Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pedig a chf-en BUBOR sincs

Tekintve, hogy a BUBOR a "Budapest Interbank Offered Rate" rövidítése, és forintalapú, még szép.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

"Hagyjuk már az ilyen borzasztóan közhelyes általánosságok puffogtatását, hogy jajj, korrupció, meg jajj, emberek lehúzása"

Ez azért belefér az emberek lehúzása kategóriába:

Mert, ugye azért az mégiscsak furcsa, hogy 1990-ben van 22 milliárd dollár adósságunk, 20 év alatt visszafizetünk 140 milliárd dollár kamatot és mégis tartozunk 100 milliárd dollárral. Magyarul évente átlagosan kifizetünk 7 milliárd dollár kamatot, 20 éven át és az adósságunk, mégis 5-szörösére nõtt. (www.szabadeuropa.com)

Lehetnek felõlem akár pirézek is nem az számít!!

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Mindenesetre azt látjuk, hogy a chf alapú hitel milyen "olcsó"!

Beszéld meg a svájci jegybankkal, az õ álláspontjuk irányadó a CHF alapkamatának ügyében. A bankok a CDS felár és egyéb költségek kapcsán döntenek csak.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Hagyjuk már az ilyen borzasztóan közhelyes általánosságok puffogtatását, hogy jajj, korrupció, meg jajj, emberek lehúzása. Ezek azok a panelek, amelyeket gyakorlatilag bárhol el lehet sütni úgy, hogy sokan bólogassanak rá, megkímélve ezzel mind a puffogtatót, mind a bólogatókat, hogy akárcsak egy fikarcnyi konkrétummal is hozzá kelljen szólniuk a témához. persze lehet, hogy neked van igazad, de akkor légyszíves mesélj már arról, hogy hol merült fel a korrupció a devizahitelek szabályozása kapcsán konkrét, személyhez köthetõ példákkal?

[i]"Ui" >> Kifejtenéd ezt nekem, mert nem lehetsz képbe ha ilyesmit írsz !?/[i]

Szimpla bûnbakkeresés. Az illetõ az adott téma kapcsán nincs képben, ezért keres egy egyszerû, számára is felfogható magyarázatot, az "azért történt, mert õk zsidók" tipikusan ilyen. Aztán ha megvan ez a kiindulási pontként szolgáló alapmagyarázat, akkor annak igazolására keres bizonyítékokat, és ha neadjisten egy-két személy esetében ki is tud mutatni zsidó származást, akkor azt hiszi, hogy az õ csodálatos elmélete kétséget kizáróan alá van támasztva.

Tehát ha én utálom a cionistákat, az nem jelenti azt hogy a Földközi tenger partján kavicsot rugdosó földmûves zsidót is utálom, mindenképpen nem kéne félrebeszélni.

Pontosan ezt írtam. Ami a zsidók esetében a cionisták VS zsidók, az a cigányok esetében a cigányok VS romák. Azaz az ideológiagyártó kettészedi az általa gyûlölt csoportot, hogy elmondhassa magáról azt, hogy õ nem az egész csoportot gyûlöli, csak azok egy, általa körülhatárolhatónak tartott részét. Csak épp a véleményei hangoztatása közben újra meg újra lebukik, amikor az adott csoport kapcsán magára kényszerített szétválasztós szerepbõl újra meg újra kiesik, ahogy a gyûlöletét nem a csoporton belüli kisebbség, hanem az egész csoport kapcsán fejti ki.

