61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • csige791
  • Tsol
    Gyanúsítottként hallgatták ki a Belügyminisztérium egyik helyettes államtitkárát

• csige791
    Beszarok esküszöm. Te szándékosan ferdítesz vagy nem értesz magyarul?

Ezt írtam:
    Tehát:
    Szerintem:
    A kormánynak kutya kötelessége biztosítania a feltételeit, annak, hogy egy átlagos szakmunkás 20-30 év alatt kitudjon fizetni egy lakást ha azt a 20-30 évet becsülettel végigdolgozta.
    Ha ezt nem tudja megtenni akkor ne kormányozzon. Főleg, hogy azt ígérték, hogy lépjünk be az eu-ba akkor k.jó lesz. Azt ígérik ha ők nyernek k. jó lesz.

(a 10 éves modellt arra írtam válaszul, hogy te szerinted nyugaton is bérlakásban élnek az emberek, erre mondtam ,hogy nem nem egészen így van)
    Tehát magyarországon megelégszem ha 20-30 év alatt jön össze, nyugaton meg leszarom, mennyi, csak leírtam, hogy hogy van.
  • Lteebee
    Aki hajlandó küzdeni, harcolni érte.
    Van pár szomszédos nemzet, meg néhány ázsiai is, aki többet hajlandóak áldozni érte, mint néhány ember, aki szerint mindenkit csak a szex, meg a pénz érdekel.
  • ManoNegra
    "Csak kérdés, hogy kinek." Ez a tízmilliós kérdés.
  • Lteebee
    Szép, kiforrott, míves stílus.
    Magas szintű stilisztika.
  • Lteebee
    Itt nem lesz drága az élelmiszer.
    Ugyanis eldobsz egy magot és kihajt.
    Kevés helyen van még ilyen termőtalaj a Földön.
    Csak nem ezeket a fosfelő, agyonnemesített hibrideket, hanem az ősi helyi, magyar fajtákat kell vetni.
    Szerencsére vannak fajtamentők, akik töredékét megmentik a többtízezer(ha nem százezer) ősi kultúrnövényfajtának.
    A Kárpátmedence legalább 30 millió embert képes élelmezni.

Szóval csapvíz nem lesz, földgáz sem, de napenergia, tüzifa, ivóvíz lesz elég. Csak kérdés, hogy kinek.
  • Ronny
    Az itt az alapvető probléma, hogy vágyálmokat ütköztetünk a valósággal, aminek tényleg nincs értelme.

Ha a 10 éves modelled életképes, akkor szerezz hozzá beruházókat és propagáld a magyarok között. Hidd el ha van benne pénz, akkor meg lesz valósítva. Vagy lobbizz az angol kormánynál, hogy annektálják Magyarországot, ezzel átugorva a fejlett tőkés gazdasághoz vezető utat.

Sok szerencsét és üdvözlöm Alízt!
  • Vlala #48033
    Figyelem! A hozzászólásban betűk, számjegyek és írásjelek találhatók!

Az MNO 2006-tól írogatta a Szent Kétharmad eljöveteléig, azzal a kiegészítéssel, hogy a patásgyurcsány nyírta ki azt is.

Érdekes, hogy a pofabemagyar törvénnyel mennyire nyugisak a híradók...
  • csige791
    Most egy kicsit úgy érzem, hogy neked a célod nem más csak a kötekedés.

Tehát leírtam a véleményem a devizahitlesek problémájáról és annak elkerüléséről ami szerintem az akkori kormány hibája 80%-ban. (kb). Illetve, hogy szerintem egy becsületesen dolgozónak megjár annyi hogy a becsületes és szorgalmas munkájának gyümölcse egy otthon legyen.

Erre azt írod, hogy nyugaton sincs mindenkinek lakása. Majd leírtam egy nyugati 10 éves lakás szerzési modellt ami szerintem egy szorgalmas becsületes ember számára simán tartható.

Majd erre te azt mondod ne hasonlítsuk a körtét az almához. Hát én hoztam fel bmeg a nyugati "nyomort" vagy te? Ráadásul ezt megspékeled egy bújtatott személyeskedéssel.

