61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • Ronny
    Azt azért had kérdezzem meg Tőled, hogy ha az ember nem várhat az államtól munkahelyteremtést, szociális biztonságot, közbiztonságot, lassan már nyugdíjat és egészségügyet se, akkor mégis milyen jogon szed "világbajnok" adót?

A magas adókra és járulékokra az elmúlt 20 évben a szociális rendszerekbe menekült honfitársaink miatt van szükség. Hatalmas böszmeség volt, sokáig fogjuk még fizetni a számlát.

Amúgy meg az állam végezze el hatékonyan az alapvető feladatait(társadalmi rend fenntartása, gazdasági élet szabályozása, honvédelem, közoktatás). Szedje be az ehhez szükséges adót és ne többet!
  • Ronny
    Azért én marhára megnézném, hogy azért nyomorognak e mert "feláldozzák a fogyasztásukat" vagy mert nincs más lehetőségük... Nekünk eddig számtalanszor mondták már, hogy csak most még egy kicsit kell húzni a nadrágszíjon, aztán majd jobb lesz. Majd... Jelenleg Orbán adagolja ezt.

A takarékoskodás - a jelenbeli lakossági fogyasztás feláldozása a fejlődés oltárán - minden ázsiai kistigris felemelkedésének az alapköve. Kellett hozzá még egy pár szoft-diktatúra, de annak nálunk is nagy hagyománya volt.

A népek közötti alapvető mentalitásbeli különbséget jól reprezentálja, hogy Kádár apánk ugyanebben az időszakban a lakossági életnívó szinten tartása végett adósította el reménytelenül az országot.
  • Ronny
    "egy becsületesen szorgalmasan dolgozó embernek"

Minden tiszteletem a becsületesen dolgozó embereké, ettől függetlenül nekik is csak az jár, aminek a fedezetét elő tudják teremteni. A polgárok többsége a gazdag nyugaton is a jövedelmi viszonyainak megfelelő bérlakásban él.

El kell fogadni, hogy a hitelezéssel a legtöbben 19-re lapot húztak, sajnos nem jött be. A 2008-ig tartó időszakban súlyos milliárdok maradtak a lakosság zsebében a devizahitelezés kedvezőbb feltételei miatt, nem emlékszem, hogy emiatt valaki tiltakozott volna.
  • ManoNegra
    Az idézőjel lemaradt az első bekezdésről.
  • ManoNegra
    Ezek az emberek rendületlenül tanulnak, dolgoznak - nyugdíjrendszer hiányában sokszor a halálukig - és egész generációk áldozzák fel a jelenbeli fogyasztásukat(=nyomorognak) egy szebb jövő érdekében(nálunk erre az ötvenes évek óta nincs semmiféle hajlandóság!).

Azért én marhára megnézném, hogy azért nyomorognak e mert "feláldozzák a fogyasztásukat" vagy mert nincs más lehetőségük... Nekünk eddig számtalanszor mondták már, hogy csak most még egy kicsit kell húzni a nadrágszíjon, aztán majd jobb lesz. Majd... Jelenleg Orbán adagolja ezt.

Erre még nem válaszoltál.
  • csige791
    "Alanyi jogon senkinek nem jár semmi, csak az, amit saját magának elő tud teremteni. "

csak magamat tudom idézni:
    "egy becsületesen szorgalmasan dolgozó embernek"

Egyetlen egy szóval nem írtam ,hogy alanyi jogon, SŐT az ellen kifejezetten és erősen tiltakozom. Bár látnám ahogy tiltakoztok amikor cigány családok lakhatására tesznek félre milliárdokat a ti pénzetekből, mert nekik alanyi jogon jár. Persze miután megkapják az új kéglit 3 nap múlva mér nem lesz benne elektromos kábel stb...

Tvábbra is fenntartom, hogy a kormánynak kutya kötelessége biztosítani a szorgalmas emberek lakáshoz jutását ha megdolgoznak érte. Kutya kötelessége megvédeni a devizahitel és ahhoz hasonló veszélyektől. Erre megvan a lehetősége törvényhozásra, szabáéyozásra.

Ha nem képes ne akarjon korményozni. szar munkáért pedig nem jár fizetség sem.
  • Ronny
    egy becsületesen szorgalmasan dolgozó embernek nem jár meg az az alapvető dolog

Alanyi jogon senkinek nem jár semmi, csak az, amit saját magának elő tud teremteni.

