61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
#48081 De ezeknek a módszereknek az elterjedéséhez már késő.
Ez olyan mint hogy legyünk zöldek.
Oké ahhoz kéne építeni évente 100 atomerőművet meg 5000 napelem gyárat.
Jelenleg az atomerőmüveket bezárják a napelemgyárakat meg nem építik.
Ebből mi következik?
-
#48080 olaj mellett lesz még más is, annyi áramot meg mondjuk tudunk termelni, amivel a vasutat lehet működtetni. azon lehet szállítani is. a vasút az újra sokkal fontosabb lesz valószínűleg. -
#48079 Kőolaj nélkül hogy művelek földet? Nem is értem a kérdést.
Igen, kevesen dolgoznak állatokkal, de hamarosan megint fognak.
Biztosan vannak kilúgozott, agyonhasznált földek is. Megtaláltad, hogy hol nem lehet műtrágya nélkül művelni.
Én azt keresem, ahol lehet.
Már minek kellene az ivóvizet szállítani? Ott kell lakni, ahol van. -
#48078 Romániában is vásárolnak rendesen.
-
#48077 nem csak a műtrágya létezik:
http://www.vallalkozoinegyed.hu/20090331/mutragya_helyett_talajjavito_mikroszervezetek_bakteriumtenyeszet_hasznalata
http://maxtuzijatek.hu/?p=748
anubis.kee.hu/oko1/iranyzatok101.pdf
-
#48076 "angliában az angol kormány mennyire vesz részt abban, hogy te 10 év alatt lakáshoz jutsz?"
Csak remélni tudom ,hogy ez a kérdésed nem komoly.
Ha ilyen szinten nem vártok el semmit egy kormánytól akkor tulajdonképpen minek nektek?
Vannak fontossági sorrendek. Nehogymár egy szaros lcd tv-t a nép lakhatása elé helyezzetek.
Azt hiszem meg is van a magyar nép problémájának az oka. -
#48075 Ez egyszerű:
Nem azon fogsz gondolkodni hogy karácsonyra 720p-s vagy 1080i-s tv-t vegyél, hanem hogy mit fogtok enni karácsonykor és utána.
Én hiszem, hogy Magyarországon elegendő föld és víz van 10 millió ember megélhetésére.
Izrael (és még sokan) ezt nem mondhatja el magáról, nem hiába "vásárolnak" erősen. -
#48074 De kőolaj nélkül hogyan müveled meg a földeket?
Ma már kevesen dolgoznak álatokkal.
Ráadásul mo-on vannak olyan földek ahol műtrágya nélkül nem terem semmi sem.
Na most ha nincs kőolaj nincs műtrágya sem.
Akkor pedig mo-on a termőföldeket elfújja a szél.
Ívóvíz van de megint energia nélkül hogy oldod meg a szállítását? -
#48073 Elmondom mégegyszer.
Hamarosan nem lesz foszilis energiahordozó.
Az emberek kőolaj és kőolajszármazékok nélkül kell majd éljenek.
Ahogyan ezt tették évezredeken át.
A mai és a jövőbeli háborúk jelentős része a termőföldért és az ivóvízért folyik.
Leszarom a kőolajat, az a múlt, meg kicsit a jelen is.
A következő lépésen kell gondolkodni.
Geotermikus energiával falvakat, városokat, fóliasátrakat, stb. tudunk fűteni.
Van termőföldünk és van ivóvízkészletünk. -
#48072 Nekem jobb lenne.
Semmi szükségem lcd tv-re.
Igaziból tv-re sincs szükségem. -
#48071 Telkiben kipellengérezik a rendetleneket -
#48070 Baltával támadtak járókelőkre Pécsen -
#48069 ha ott élnél és hasonlóan gondolkodnál mint itt és most, nem ezt mondanád. iszonyat gondok vannak odaát is, a kérdés a mikor (dől össze) -
#48068 Az usaról annyit hogy ha nem emelik az adósságplafont akkor kampec lesz nekik.
