61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • Danny1987
    Másfél milliárdos ösztöndíjprogram roma fiataloknak

Rasszizmus. Hol vannak ilyenkor a jogvédők? Mi van a magyarokkal? Vagy már hátrányos fehérnek lenni.
    Kis kirekesztéssel a kirekesztés ellen?
  • Ronny
    Ha nem lépünk etnikai polgárháború v valami délafrika szerűség napi pár tucat gyilkossággal.(csak nekünk nincsenek ásványkincseink szóval még rosszabb lesz).

Azért a dél-afrikai helyzet elég speciális. A mi cigányaink előbb lesznek fallal körülvéve, mint palesztinok.
  • Ronny
    Azt a réteget kell megfogni amelyik hajlandó beilleszkedni, a többiekre gettósodás és fekete afrikai nyomor vár.
  • Danny1987
    A cigányság szaporulata mindig magasabb volt a magyarokénál.
    Lényegtlen milyen munkát végeztek szaporodtak.
    CSak most már egy ideje a magyar fogy a cigány növekszik.
    Hogy mi lesz a vége?
    Ha nem lépünk etnikai polgárháború v valami délafrika szerűség napi pár tucat gyilkossággal.(csak nekünk nincsenek ásványkincseink szóval még rosszabb lesz).
  • Lteebee
    Igen, mert a teljesítményüknek megfelelő jövedelmük volt, ezért nem szaporodtak túl.
  • Ronny
    A seggmeresztésért senki ne kapjon segélyt, sajnos ez ránk magyarokra is jellemző probléma.

Én azt gondolom, hogy a cigányságra nyomorúságos évtizedek várnak, a világgazdasági pénzbőség idején meg sem próbáltuk asszimilálni őket, most már erre nagy számban nem is lesz lehetőség.
  • Danny1987
    Volt akkor is probléma csak a számuk jóval de jóval kevesebb volt plusz nem ez a liberális törvénykezés volt hogy megélhetési bűnözés meg luxus börtön meg nem lehet büntetni mert az rasszizmus.
  • Danny1987
    A mai nyugati pc választékában nincs megoldás erre a kérdésre.
    Eszkalálódni fog a probléma.
  • ManoNegra
    Én is úgy tudom, hogy amíg a cigányság körében ismert mesterségekre szükség volt, addig megéltek abból. Járták a városokat, falvakat, de ilyen gondok mint manapság nem volt. Békében együtt tudtunk élni.
  • Lteebee
    Éppen ott szúrták el, hogy pénzt költöttek rájuk.
    Nem kell.
    Aki beilleszkedik, jó. Aki nem, annak nincs kórház, nincs rendőrség, nincs semmi.
    Illetve van rendőrség. Ha a társadalom tagját akarják bántani.

Szegregáció? Igen.
  • Danny1987
    Évszázados probléma mo-on a cigánykérdés.
    A kínaiak 1 generácia alatt alkalmazkodnak.

A cigányoknak adhatsz milliárdokat meg 800 évet semmi eredmény nem lesz.
  • banok
    Akkor mi a megoldás?
  • Danny1987
    Nem ez nem megoldás lenne hanem pénzpazarlás.

Nincs megoldás legalábbis a politikai korrektség határain belül.
  • Lteebee
    Nem tudok évezredes problémáról.
    Sosem kaptak emberek bőrszínük miatt teljesítmény nélkül ellenszolgáltatást.
    Vagy nem ugyanazt látjuk problémának.

Szerintem az a gond, hogy ha valaki semmiért követel valamit, elhajtják.
    Ha az illető cigány, félve az úgynevezett civil szervezetektől és jogvédőktől, adnak neki különböző juttatásokat.
  • Ronny
    A finneknek a 10 ezer fős cigány kisebbség integrálásához nem volt elég a világ összes pénze, toleranciája párosítva a fejlett világ legeredményesebb oktatási rendszerével.

Sok szerencsét hozzá!
  • banok
    Benzinen igen. A pián meg a cigin meg nem elég. Tizenéves gyerekek piálnak meg cigiznek... persze tudom ez neveltetés kérdése leginkább.
  • banok
    Tökéletes hozzászólás. A meleg büszkeség menete erről szól és nem a homoszexualitás reklámozása.
  • banok
    Én 2006-ban SZDSZ-re szavaztam, tavaly LMP-re, 3 év múlva ...?????
  • banok
    Kérdés, hogy árt-e a 14-16 éves fiamnak (ha lenne) a meleg műsorvezető sztárolása a kedvenc tv adóján?

Nem

árt-e a gyerekemnek ha a melegfelvonulást élőben látja az ablakból?

Nem

árt-e a gyerekemnek hogy kér férfit lét kézen fogva menni és csókolózni?

