Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tekintve, hogy a BUBOR a "Budapest Interbank Offered Rate" rövidítése, és forintalapú, még szép.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Ez azért belefér az emberek lehúzása kategóriába:
Mert, ugye azért az mégiscsak furcsa, hogy 1990-ben van 22 milliárd dollár adósságunk, 20 év alatt visszafizetünk 140 milliárd dollár kamatot és mégis tartozunk 100 milliárd dollárral. Magyarul évente átlagosan kifizetünk 7 milliárd dollár kamatot, 20 éven át és az adósságunk, mégis 5-szörösére nõtt. (www.szabadeuropa.com)
Lehetnek felõlem akár pirézek is nem az számít!!
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Beszéld meg a svájci jegybankkal, az õ álláspontjuk irányadó a CHF alapkamatának ügyében. A bankok a CDS felár és egyéb költségek kapcsán döntenek csak.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
[i]"Ui" >> Kifejtenéd ezt nekem, mert nem lehetsz képbe ha ilyesmit írsz !?/[i]
Szimpla bûnbakkeresés. Az illetõ az adott téma kapcsán nincs képben, ezért keres egy egyszerû, számára is felfogható magyarázatot, az "azért történt, mert õk zsidók" tipikusan ilyen. Aztán ha megvan ez a kiindulási pontként szolgáló alapmagyarázat, akkor annak igazolására keres bizonyítékokat, és ha neadjisten egy-két személy esetében ki is tud mutatni zsidó származást, akkor azt hiszi, hogy az õ csodálatos elmélete kétséget kizáróan alá van támasztva.
Tehát ha én utálom a cionistákat, az nem jelenti azt hogy a Földközi tenger partján kavicsot rugdosó földmûves zsidót is utálom, mindenképpen nem kéne félrebeszélni.
Pontosan ezt írtam. Ami a zsidók esetében a cionisták VS zsidók, az a cigányok esetében a cigányok VS romák. Azaz az ideológiagyártó kettészedi az általa gyûlölt csoportot, hogy elmondhassa magáról azt, hogy õ nem az egész csoportot gyûlöli, csak azok egy, általa körülhatárolhatónak tartott részét. Csak épp a véleményei hangoztatása közben újra meg újra lebukik, amikor az adott csoport kapcsán magára kényszerített szétválasztós szerepbõl újra meg újra kiesik, ahogy a gyûlöletét nem a csoporton belüli kisebbség, hanem az egész csoport kapcsán fejti ki.
Jelen esetben ez úgy néz ki, hogy a kedves gyûlölködõ amolyan takarózásképp megfogalmazza a cionizmussal kapcsolatos ellenérzéseit, amely ugyebár egy csoporton belüli ideológia, viszont a gondolatai kifejtése során következetesen a csoporttal szembeni gyûlöletét kommunikálja. No, ez az a bizonyos kilógó lóláb. Leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a szlovák/román nacionalista egy-két irrendenta honfitársunk nézetei miatt köcsögmagyarozik, azaz egy-két elborult ideológiai nézetei miatt egy egész népcsoportot, illetve nemzetet bélyegez meg.
Azt gondolná az egyszerü ember, hogy az államnak az a jó, ha a polgár saját pénznemben van eladósodva. Kissebb kockázatot visel mindenki. Persze bedönteni is nehezebb.
"Ui" >> Kifejtenéd ezt nekem, mert nem lehetsz képbe ha ilyesmit írsz !?
Továbbá pont te vagy az aki a szezont keveri a fazonnal, ugyanis a cionosták a zsidóság élén állnak, tehát azok a zsidók akik a zsidók érdekeit képviselik, az más tészta hogy a cionizmus igazából már mást képvisel. Tehát ha én utálom a cionistákat, az nem jelenti azt hogy a Földközi tenger partján kavicsot rugdosó földmûves zsidót is utálom, mindenképpen nem kéne félrebeszélni.
Tõlem mehetnek de akkor ne maradjon se európában se usaban egy sem.
A probléma csak ottvan, amikor a szimpla és parttalan zsidógyûlöletet megpróbálják egyesek megideologizálni azzal, hogy õk valójában nem a zsidókat gyûlölik, hanem csak a cionistákat, akik ugyebár...
A lóláb viszont ott lóg ki, amikor a nagy "cionistázás" során arra nem veszik a fáradságot a köpködés közben, hogy valahogy szûkítsék a kört és minden(ki)re köpnek, ami/aki zsidó. Ilyenkor pedig szépen látszik, hogy szó sincs holmi cionistákról.
