61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • Willenbrock
    Néhány ismerős panaszkodik akiknek van engedélye hogy hatalmas cirkusz van vele.Szinte havonta járnak hozzájuk ellenőrizni hogy szabályszerűen tartja-e,kiürítve,páncélszekrényben,külön a lőszertől stb.Pár ismerősnek el is ment a kedve az egész fegyvertartástól emiatt.
  • csige791
    sok mindenben egyetértek veled, de ebben nem. Szerintem ha túl sok a lőfegyver az csak árthat, ne feledd, ha neked lehet akkor a cigányak is lehet és az meg nem önvédelemre fogja használni.
  • Willenbrock
    Persze csak óvatosan,szabályozott keretek között,túl szigorúnak tartom a fegyvertartási szabályokat jelenleg inkább csak erről van szó.
  • csige791
    ez egy baromság. Én nem akarok embert ölni két db sárgarépáért.
  • Willenbrock
    A vidéki farmer életformát élhető alternatívává kellene tenni ez is igaz.Pár helyen már vetőmaggal és háztáji állatokkal segít az önkormányzat-segély helyett ez egy újfajta kezdés lehet,ezt pozitívnak tartom.
  • Willenbrock
    Az őshonos magyar állampolgároknak meg kéne lazítani a fegyvertartás szabályait és lövészegyleteket kéne nyitni a fiatalok részére.
    A jogos védelem keretében lehetővé kéne tenni hogy az ember a magánterületét villanypásztorral elkeríthesse,és az illetéktelen behatolót szabadon leteríthesse.Az ügyfeleket nyereségvágyból megtévesztő bankokat és szolgáltatókat ki kéne tiltani az országból,minden iskolát konditeremmel kéne felszerelni ahol a fiúknak tornaóra keretében kötelező testépítő gyakorlatokat kéne végezniük.Ingatlan árverezéseket betiltani minden olyan esetben ha bebizonyosodik hogy nem tisztességes spekuláció révén akar szert tenni rá a hitelező.
  • Atomreaktor
    csak akkora vágy lett a hatalom és a pénz, hogy mindig lesz olyan, aki nem akar elgondolkodni, hogy hol rontottuk el és mit csináljunk másképp. pl. ha a nép észheztérne és tényleg magához venné az irányítást, nemsokára köztük is lennének olyanok, akik némi hatalomért újra eladnák magukat.

150 éve nem volt ekkora a népesség. szerintem a nagy népesség maga is okozta a mostani helyzetet, a technikai fejlődést is ideértve.
  • Lteebee
    48112
  • arty
    egy piacgazdaságban ennél nagyobb 'kérés' nincs is, hiszen ez az 'értékek' csúcsa

ha az állam fillérekért adná a földet és a téglát, ki készitene téglát?
    ki menne kőművesnek? soroljam még?

vagy konkrétan hogyan gondolod, hogy elérhetőbbé kellene tegyék a lakhatást?
  • Lteebee
    Rengeteg üres ingatlan van a kiüresedett, vagy elcigányosodott településeken, falvakban.
    A kormányzati politika évtizedek óta azon van, hogy bebizonyítsa nekünk, hogy a kistelepülés életképtelen.
    Jelenleg az is. Ha ugyanis nappal elmész dolgozni, mire hazamész, kiraboltak.
    Ha növényt termesztesz, állatot tartasz, azokat ugyancsak ellopják.
    Bezárják a postákat, megszüntetik a vasútvonalakat, a buszközlekedést.
    Nem újítják fel a járhatatlanná vált bekötőutakat.

Közbiztonságot kell teremteni, 1 forintos telkeket, földeket adni gyermeket vállaló fiataloknak, oktatni gazdálkodást, vidéki életet.
  • Lteebee
    150 éve nem volt munkahely? Pedig nem így működött a rendszer.
    El kellene gondolkodni végre azon, hogy a fejlődés hol siklott ilyen, a semmibe rohanó vágányra.
  • csige791
    Ha nem így működne a móka nem volna munkahely.

Abban viszont 100%-ban biztos vagyok, hogy a mai rendszernél van sokkal jobb. De a mai rendszernek a fenntartása valakik érdeke, de az biztos, hogy nem az egyszerű embereké.
  • csige791
    Más szóval szerintetek egy darab föld az ember hazájában meg pár szaros tégla akkora kibeb*szott kérés, hogy az teljesíthetetlen?

Ne idegesítsetek már fel, hát nem igaz.

Mindez úgy hogy ráadásul fogy a nép, tehát elvileg vannak üres ingatlanok erre arra. Nem a külföldieket kell nézni, nehogy már azok legyenek az elsők, ha kell meg kell tiltani külföldi lakóingatlan vásárlást és akkor majd olcsóbb lesz a történet.

Ha nem oldódik meg a lakhatási téma, kihalunk mint a disco. Ha nektek ez nem alap elvárás akkor meg meg is érdemlitek.
  • Lteebee
    Atomerőművet meg köszönöm szépen, inkább ne.
    Nincs megoldva az elhasznált elemek tárolása, semlegesítése.
    Időzített bomba mind amint jön egy földrengés az atomerőművek és a használt fűtőelemek tárólói is.
    Persze mit baszik az nekünk, ha párszáz év múlva valakik majd nem élhetnek egészséges környezetben.
    Most kell az áram a klímának, meg az lcd tévének.
  • Lteebee
    Kinaiak_epitenek_napelem_gyarto_uzemet_Berettyoujfaluban
  • Lteebee
    Olaszország idén:

largest-solar-pv-factory-in-italy-opens-targets-mediterranean

Ráadásul akkor, amikor a kormány alig pár hónapja állította le az állami támogatásokat.
  • Lteebee
    http://www.solarserver.com/solarmagazin/artikeloktober2002-e.html

2003-as adatok.

