61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
#47921 Másfél milliárdos ösztöndíjprogram roma fiataloknak
Rasszizmus. Hol vannak ilyenkor a jogvédők? Mi van a magyarokkal? Vagy már hátrányos fehérnek lenni.
Kis kirekesztéssel a kirekesztés ellen? -
Ronny #47920 Ha nem lépünk etnikai polgárháború v valami délafrika szerűség napi pár tucat gyilkossággal.(csak nekünk nincsenek ásványkincseink szóval még rosszabb lesz).
Azért a dél-afrikai helyzet elég speciális. A mi cigányaink előbb lesznek fallal körülvéve, mint palesztinok. -
Ronny #47919 Azt a réteget kell megfogni amelyik hajlandó beilleszkedni, a többiekre gettósodás és fekete afrikai nyomor vár. -
#47918 A cigányság szaporulata mindig magasabb volt a magyarokénál.
Lényegtlen milyen munkát végeztek szaporodtak.
CSak most már egy ideje a magyar fogy a cigány növekszik.
Hogy mi lesz a vége?
Ha nem lépünk etnikai polgárháború v valami délafrika szerűség napi pár tucat gyilkossággal.(csak nekünk nincsenek ásványkincseink szóval még rosszabb lesz). -
#47917 Igen, mert a teljesítményüknek megfelelő jövedelmük volt, ezért nem szaporodtak túl. -
Ronny #47916 A seggmeresztésért senki ne kapjon segélyt, sajnos ez ránk magyarokra is jellemző probléma.
Én azt gondolom, hogy a cigányságra nyomorúságos évtizedek várnak, a világgazdasági pénzbőség idején meg sem próbáltuk asszimilálni őket, most már erre nagy számban nem is lesz lehetőség. -
#47915 Volt akkor is probléma csak a számuk jóval de jóval kevesebb volt plusz nem ez a liberális törvénykezés volt hogy megélhetési bűnözés meg luxus börtön meg nem lehet büntetni mert az rasszizmus. -
#47914 A mai nyugati pc választékában nincs megoldás erre a kérdésre.
Eszkalálódni fog a probléma. -
ManoNegra #47913 Én is úgy tudom, hogy amíg a cigányság körében ismert mesterségekre szükség volt, addig megéltek abból. Járták a városokat, falvakat, de ilyen gondok mint manapság nem volt. Békében együtt tudtunk élni. -
#47912 Éppen ott szúrták el, hogy pénzt költöttek rájuk.
Nem kell.
Aki beilleszkedik, jó. Aki nem, annak nincs kórház, nincs rendőrség, nincs semmi.
Illetve van rendőrség. Ha a társadalom tagját akarják bántani.
Szegregáció? Igen. -
#47911 Évszázados probléma mo-on a cigánykérdés.
A kínaiak 1 generácia alatt alkalmazkodnak.
A cigányoknak adhatsz milliárdokat meg 800 évet semmi eredmény nem lesz. -
#47910 Akkor mi a megoldás? -
#47909 Nem ez nem megoldás lenne hanem pénzpazarlás.
Nincs megoldás legalábbis a politikai korrektség határain belül. -
#47908 Nem tudok évezredes problémáról.
Sosem kaptak emberek bőrszínük miatt teljesítmény nélkül ellenszolgáltatást.
Vagy nem ugyanazt látjuk problémának.
Szerintem az a gond, hogy ha valaki semmiért követel valamit, elhajtják.
Ha az illető cigány, félve az úgynevezett civil szervezetektől és jogvédőktől, adnak neki különböző juttatásokat. -
Ronny #47907 A finneknek a 10 ezer fős cigány kisebbség integrálásához nem volt elég a világ összes pénze, toleranciája párosítva a fejlett világ legeredményesebb oktatási rendszerével.
Sok szerencsét hozzá! -
#47906 Benzinen igen. A pián meg a cigin meg nem elég. Tizenéves gyerekek piálnak meg cigiznek... persze tudom ez neveltetés kérdése leginkább. -
#47905 Tökéletes hozzászólás. A meleg büszkeség menete erről szól és nem a homoszexualitás reklámozása. -
#47904 Én 2006-ban SZDSZ-re szavaztam, tavaly LMP-re, 3 év múlva ...????? -
#47903 Kérdés, hogy árt-e a 14-16 éves fiamnak (ha lenne) a meleg műsorvezető sztárolása a kedvenc tv adóján?
Nem
árt-e a gyerekemnek ha a melegfelvonulást élőben látja az ablakból?
Nem
árt-e a gyerekemnek hogy kér férfit lét kézen fogva menni és csókolózni?
Nem
Ugyanis az ilyesmire az embernek vagy van alapvető hajlama vagy nem. Valaki nem lesz divatból meleg (legalábbis a férfiaknál) mert vagy föláll neki egy faszira vagy sem. Ezt nem lehet megjátszani. -
#47902 Ezzel egyetértek, ez lenne a megoldás csak kérdés, hogy lehet megvalósítani. -
#47901 ez már a komcsi rendszerben se működött, csak ott nem számított az hogy nulla haszna van a "munkájuknak" vagy úgy gondolod termeljék meg a saját kajájukat? -
Ronny #47900 Már megint a vágyvezérelt gondolkodás. Egy évezredes problémát nem lehet egy generáció alatt megoldani. -
#47899 Szerintem meg nemcsak a Jobbik, de mások is tudják, mi a megoldás.
