Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tviktor91
Csináljunk mini svájcot...😄DD Ha nyugaton élnék én meg örülnék is hogy ausztriához tartozom,ha keleten akkor már kevésbé.

Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..

Orbán: "Az ország érdeke fontosabb, mint a népszerûségem"

Aha. Ezért nevezi dezertõrnmek és bohócnak a nyugdíjukért agódó rendvédelmiseket?
Vagy csak nem akar lebukni azzal, hogy már egyáltalán nincs a nyugdíjkassszában?

Bár eztnem csodálom:
Egy tûzoltó levele

Csige, még mindig biztos vagy benne, hogy a Feriék a rosszabbak? Ezt valamikor össze kellett kaparni...

jhetedikj
Ha így haladunk elõbb osztják fel a megmaradt részt is a szomszédaink között ami megmaradt, mint hogy mi kapjunk valamit.

anno 1987

csige791
Én sem hiszek benne, hogy ez valaha megtörténik.

DE ha megtörténne, egy szempillantásig nem gondolkodnék.

De egyébként sok olyan történet lehet amitõl ez elõfordulhat, pl összebalhéznak ott a szlovákok meg mittudomén a csehek aztan addig addig szarkosnak, hogy megunja az ensz, meg a nép normálisabb fele is (nem beszélve az ottani magyarok nyomásáról akik rinyálnának az ensznek, hogy békében akarnak élni), aztán azt mondja jól majmok, kaptatok egy országot a semmiért, nem birtok a seggeteken megmaradni akkor vissza minden, vagy kiír egy szavazást. Ha meg az ensz ellen ugrálnak akkor úgyis közéjuk csapnak.

Most ez így leírva elég egyszerû, de annyi minden történhet a történelemben, hogy elsem tudjuk képzelni.

Na jóéjt.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

banok
Csak azt értsd meg, hogy ez ilyen formában lehetetlen ez csak álmodozás szóval a kérdés így értelmetlen.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

csige791
A kérdés tök egyszerû:

Ha békés úton lehetne megoldani igen vagy nem?

Ennyi a történet, nem fogok belemenni mindenféle vitába amirõl nem is volt szó az alap hozzászólásban.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Bronx South
Na ez az ami soha nem fog megvalósulni, békés eszközzel bevenni egy országot az meg elég nehézkes.

banok
Tehát (ha és amennyiben létrejön ez a sci-fi-re hajazó jövõkép) vegyünk nyakunkba egy rombadõlt országot?

csige791
A magyarok már annyit gondolkodtak, hogy szépen lassan elfogynak. Míg ti gondolkodtok mások cselekednek. DE legalább bölcsen zabálnak fel reggelire vagy a zsidók, vagy az oroszok, vagy aki épp elõbb ér a vájuhoz.

Nyilván Vona sem úgy gondolta, hogy majd mi magyarok tartunk egy népszavazást, hogy támadjuk be a szlovákokat. Benne is volt a kérdésében, hogy békés úton. Erre külön figyeltem, mert háborút én sem akarok, annál nincs rosszabb dolog.

Mielõtt még megint elkezdtek gondolkodni, ez pl úgy lehetséges, hogy mittudomén 50 év múlva annyira tönkrekúródik a szlovák gazdaság, hogy összeomlik az egész putri, aztán nálunk meg valamiért fellendül a móka, így akár még õk is igennel szavaznának. (bár nem nézném ki belõlük) A lényeg, hogy Vona békés megoldásra gondolt.

banok
Az a baj, hogy téged az érzelmeid vezérelnek engem viszont a racionalitás.

csige791
Az elõbb írtam, egy aránylag hosszú magyarázatot, hogy miért nem értek egyet Banokkal, de aztán töröltem, mert rájöttem teljesen felesleges. Vicc nép lett a Magyarból.

Egyre jobban azt érzem, hogy én nem vagyok Magyar, a mentalitásom egyáltalán nem illik a képbe. Egyszerûen nem tudok ekkora ki*aszott csicska lenni.

Bronx South
banoknak félig igaza van, egy ilyen gyáva nép mint ami most vagyunk, mit tudna kezdeni a szlávokkal ?? Itt öldöklés lenne, és oda kéne állni minden Magyarnak fegyverrel. De ha a teljes területet nem is, Felvidéket és Erdélyt mindenképpen vissza kéne csatolják. Akárhogy is nézem, olyan számban élnek ezeken a területen Magyarok, hogy fontos lenne.

csige791
<#conf>

banok
Én se biztos, hogy a reunionra szavaznék. Nem szeretném, hogy az ebben az esetben kissebbségbe kerülõ szlovákok-románok-szerbek lázadozzanak. Beleértve, hogy biztosan nem lennének partnerek a határrevízióhoz így még akár háború isv lehetne a vége.

csige791
A "kedvenc" ilyen trianonos történetem az M1-en volt, nem jut eszembe a mûsor címe de az a lényege, hogy behívnak egy politikust és akkor van három kérdezõ, általában a Borstól az a félköcsög,, a 168 órás iq bajnok luvnya, meg egy harmadik random ember.

