61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • Tsol
    "+Most akkor szerinted az emberek a hibásak mindenért?"
  • Tsol
    Tanárommal vitáztunk ezen múltkor és tényleg nem volt akkor biz. indítvágy 2004-ben.
  • Pares
    Most akkor szerinted az emberek a hibásak mindenért? Nem értelek. Máskor meg azért ostorozzátok Zorbánékat, hogy a nép beledöglik abba, amit csinálnak. Ezek szerint megérdemlik? Vagy csak félreértjük egymást?

Mert szerintem itt a fő felelősök azok a magyar és külföldi politikusok/multik/stb., akik az elmúlt 20+ évben szabályosan, tervszerűen kilopták az országot. És mivel a legfelsőbb emberek csinálták mindezt, ezért nem volt senki, aki megállítsa őket, így kerültünk oda, ahova. Nem?
  • Garfield
    Hja kérem, nem kellett volna többet költeni, mint amennyit megtermelünk és akkor nem kényszerülünk hitelfelvételre.

"loptak el"
  • Pares
    Igen. Attól függetlenül, hogy az országnak most a túlélés szempontjából nagy szüksége van arra a pénzre (amit tőlünk loptak el), a jelenlegi kormány (lehet mivel más lehetősége nincs is), gyakorlatilag ilyen kis bábkormányocska lesz. Várható volt.
  • Garfield
    A bábkormányról?...
  • Pares
    Nem is tudom ki írta nekem azt a marhaságot az előbb...
  • Garfield
    A terv talán ilyesmi lett volna, de előtte lemondott Medgyessy.
  • ManoNegra
    meg gyurcsány
  • ManoNegra
    Nem a Gyurcsány "mondott le"? Úgy emlékszem, hogy Medgyesit távolította el puccsal az szdsz.
  • Garfield
    Látom, megint troll üzemmódba kapcsoltál.
  • Garfield
    Nem-nem, Medgyessy lemondott, mielőtt benyújtották volna a bizalmatlansági indítványt.
  • Pares
    Mit szívsz bazzeg?
  • ManoNegra
    meg az első Gyurcsány... De én most utána nem nézek hogy megy ez. Azért kösz.
  • Garfield
    Tákolmány, 21. cikk.

Ha annyit mondok, hogy "Bajnai-kormány", nem ugrik be semmi?
  • ManoNegra
    Kik? Az ellenzék? A fideszből jelenleg nem nézem ki hogy megbuktatják Orbánt, az ellenzék meg már megtette volna ha tudná. Mi ennek a menete, fogja magát egy képviselő és benyújtja, vagy egy egyszerű többség kell hozzá?
  • Garfield
    Gyere, mesélj, miért is tetszene nekem Észak-Korea?

Ha te ennyire betegesen ragaszkodsz a függetlenséghez, hogy bele is döglesztenéd az országot, csak hogy ne kelljen külső segítséget igénybe venni (ha már olyan csodálatos a vezetés, hogy maga nem képes, illetve inkább nem hajlandó megoldani), akkor jól fogod magad érezni arrafelé.
  • Garfield
    Senki sem söpör le semmit, mert a kétharmad a parlamenti képviselők megválasztására vonatkozik, nem pedig a kormányra. A képviselők pedig benyújthatnak konstruktív bizalmatlansági indítványt a miniszterelnök ellen, megjelölve abban az utódját.
  • Pares
    És ezt pont Te írod nekem?
  • ManoNegra
    Mondom, ez csak az én filózásom, ha nem a főnök posztja billegne, már beadták volna a derekukat, de én sem látok a kulisszák mögé.
  • ManoNegra
    Igen, elvileg demokrácia van itten, de állítólag a görögöknél és az olaszoknál is. Az hogy Orbánról mi a véleményem, az egy dolog, de egy kétharmados választási eredményt egy demokráciában lesöpörni...
  • Garfield
    Elvileg nem Orbánnal van baj, hanem az általa képviselt, koncepció nélküli, politikai-gazdasági rögtönzésekkel. Szerintem ha megjönne az esze és letenne egy értelmes, végiggondolt, tervet, azzal nem lenne gond. Amíg viszont a jelenlegi eszement vaddisznó sítlusban nyomja, addig tényleg a személye lesz az akadály.