-
#48067 mármint a Szent István-i magyar állam, hogy nem valami olajmezőn alapította meg hazánkat, ugye arra célzol? :) -
#48066 A végén még ingyen kell majd dolgozni a hitelezőknek élelmiszerjegyért cserébe pl.Minden kell a hitelezőknek:autó,ház,föld.Néhány éve még nem érezte senki annyira a súlyát ennek hogy hitelekből élünk,a legeladósodottabb ország az USA de mégsincs ott akkora para mint errefelé.Nehéz megérteni ezeket a jelenségeket és fokozódik a bizonytalanság közép-európában. -
#48065 ... és százával azokat, amelyek miatt most nem épp tadzsikisztán szintjén vegetálunk :)
lehetne ma is 10 év alatt lakásod, de akkor egy lcdtv 24 havi teljes fizetésedbe kerülne. nem tudom az jobb lenne-e, van akinek talán igen. -
#48064 A globális gazdasági környezet akkor lehet hibás, ha minden állam becsődöl.
Ha csak a miénk, akkor az állam a hibás, vagyis a kormány. -
#48063 A 48032-re.
Azt kérdezed, részt vesz-e a kormány abban, hogy 10 év alatt ki lehet köhögni egy lakást.
Szerintem aktívan részt vesz.
Olyan megállapodásokat, szerződéseket köt, amelyek nem veszélyeztetik a termelők, vállalkozások versenyképességét.
Százával sorolhatnánk a '89 óta kötött egyezményeket, szerződéseket, amelyek itt Magyarországon éppen hogy veszélyeztetik az emberek megélhetését. -
#48062 globális gazdasági környezet? de mondjuk, hogy nem ez lesz a gond.
szavazók = nép = a hitelfelvevők. mi magunk!
-
#48061 Már meg ne haragudj, de ki más lenne a hibás egy államcsődért, mint az állam? -
#48060 ez melyik kérdésemre kérdés? :D -
#48059 ha 6 év mulva államcsődünk lesz és a jegybanki alapkamat beáll 34%-ra, vajon hogyan fizeti valaki ki a 30 évere felvett 10 milla 260ezres törlesztőjét? (ami most 70k)
akkor is az állam lesz a hibás?
hitel = kockázat. nyerhetsz és veszíthetsz is rajta. bajban az államon számonkérni, hogy veszítettünk, minimum fura :)
finomságokat valóban szabályozhatna az állam: pl hitel fedezete CSAK az ingatlan lehessen, ne pedig életed végéig a fizud (mittomén) 70%-a IS. persze, akkor a bank elvárna 70% önrészeket és megintcsak nem jutna senki hitelhez és lehetne sirni, hogy az állam semmit nem tesz a lakáshoz jutásért... -
#48058 Úgy érted, csatlakozott-e Anglia egy olyan tömörüléshez, amely garantálta, hogy a többi tagország termelői, vállalkozásai versenyképesebbek lesznek az angliaiaknál? -
#48057 angliában az angol kormány mennyire vesz részt abban, hogy te 10 év alatt lakáshoz jutsz?
anglie hitelből él-e? -
#48056 Valaki visszanézhetné már, hogy a Moodys, meg a Malil Lynch, meg az S and P mit mondott a "válság" előtt.
Nekem úgy rémlik, hogy akik előre látták, illetve ki is akarták mondani, hogy mi lesz, azok nem jutottak szerepléshez, vagy nevetségessé tették őket. -
#48055 "Nem volt még ilyen nehéz helyzetben az Európai Unió soha. A közös pénzt használó tagállamok egy részének teljes eladósodása nagy borulással fenyeget. Vagy szétesik az egységes piac, vagy pedig az EU nemzeti kormányai nem maradnak többek helyi önkormányzatoknál, és a legfontosabb ügyek irányítása Brüsszelbe kerül. Egyik út sem látszik megnyugtatónak."
Végülis ez a céljuk a zsidóknak, mindenki tartozzon nekik, és mindenkit ők irányítsanak.
Remélem ez az uniós móka szépen összeomlik mint a kártya vár, de az is biztos, hogy a zsiráfok ezt nem fogják hagyni egykönnyen.
-
ManoNegra #48054 Nagy és stabil a jólét. Ugye Ronny?
Európa jó nagy szarban van
A Moody's bóvliba sorolta Írországot
A három évvel ezelőtti összeomlás fenyeget
Ha Olaszország csődbe megy, mindenki csődbe megy -
#48053 Na akkor utána néztem, és 30áv szorgalmas munkájával egy pár forint alapú hitelből közel simán vehet egy 10 millás házat, nyilván ez sem pest belvárosában lesz de azért összejöhet.
hitelkalkulátor
30 évig 70ezer környéke per hó. Kötnek még hozzá valami hitel biztosítást ás aránylag biztos a történet.
