61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
#47680 Hát én ne nem egészen így gondolom, hogy kézlevágósdi, meg jobbágyosdi. Bár ha belegondolsz, mi a különbség egy mai proli és egy akkori jobbágy között? Ma is pont annyit kap, hogy nehogy éhen halljon mert ha azt tenné akkor nem lenne aki robotoljon.
Na meg egy Jobbágynak ha jól tudom biztos fedél volt a feje felett... Ma már ez sem jár meg.
Szóval azt mondod, hogy nem volna jó egy olyan valaki aki tényleg az országot helyezi minden elé és ezáltal nem engedi, hogy azt rossz, sokszor idegen kezek irányítsák?
"ha mégis erősen gondolkodol ilyesmiben akkor légyszíves !helyileg! legyél te is része ennek az álmodnak;)"
Jelenleg olyan helyen vagyok ahol ez a rendszer fenn áll. Az tény, hogy azért itt erős a zsidó uralom, de még nekik is fel kell esküdniük a királynőre, ha esetleg Angol állampolgárok szeretnének lenni. -
#47679 én csak azt nem értem, hogy akkor amikor kiderül hogy már réééég nem egy elzárt fekete dobozkában tárolják a manit ,hanem költségvetési lyukakat tömködnek vele "adósságrendezés címén"
mert már ezis kiszivárgott... pedig annó kapafogú cumzizós szőkeség hogy bizonygatta ,hogy hozzzzzánem nyúlnak majd..
sakkor jön ez az agyhalott érvelés meg a terelgetés, hogy akkor úgyis más nyúlta volna le
az hogy hülyéreveszik az embert a kormányok oldaltól függetlenül ez belefér..
mai politikai paletta egésze ékes bizonyítéka annak mennyit ér a mAGYAR nép
de az hogy még valki megpróbál mellettük érvelni, pedig olyan sullyosan kilóg a lóóláb..
ez már vitára méltatlan
most őszintén..
aki hisz ennek a szíjgyártónak az meg is érdemli
még csak normális ellenzéke sincs ennek a sz.kupacnak
-
#47678 Egész nap ügyfelekkel beszélek, meg a gyík szervizeseim hibáit küszöbölöm ki, illetve magyarázom.
Néhány félrenevelt, félreinformált, félretájékoztatott cionbérenc nem hoz ki a sodromból. -
#47677 huhhh erre mit mondjak..
először is örülök hogy látlak;) (ez üdvözlés!)
királyság?
kézlevágósdi?
2011ben nem gondlod úgy hogy cseppet nem a megfelelő időben veted ezt fel?
totál nem értem hogy lehet "romantikázni" a jobbágy időkkel... a nemeseinkről meg annyit ,hogy bőven közük van ahhoz nagyrészüknek hogy itt kötött ki az ország mentalitását és szomszédaival való viszonyát tekintve
pár szóval..
köszi de k.ra nem kérek az álmodból
másrészről...
ha mégis erősen gondolkodol ilyesmiben akkor légyszíves !helyileg! legyél te is része ennek az álmodnak;) -
#47676 Mostanában sokat gondolkozom azon mit lehetne ezzel a rendszerrel kezdeni.
Talán vissza kéne állítani a királyságot valami hasonló módon mint az Angoloknál, egy ilyen család talán nem hagyná eladni maga alól az országot, valamiféle felügyeleti szervet biztosítana a kormány felett, vagy ilyesmi.
Annyi a hiba a történetemben, hogy nincs olyan nemesi család akire azt lehet mondani, hogy nem az anyagiak érdekelnék ha ott lenne hanem tényleg az ország.
Hirtelen ha azt mondanák, hogy válasszunk királyt nem is tudom kit választanék az ismertebb emberek közül. Az biztos, hogy a parlamentből senkit. Talán Budaházyra és Torockai tudom azt mondani, hogy vágják le a karomat, ha nem az országot teszik minden elé. (Biztos vannak mások is, csak róluk még nem hallottam). -
Tsol #47675 "Ellopott nyugdíjjárulék? Ezt egy kicsit kifejtenéd bővebben?"
Ezt a kérdést már párszor ellőted. :D -
#47674 addig még tarthat pár partit... -
Solt #47673 A kórház törvény idején én is bíztam az AB-ban. Nem tudom, hogy a mi kis banánköztársaságunkban lehet-e bármi is független. Naivabb pillanataimban hiszek ebben, de a történések rendre afelé tendálnak, hogy ez nem így van.
Hatalmi visszaélések innen-onnan vannak dögivel.( egyik fél részéről sem értek egyet vele ) Emlékezz csak Szász Károly eltávolítására, és annak körülményeire.