A felnőtteket bevonni a parlagon heverő földek művelésébe, a fiatalokat pedig szigorúan iskolázni, tanítani.
Tudást, szakmát verni a fejükbe.
15-20 év és eltűnik a probléma. -
ManoNegra #47898 Hol a probléma? Én nem a cigányok ellen vagyok! Az a minimum, hogy büntettet előélettel ne lehessen szavazni. Ebből kivételt képezhetne a vétlen gázolás. De az általában nem letöltendő. -
Ronny #47897 Kíváncsi lennék a töréstesztjére:) -
Lantee #47896 Azért azt se felejtsük el, hogy egy átlag londoni lakos, egy átlagos napon kb. 300 kamerába néz bele...akaratlanul! Nem véletlenül van hatalmas betűkkel felpingálva az Oxford Street-ről is jól láthatóan, hogy "One Nation Under CCTV" -
Lantee #47895 "Ebben megoldás lehetne, a választói jog korlátozása. Minimum 8 általános, büntetlen előélet."
Ezt meg azért nem lépik meg, mert van egy csomó nem-cigány is, aki fennakadna a rostán. Szerintem meglepődnénk (te is + én is) hány olyan ember él az országban, akinek nincs meg a 8 általános és/vagy büntetett előéletű. -
#47894 kár, hogy iszonyat drága kocsi :( -
#47893 Azért az túlzás, hogy nincs is velük baj, de a kontroll az tényleg nem rossz. Pl nálunk a buszban megnyomom a piros gombot (call code red) és perceken belül ott vannak a rendőrök. Leszedik a buszról a "jó" embert aztán megyek tovább. Ez akkor is megtörténik ha nem akar fizetni, míg otthon mennyire durva az a videó amikor a bakcigány befenyíti az ellenőröket az éjszakai buszon.
(más kérdés, hogy ritkán használjuk az "opciót" mert utána papír munkával jár) -
Ronny #47892 Valamit Te nagyon elfojtasz magadban...A korábbi hozzászólások között Anna Frank naplója lett megemlítve és ha jól emlékszem Danny sem a meggyilkolt százezreket/milliókat vonja kétségbe.
-
ManoNegra #47891 " Arról nem is beszélve, amit te is említettél, hogy pont a cigányok jelentős száma miatt egy csomó szavazattól esik el a párt."
Ebben megoldás lehetne, a választói jog korlátozása. Minimum 8 általános, büntetlen előélet. -
#47890 szerintem is tudna. de ettől függetlenül, ha nem tudunk tenni valamit, akkor ne is beszéljünk róla? -
Lantee #47889 Figyelj, a cigánykérdés tényleg azért necces, mert:
1. Nagyjából minden magyar nem-cigány ember, nem kedveli a cigányokat. 2. A totális elkülönítés lenne az egyetlen gyors, hatékony megoldás, de ezt nem lépheti meg egyik nyugati állam sem.
3. Arról nem is beszélve, amit te is említettél, hogy pont a cigányok jelentős száma miatt egy csomó szavazattól esik el a párt.
4. Pedig a választók 80%-a biztos nem venné rossz néven, egy gyors, humánus, nyugati szemmel is vállalható megoldás azonnali végrehajtását.
5. DE még a Jobbik sem tudja, hogy mi is lehet ez a megoldás.
Angliában az ottani cigányok a városok határában lévő lakókocsiparkokban, vagy kvázi lakóparkokban vannak "elkülönítve", állandó igazoltatások, házkutatások, és totális kontroll alatt tartva. Nincs is velük baj! Mellesleg kinézetre nem is hasonlítanak a mi általunk ismert cigányokra, de a viselkedésük ugyanolyan. -
#47888 Te elvállalod az aljamunkát? -
#47887 Ez kb 80%-ban igaz és egyetértek. A maradék 20% amit lehetne jobban is csinálni, ha nem számítanának az adott kormányzó pártnak a cigány szavazatok.
Remélem jól sejtem, hogy a jobbikot nem érdeklik a cigány szavazatok így kicsivel jobban is tudnák csinálni ezt a megoldásos kérdést. Ha mér azt elérnék, hogy a nagyanyáinknak ne kelljen rettegniük napnyugta után már azt mondom, hogy ez már valami. -
#47886 "a Jobbik sem tud igazi, megvalósítható megoldást a problémára"
sztem tudna... -
Lantee #47885 Elmondom, mi a legnagyobb probléma:
Vona Gábor alapvetően teljesen jogos, és jó kérdést/kérdéseket tett fel. A probléma csak annyi, hogy az egyértelmű válaszon/válaszokon túl - tehát VAN cigánybűnözés, VAN megélhetési gyermekvállalás - a Jobbik sem tud igazi, megvalósítható megoldást a problémára.
Holnap alapítok egy pártot, és a korrupció ellen fogok harcot hirdetni.
Tudom, ahogy mások is tudják, hogy létezik korrupció, főleg nálunk! Csak azt én (sem) tudom, hogyan lehetne végleg, teljesen felszámolni. -
Freeda Krueger #47884 Pont témába vág :) -
#47883 wow, dübörög az ország -
#47882 kábé itt a válasz..
mondjuk csige kölke meleg lesz.... mi a megoldás? gázkamrába vele
a többit meg fogjuk a nyuszira