Minek ez a sz*r stílus?

Tehát:
    Szerintem:
    A kormánynak kutya kötelessége biztosítania a feltételeit, annak, hogy egy átlagos szakmunkás 20-30 év alatt kitudjon fizetni egy lakást ha azt a 20-30 évet becsülettel végigdolgozta.
    Ha ezt nem tudja megtenni akkor ne kormányozzon. Főleg, hogy azt ígérték, hogy lépjünk be az eu-ba akkor k.jó lesz. Azt ígérik ha ők nyernek k. jó lesz.

Szerinted nincs igazam. Szerintem igazam van. Az érveink nem győzik meg egymást, ez rendben van, de akkor nem kell csúsztatni, meg személyeskedni. Jóccakát

• banok
    Több lé az egyházaknak
    Anyjuk picsáját, egy fillért nem adnék nekik. Tartsák el őket a hívők.
  • ManoNegra
    Nyilván nem azért halott mert ő mondja :-) de van benne igazság. A népszabó, mno soha nem fogja leírni...
  • Ronny
    Ha a Tibi bá mondja...:)
  • ManoNegra
    A kapitalizmus halott

• Danny1987
    Dél-Európa repül az euróövezetből?
  • Danny1987
    Csak látszat a magyar csoda
  • Danny1987
    Rendkívüli EU-csúcs lesz a válság miatt
  • Danny1987
    "Miről is kell lemondani? LED TV? PS3? xmagos proci? xgigás vga kari?
    xévente új autó?"

Ő inkább magáról az autózásról és arról hogy a csapból ezután nem folyik víz. Ja és jóval drágább élelmiszerekre számíts.
  • ManoNegra
    Ti lehet. Egy arany középút kellene. Senki nem akar É-Koreában élni.

Na mindegy....
  • Ronny
    Azért elég jól élünk benne. Ellenpéldának ott van Észak-Korea és Kuba, mint a társadalmi egyenlőség bajnokai.
  • ManoNegra
    Ez rablókapitalizmus.
  • Ronny
    A kapitalizmus alapjairól már tényleg nem itt kellene értekezni.
  • ManoNegra
    http://www.fn.hu/uzlet/20061206/ket_szazaleknal_vilag_javainak/

Biztos becsületesen megdolgoztak ezért a pénzért, és nem csalással háborúkkal éhinség okozásával érték el a talpig böcsületes úriemberek...
  • Ronny
    Nem tudom honnan a szám, de nem vennék rá mérget.

Magadnak is kiszámolhatod, a tőkekoncentráció ebből szempontból nem számít.

A titanicos hasonlatod ül. Az egész fejlett világ a végóráit járja.

Európa már nem számít

• ManoNegra
    Nem tudom honnan a szám, de nem vennék rá mérget. Ha mégis úgy van akkor csak azért, mert még van mit ennem... Egyébként az egész probléma innen ered. Van számod a világ javainak eloszlásáról?

A titanicos hasonlatod ül. Az egész fejlett világ a végóráit járja.
  • Lteebee
    Valóban, le kell mondani kényelmi dolgokról, ha megújulóval akarunk fűteni, hűteni, gépeket hajtani, stb.

És valóban, sokan nem hajlandóak lemondani.

De aki hajlandó és önellátóvá válik, az krízishelyzetben előnybe kerül.

Miről is kell lemondani? LED TV? PS3? xmagos proci? xgigás vga kari?
    xévente új autó?
  • Ronny
    Nem hülyeség, de inkább csak az ideák világában működne. Az OECD legrosszabb aktivitási rátájával rendelkező országában ez maga lenne a nihil.

Itthon talán a rosszul fizetett közmunka+adómentes alapjövedelem lenne a megoldás.
  • Lteebee
    Nem is kell.
    Mi magyarok kevéssel is beérjük
  • Ronny
    A mostani KGST-n még elszórakozni sem tudunk, velünk szórakoznak...