Nem

Ugyanis az ilyesmire az embernek vagy van alapvető hajlama vagy nem. Valaki nem lesz divatból meleg (legalábbis a férfiaknál) mert vagy föláll neki egy faszira vagy sem. Ezt nem lehet megjátszani.
  • banok
    Ezzel egyetértek, ez lenne a megoldás csak kérdés, hogy lehet megvalósítani.
  • Punker
    ez már a komcsi rendszerben se működött, csak ott nem számított az hogy nulla haszna van a "munkájuknak" vagy úgy gondolod termeljék meg a saját kajájukat?
  • Ronny
    Már megint a vágyvezérelt gondolkodás. Egy évezredes problémát nem lehet egy generáció alatt megoldani.
  • Lteebee
    Szerintem meg nemcsak a Jobbik, de mások is tudják, mi a megoldás.
    A felnőtteket bevonni a parlagon heverő földek művelésébe, a fiatalokat pedig szigorúan iskolázni, tanítani.
    Tudást, szakmát verni a fejükbe.
    15-20 év és eltűnik a probléma.
  • ManoNegra
    Hol a probléma? Én nem a cigányok ellen vagyok! Az a minimum, hogy büntettet előélettel ne lehessen szavazni. Ebből kivételt képezhetne a vétlen gázolás. De az általában nem letöltendő.
  • Ronny
    Kíváncsi lennék a töréstesztjére:)
  • Lantee
    Azért azt se felejtsük el, hogy egy átlag londoni lakos, egy átlagos napon kb. 300 kamerába néz bele...akaratlanul! Nem véletlenül van hatalmas betűkkel felpingálva az Oxford Street-ről is jól láthatóan, hogy "One Nation Under CCTV"
  • Lantee
    "Ebben megoldás lehetne, a választói jog korlátozása. Minimum 8 általános, büntetlen előélet."

Ezt meg azért nem lépik meg, mert van egy csomó nem-cigány is, aki fennakadna a rostán. Szerintem meglepődnénk (te is + én is) hány olyan ember él az országban, akinek nincs meg a 8 általános és/vagy büntetett előéletű.
  • arty
    kár, hogy iszonyat drága kocsi :(
  • csige791
    Azért az túlzás, hogy nincs is velük baj, de a kontroll az tényleg nem rossz. Pl nálunk a buszban megnyomom a piros gombot (call code red) és perceken belül ott vannak a rendőrök. Leszedik a buszról a "jó" embert aztán megyek tovább. Ez akkor is megtörténik ha nem akar fizetni, míg otthon mennyire durva az a videó amikor a bakcigány befenyíti az ellenőröket az éjszakai buszon.

(más kérdés, hogy ritkán használjuk az "opciót" mert utána papír munkával jár)
  • Ronny
    Valamit Te nagyon elfojtasz magadban...A korábbi hozzászólások között Anna Frank naplója lett megemlítve és ha jól emlékszem Danny sem a meggyilkolt százezreket/milliókat vonja kétségbe.

• ManoNegra
    " Arról nem is beszélve, amit te is említettél, hogy pont a cigányok jelentős száma miatt egy csomó szavazattól esik el a párt."

Ebben megoldás lehetne, a választói jog korlátozása. Minimum 8 általános, büntetlen előélet.
  • Atomreaktor
    szerintem is tudna. de ettől függetlenül, ha nem tudunk tenni valamit, akkor ne is beszéljünk róla?
  • Lantee
    Figyelj, a cigánykérdés tényleg azért necces, mert:
    1. Nagyjából minden magyar nem-cigány ember, nem kedveli a cigányokat. 2. A totális elkülönítés lenne az egyetlen gyors, hatékony megoldás, de ezt nem lépheti meg egyik nyugati állam sem.
    3. Arról nem is beszélve, amit te is említettél, hogy pont a cigányok jelentős száma miatt egy csomó szavazattól esik el a párt.
    4. Pedig a választók 80%-a biztos nem venné rossz néven, egy gyors, humánus, nyugati szemmel is vállalható megoldás azonnali végrehajtását.
    5. DE még a Jobbik sem tudja, hogy mi is lehet ez a megoldás.

Angliában az ottani cigányok a városok határában lévő lakókocsiparkokban, vagy kvázi lakóparkokban vannak "elkülönítve", állandó igazoltatások, házkutatások, és totális kontroll alatt tartva. Nincs is velük baj! Mellesleg kinézetre nem is hasonlítanak a mi általunk ismert cigányokra, de a viselkedésük ugyanolyan.
  • Atomreaktor
    Te elvállalod az aljamunkát?
  • csige791
    Ez kb 80%-ban igaz és egyetértek. A maradék 20% amit lehetne jobban is csinálni, ha nem számítanának az adott kormányzó pártnak a cigány szavazatok.
    Remélem jól sejtem, hogy a jobbikot nem érdeklik a cigány szavazatok így kicsivel jobban is tudnák csinálni ezt a megoldásos kérdést. Ha mér azt elérnék, hogy a nagyanyáinknak ne kelljen rettegniük napnyugta után már azt mondom, hogy ez már valami.
  • polluxware
    "a Jobbik sem tud igazi, megvalósítható megoldást a problémára"

sztem tudna...
  • Lantee
    Elmondom, mi a legnagyobb probléma:
    Vona Gábor alapvetően teljesen jogos, és jó kérdést/kérdéseket tett fel. A probléma csak annyi, hogy az egyértelmű válaszon/válaszokon túl - tehát VAN cigánybűnözés, VAN megélhetési gyermekvállalás - a Jobbik sem tud igazi, megvalósítható megoldást a problémára.

Holnap alapítok egy pártot, és a korrupció ellen fogok harcot hirdetni.
    Tudom, ahogy mások is tudják, hogy létezik korrupció, főleg nálunk! Csak azt én (sem) tudom, hogyan lehetne végleg, teljesen felszámolni.
  • Freeda Krueger
    Pont témába vág :)
  • csige791
    wow, dübörög az ország
  • polluxware
    kábé itt a válasz..

mondjuk csige kölke meleg lesz.... mi a megoldás? gázkamrába vele

a többit meg fogjuk a nyuszira