Ellopott nyugdíjjárulék? Ezt egy kicsit kifejtenéd bővebben? -
#47672 bakker elég ha kinyitom a tévét...
perpill azt látom ,hogy újabban már a jobbik sem elég radikális ezért egyesek kezdenek visszatáncolni az egyetlen jobboldali alternatívához ,és mindezt csak azért mert beszól annak a nyugati hatalmi tömörülésnek aki annóóóóóóóóóóóó elintézte trianont is
mi van itthon?
köztársaság már nem is kell mint államforma már csak névleg sem?
senki nem sztrájkolhat?
alkotmánybíróságra nincs is szükség, viki úgyis tudja mi az igaz és hithű?
alkotmányban meghatározott egy igaz vallás?
és ennek a tetejében van egy síkhülye ürge aki még a nevét se tudja leírni helyesen..... gyakorlatilag eladta az ország első embere a méltóságát a magyar köztársaság méltóságát egy kecóért mert píízért
smittudoménkire gondlok éppen
bárki mond valamit, azt vagy rögvest elküldik mindenféle hazaárulónak vagy ha így nem tudnak hozzányúlni kirugják a francba és hagyják hogy az utcán pusztuljon el..
és jön ez az állandó hazudozás, meg más színben való feltüntetés
érdekes módon itt éhányan olyan jó ízűen komcsiznak, közben fel sem tűnik nekik hogy nyugodtan felvehetnék a veres sipkát mert tökéletesen passzolna
az új alaptörvény nem most lesz gáz... kivéve ha mondjuk viki még 100évig marad uralkodó;) hanem mondjuk ha ez egy sokkal rosszabb elit kezébe kerül
a nép meg annyira megvan osztva hogy nagyon pici esély van arra bármit is tesz ellene
ott van esztergom.. példa piciben
demokratikus választáson többséget szerzett, ennek ellenére elfogadtak egy olyan módosítást ami lehetővé teszi hogy nélküle is teljes legyen a döntéshozatal
van itt még választani való?
-
#47671 nem hiszem, hogy mindenki csak hatalmi indittatásból hisztizik. nekem pl eddig voltak reményeim, hogy az alkotmánybíróság az ELLOPOTT nyugdíjjárulékokkal kapcsolatban kedvező döntést hoz - mert eddig úgy vélem független volt az alkotmánybíróság. pontosabban függetlenebb, mint most, a kormányzó párt bábjainak beültetésével...
és ez gáz. és ugy gondolom ez pl jogos hiszti.
nyilván az mszp is sír, azt leszarom. -
Tsol #47670 Silvio Berlusconi olasz kormányfő 2013-ban visszavonul -
Solt #47669 De én nem is mondtam, hogy bármi jobb lesz, csupán jeleztem, hogy a hisztinek véleményem szerint mi az oka. -
#47668 "Ilyen sztori csak olyan rendszerben képzelhető el, ahol a vörös polip karjai messze érnek... "
semmi más nem történik, csak a vörös polipot most váltja a narancs polip. ragadjunk ki egyet a sok közül: alkotmánybíróság - szerinted eddig ott a vörösök ültek? és most pedig az uj alkotmány alapján végre független testületté válik? :)
szó nincs arról, hogy most valami jobb lesz. narancssárgább, az igen. -
#47667 a korlátolt buzizásod, na AZ felesleges :) -
#47666 erről néztem többb videót is már, nagyon posztapokaliptikus. -
ManoNegra #47665 Homokvihar Arizonában
-
ManoNegra #47664 Azt azért had kérdezzem meg Tőled, hogy ha az ember nem várhat az államtól munkahelyteremtést, szociális biztonságot, közbiztonságot, lassan már nyugdíjat és egészségügyet se, akkor mégis milyen jogon szed "világbajnok" adót?
Marha könnyű odavetni, hogy a hülyéi mindent az államtól várnak... -
ManoNegra #47663 Az attól függ, van e haveri kapcsolat valamelyik társasággal. Jelenleg a narancs kapcsolat a kifizetődő... -
Ronny #47662 tisztes munkalehetőséget várnak el az államtól a legtöbben
Akkor el vannak tájolva ~22 évvel és egy rendszerváltással. -
ManoNegra #47661 -
#47660 Szerintem az a gond hogy nagyon merev sztereotipikus kategóriákban gondolkodik sok ember.Egy-két véleménye alapján máris címkét kap az ember,pedig nincs is akkora jelentősége annak ki melyik "oldalon" áll.Én egy balliberális ember véleményét ugyanúgy értékesnek tartom ha azonosulni tudok vele mint egy jobbikosét.A jobboldaliak általában úgy gondolják hogy egy baloldali ember csak nemzetvesztő idegen érdekeket kiszolgáló hazug ember lehet akik mindíg felelőtlenül ígérgetnek,míg a baloldaliak meg vannak róla győződve hogy a jobboldaliak tekintélyelvűek,rasszisták és mindenáron háborúznának elvont nemzeti ideálokért,valamint szociálisan érzéketlenek.A valóságban csak szociális biztonságot,tisztes munkalehetőséget várnak el az államtól a legtöbben,szerintem hasonlóak lennének a célok mindkét oldalon.