Még a Jobbik megjelenésének elején behívták Vonát, hogy jól le nácizzák, elõ is jött a trianoni kérdés, erre Vona visszakérdezett, hogy ha mondjuk a jövõben úgy adódna bármi miatt, hogy lehetne szavazni a békés visszacsatolásról, õk mivel szavaznának?
Egyik sem vágta rá azonnal az elvárhatót választ, csak hebegtek habogtak meg néztek egymásra, mígnem valamelyik gyorsan feltett egy elterelõ kérdést más témában.

Szégyen és gyalázat.

Próbálna meg hasonlót egy Izraeli Tv bemondója, többet nem, hogy tv-ben nem szerepelne de megkockáztatom, hogy nagyon meghurcolnák. Talán ez a különbség az egyik oka annak, hogy Izrael úgy fejlõdik ahogy mi meg úgy hanyatlunk ahogy, illetve, hogy Izrael megvásárolja a Magyarokat kilóra, aki meg ezt felveti, még néhány nemzettára szerint is idióta és buta ember.

Bronx South
#44677 Ez a gondolatvitel jellemzi ma hazánkat, de hidd el, ha az utcán megkérdeztél volna 10 ember, 10bõl ha egy tudott volna rá válaszolni.

polluxware
akkor mire a sipítozás az államadósság miatt?

😉

Narxis
Azok láncra vannak verve az alagsorban.

Viccen kívül, biztos vannak normális, épeszû emberek is náluk, csak azok nem hívják fel magukra a média figyelmét ilyen idióta kijelentésekkel mint Lázár bá'.

Ha már tényleg azt akarják, hogy magyar gyomorba egészségesebb (magyar kaja) kerüljön akkor kukkantsák meg azt a szlovák felmérést ami a nyugat-európai élelmiszereket hasonlította össze a kelet-európaival ugyanazon gyártóktól. No meg az ilyen 1 millás büntik komolytalanok egy Tesco-nak ahol lejárt szavatosságú kakaót és még ki tudja mit árulnak.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Khm, a több, mint 10 milliárdos adósságból milyen beruházások, azaz bevételtermelõ kiadások történtek? Pont ez a probléma, hogy a felvett hiteleket nem egy esetben mûködési kiadásokra kellett volna elkölteni, ami viszont egy fillér bevételt nem hoz.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Tudod, te a legalapvetõbb dolgokat hagyod figyelmen kívül: milyen örökséget vett át Tétényi a polgármesterré választásakor, illetve hogy a jelenlegi kétharmados FIDESZ frakció mit csinál Esztergomban, mit tettek vagy épp nem tettek az elmúlt 7 hónapban, visszaélve a közgyûlési többségükkel. Ha látnád, akkor nem lenne ennyire féloldalas a világ.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

csige791
Mé' mivan június 4.-én?

csige791
<#eljen>

Totti5
Van olyan város MOn aki nem hitelekbõl fejleszt, de ez igaz MOra? amúgy meg a beruházások 10-20 év múlva térülnek meg nem pedig másnapra, de ugye aki vett már fel hitelt házra, autóra az tudja hogy megy ez...

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

arty
de nem érted, hogy hitelbõl élt a város az elmúlt években? minden amit láttál, csak szemfényvesztés volt!

Forza.

Totti5
Ugyan ezt mondhatjuk rád is.

Te roppant látványosan kerülöd azt, hogy kimondd az "Á" és "C" közti betût, fogalmazzunk úgy, és próbálsz úgy tenni, mintha nem létezne, miközben azt a képet próbálod sugallmazni, hogy te a teljes ábécét használod.

Ja igen, egyvalamit elfelejtettem.

mert amit tett az elmúlt években azzal a város fejlõdött és tetszett az embereknek.

Persze, tetszett, mert az emberek látták a változást, az viszont már nem érdekelte õket, hogy mibõl. Aki felteszi azt a kérdést, hogy vajon hitelbõl kell-e mûködési, illetve "szépészeti" jellegû kiadásokat finanszírozni, azonnal õ lesz Esztergom ellensége, hazaáruló, fújjfújj. Senki nem tette fel, ezért Megyó és élvtársai szabadon garázdálkodhattak, az eredmény pedig Esztergom jelenlegi gazdasági helyzete. Semmi baj, lehet majd gyönyörködni a megszépült városban nappal - mert éjszaka nem lesz pénz a közvilágításra (ahogy ugyebár az már eddig is elõfordult).

Nice work, guys.

Totti5
Minek? én Át mondok te Bét.

arty
remélem azt nem várod, hogy erre totti majd reagáljon - ilyenekre már nem szokott 😞

Forza.

<#help> A Magasságos Úristen kegyelmezzen meg Magyarországnak.