Errõl teljes egészében az állam tehet. A mostani kapkodás mutatja, hogy lehetett volna állami eszköz (akár jogszabály-alkotási, akár felügyeleti, azaz PSZÁF-jogosítványok bõvítése) a devizahitelek szabályozására, de erre semmilyen állami szándék nem volt. Pl. mind a mai napig nem értem a hitelek kapcsán az olyan apróságokat, hogy:
a) miért nem tiltják meg jogszabályilag az elõtörlesztési díjat?
b) miért nem lehetséges legalább az elõtörlesztés a hitel devizanemében?
c) miért nem lehet egységes értékbecslést alkalmazni a hitelek és a kötelezõen megkötendõ lakásboztosításoknál? Ezen két esetben ugyanis az egyiknek az az érdeke, hogy minél alacsonyabb, a másiknak az, hogy minél magasabb értéket állapítson meg. Pedig ugyanarról a lakásról beszélünk. (A biztosításnál pedig ezt a fix értéket módosítaná még a lakásban található értékesebb dolgok.)
d) miért nem oszlik meg az árfolyamkockázat a bank és a hitelfelvevõ közt és miért csak a hitelfelvevõ viseli azt? Ha nagyobb mértékû lenne a bankokra történõ kockázatáthárítás, akkor a devizahitelek már réges-rég piaci önszabályozás keretében rendbe lettek volna téve, mivel akkor a bankok nem adtak volna boldog-boldogtalannak hitelt. Viszont miért ne tegyék meg ezt, amíg a kockázat nagyobbik részét nem õk viselik?
U.i.: Mellesleg bankok kapcsán zsidózni az egyszerû gondolkodású emberek végsõ menedéke, akik érdemben nem tudnak hozzászólni az adott témához, de valamivel azért mégis igazolniuk kell a bankok iránti ellenszenvüket.
Maradjunk annyiban, hogy a jó dolgokat össze kell szedni és alkalmazni, a rosszakat pedig mellõzni.
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
Orbánnál még nem jött el ez a szint szerintem. De az viszont teljesen változó ki mikor gondolja, hogy eljött az amikor oda kell menni és tarkón lõni a családjával együtt.
Pl egyértelmû hazaárulásnál számomra ez beleférne. De pl Kínában ha a"tsz" elnök ellop egy bögre búzát már lövik is tarkón. Ahány ország annyi szokás...
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
Ezt még véletlenül sem fogom tisztelni.
Felesleges kötözködés miért kell, nem értem...de most Hofit hallgatok addig nyugodt vagyok...tudom hogy már 40 éve semmi nem változik...
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Az az ember elismerte, hogy hazudott reggel meg délben meg este, majd ezek után nem mondott le másnap reggel, majd csodálkozik, hogy azok a dolgok történtek amik?
Ezért mondom én, hogy nem való a magyarnak ez "nyugati" rendszer. Olyan hülyék vagytok hozzá mint az orosz a nano technikához. Nem is próbálkoznak vele.
Tõlem mehetnek de akkor ne maradjon se európában se usaban egy sem.
Csak akkor meg nincs kin élõsködni.
Nehéz a dolga a zsidónak.
Ezért is van gyûlõlet beszéd elleni törvények meg holokauszt tagadás elleni törvény.
Live for nothing or die for something.
Így az egész móka csak felesleges vérontás, minden érdemi eredmény nélkül.
Ehelyett utcák átnevezésével bohóckodnak és népre háritják a felelõsséget:"az emberek nem akarnak dolgozni"...
Az biztos, hogy mi 50 év lemaradással csatlakoztunk a kapitalizmusba, ez kétségtelenül nem tett jót, a korrupt politikai réteg maradt hatalmon rendszerváltás után is, talán egyesek háttérbe vonultak, de nem tûntek el. Nem lett volna szabad elkótyavetyélni az állami vagyont viszont azzal se értek egyet, hogy mindent meg kellett volna tartani.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Azokat az embereket össze kéne fogdosni és nagyon példásan megbüntetni.
Ha az embernek azt mondják, hogy igen, ha beikszeled az igent, akkor lesz euro, meg kánaán, jó hogy beikszeli.
Remélem nem arra célzol hogy fizessük továbbra is a kamatokat és szenvedjünk a rendszerváltás óta a felelõtlen kormányok által felvett hitelek miatt.
Na akkor versenyezzetek. Azt se tudtuk mi az, míg a "sporttársaink" orjási tapasztalatokkal rendelkeztek.
Kellet volna valami hatalmas oktató dolgot csinálni, nyomatni a tv-ben, minden háztartásba eljuttatni valami könyvet, hogy nesztek: így és így mûködik a nyugati rendszer, a gyenge elbukik az erõs megerõsödik. stb...
A nyugati rendszer a kisebbek kizsákmányolásárá épül.Mint pl az EU is arra jó hogy ide hozhatják a szemetüket a német fejesek.
Mi egyszerûen azt szerettük volna, hogy olyan legyen az élet mint a szép és jó nyugaton. Amikor bokros meg fizetõssé tette a fogorvost, mint nyugaton, csak pislogtunk...
Én azt mondom nem a magyaroknak való a nyugati rendszer. Ez a nép nem az a fajta.
Ezen az úton még senki nem jutott sehova a történelemben és nem is fog.
Arra próbáltam rávilágítani, hogy a pártok programjait is a kereslet-kínálat elve mentén alakítják ki. Az elmúlt 20 évben értelmes gondolatokkal elõálló csoportosulásra nem volt igény.