61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
#59783 Tök mind1 ki van hatalmon, nincs egy teljesen független erő, ahogy Cifu is mondta. Az se jó amit az IMF dobol, se amit az Orbán-Gyurcsány-stb.
Orbán az aki jelenleg széllel szembe hugyoz, de sajnos bele a ventilátorba.
Így mi fogjuk visszakapni csúnyán, képtelenek megérteni, hogy nem a külföldi multik fogják fenntartani az országot, hiába adnak nekik akkora baszott nagy kedvezményeket.
Nem a kormány tartja fenn a gazdaságot, hanem a benne élő emberek. Ha ezt ellehetetlenítik, sosem fogunk kimászni a szarból. Bár már sok remény így sincs. -
Borg #59782 Szerintem nem maga az összevonás, hanem az ehhez társuló személyi változások, meg alkotmányba betonozások zavarják őket.
Az MNB - PSZÁF összevonást korábban maga az IMF is javasolta már. -
Grenzjager #59781 egy kérdésem lenne,
az alapján amit sokszor lehetett hallani, hogy más országban is előfordult már hogy a a pénzügyi felügyelet és a jegybank egy intézményt alkot. Ideológia és politika nélkül kérdem (értem az intézmények függetlenségére vonatkozó elvet), hogy melyek ezek az országok, és ha van köztük EU-s az miért nem szúrja Brüsszel szemét?
-
ManoNegra #59780 Zseniális! -
#59779 Egy videó van az Indexen is róla. -
#59778 Ez lesz a cikk jó linkje, ide katt!
-
#59777 Agrárforradalom egy debreceni hátsó kertben:
Cikk!
Rengeteg kép!
-
#59776 Ilyen gyenge még soha nem volt a forint! -
#59775 -
#59774 -
#59773 De milyen átlátszó provokáció volt, amikor az MTV nem találta az Operát. -
Ironman2 #59772 -
Ironman2 #59771 -
Ironman2 #59770 D -
#59769 Tisztába vagyok a pénzügyi átbaszásokkal. :) -
#59768 Ebben igazad van, de szerintem nem lenne anarchia. Ugyanis látok már bizonyos "előkészületeket". -
#59767 Attól tartok félreérted. Egyiptomban azért volt viszonylag sima átmenet, mert a hadsereg biztosította a stabilitást. Megvan ennek az ára (ugyebár nehezen van kedvük kiadni a kezükből a hatalmat és az irányítást egy olyan erőnek, amely nem nagyon szívleli őket).
Itt nincs olyan erő, amely stabilitással párosulva tudná megdönteni a kormányt. Nincs egy olyan politikai erő, amely képes lenne összefogni egységbe az országot. Egyszerűen legitimási problémákba ütközne az új rendszer, mert kezdődne a vita, hogy akkor milyen rendszer legyen, ki irányítsa az országot és így tovább...
Én legalábbis ebben látom a veszélyt (persze onnan is meg lehet közelíteni, hogy egy anarchikus rendszerből még mindig lehet előbb-utóbb életképes stabil rendszert felépíteni). -
who am I 7 #59766 az jó lenne :) a pikantériája csak az, hogy nincs ki utána jöjjön..mármint, nincs alternatíva, ezért mondtam, hogy a népnek kellene lépni.Egy független népbíroság féle, vagy bármi..amiknek objektív feladatai lennének, adósság csökkentés, munkahely teremtés, reformok stb...De ahogy szétnéztem a tüntetők arcán, meg a nem tetszik a rendszeresek arcán ez nem kristályosult bennük (meg csak szét kell nézni a forumokon, kb a gyurcsányozás, orbánozásig jut el csak a 90%).Sőt semmi...egyszerűen, nem jó, ami van, de nem tudnának jobbat.Nincs egy karakter, aki ezt felvállalná...SENKI.Szóval, a helyzet elkeserítő, inkább.De van egy jó kis zeit video, nem megkönnyebbülésnek, csak információnak ajánlom : pénzügyi r
-
#59765 Mert valamelyik havernak épp van a polcon 88 tonna cukor és 144 ezer liter citromlé, és mindjárt lejár a szavatossága:) -
#59764 Van itt pénz, csak nem arra költik, amire kellene.
-
Ironman2 #59763 Cukrot,és citromlét vesz a BKV
ezt most minek kell? -
#59762 "Itthon a hadsereg (és a rendőrség sem) képvisel ilyen katonai/politikai erőt..."