Tehát úgy gondolom, hogy a megfelelő tájékoztatás hiányában mentek bele emberek a devizás mókába mert ahogy Gy Feri bátyánk is mondta a vizit díj szavazás után "megkérdezték az embereket, hogy akarnak-e többet fizetni, és erre egyértelműen mindenki azt mondja, hogy nem", vagy valami ilyesmit magyarázott.
De a lényeg, hogy arra gondolt, hogy megbukott a kampánya, nem tudta megfelelően elmagyarázni az embereknek, hogy mi mivel jár.
Innentől kezdve pedig vissza is jutottunk a Pár ötlet csigétől cimszó alá. -
#48052 Háromszori meleg étkezés? Ingyen?
Ha megmutatta, melyik utcát, csatornát, aluljárót takarította ki.
Kész vagyok ettől a nagy liberalizmusnak nevezett valamitől.
Már miért járna valami a semmiért, amikor adhat érte másik valamit is? -
#48051 Nem laktak lakásban, de mindenkinek jutott művelhető föld, amiből el tudta látni a családját, fizette az adót és a tizedet.
És ha 11 gyermek született, mindnek jutott művelendő, művelhető föld.
A XIX. század alkotmányreformja ennek vetett véget, ezután jöttek az egykézések.
Kelet-Magyarországon ma kilómétereket mehetsz parlagon heverő földek mellett úgy, hogy egy élő embert nem látsz.
Van megoldás.
Most még van. -
ManoNegra #48050 BOLDOG SZÜLINAPOT, MISZTER R.!
"Ha a brit tanulmánynak igaza van és a növekvő munkanélküliség aszerint fokozza az öngyilkosságot, hogy működik vagy sem a szociális háló és az egészségügyi rendszer… akkor bizonyára nemsoká mi leszünk Európa öngyilkosság bajnoka. Nálunk ugyanis az állam a már amúgy is folyamatosan csökkenő adóbevétel javát (O.V. elismerése szerint is a 70 százalékát) a visszafizethetetlen államadósság törlesztésére használja, nem pedig munkahelyek tömegének teremtésére (mondjuk például az állami szektorban) és még kevésbé a (gyakran reménytelen) munkanélküliséggel sújtott polgárok szociális és egészségügyi támogatására, illetve a teljesen lerobbant egészségügyi rendszer helyrehozására. Az öngyilkosság egyébként csak a jéghegy csúcsa ami a munkanélküliség pusztító hatását illeti, sokkal de sokkal nagyobb azok száma, akiknek „nem sikerült” öngyilkos lenni, de szellemileg és gyakran testileg is megtépázva tengetik tovább fájdalmas napjaikat a nagy semmiben és persze azok száma akik a depresszió mocsarába süllyednek. Aztán ott vannak az alkohol és egyéb kábítószer (beleértve az alattomos benzodiazepineket) utonállók is, akiket csak sok szerencsével vagy akarat erővel tudja elkerülni a tartósan munkanélkülivé vált szerencsétlen…" -
Ronny #48049 Ok, szerinted az rendben van, hogy 20-30 év munkája nem elég egy szaros lakásra.
Az ország jelenlegi fejlettségi szintjén erre van lehetőség. Nagyon remélem, hogy a jövőben ez már nem lesz probléma, de addig a pontig el is kell jutnunk.
Van egy barátok közt is több évtizedes, de inkább évszázados lemaradásunk a fejlett tőkés országokhoz képest, aminek a lefaragásához szerinted elég mérgesen toppantanunk egyet és kijelenteni, hogy ez az életszínvonal márpedig nekünk is jár.
Az a szomorú és ország jövőjére nézve egyben ijesztő is, hogy ezzel az általános mentalitással indulunk neki egy olyan fokozódó gazdasági versenynek, ahol már egyre kevesebb win-win szituáció fog adódni. Több hozzáadott érték, tőkefelhalmozás, munkakultúra, tanulás...ezek mind megelőzik a "nekem jár-jár" állapotot.
bár azért még nem láttalak rinyálni, hogy cigányoknak munka nélkül alanyi jogon jár.
Igazad van, akár több hétig is elvagyok cigányozás nélkül, az olvtársak közül többen is motiváltabbak és jobban értesültek ebben a témában. Az én értékrendem szerint munka nélkül csak napi háromszori meleg étkezés "jár" egy tömegszálláson, magyarnak cigányak egyaránt. -
#48048 Ok, szerinted az rendben van, hogy 20-30 év munkája nem elég egy szaros lakásra.