Jelen esetben ez úgy néz ki, hogy a kedves gyûlölködõ amolyan takarózásképp megfogalmazza a cionizmussal kapcsolatos ellenérzéseit, amely ugyebár egy csoporton belüli ideológia, viszont a gondolatai kifejtése során következetesen a csoporttal szembeni gyûlöletét kommunikálja. No, ez az a bizonyos kilógó lóláb. Leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a szlovák/román nacionalista egy-két irrendenta honfitársunk nézetei miatt köcsögmagyarozik, azaz egy-két elborult ideológiai nézetei miatt egy egész népcsoportot, illetve nemzetet bélyegez meg.

pedig a chf-en BUBOR sincs <#kuss>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Mindenesetre azt látjuk, hogy a chf alapú hitel milyen "olcsó"!
Azt gondolná az egyszerü ember, hogy az államnak az a jó, ha a polgár saját pénznemben van eladósodva. Kissebb kockázatot visel mindenki. Persze bedönteni is nehezebb.

Bronx South
A kormány egy dologról tehet, mégpedig a korrupció. Mindenhol jelen van, de nálunk súlyos méreteket ölt. Kicsit se feltûnõ hogy tök mindegy milyen kormány van hatalmon, mindegyik lehúzza az országot, az embereket ? Akármi is volt a rendszerváltás elõtt, eltelt azóta 20 év, igazán lehetne már jólét nem-de ? DE mintha lenne valami a háttérben, ami hátrakötözött kezû bábokat irányít, és direkt az emberek érdekeinek az ellenkezõjét akarja, és leépíti a gazdaságunkat. Kicsit büdös a dolog én úgy érzem, te nem érzed ?

"Ui" >> Kifejtenéd ezt nekem, mert nem lehetsz képbe ha ilyesmit írsz !?

Továbbá pont te vagy az aki a szezont keveri a fazonnal, ugyanis a cionosták a zsidóság élén állnak, tehát azok a zsidók akik a zsidók érdekeit képviselik, az más tészta hogy a cionizmus igazából már mást képvisel. Tehát ha én utálom a cionistákat, az nem jelenti azt hogy a Földközi tenger partján kavicsot rugdosó földmûves zsidót is utálom, mindenképpen nem kéne félrebeszélni.

Mert más a kamatszámítás alapja: a forinthitelek esetében a jagybanki alapkamat, esetleg a BUBOR, ehhez csapódnak a bank által megállapított további költségek. A devizák esetében az adott ország jegybanki alapkamata az irányadó, és erre rakódnak rá a további költségek, CDS, átváltás árfolyama, stb.

Az oké. De miért?

Jóval magasabb a kamata a devizahitelekhez képest.

a cionizmus az hogy minden zsidó egy országban egyesüljön.
Tõlem mehetnek de akkor ne maradjon se európában se usaban egy sem.

A probléma csak ottvan, amikor a szimpla és parttalan zsidógyûlöletet megpróbálják egyesek megideologizálni azzal, hogy õk valójában nem a zsidókat gyûlölik, hanem csak a cionistákat, akik ugyebár...

A lóláb viszont ott lóg ki, amikor a nagy "cionistázás" során arra nem veszik a fáradságot a köpködés közben, hogy valahogy szûkítsék a kört és minden(ki)re köpnek, ami/aki zsidó. Ilyenkor pedig szépen látszik, hogy szó sincs holmi cionistákról.

A forint alapú hitel miért olyan drága amilyen? Nem jó üzlet?

Hát nézd meg a devizahiteleseket és a bankok viszonyát.

Errõl teljes egészében az állam tehet. A mostani kapkodás mutatja, hogy lehetett volna állami eszköz (akár jogszabály-alkotási, akár felügyeleti, azaz PSZÁF-jogosítványok bõvítése) a devizahitelek szabályozására, de erre semmilyen állami szándék nem volt. Pl. mind a mai napig nem értem a hitelek kapcsán az olyan apróságokat, hogy:
a) miért nem tiltják meg jogszabályilag az elõtörlesztési díjat?
b) miért nem lehetséges legalább az elõtörlesztés a hitel devizanemében?
c) miért nem lehet egységes értékbecslést alkalmazni a hitelek és a kötelezõen megkötendõ lakásboztosításoknál? Ezen két esetben ugyanis az egyiknek az az érdeke, hogy minél alacsonyabb, a másiknak az, hogy minél magasabb értéket állapítson meg. Pedig ugyanarról a lakásról beszélünk. (A biztosításnál pedig ezt a fix értéket módosítaná még a lakásban található értékesebb dolgok.)
d) miért nem oszlik meg az árfolyamkockázat a bank és a hitelfelvevõ közt és miért csak a hitelfelvevõ viseli azt? Ha nagyobb mértékû lenne a bankokra történõ kockázatáthárítás, akkor a devizahitelek már réges-rég piaci önszabályozás keretében rendbe lettek volna téve, mivel akkor a bankok nem adtak volna boldog-boldogtalannak hitelt. Viszont miért ne tegyék meg ezt, amíg a kockázat nagyobbik részét nem õk viselik?

