiadások témaköre. Az utasok csupán 15 százaléka vesz teljes árú jegyet.

Punkerwork
kérdés mi a drága? én pl túrázni járok ami úgymond olcsó sport, csak éppen hogy a kiindulási pontra eljutni a költséges. nevezési díj 800 forint, tömegközlekedés meg 4000 (cserébe lassú, és rugalmatlan a menetrend)

Ha nem tetszik a szegény ember sportja, akkor bezony meg kell termelni a drágább szórakozás ellenértékét.

immovable
immovable
Az a baj, hogy nincs itthon kultúrája az egészséges életnek, a testmozgásnak. Ennek jórészt oka, hogy az emberek nagy százaléka a "mókuskerékben", napról napra él. Nincs ereje, ideje, PÉNZE egészségesen élni, mert bizony pénz nélkül ma nehéz egészségesen élni úgy, hogy ÉLVEZD is azt. 😞 Sajnos ez a következménye az alacsony életszínvonalnak és a mindenkori politikai elit tehetetlenségének, mert mindig a rövidtávú érdekek dominálnak a politikában.
immovable
Hogy fogyasztasz le egy pajzsmirigy alul-mûködésben szenvedõt? Ugyanis annak egyik eleme az elhízás, ami akár "nulla" kalória bevitel esetén is megvalósul, a hormonális zavar okán fellépõ lassú anyagcsere miatt? Ismerek ilyet nem is egyet. Sokáig észre sem veszik, hogy alul-mûködik a pajzsmirigyük, mert az egy egyszerû vérképbõl nem derül ki, csak egy teljes laborvizsgálat esetén. Azt pedig ritkán rendelik el, esetleg akkor ha fizetsz vagy már beteg vagy.

Ez csak egy eset a lehetséges több 100 ok közül.
Sadist
Csak ez inkább a fiataloknak jelent nagyobb gondot, mert általában még nem keresõk.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Zöldövezet != sportpálya. Elhiszem, hogy te rohadt jót futkorászol, vagy jógázol a Margitszigeten, de ez nem mindenkinek opció. Egyrészt másfél óra csak az utazásra kicsit sok, másrészt aki nem nagyvárosban lakik, annak messze korlátozottabbak a lehetõségei.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Lehetõség az lenne, hiszen egy diákbérlettel 45 perc alatt a város bármelyik pontjából a zöldövezetben találod magad. A kondibérlet árát egy fiatal a hétvégi bulik alkalmával akár többszörösen elveri. Persze lehet kifogásokat keresni és a felelõsséget másra hárítani, ebben a mûfajban amúgy is a világ élvonalába tartozunk.

Willenbrock
Hajrá egyik,gyõzzön a másik! <#pias>

Biztos maszopos õ is.Gyüjti az alamizsnát nekik<#idiota>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Kösz, ezt vártam.

Mike
nem csak a fitaloknak
illetve lehet sportolni, egészségesen élni, étkezni, ha van rá elég zséd
mert ha nincs, akkor bizony nem tudsz

Mike
ült eleget

85 éves
szerinted meg fog változni

láttad a Villa Negrát? (más a címe, de most nem jut eszembe)

Mike
naja, inentõl kezdeve meg csak kenõpénz kérdése
vagy hogy mennyire szemét az orvos