61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
commissioner #47720 "a többi meg az előző napi heti hetesben elhangzottakat adja elő saját gondolatként"
sajnos, van ilyen ember a szerzett rokonságomban - egyszer Hernádi "művésznő" gondolatait adta elő nekem másnap, aztán mikor vitába szálltam vele, ugyanazokat hajtogatta magasabb vérnyomással... aztán később megtudtam, hogy az apja a vörös uralom alatt elég magas körökben mozgott, s egyből kitisztult a kép... a múlt még mindig fertőz... -
#47719 titulus nélkül nem tudja megvédeni az "országát". -
#47718 ...majd a helyükre ültetjük azokat akiket egy ciklussal előttük váltottunk le. -
#47717 Szerintem ez ember függő és nem titulus kérdése. -
#47716 Ha maradtak is a körülmények őket is "lealacsonyították" biztos, hogy már nekik is csak a pénz az első.
A logikám szerint egy király úgy gondolja, hogy övé az ország, ezért azért azt megvédi a Magyarországon történő szélsőségesen haza ellenes dolgoktól. -
Ironman2 #47715 Amíg le nem váltjuk őket -
#47714 Én nem is tudom, hogy maradtak-e még itthon nemesi családok. Gondolom a szocializmusban nullára redukálták őket. Bár egy sznob vircsaftot ültetni az ország élére... -
#47713 Ezzel egyet értek. De én valamennyire ismert emberekre gondoltam. Biztos, hogy vannak emberek akiknek az ország az első, de őket senki nem ismeri a családjukon/barátaikon kívül.
A "királyságot" meg úgy értem ,hogy az az ember aki oda kerül csak felügyelhetné a dolgokat, kicsivel több hatalommal mint a közt. elnönk. De mindegy ismert ez így úgysem fog meg valósulni, illetve nem is látom hogy hogy lehetne meg oldani.
Igazából már kínomban ötletelek ilyeneket, nem tudom mit lehetne tenni, mert amit látok az brutális. -
#47712 Én speciel a hatalami elitre gondoltam és nem a népre.
Szerintem sok hazafi van a mindennapokban pl. a tűzoltók, mentősök vagy az egyszerű piaci kofák között csa mikor az ember kezébe hatalom kerül akkor megrészegül tőle. -
#47711 Helyes! -
#47710 Remek, most már csak rendőrök kellenek az utakra, hogy ne szarjanak rá nagy ívben, hiába tudják, hogy mit szabad és mit nem. -
Ironman2 #47709 Nagyon helyes -
#47708 Tananyag lehet a KRESZ
-
#47707 Ha esetleg felsoroltál volna olyan embereket akikre azt mondod, hogy vágják le a karodat, ha nem az országot teszi minden elé ha esetleg oda kerülne, akkor talán több véleményt olvashatnánk itt.
"Szerintem nem a "rendszerrel" van a gond hanem a benne lévő emberekkel. "
Ezt egyre jobban elhiszem. Van kb egy jó 15% aki nem teljesen hülye, a többi meg az előző napi heti hetesben elhangzottakat adja elő saját gondolatként a munkatársai előtt, és még büszke is rá, hogy ő mennyire okos. -
#47706 A legmagasabb fokozatú hőségriasztás lépett életbe -
Ironman2 #47705 -
#47704 ez az írás ez kész ... kevorkian-terv :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
#47703 Jól.
Hiszen mi is a probléma? Hogy nincs elég fiatal, aki elég járulékot fizetne be ahoz, hogy az öregek nyugdíjat kaphassanak.
Ha én öreg vagyok, de van a magánnyugiszámlámon az elmult 40 év alatt felhalmozott X összeg, amiből halálomig megélek, miért kéne, hogy zavarjon, hogy kevesebb fiatal fizeti MAGÁNAK a majdani nyugdíját?
A jelen rendszer még stagnáló népesség mellett is fenntarthatatlan, ennek folyamatos növekedés kéne. De meddig bírná azt a magyar föld? 15 milláig? 25ig? 150ig? 840ig? valahol ott lenne a vég... ezért ez az út járhatatlan, de mégis minden állam ezt járja (nagyjából).