U.i.: Mellesleg bankok kapcsán zsidózni az egyszerû gondolkodású emberek végsõ menedéke, akik érdemben nem tudnak hozzászólni az adott témához, de valamivel azért mégis igazolniuk kell a bankok iránti ellenszenvüket.

Bronx South
Tudod ahogy csige is megírta, ez az egész a hazugságon és az átverésen alapul. Ez elõfordulhat kicsiben (nem arra gondolok hogy anyuci elõl eltitkoljuk a iskolában kapott egyest), és nagyban is. Mindkettõ bûntetendõ, de a zsidók már olyan szinten beleásták magukat nemzetközi szinten a gazdasága, úgy alakítják ki az úgymond világ ellenes hadmûveleteiket, hogy jogilag õket még véletlenül se lehessen utána felelõségre vonni, extra az emberek nagy része nem tudja meg az igazat, mert a média is orrba szájba hazudik. Ha teszem azt megérdezed az utcán a járókelõket, hányan tudnának pontos választ adni arra hogy mi miatt volt pl. a világválság ? Ez nem irigység, nem rasszizmus, de hagy ne tiszteljem már õket az aljas, emberiségellenes bûntetteikért. Ez az igazi terrorizmus, nem az Alkaida.

csige791
Ne nem tetszik, én sem szeretnék Kínában élni.

Maradjunk annyiban, hogy a jó dolgokat össze kell szedni és alkalmazni, a rosszakat pedig mellõzni.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

banok
Nem szeretnék Kínában élni. De ha neked az tetszik...

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

csige791
Továbbra is tartom magam a leírtaknál: "egy bizonyos szintig."

Orbánnál még nem jött el ez a szint szerintem. De az viszont teljesen változó ki mikor gondolja, hogy eljött az amikor oda kell menni és tarkón lõni a családjával együtt.

Pl egyértelmû hazaárulásnál számomra ez beleférne. De pl Kínában ha a"tsz" elnök ellop egy bögre búzát már lövik is tarkón. Ahány ország annyi szokás...

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

csige791
És irigy sem vagyok. Rám senki nem mondhatja, hogy mások átverésébõl gazdagszom, és nem is akarom, hogy olyan "gazdag" legyek mint õk.

banok
Akkor sem lehet egy bizonyos határt átlépni és ez a határ a magánszféránál húzódik. Errõl írtam tegnap.

csige791
Egy bizonyos szintig. Gyurcsányék túlmentek azon a szinten. Orbánék pedig jó úton haladnak, hogy felül múlják õket.

banok

csige791
Hát nézd meg a devizahiteleseket és a bankok viszonyát. A zsidók a kereskedelem, bankvilágban járnak az élen. Mindkettõ alapja az hazugság, átverés.

Ezt még véletlenül sem fogom tisztelni.

banok
Meg az irigység.

banok
Ez most hogy jön ide? GYF és én is egy általános viselkedési normáról beszélünk, ami politika mentes. Ugyanis a politikán túl is van élet.