Ideje lenne végre szétnézni a világban, nem kell rögtön Kínáig menni, itt van a szomszédban Moldova és Ukrajna. Legalább 5,5 milliárd szerencsétlen ugrásra készen várja, hogy átvegye a világgazdaságban elfoglalt szerepünket és legalább úgy élhessen, mint mi itt Európa közepén.

Ezek az emberek rendületlenül tanulnak, dolgoznak - nyugdíjrendszer hiányában sokszor a halálukig - és egész generációk áldozzák fel a jelenbeli fogyasztásukat(=nyomorognak) egy szebb jövő érdekében(nálunk erre az ötvenes évek óta nincs semmiféle hajlandóság!).

Ha sokáig erőltetjük ezt a felelősség nélküli "nekem ez jár-jár" szocializmust, akkor pár évtizeden belül már csak az edzett mutatóujjunk és az általános nyomor marad.
  • csige791
  • ManoNegra
    "Imádkozz hogy rossi ne csak az évszázad átverését produkálja és akkor energiabőség lesz."

Előbb fog eltűnni egy folyó fenekén, vagy egy pláza alapzatában, mint hogy itt energia bőség lenne...
  • Danny1987
    Fajgyülölő?
    Miért mert kimondom az igazat?

Amúgy nem negatív vagyok hanem realista hogy a valóság szar az meg nem az én hibám.

Amúgy leírtam ha rossi igazat állít akkor amit írtam az nem fog bekövetkezni vagy legalább is nem így.
    Ha sikerül a hidegfúzió akkor a sivatagok kizöldülnek.
    Ha nem akkor európa elsivatagosodik.
  • csige791
    Nem azért írtam blogba mert háborúban állunk, hanem ,hogy ha majd újra és újra előkerül ez a történet akkor csak belinkelem a véleményem.

csigevagyok és ez a véleményem a devizahitekről

(figyelem: ez nem egy megmondó blog, csak az egyszerűség kedvéért csináltam)
  • Atomreaktor
    nem azt mondtam, hogy olcsóbbak, hanem hogy nem kerül sokkal többe.

te mindent kőolajban mérsz? :) elolvasgattad a linkelt oldalt? bár nem is egészen értem, hogy mi a célja a hozzászólásaidnak az olajjal és az életszínvonal-eséssel kapcsolatban. valami biztos van a háttérben, amiért te ennyire fajgyűlölő és más témákban is negatív személyiség vagy. ha e mögé néznél be akkora energiával, mint amit ide fordítasz, csak azért, hogy pánikolj, meg szidj akit csak lehet, akkor lehet, hogy előrébb jutnál nem? így meg várhatod öregkorodban is a világvégét, csak akkor már senki nem fog rád hallgatni. ha meg összejön, akkor kaján mosollyan vigyoroghatsz: "én megmondtam". erre sem fog senki hallgatni, mert rajtad kívül lesznek többezren, akik hümmögve mondogatják: "én megmondtam". igen megmondtad, 1000-es is megmondtad, de most már kicsit próbálj meg innen továbblépni. keress vmi jót és szépet is az életben.

ez most a látszat ellenére nem egy személyeskedő hozzászólás, csak egy (kinek-kinek a megítélése szerint jó, v. rossz) tanács.
  • Ronny
    Csapataink nem állnak harcban, szerintem nyugodtan maradhatunk a fórum keretei között.
  • csige791
    Na jól akkor elírom 100-adszorra is ugyanazt, de már nem ide hanem csináltam egy blogot, hogy a későbbiekben az újra-meg újra felmerülő kérdésekre csak linkelni kelljen a válaszomat.

Majd mindjárt megírom a blogba aztán linkelem.
  • Danny1987
    Nem tűri a hitelminősítők viselkedését Európa
  • Danny1987
    Tévedsz drágábbak.
    Ha támogatással egy szinten lennének akkor mindenki ilyeneket építene.

"egyből lenne sok nulla energiás ház.
    "

amit kőolajból állítanak elő.

"
    egyáltalán nem lehetetlen a megújulóra való teljes átállás, csak akarni kell."

Igen ez szép meg jó csak akkor le kell mondani a kocsikázásról a légkondiról az 1 generáció 1 házról az olcsó külföldi termékekről stb.

Itt már sokan azon kiakadtak hogy 3 Ft-al drágább a magyar tejföl mint a külföldi.

Szép dolog csak a lakosság 99%-a nem szívesen adja fel az elért életszínvonalat.

Imádkozz hogy rossi ne csak az évszázad átverését produkálja és akkor energiabőség lesz.