Faji, etnikai problémákat most hagyjuk, anélkül is látni mennyire rohad a rendszer. -
commissioner #47702 "kormányrendeletben a svájci frank árfolyamához kötnék a havi középhőmérsékletet"
akko' ezé' van ilyen gatyarohasztó meleg... -
#47701 végre egy reális hírforrás -
Ironman2 #47700 Engedélyezik a svájcifrankosoknak az eutanáziát
Fidesz:10 fokkal csökkentettük a középhőmérsékletet -
#47699 Budaházy? Szerintem ő egy egyszerű hangember, a kutyámat nem bíznám rá. -
#47698 Budaházy meg Toroczkai mint Magyarország királya. Ez a hét hozzászólása.
Szerintem nem a "rendszerrel" van a gond hanem a benne lévő emberekkel. -
Solt #47697 ManoNegra már elmondta amit én is akartam volna, összességében pedig érthetőek az indokaid. A #47692-vel pedig én is egyetértek. Köszönöm... :) -
#47696 Fekete humor -
#47695 "nem kéne a demográfiai zsákutcában vergődnünk,"
Ezt úgy érted ha 40 éve mny van v. öngondoskodás akkor a demográfia nem lenne probléma?
Jól értelmeztem?
-
ManoNegra #47694 Jobban beleszólnak a tananyagba mint eddig? Ajjaj. Gondolom nem azt revideálják hogy:
"A magyar embernek évszázadnyi időbe tellett, amíg a lovaglástól elgörbült lábával megtanulta az eke utáni egyenes testtartást."
"Ezek a primitív hordák, akiknél a gyermek és nőgyilkosság régi tradíció, görbe lábú gyilkosok, primitív hordák, nyelvük nem lévén a sokkal műveltebb szláv törzsek szavait lopták el..." -
ManoNegra #47693 Egyetértek! -
#47692 Nyilván nem tudták egyből teljesen elvonni az államtól a járulékokat, ezért is fizettél kétfelé. Ha nem lett volna kötelező a magánba menetel, akkor semmi értelme nem lett volna a rendszernek, hiszen az alapvető problémát csak csökkentette volna, nem megoldja.
Akkor persze kevesebbet tudtak volna visszaszerezni most, ez logikus, de akkor is hozzányúltak volna - talált pénz :) (rövidtávon mindenképpen)
Nem is lenne ezzel nekem gondom, ha visszavették volna mindenkitől a teljes összeget, mondván az állam bajban van és TÉNYLEG adósságrendezésre azonnal el is költik, mindamellett, hogy az állami kiadásokat azonnal lecsökkentik, az ország leállna végre a hitelekről. Élen jártak volna a példamutatásban: szerény állami kocsik, szerény képviselői jövedelmek, visszásságok eltörlése (választókerület pótlék), lézerjános picsánrúgása, stb. - de nem: lenyulták és mutyiznak vele, szép lassan elfolyik, miközben az ország ÚJABB HITELEKET VESZ FEL !!! :) -
#47691 Harminc perces óra alsóban?
Sorok közé bújtatott "mellékes" információ:
"Hoffmann szerint az ősszel a kormány elé kerülő új törvény szerint az állam jobban beleszól majd a tananyagba, mint eddig." -
Tsol #47690 Igazad van, ez kb. olyan szintű kijelentés mint a "kiárusitották az országot" meg hogy "tönkretették az országot". -
ManoNegra #47689 Kivonulás a nyugdíjprobléma mögül nem jött össze. Javíts ki ha rosszul tudom, de nem választhattad csak az állami nyugdíjat, köteleztek arra, hogy magánnyugdíj tag legyél. Választhattál pénztárat... Ugyanúgy vontak a fizetésből, onnantól már két felé, plusz asszem az állam még utalt a magánpénztáraknak (ez pontosan nem tudom hogy volt). A lényeg, ha nem teszik kötelezővé, tehát aki akar belép aki nem, az meg marad az államiba, akkor nem lett volna olyan sok ember aki ezt bevállalja, és nehezebben tudná rátenni az állam a mancsát. -
#47688 A kötelezővé tétel is logikus volt: az állam ki akart vonulni a nyugdijprobléma mögül. Választhattál, válthattál, válthattál "szuperbiztonságosra" (ami keveset hoz), stb. Mi volt a gond a "kötelezővel"? Mi is volt az alternativa? Hogy jobb az állami "államadósságból"? Az valódi alternativa?! -
ManoNegra #47687 A kiszervezés logikus lépés. Viszont a kötelezővé tétele már korántsem! Ha nem lett volna kötelező, akkor ma nehezebben vették volna el. -
#47686 Solt: maga a kiszervezés teljesen logikus lépés, ha 40 éve meglépik, mostmár "jó" lenne (értsd: nem kéne a demográfiai zsákutcában vergődnünk, mindenki "igazságosan" annyit kapna, amennyit élete során fel tudott halmozni) - más kérdés, hogy az ország számára az átmeneti időszak komolyan megterhelő. lehet, hogy TÉNYLEG nem bírtuk volna ki, nem tudom, sőt: fogalmam sincs (de tisztában van ebben az országban BÁRKI is a valós helyzettel? és aki igen: az nyilvános? és hisznek neki? ;) )
államiba azért nem mentem vissza, mert:
- elv (legkisebb részben, hiszen nyilván nem vagyok a magam ellensége...)