Szerintem nagyon nincs rendben.
A kormány meg nem azért van, hogy ezt biztosítsa. (bár azért még nem láttalak rinyálni, hogy cigányoknak munka nélkül alanyi jogon jár.
Na itt legyen a vége, nem egyezik a vélemyényünk és ezen nincs érv ami segíthet, ez esélyes, hogy értékrendbeli különbségből adódik. -
commissioner #48047 Facebookozásban mi vagyunk az elsők! Hurrá!(?) -
Ronny #48046 1000+ éve létezik az állam kb 10 évvel ezelőttig nem volt ezzel gond.
Persze, 990 éve mindenki összkomfortos jól felszerelt lakásban/házban lakik. Még véletlenül sem élt egy fedél alatt - igen szűkösen, mai szemmel nyomorult körülmények között - akár három generáció is.
Szerintem hagyjuk a témát, mert ennek már tényleg nincs értelme. -
#48045 Most szkenneljem be a payslipeket, meg valami ingatlan ügynökséget a lakás árakkal?
Ez azért alsó tagozatos matek, nehogy mér ezen vitázzunk.
(1500 font/hó félre rakva + valami minimális pár év alatt visszafizethető hitel)
1500x12x10=180000
Nyilván nem fogom összegyűjteni az egészet, hanem mondjuk 5 évnél veszek fel hozzá mortgage-t, a lakást kiadom, a kiadásból befolyt összeg fedezi a mortgage-t addig maradok a bérelt kis szobába (ami nem a legjobb, de ez van) amit meg én keresek az megy mondjuk kocsira. 10 év alatt egy kéró+1 kocsi kifizetve.
De szerintem ne erről beszéljünk mert nem ez a téma. -
#48044 Hát figy, azért a lakás piac is kereslet kínálat alapon működik legjobb tudomásom szerint.
Beléptünk az eu-ba, jönnek a külföldiek akik az ő léptékükkel nézve aprópénzér veszik az ingatlanokat. Ettől kezdve az árak növekednek. kiszopja meg? Az egyszerű magyar aki hufban kapja a fizetést stb... Ez azért egy elég bonyolult történet és nekem nem feladatom és nem is kötelességem a megoldása.
1000+ éve létezik az állam kb 10 évvel ezelőttig nem volt ezzel gond. Őszintén szólva lefosom, hogy hogy oldja meg ov vagy gyf de ha nem tudja akkor ne akarjon milliárdokat keresni.
A magyar lakásárakat meg elsősorban a magyar emberekhez igazítsák.
Csak, hogy értsd miért lapátolok ezért ennyire:
Fogyunk mint az ingyen banán, és ez a lakás mizéria ezt csak ugrásszerűen fogja rontani. Pl én k.élet, hogy addig nem vállalok gyereket amíg nincs biztos fedél a feje felett. Na most egy most pályakezdő azt látja, hogy aki megpróbálta annak se jött össze, gyerekestül megy az utcára, vajon fog gyereket vállalni?
Ez nem játék, a Magyar nép túlélése a tét és a biztos lakhatás (szégyen, hogy a saját országunkban erről kell egyáltalán beszélni basszus) az egyik ALAP feltétele ennek.
(zsidózni most nem akarok pedig ebben a témában aztán lehetne) -
Lantee #48043 Éltem eleget Angliában, azért majd szólj, ha megvetted a lakásod.
Mert én pont az ellenkezőjét tapasztaltam, szóval nem hiszem, hogy buszsofőrként majd házad lesz 10 éven belül. Mindenesetre sok sikert hozzá! -
Ronny #48042 A kormánynak kutya kötelessége biztosítania a feltételeit, annak, hogy egy átlagos szakmunkás 20-30 év alatt kitudjon fizetni egy lakást ha azt a 20-30 évet becsülettel végigdolgozta.
Rendben, kutya kötelessége. A világ működése, közgazdaságtan szabályai és valós lehetőségeink meg egyszerűen az elvárásainkhoz igazodnak.
Aztán csodálkozunk, hogy a világ mégsem a vágyálmaink szerint működik, Európa közepén rendezett körülmények között élve is olyan boldogtalanok vagyunk, mint máshol a háború sújtotta övezetekben.