<#eplus2>

Megyót a saját tettei járatták le, Tétényi pedig azért gyõzött, mert alternatívát mutatott Megyónak, ráadásul az ellentéteiket félretéve, pártállástól függetlenül felsorakozott mögötte a többi párt. Itt kellett volna elõször elgondolkodnia a FIDESZ-nek, akik persze maradtak annál az álláspontnál, hogy õk nem lehetnek hülyék, csak rajtuk kívül a világ.

miközben a fidesz frakció ott ül a városházán és várja hogy jöjjön a polgármester és levezesse az ülést és aláírja a testület álltal megszavazott dolgokat hogy érvénybe lépjenek és ne álljon meg minden ( már mindegy mert megállt hisz most még volt sansz rá, de most sem jelent meg az ülésen pedig felszólította õt a kormányhivatal rá már másodszorra ).

Mármint arra gondolsz, hogy amikor a kormányhivatal (fideszes találmány, hoppá!) törvénytelennek találta a fideszesek által a polgármester nélkül elfogadott határozatokat, összehívott egy közgyûlést, amelynek a programjából feltûnõen kimaradtak a kormányhivatal által kifogásolt pontok, mire Tétényi polgári engedetlenséget jelentett be? Mellesleg az ugye megvan, hogy az érintett határozatokat a kormányhivatal jelenleg bíróság elõtt támadja meg?... Ennyit a fideszes fiúk törvényességérõl...

Vajon miért van az, hogy ha olyan nagyon biztos a fideszesek helyzete és Tétényit csak egy 70 évesekbõl álló kemény mag támogatja állítólag, miért nem hajlandóak feloszlatni a képviselõtestületet és új választásokat kiírni? Esetleg félnek attól, hogy az elmúlt bõ 7 hónap ismeretében nagyon, de nagyon más eredmény születne?

Ama zseniális fideszes fiúkról beszélünk, akik tavaly õsszel még - Tétényi adósságrendezési eljárását megtorpedózandó - újabb hitelfelvételbõl akarták finanszírozni az általuk összehozott tartozás kamattörlesztéseit?

A fideszes fiúk ama csodálatos ötletérõl - aka "reorganizációs terv" - beszélünk, mely szerint a város a hitelezõk igényeit 100%-ban elégítené ki és meg sem próbálná újratárgyalni a feltételeket? (Helyi kórháznál a hitelezõk megelégednének 39%-kal is)?

A fideszes fiúk ama csodálatos ötletérõl - aka "reorganizációs terv" - beszélünk, mely szerint Esztergom 2045-ig fizeti a Megyóék által összehozott tartozást azt feltételezve, hogy a fideszes gazdasági zsenik szerint a 9,5 milliárdos költségvetésû város évente több, mint 1 milliárdot fog megtakarítani erre a célra?

ha gondolod megnézheted az üléseket ahol mondta a városállamot : rtve.hu

Megkérdezhetem, konkrétan melyikben hallottad ezt?

Szijjártó.
Mi a ráció a játszótérben a gyorséttermek mellett?

"Sziasztok, gyerekek, itt egy szép, csilivili játszótér, csak nektek. Ha pedig megéheztetek, csak ugorjatok be hozzánk egy hamburgerre!"

Lehet, hogy Lázár a gyorséttermek titkos lobbistája?

Ez oké, de ki játssza az okos politikust náluk?

Narxis
Szerintem ez olyan mint a a zsarus filmekben a kihallgatásoknál a jó zsaru-rossz zsaru szerep. Jani most a hülye politikus szerepet vette fel.

Narxis
Dehogynem! 4 évente osztályozzuk az ízét is.

Vonzzuk oda a gyerekeket! okoska
banok
De legalább nem szarnak a szánkba...vagy igen?

arty
ti most tényleg azon vitáztok, hogy az-e a jobb, ha pofánvágnak vagy az, ha tarkónrúgnak? 😉

Forza.

Bronx South
Én nem mondanám hogy rosszabb, de nem sokkal jobb.

arty
"elmúlt években azzal a város fejlõdött"

fejlõdés <> eladósodás 😊))

Forza.

Szeintem rosszabbak, de ebbe ne menjünk bele, mert órákra hazavágnánk a totyikot. Arra utaltam inkább, hogy szerintem az MSZP egyáltalán nem tudja befolyásolni a kormányzást. A Fidesz írányit mindent (médibirodalom, gazdasági befolyás, kormány...). Az más kérdés, hogy meffig marad ez így, ha ilyen töketlenek.
csige791
Kb egy fokkal jobbak mint a feriék, de õket nem nehéz felül múlni. Szóval ez annyira kevés amit ezek csinálnak, hogy az a könnycsepp most elmarad.

Szegény kicsi Fidesz, elmorzsolok értük egy könycseppet. Vagy mégsem, nem érnek annyit.
csige791
Ebben az írásodba ha kicseréled a Meggyes szót MSZP-re, a Tétényit meg Fidesz-re akkor tökéletesen illeszkedik a teljes országra is.

Erdei a hatodik menetben kiütötte amerikai ellenfelét

WÁÁÁÁÁÁÁÁ <#worship><#vigyor3><#fogmosas>