- "kiszámíthatóság" (a jelen és eddigi 10+ éves helyzetet alapul vevő kalkulátorok számításai szerint ugyan sokkal rosszabbul járok - azaz az államiban maradva kb 30-50%-al többet kaptam volna - viszont ez egy államcsőd/egyéb nayon nagy baj kivételével előre láthatóbb, mint hogy az aktuális majdani kormány miből/mennyit tud épp adni. ha pedig meghalok nyugi előtt (erre férfiként 33% esélyünk van!) az összeszedett pénz nem megy a levesbe... )
2008-ban hatalmasat bukott a nyugipénztáram, viszont 2009-ben és 2010-ben pedig nyert - eleget ahoz, hogy ne álljak rosszul összességében. Nyilván a nyugdij előtt, a felhalmozás utolsó harmadában egy "jó" év után átmentem volna a kevésbé nyereséges, de biztonságos "csomagra", hiszen ha 2008 év végén kellett volna nyugdíjba mennem, akkor "végem".
összességében a fidesz nagyon szemét volt azzal, hogy felkínálta a választás szabadságát, ha már kinyírja a rendszer: átháritotta a felelősséget, innentől kedzve akár milyen előnytelen feltételeket is szab, "te választottad, mért nem mentél vissza államiba" lehet a visszavágó. holott mi alapján dönthettünk?? fej vagy írás... :((
csige791: nem a teljes, csak 14 honapnyi nyugdíjbefizetésem fog hiányozni, ha nyugdíjba megyek. 31 év alatt számold ki ez kamatos kamattal mennyi... sok. na, azt nem kapom meg :) -
Solt #47685 Ja, hogy magánnyugdíjpénztár... oda szerettem volna kilyukadni, hogy ezt anno "kiszervezni" is hatalmas hiba volt... várható volt, hogy a hatalmas pénzhiány miatt előbb vagy utóbb ehhez valaki hozzányúl.
Egyébként miért nem mentél át az államiba? ( nem számonkérés, csak egy kérdés. )
2008 év végén buktak egy szépet a magánnyugdíjpénztárak... az téged érintett anno? -
#47684 Ezt nem értem. Azt mondod, hogy amikor eléred azt a kort akkor nem lesz nyugdíjad? Tehát 0 huf jövedelmed lesz, mert a fidesz most meglépte ezt a lépést? -
#47683 írom az egyértelműbbet:
14 honapon át megy az állami közösbe a nyugdijjárulékom, ami SOHA nem íródik jóvá a magánynugdijpénztári számlámon és állami nyugdijat sem kapok érte.
(anno az AB rengeteg mszp-szdsz kísérletet elkaszált és ennek anno hogy örült a fidesz... mit mondtak volna, ha akkoriban az AB meg se vitathatta volna őket? na, ezt most megcsinálták. egy következő "mszp" még jobban fog fájni ...) -
Solt #47682 Mi az, hogy ellőttem? Egy kérdés csak egyszer tehető fel? Érdekel, hogy mi alapján nevezi lopásnak... :) -
#47681 Pl egy Hollandiában élő ismerősöm azt mondta, hogy ott a királyi család megtiltotta az áru hitelt, lakást vehetsz hitelere, mást nem. (az infó nem hivatalos forrásból származik)