Amúgy látszik hogy jön a melegfront. -
Solt #47659 Szerintem nem, és szerencsére ez nem a te véleményeden múlik. Jó éjt. -
Solt #47658 Akkor azt magyarázd el nekem, hogy amikor ezt liberális homokozónak neveztem, akkor miért voltak a liberális urak kiakadva?
Ha ezt anno velem közlitek, hogy ez itt egy liberális játszótér, és jó liberálishoz méltóan más véleményre nem vagytok kíváncsiak, már rég nem lennék itt...
( Liberális Hír topik-ra nevezzétek át, és onnantól fogva itt sem vagyok )
-
#47657 nevetséges vagy, by
szerk.: "nem rémitesz meg" lol, nem körülötted forog a világ -
Solt #47656 Idézném neked Efreet véleményét:
"6: Ha már átjárás történik, akkor el kellene fogadni a másik stílust, hozzáállást, és ha valaki vitatkozni (nem veszekedni) szeretne, akkor azt tegye úgy, hogy azzal ne a másik személyt, hanem a véleményét, az általa képviselt álláspontot vegye célba értelmes, átgondolt érvekkel, lehetőleg adatolva. Ez az alapvető, és minimálisan elvárt vitakultúra első szabálya, amit nagyon sokan sorozatosan elfelejtenek. Pedig annyira nem nehéz feladat."
Tehát, ha valaki itt bármit is telibeszar, az nem én vagyok. Engem ezzel a -fav dologgal meg nem rémítesz meg... Isten áldjon. -
#47655 EZ A TOPIK LENNE AZ, mivel itt gyűltek össze a "liberális" mentalitású emberek. Csak akkor jöttetek ti, mert úgy éreztétek, hogy közbe kell szólni, mert kibírhatatlan ami itt ment.
Erről ugatok már hónapok óta.......................................... -
#47654 "Nem folytattam semmit, csupán elegem lett abból ami itt ment, és úgy éreztem el kell mondanom a véleményemet"
nah, már kapisgálod mire akarok rámutatni ;)
"nem érdekel, hogy ez kinek tetszik, és kinek nem."
Tehát akkor Efreet véleményét is telibeszarod ezzel. Köszönöm, akkor innentől nem tépem tovább a számat, inkább -favolom a topikot (megint) én is. -
Solt #47653 Ebben az esetben nyiss egy topikot, aminek liberális, vagy baloldali, vagy valami hasonló mentalitás a neve. Oda én is csak adrenalinért járok majd mint pollux hozzánk.
Viszont amíg ennek a topiknak a neve hír topik, addig nem esik le a tantusz! -
Solt #47652 Már megint a vádaskodás. Nem folytattam semmit, csupán elegem lett abból ami itt ment, és úgy éreztem el kell mondanom a véleményemet. Ezt a jövőben is megfogom tenni, nem érdekel, hogy ez kinek tetszik, és kinek nem. ( egészen addig, amíg topik cím módosítás nem történik valami olyanra, ami egyértelművé teszi, hogy kik játszhatnak a homokozóban )
Az, hogy kit kell büntetni, az mindenkinek a saját magánügye. Engem még soha nem kellett, és igyekszem, hogy ne is kelljen a jövőben sem. -
#47651 Amúgy nem véletlenül jön elő ez a téma heti szinten szerintem... Igazán leeshetne már a tantusz, hogy nem azért akarunk két külön topikba szigetelődni, mert mi nem tudunk vitázni, vagy mert nem tudjuk beismerni az igazunkat, hanem azért mert NEM AKARUNK veletek vitatkozni és kész. Többi okot lásd az alább linkelt hsz-ben. -
#47650 Igen, Dzsininek kifejezetten erős idegei vannak, ezért is moderátor. Nekünk nem. És nekünk elegünk van. -
#47649 A hozzászólást emlékeztetőként hoztam szóba, nem kérem rajtad számon, hogy anno miért nem viselkedtél ehhez tartva magad. Különben te csak folytattad azt, amit a barátaid elkezdtek korábban. Másrészt ez mindenkire vonatkozik. A büntipontok nem a házigazdára szálltak mégiscsak, és már azelőtt is akadt pár ember akit büntetni kellett. -
Solt #47648 Dzsinivel teljesen értelmes, kulturált vitákat folytattam ( folytattunk ) az általatok lenézett mentalitás topikban. Nem, nem jutottunk közös nevezőre, de nem is húztuk egymás haját. Később rendszeresen példálóztam vele, hogy ha hozzá hasonlóan fórumoznának a többiek is, semmi gond nem lenne. -
Solt #47647 Először is. Itt ment egy vita, amiben én nem vettem részt, hisz ekkor még nem is látogattam rendszeresen a topikot. Utána érkeztem ( vallási témánál ), tehát a megjegyzésed rám vonatkozó része nem állja meg a helyét.