Willenbrock
Ha így van akkor eszesebbek voltak a "gójoknál" nem?Az érvényesül aki eszes vagy erõs.Õk ezek szerint olyan eszesek és összetartóak voltak hogy a világon a legjobban tudják érvényesíteni érdekeiket nem?Pár száz éve mikor feudalizmus volt nem sok befolyásuk volt és periférián éltek.Nemzetállamuk sem volt,ma meg talán a legnagyobb a nemzetközi befolyásuk-csak tudnak valamit akkor-lopással,csalással vagy lustasággal,butassággal nem érhették volna ezt el.Lehet hogy egyszerûen csak egy jó adottságú tehetséges nép,és az egész antiszemitizmusnak az ebbõl adódó félelmek adják az alapját?

polluxware
jaj anyám.. ez már nagyon sekély<#wow3>

csige791
Ezt ki, és mikor mondta?

Bronx South
"a cionizmus az hogy minden zsidó egy országban egyesüljön." Egyrészt, amivel nem lenne probléma, minden népcsoportnak van joga valahol letelepedni, ha a történelemben úgymond "kiérdemelték". De nem ezzel van a gond. Hanem a zsidó érdekek védelme a világ más területein is, és mivel a cionizmus mint zsidó mozgalom konkrétan nincs meghatározva, ez az érdekvédelem mutálódott és egy olyan irányba fejlõdött át, ami az emberiséget mint egy rák belülrõl kezdte el rohasztani, és ez által a cionizmus hatással van a világban uralkodó pl. jelenlegi helyzetre, és ezen belül a Magyar gazdaságra is. További cél ami a leírtakhoz szorosan kötõdik, hogy mindent felvásárolnak, kisajátítanak, tulajdonképpen sakkoznak a gazdaságban. Ezt nagyon könnyen megtehetik, kezükben van pl. a bankrendszer, amit olyan faszán kitaláltak hogy csak szellenteniük kell és összeomlik a világ gazdasága. Többek közt, én személy szerint ezért utálom a zsidókat, és elég sûrûn elmecsatát vívok olyan emberekkel, akik a homálytól nem látva akarják nekem megmagyarázni, a nagy semmit.

Ulvar
Ebbe nem volt miért belekötni már nem azért. Aki elismeri és nem mond le azért, de aki nem ismeri el, mégis tudjuk azt is ugyanúgy...

Felesleges kötözködés miért kell, nem értem...de most Hofit hallgatok addig nyugodt vagyok...tudom hogy már 40 éve semmi nem változik...

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Szal aki elismeri, annak le kell mondania, de aki nem ismeri el, csak ûzi, annak nem... aham.
csige791
Szakítanak az érvek.

csige791
Te viccelsz?

Az az ember elismerte, hogy hazudott reggel meg délben meg este, majd ezek után nem mondott le másnap reggel, majd csodálkozik, hogy azok a dolgok történtek amik?

Ezért mondom én, hogy nem való a magyarnak ez "nyugati" rendszer. Olyan hülyék vagytok hozzá mint az orosz a nano technikához. Nem is próbálkoznak vele.

banok
Hogy is írta néhány hete itt Solt topiktársunk? Kell az ellenségkép.

banok
Pedig most kurvára igaza van.

Danny1987
a cionizmus az hogy minden zsidó egy országban egyesüljön.
Tõlem mehetnek de akkor ne maradjon se európában se usaban egy sem.
Csak akkor meg nincs kin élõsködni.

Nehéz a dolga a zsidónak.

Ezért is van gyûlõlet beszéd elleni törvények meg holokauszt tagadás elleni törvény.

Live for nothing or die for something.

csige791
Talán Irán az utolsó ország mely még tisztában van ezzel az egész cionista történettel, más kérdés, hogy a háborúját rossz helyre helyezi. Azzal ,hogy elpusztítja Izraelt semmi nem fog változni, a cionizmus ugyanúgy tovább fogja csinálni amit jelenleg is. Izrael elõtt is mûködött, utána is mûködni fog.
Így az egész móka csak felesleges vérontás, minden érdemi eredmény nélkül.

csige791
Igaz, hogy nem kellet volna megtartani mindent. Pl amikor a csavargyárban legyártottak 20 tonna csavart, majd újra beolvasztották, és megint legyártották, csak, hogy legyen munka....