Talán nem élsz jobban, mint a világ lakosságának 85 százaléka? Jobb ha tudod, hogy ezekkel az irreális elvárásokkal dolgoznak a pártok is(erre van igény a keresleti oldalon).

A KGST nem működött, a szocializmus nem működik. A Titanicon is kellemes lehetett a légkör egészen az utolsó utáni pillanatig.

Kádár alatt a termékek nyugati importhányadához szükséges valutához drágábban jutottunk hozzá, mint az eladásukon keletkező "haszon" volt. Ez egy egyszerű csődpálya, ami aztán be is következett.

Biztos tudod, de azért leírom, hogy ma vastagon pozitív a külkereskedelmi mérlegünk.
  • ManoNegra
    Azóta mi van? A mostani KGST-n még elszórakozni sem tudunk, velünk szórakoznak... Tudomtudom az én hibám meg a szomszédé...
  • Ronny
    A KGST belül nagyszerűen elszórakoztunk velük, de a nyugati piacokra - természetesen itt is voltak kivételek - csak kemény állami kemény dotációval és általában önköltéségi ár alatt tudtuk eladni a termékeinket.

Hiányzott a termékpaletta, a piacismeret, a know-how, a felelős eredményorientált menedzsment és a tőke. Szó szerint minden.
  • ManoNegra
    Az utóbbi húsz évben olyan pártokat választottunk meg, amilyeneket elénk rakott a nemzetközi pénzhatalom, akinek a mai napig fizetjük vissza azt a húsz milliárd dollárt, amit ugyan az a hatalom rakott zsebre ott és akkor, de hogy az ország polgárai abból semmit sem láttak az hótbiztos!

Felelős állampolgárként annyi a dolgod, hogy dolgozol, fizeted az adót és nem bűnözöl! Szélhámos pártok igéretei soha nem számítanak, mert hatalomrakerülésük után úgysem azt csinálják, amit ígértek. Ez nem is mindig baj, mert medgyesi osztogatása is kellett ahhoz, hogy ide kerültünk, de az is lószerszám a külföldnek fizetett adósrabszolgasághoz képest amihez asszisztál a mindenkori kormány...

Ezt nevezik a jövő eladásának..
  • Ronny
    Hasonlításuk az almát a körtéhez?

Eredeti tőkefelhalmozás, világbirodalom, a kapitalizmus bölcsője, szerencsés történelmi fejlődés szocializmus és vesztes háborúk nélkül.

Miért nem Ukrajnával hasonlítod össze Magyarországot?

"Hiddjétek csak el, hogy nem lehet jobban csinálni aztán élvezzétek a hülyeségeteket."

Igen, mind hülyék vagyunk, mert a nemzeti szalaggal betekert szívünkkel nem mentünk buszsofőrnek Angliába.
  • Ronny
    Erre mit mondjon az aki ez idő alatt végig dolgozott? Ugye nem ő tehet róla?

Én úgy gondolom, hogy majdnem mindenkinek megvan ebben a folyamatban a maga sara.

Felelős állampolgárként nem kellett volna a szociális demagógiának teret engedni. Az elmúlt 20 évben csak olyan pártokat választottunk meg, akik ezt az igényünket kielégítették(lélegeztetőgép, mint a demagógia mértékegysége, "ne a zemberekkel fizetessék meg"), mindezt leginkább hitelből és privatizációs forrásokból fedezve.

Ezt nevezik a jövő felélésének.
  • ManoNegra
    Azt akarod mondani hogy abból a hitelből vették az autót meg a kolbászt a kerítéshez minden jó polgárnak? Én úgy emlékszem akkor is dolgozott mindenki, és a nemzeti vagyon is meg volt még... TSZ-ek Magyar takarékszövetkezet AB-biztosító, cukorgyárak és még lehetne sorolni...
  • csige791
    "Minden tiszteletem a becsületesen dolgozó embereké, ettől függetlenül nekik is csak az jár, aminek a fedezetét elő tudják teremteni. A polgárok többsége a gazdag nyugaton is a jövedelmi viszonyainak megfelelő bérlakásban él."