Az utána kialakuló vita nem a büntetőpontok miatt ( még soha nem kaptam! ) ment, hanem az INDOKOLATLAN ( kiemelés, nem kiabálás ) és ÖNKÉNYES hozzászólás törölgetés miatt, amit az akkori házigazda csinált.
Most tapsoljak én is? :) -
#47646 Mostanában tele vagy indulatokkal,tudom hogy nincs hozzá közöm de feltűnt -
#47645 +Dzsini (aka Efreet) is itthagyta a topikot. Nem mondom, hogy ezek miatt a kis apróságok miatt, mert ezt nem tudhatom, és nem nyilatkozhatok a nevében. Csak furcsa a véletlen egybeesés, hogy ő is épp akkor unt rá a topikra.
Pedig ő rá tényleg nem mondhatja senki, hogy nem fogalmazott elég alaposan, vagy tiszteletteljes stílusban és pártatlanul... -
#47644 Erről a hozzászólásról van szó
Ezután, hogy nem hagytátok abba, figyelmeztetett még egyszer. Pár hétre rá meg a társaságnak állt feljebb, hogy repültek a büntipontok -
Solt #47643 Ezek szerint szerinted akkor mondjuk Narxis nem normális? Mélyenszántó témák? Az, hogy valami téged nem érdekel, az egy dolog. De azt akit meg érdekel, miért kell degradálni?
"nem vágod ,hogy totál nem veled van személyszerint baj..
csak veled együtt valahogy átjön a szifon aljáról más is..
hátha így már dereng:)"
Csak bízom benne, bár néha amiket nekem mondasz... csak lesek...
Szerintem senki nem szorul onnan a védelmemre, de a problémák forrása 90%-ban ego kérdés... mindenki megvan győződve a saját igazáról... kizárólag vérmérséklet kérdése, hogy mikor alakul ki a vita, és mikor jönnek az érvek helyett a személyeskedések.
Én úgy tapasztaltam, hogy, ha tudunk higgadtan társalogni a másik minősítése nélkül, akkor előbb-utóbb kiderül, hogy a másik mit is akart mondani, és a végén tisztább lesz a kép.
Sok esetben pedig már a régebbi sérelmek eleve befolyásolják az egész beszélgetést... -
Solt #47642 A nevezett cikk, ha végig olvasod pont arra jó, hogy meghallgasd a másik fél érveit is...
Egyébként a szavazás kimeneteléről:
"Az Európai Parlament kedden megszavazta azt az indítványt, amely bírálatokat fogalmaz meg a magyar alaptörvényről. A jelenlévő 659 képviselő közül 331 szavazott igennel, tehát szűk többség fogadta el az indítványt."
Forrás: Origo Most akkor hazugság az "éppenhogy"? Szerintem nem...
Az alkotmányhoz meg annyit, hogy én egyelőre csak a hisztit és a riogatást ( szokás szerint ) látom. Mint anno a milliós román munkavállalókkal való riogatás... csak most nem a bocskorosok jönnek, hanem a diktatúra.
Mellesleg felhívnám rá a figyelmedet, hogy az eddig hatalomban lévők sikere nem kicsit köszönhető az elmúlt 6 évtized kapcsolat rendszerének... ők voltak előnyben, most, hogy ez változna ( az új alkotmány miatt is), megy a visítás. Én úgy gondolom, hogy ennek az egész cirkusznak van egy ilyen olvasata is.
A csipogás pedig eddig is ment... például a tegnap vázolt Eötvös Pál féle Terrel levél ürügyén is. Egy normális jogállamban, demokráciában ez az ember egy életre elvágta volna magát. Ehhez képest felfelé bukott. Ilyen sztori csak olyan rendszerben képzelhető el, ahol a vörös polip karjai messze érnek...
Érdekes módon elég könnyen átsiklottál efelett tegnap. Pedig az ilyen sztorik úgy gondolom el kéne, hogy bizonytalanítsák az embert...
Mint ahogy engem elbizonytalanított a jobbikba felvett volt mszmp-s muki ügye... ilyenkor az ember egy kicsit vissza vesz a lendületből.
"fájjjj a setétség"
Ezek azok a megjegyzések, amik 99%-ban végleg elmérgesítenek egy vitát... -
Solt #47641 A tartalom megítélése meg relatív. Én úgy gondolom, érthető amit írok. Ha meg nem vagyok konkrét, annak oka van. Ha pedig valaki nem érti amit mondok, arról nem tehetek. Ha visszakérdez olyan dologra, amit kétesnek vél, szívesen válaszolok, amíg a stílus normális.