Ezért is "könnyű" megdönteni a kormányt. -
Ironman2 #59761 2010-ben még az volt nékem,de a remény hal meg utoljára -
#59760 Óriási a szegénység és az embereknek se pénzük, se idejük várni. Elég egy kis szikra és... -
#59759 No offense, de neked úgy tűnnek ezen emberek, mint akik szeme előtt szent küldetésként szerepel az, hogy márpedig rendbe fogják rakni az országot? :) -
#59758 Egyiptomban a hadseregtől függött az ország. A katonai junta irányította (irányítja) az országot miután Mubarak el lett kergetve. A katonaság olyan erővel rendelkezik mind katonai ereje, mind társadalmi háttere miatt, ami miatt ezt megtehette. Ha a hadsereg azt mondja, hogy márpedig te (államfő/kormányfő) most innen lelépsz, akkor nem tehet mást, mint lelép.
Itthon a hadsereg (és a rendőrség sem) képvisel ilyen katonai/politikai erőt... -
Ironman2 #59757 Ott meg a mostaniakat üldözik,szóval sehogy se jó nekünk.Maradjanak ezek,és tegyék rendbe az országot.Nem kell ide más.Olyan nehéz ez? -
#59756 El lesznek zavarva, mint Egyiptomba.
-
who am I 7 #59755 A hitelről annyit, hogy azért én azt átvilágítattnám.Nyilván nem a mikulás bácsi hozta..azért megvan a véleményem a külföldi hitelezésről.
Másrészről igen, lenne lehetőségük a 2/3-al olyan döntéseket hozni, ami alapjaiban megváltoztatja és esetleg jó irányba terelné az infrastruktúrát.
És tudom, hogy nem teszik, de ez várható is volt....mindenesetre most megszedik magukat adóból.A kiadások csökkentése is radikális lenne. Viszont a 6-7 millió eltartott még marad, a 3 millió munkás, aki viszi a hátán az országot (nem tudom hány %ka ebből minimálbér), az is marad...viszont egyre több adósság lesz.És ezen szerintem nem segít, ha szidja egymást a két oldal csak, ha kinevel magából egy független értelmes pártot.Én azonnal elzavarnám mindet onnan a kossuth téri cirkuszból.Rengeteg dolgon lehetne spórolni, máskérdés, hogy azzal nem lenne népszerű sok ember szémében az a párt... -
Ironman2 #59754 Változtatnak is rajta -
#59753 Na ebben most k*rvára igazad van. Elképesztő, mire használják a 2/3-adjukat. -
#59752 "(van olyan ország, ahol már kezdenek rájönni."
Itt is. A csóróság felébreszti az embereket. Sokan tudják már, hogy az elmúlt 20 év átbaszás volt. Lesz is balhé nemsokára. -
who am I 7 #59751 Úgy tűnik félreértetted.Nyilván senkivel sem kötelező összefogni, velem sem, senkivel...csak az, ha mindig a két oldal egymást köpködi, abból nem lesz semmi.Ahogy a jelenlegi ábra mutatja..ezért talán én úgy gondolom, hogy egyszerűbb lenne megtalálni a közös hangot, ha a köpködés nem vezet sehova, nem?Legfőképp egy egyöntetű, progresszív nézetű,felelős kormányzású párt.Na az meg végképp nem lesz...vagy több kormánypárt mindegy, de azt meg sem említeném, mert még 1 sem "nevelődött" ki.
(van olyan ország, ahol már kezdenek rájönni..de egyébként elég sok helyen a korrupció az úr és a saját vagyon) -
who am I 7 #59750 Én pl. nem is akarok veled érdemben beszélni, mert nem lehet (ez már többször bebizonyosodott).Ezért is kértem normálisan, hogy ignorálj, vagy legyél normális. -
#59749 nem annak szántam :(
semmi indulat nem volt bennem -
who am I 7 #59748 Aha, mert a csuklóból idiótázás az nem személyeskedés ja. -
#59747 tisztában vagyok vele. most írjak pm-et, miért nem veszlek komolyan, miért nem lehet veled bármiről érdemben beszélgetni? -
Garfield #59746 Az ilyen emberekkel fölösleges foglalkozni.Ezért tart itt az ország.Nem tud összefogni..
Ez olyan NER-es volt: mindenki köcsög, aki nem fog össze VELÜNK. -
#59745 nem volt személyeskedés, csak őszintén leírtam mit gondolok rólad, és miért nem veszlek komolyan -
Garfield #59744 Nem, de nem is mondtam ilyesmit.
Az viszont sokkal, de sokkal jobban dühít, amikor valakinek MINDEN eszköze megvan arra, hogy változtasson a helyzeten, de ő ezt a saját ideológiai-politikai-gazdasági baromságainak az országra erőltetésére használja fel, közben az ország pedig egyre jobban lecsúszik.