Ezzel hitegetnek titeket, hogy itt is szar. Képlet:
    Órabérem (egyszerű buta bevándorló buszsofőr) min. 11font/óra max 18.5/óra (ez utóbbi hétvégi túlóra). Ez túlórák nélkül kb 400 font/hét kézbe. 1600 font/hó. Feleségem megkeres 800/hót részmunkaidőben. (többet keres, ezt csak azért írtam ha van gyerek és nem tudd fullban dolgozni).

Fiatal pár életpálya:
    Kibérelnek egy szobát (igen szobát, nem lakást) ez kb 120/hét 480/hó. Ez azt jelenti, hogy a feleség pénzéből megélnek (kaja/ruha) így havonta 1500 fontot eltudnak tenni, ha 100 fontot koltenek kikapcsolódásra. (bőven elég ennyi). 5 év alatt vehetnek kp-ra egy garzont (nem london belvárosában) ami hülyeség, mert én inkább felvennék még 50ezer hitelt vagy tovább gyűjtenék és vennék egy nem garzont valami félre eső helyen.
    Tehát ha itt meghúzod a melót az elején akkor tuti biztos kéród van 10 éven belül. Otthon még a 30 éves hitelnél is úgy megszopatnak, hogy abba tönkremész mind fizikailag, mind lelkileg.

Ha egy kormány nem tudja biztosítani a szorgalmas emberek számára a biztos lakáshoz jutást az NE AKARJON KORMÁNYOZNI. (és főleg ne osztogasson cigányoknak ingyen pecót és ne nácciza azokat akiknek ez nem tetszik)

Ennél érthetőbben nem fogom és nem is tudom ezt elmondani. Hiddjétek csak el, hogy nem lehet jobban csinálni aztán élvezzétek a hülyeségeteket.

• Ronny
    Abban az időszakban már lakossági elvárás volt a jobb életszínvonal, nem véletlenül pont nálunk - és csak nálunk - alakult ki a gulyáskommunizmus, ez volt az egész rendszer legitimációs alapja. Emlékezz csak: "Először a kocsi, aztán a kicsi".

Hitelek nélkül úgy éltünk volna, mint a szerencsétlen lengyelek - vagy románok Csau alatt -, akiknek a 80-as években az jelentette a jólétet, hogy nézhették Gomulka szemüvegét a tv-ben.
  • ManoNegra
    "A magas adókra és járulékokra az elmúlt 20 évben a szociális rendszerekbe menekült honfitársaink miatt van szükség. Hatalmas böszmeség volt, sokáig fogjuk még fizetni a számlát."

Erre mit mondjon az aki ez idő alatt végig dolgozott? Ugye nem ő tehet róla?

"Amúgy meg az állam végezze el hatékonyan az alapvető feladatait(társadalmi rend fenntartása, gazdasági élet szabályozása, honvédelem, közoktatás). Szedje be az ehhez szükséges adót és ne többet!"

Egyetértek! :-)
  • ManoNegra
    Az hogy Kádár mit csinált az az ő bűne, meg a pénzügyminiszteré! Ezt nem miattunk, hanem ellenünk csinálta!! Szüleimből, magamból és sok körülöttem élő ember példájából tudok kiindulni, és azt mondom hogy igenis tud a magyar spórolni. Nyilván van olyan is aki még a vacsorájára is hitelt vesz fel, az meg is érdemli. Ne vegyük egy kalap alá azokat, akik a családalapítást egy, a szülőktől külön kis lakásban képzelték el.
    A forinthitelt pedig szinte biztosan direkt lehetetlenítették el, mert azzal nem lehet nagyot kaszírozni egy kis árfolyam manipuláció után...
  • commissioner
    "Alanyi jogon senkinek nem jár semmi, csak az, amit saját magának elő tud teremteni."

És erről mi a véleményed? (/véleményetek) ---> Alapjövedelem

Én csak most hallottam erről, de érdekes a dolog. Első látásra az jut az ember eszébe, hogy ezt úgyse lehetne megvalósítani, de ha jobban elgondolkozom rajta, akkor már nem is tűnik olyan utópisztikusnak.