Ilyenkor bele se merek gondolni mi lett volna ha már 56-ban bekövetkezik a "rendszerváltás"...Az elmúlt 20 év mérlege kriminális és semmi jelét sem látni hogy valaha lesz jobb.Mennyire igért itt egy millió új munkahelyet,közbiztonságot,elszámolást.Mindezek hol vannak?

Ehelyett utcák átnevezésével bohóckodnak és népre háritják a felelõsséget:"az emberek nem akarnak dolgozni"...

Narxis
😄D

Az biztos, hogy mi 50 év lemaradással csatlakoztunk a kapitalizmusba, ez kétségtelenül nem tett jót, a korrupt politikai réteg maradt hatalmon rendszerváltás után is, talán egyesek háttérbe vonultak, de nem tûntek el. Nem lett volna szabad elkótyavetyélni az állami vagyont viszont azzal se értek egyet, hogy mindent meg kellett volna tartani.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

csige791
Ez az egész történet annak köszönhetõ, hogy pár tûz közeli hozzáértõ milliárdos legyen, ezért képesek voltak feláldozni a hazájukat(?) a népüket(?).

Azokat az embereket össze kéne fogdosni és nagyon példásan megbüntetni.

Ha az embernek azt mondják, hogy igen, ha beikszeled az igent, akkor lesz euro, meg kánaán, jó hogy beikszeli.

"A társadalmi áldozathozatalra itthon semmi igény, mindenki jól akar élni, akár a saját unokája kontójára is. "

Remélem nem arra célzol hogy fizessük továbbra is a kamatokat és szenvedjünk a rendszerváltás óta a felelõtlen kormányok által felvett hitelek miatt.

csige791
Az is ellett rontva, hogy egyik napról a másikra bele lettünk rakva a verseny helyzetbe.

Na akkor versenyezzetek. Azt se tudtuk mi az, míg a "sporttársaink" orjási tapasztalatokkal rendelkeztek.

Kellet volna valami hatalmas oktató dolgot csinálni, nyomatni a tv-ben, minden háztartásba eljuttatni valami könyvet, hogy nesztek: így és így mûködik a nyugati rendszer, a gyenge elbukik az erõs megerõsödik. stb...

"Én azt mondom nem a magyaroknak való a nyugati rendszer. Ez a nép nem az a fajta."

A nyugati rendszer a kisebbek kizsákmányolásárá épül.Mint pl az EU is arra jó hogy ide hozhatják a szemetüket a német fejesek.

Azt tudjuk, hogy a kampány és a kormányprogram köszönõ viszonyban sincs egymással, tehát ez nem olyan nagy akadály. De hogy évrõl évre rosszabb lesz ez minden csak nem rendes munka amit ezek ott fent csinálnak.

csige791
Ez is tény, legjobb példa a bokros csomag.

Mi egyszerûen azt szerettük volna, hogy olyan legyen az élet mint a szép és jó nyugaton. Amikor bokros meg fizetõssé tette a fogorvost, mint nyugaton, csak pislogtunk...

Én azt mondom nem a magyaroknak való a nyugati rendszer. Ez a nép nem az a fajta.

A társadalmi áldozathozatalra itthon semmi igény, mindenki jól akar élni, akár a saját unokája kontójára is.

Ezen az úton még senki nem jutott sehova a történelemben és nem is fog.

Azért ennyire még én sem vagyok elvetemült.

Arra próbáltam rávilágítani, hogy a pártok programjait is a kereslet-kínálat elve mentén alakítják ki. Az elmúlt 20 évben értelmes gondolatokkal elõálló csoportosulásra nem volt igény.