• Tikal #47985
    miért is??
    talán a kormány tudta hogy ma 1.15 lesz az euro frank és 232 a forint frank?
  • Ronny
    Nehezen tudom elfogadni, hogy létezik olyan életfelfogás ahol az egyén az elhibázott döntéseiért következetesen és mindig valaki mást hibáztat(zsidók, cigányok, bankárok, elmúltnyolcév, rendszerváltás, multik, EU, stb).
  • csige791
    "A felfegyverkezve elkövetett rablással gyanúsított páros"

A k_anyukat. Ez gyilkossági kísérlet b*dmeg. Baltával egy ütéssel kinyírok valakit.

Biztos ezek is eszkimók voltak.
  • csige791
    Erről volt itt már szó pár hete. Aki a te véleményeden van az szerintem egy barom, akkor ott le lett írva miért gondolom így, nem kezdek bele újra ebbe a vitába.

Maradjunk annyiba, hogy szerinted a hitelt felvevő a hibás, szerintem meg az akkori kormány.
  • Ronny
    Vettek volna fel forint hitelt és akkor nincs gond az árfolyam-növekedéssel.
  • Ironman2
    Baltával támadtak járókelőket Pécsen
  • Atomreaktor
    ajánlom ezt az oldalt: http://ffek.hu/

nem muszáj világvégében gondolkodni, át kell alakulni, de ez nem feltétlenül fog életszínvonalromlással járni, sőt, még jól is kijöhetünk belőle!
  • arty
    ...

video

fejetlenség, hozzánemértés, parasztok, de az IGEN-t mind megnyomta! (azt se tudva, mire szavaz...)

sok esetben millió feletti havi nettóért...
  • Atomreaktor
    egy passzív, vagy akár aktív ház építése ma sem kerül már sokkal többe, mint egy sima házé. ezt egy kis támogatással megspkelve, egyből lenne sok nulla energiás ház.

a műtrágyás dolog meg "bullshit", azt hiszed nincsenek más alternatívák?

egyáltalán nem lehetetlen a megújulóra való teljes átállás, csak akarni kell.
  • Ironman2
    Hihetetlen hogy ilyen van nálunk
  • DaemoonHunter
    nem a cigányokkal van itt a legnagyobb gond, meg nem a melegekkel, először a parlamentnek nevezett kocsmában kéne tisztogatni, kezdve a csapossal.
  • arty
    földesurak...

mondjatok mégegy melóhelyet, ahol lehet piálni!
    döbbenet.
  • DaemoonHunter
    ilyen velem is előfordul a buszon...ha ez történik én finoman odaszólok hogy légyszives fejezzétek má be mer zavar a cuppogás, szerintem ebbe nincs semmi rossz szándék.
  • Ironman2
    Kész öngyilkosság lenne narancséknak
  • Totti5
    Mi tettük őket ezzé amik lettek...
  • csige791
    Hát ennek biztos nem örül az imf. Nem tud "segíteni" rajtuk.
  • Danny1987
    Felrobbantottak egy gázvezetéket Egyiptomban
  • Danny1987
    Hatszázezer milliárd forinton Kína tartalékai
  • Mr_no_NaMe
    Ezt láttátok gyerekek?
  • csige791
    Nem hiszem ,hogy késő. (nem is jártam utána a történetnek.)
  • csige791
    Hát ez nagyon komoly! Szerintem én robbantanám a bankot.

Jó mondjuk én egyszer vettem fel életemben hitelt, de ez még ez az egész devizás válságos móka előtt volt. Mivel toltál hülye vagyok a pénzügyekhez, megmondtam a csajnak:
    Nekem mindig fix legyen a havi részlet, mert ha 1ft-t változik akkor már nem fizetek. Azt mondta így drágább lesz, de nem érdekelt. Én szeretek előre tervezni ha lehetséges.

De azért akkor is durva ez a műsor.
  • Danny1987
    "de úgy gondolom jobb addig építeni ilyen gyárakat amíg van olaj"
    Már késő.Főleg hogy még az atomot is ki akarják venni az egyenletből.

"Mármint nem mi hanem az unokáink."

Hidd el te is megéled még az elkúrtuk következményeit.
    A pénzügyi válság pedig enyhe vakáció lesz az energiaválsághoz képest.
  • Tsol
    Úgy, hogy már nincs vellany, víz és kocsi, plusz gyerektartás :S
  • Tsol
    Szerintem lehetséges. Nagybátyám 9-et vett fel a házára , 4 et fizetett vissza és még hátra van kb. 10...