Bár a nyögvenyelősségben szerintem annak is van szerepe, hogy a kormány megpróbálja minél jobban kitolni a megegyezést, mert az értelemszerűen korlátozni fogja a csudálatos népboldogítást: addig még megpróbál mindent, ami csak a keze ügyébe kerül.
  • Ironman2
    Azt nem az EU,meg az IMF mondja meg hogy ki kormányozzon itten,hanem mi.
  • ManoNegra
    Én is ezt akartam írni, hogy egyszer már mintha megegyeztek volna. Nekem az a privát véleményem, hogy azért megy ilyen nyögvenyelősen a "tárgyalás" mert az IMF (mint az köztudott személyi kérdésekben is dönteni akar) nem Orbánnal képzelik el a jövőt.
  • Garfield
    Ha nem tetszik, akkor el lehet utazni Észak-Koreába élvezni a függetlenséget.
  • Garfield
    A FIDESZ eddigi tevékenysége után Fellegi bejelentését akkor fogom elhinni, amikor aláírták a megegyezést, addig semmi sem biztos.
  • Pares
    Most átváltottak leplezetlen bábkormány-üzemmódba. Úgy mint az elődeik.
  • Ironman2
    Akkor most mi van? 2 év kormányzásnak annyi? Vagy most 180 fokos fordulat jön?
  • Ironman2
    Beadta a kormány a derekát

"Jó hír, hogy Fellegi Tamás bejelentette, készek készenléti hitelről is tárgyalni a Nemzetközi Valutaalappal, másképp az IMF szóba sem állt volna velünk. A hitelcsomagért cserébe azonban jóval szigorúbb feltételeket szabhatnak, mint azt a kormány szerette volna, az EU nem bánik velünk majd kesztyűs kézzel. A jegybanktörvényen és a stabilitási törvényen túl akár az adópolitika jelentős átírása is terítékre kerülhet."
  • Bronx South
    Thx a minuszt, már én is megadtam a mai napra neked.
  • Bronx South
  • set36dyrf
    komoly kár hogy a felkiáltójeleid nem tükrözik az inteligenciádat amit elő próbálsz adni
  • arty
    miért állsz meg 2002-nél? előtte nem volt semmi? 0-ról indultunk? ;)
  • immovable
  • GregSB
    Az összeomlás az a szó, amit most nem mondunk.

Legújabb eredményeinkkel felzárkóztunk Európa csődközelben tántorgó országaihoz, de Pakisztán szintje sincs már messze. A forint beszakadt, az országkockázatunk elszállt, az állampapír-piaci hozamszint pedig a 2008-as lefagyást idézi. Ha nem lesz IMF-hitel, nem biztos, hogy ki tudjuk fizetni az adósságainkat. A befektetőknek kellene egy egyértelmű jelzés, hogy lesz megállapodás, de a kormány csak homályos és ellentmondó üzeneteket küld.

A magyar országkockázat (CDS) újabb és újabb rekordot dönti, a forint pedig sokadik történelmi mélypontját éri el. A legfrissebb 711,27 bázispontos országkockázati felárunkkal leelőztük már a csődtől megmentett Írországot is (az ír CDS 707 bázispont volt szerdán), és a legkockázatosabb tíz ország között vagyunk a Bloomberg 45 országos rangsorában. Az EU-ban a dobogós harmadik helyre kerültünk a nemzetközi mentőcsomaggal életben tartott Portugália (1080 bázispontos CDS), illetve a csődben lévő Görögország (9400 bázispontos CDS) mögé.

Már Ukrajna sincs messze (848 bázispontos CDS), és mögöttünk már csak olyan egzotikus országok vannak, mint Argentína (905 bázispontos CDS), Venezuela (910 bázispontos CDS) vagy Pakisztán (980 bázispontos CDS).

Az összeomlás az a szó, amit most nem mondunk – reagált a Concorde vezető elemzője a hvg.hu azon kérdésére, az újabb adatok egy közelgő vagy már épp zajló magyar összeomlást mutatnak-e. Samu János szerint olyan szinten jár a forint és a magyar CDS, ahol még soha nem volt, ezért kulcskérdés, hány befektető kap most a szívéhez és szabadul meg a magyar eszközeitől bármi áron.

A jelenlegi helyzetben megvan a veszély, hogy ez megtörténik, ami a forint további, gyorsuló romlásával járna – vélekedett az elemző, ugyanakkor hangsúlyozta, lehet tenni ez ellen. Például jegybanki kamatemeléssel, a Magyar Nemzeti Bank forintot erősítő devizapiaci intervencióval, de leginkább azzal, ha a kormány megállapodik a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval egy új hitelkeretről.
  • jhetedikj
    :D
  • Freeda Krueger
    BKV
  • Danny1987
    R. Gusztáv a 7 gyereke életére esküdött

A lókereskedésből és családi pótlékból élő – aminek összegét mintegy 400 ezer forintra becsülte – R. Gusztáv a hét gyermeke életére esküdött, hogy nem fenyegette, nem bántotta A. Istvánt.
  • Danny1987
    Megverték, leköpték Szentmihályi Szabó Pétert a demokráciát féltő balliberálisok

Most én is általánosíthatok?:)
  • Danny1987