"Clearly, Germany is on the way to being a high-tech solar location. In all, capacities rose by about 50 megawatts of peak capacity for silicon solar cells and about 20 megawatts for modules (conservative estimates) with the new factories. Not included in these estimates are BP Solar's (Hameln, Germany) new plans, nor Isofoton's (North Rhine-Westphalia) expansion plans (each with 20 MWp modules), not to mention SolarWorld`s "Solar Factory GmbH"'s (Freiberg; Germany) plans (2 x 25 MWp), which should be realised in 2003. And with the expansion of Deutsche Solar AG's silicon wafer capacity to 120 MW by year's end, the new production line of Deutsche Cell GmbH in Freiberg (for the time being 30 MW), plus Solar Factory's plans, Saxony is becoming an integral solar location within Germany. "
  • ManoNegra
    "Aki azt hiszi, hogy a végtelen növekedés fenntartható egy véges bolygón, az vagy őrült, vagy közgazdász"
  • Danny1987
    Miért mit írtatok?
    Hogy minden kiváltható megújulóval?

Erre mondtam hogy nem látom az évi több ezer napelem gyár létesítését sem a több tucat atomerőművét.
    Szerinted rossz helyen keresgélek.
    Akkor le vagyok maradva a világ dolgairól.
    Légy szíves segíts az elmúlt hónapban hány atomerőmű építésének álltak neki(ami legjobb esetben is csak 2015 nyarán termelne áramot)?
    Hány napelem gyár épült?
  • Atomreaktor
    neked teljesen mindegy, hogy mit írunk ide, mit hozunk fel, szerinted késő. szerintem meg nem késő, ennyi. az idő majd eldönti, hogy mi lesz.

igen, rossz helyen laksz. az hogy nem olvasol erről, az meg nem az én hibám, keressél és találsz.
  • ManoNegra
    Egy kicsit passzol a témához, legalábbis az LCD-hez.

A Villanykörte Összeesküvés - A Tervezett Elavulás története
  • Lteebee
    A vizitdíjjal, ha már ezen lovagolunk, személy szerint az volt a bajom, hogy az egészségügyi reform abból állt, hogy vizitdíj, meg minden ágy mellé egy széf.
  • arty
    jobb érzés, hogy gázszámla/devizahitel/szja/kéményadó cimen fizeted?

szerintem ez korlátolt gondolkozás. az a pénz KELL a magyar államnak, mert hitelből létezünk. ha nem megy vizitdijbol majd megy autopályamatricából.

igy persze az is fizet a pályáért, sokat, aki nem beteg ... ez igazságosabb? vagy naivan azt hiszed, hogy megvéttük a 'zembereket egy ujabb adótól?
  • Lteebee
    Igen, valószínűleg igazad van.
    Ezért van Németországban minden házon napkollektor és PVcellák.
    Ezért olyan a támogatási rendszerük, hogy 7!!! év alatt megtérül a megújuló beruházásod és utána csak termel.
    Mert Németország szembemegy az univerzummal.
    Még befektetésnek sem tud ma senki jobbat mondani.
    A tótok, a horvátok 80-120Ft-ért vesznek meg egy kWh-t az otthoni kiserőművektől.
    Ők is szembeszállnak a mindenséggel.
  • Lteebee
    Nem akarom én a tömegnek eladni.
    Akinek van esze és feléri vele, az túlélheti.
    Az lcd-tévésekért meg nem kár.
    Természetes szelekció.
  • Lteebee
    Idén is nyílik Magyarországon pv-cellagyár.
  • arty
    1-1 kormány nem tud szembemenni az univerzummal, világ-kormány pedig nincs

sakk-matt.
  • DaemoonHunter
    ez a rossi féle hidegfúzió nekem nem igazán tetszik, kb úgy vagyok vele mint ezzel, egy nagy szemfényvesztés az egész, persze ?ne? legyen igazam, de itt még 50 év múlva is az olaj mozgat mindent majd..
  • Ironman2
    ...és utána további 300-at ha elküld az orvos szakorvoshoz.Utána megint 2x300-at ha vérképet csináltatsz,mert a leletért is fizetni kellett.Nekem volt olyan nap hogy 1200 ft-om ráment erre a szarra,közben fizetem a tb-t.Örülök hogy leszavazta a nép.Boldog vagyok.
  • arty
    a kérdésem teljesen komoly :) szerintem anglia hitelből él és a századokkal ezelőtti feljettsége miatt gurul még a szekér ... nagy, ezért lassabban áll meg, mint a mi kockakerekűnk. anglia a lehetőségeihez mérten hitelből biztositja annak a rendszernek a működését (kapitalista, fogyasztói társadalom), ami miatt te lekást vehetsz - ezek a lehetőségek a 'magyarországoknak' korlátozottabbak. minimális mértékben persze egy jobb-rosszabb kormány tud változtatni, de kánaán itt nem lesz (ahogyan afrikai éhinség sem, remélhetőleg)
  • arty
    fura egy középkor vár ránk :/ én ezt értem, csak nem örülök neki :)

egyébként mennyire lenne 'eladható' a tömeg számára, hogy 'készüljünk a középkorra' ? ha az se ment, hogy 'fizess 300 forintot, ha orvoshoz mész' :)))
  • Danny1987
    Jelenlegi trendek alapján késő.
    Aztán ha rossi alkot valamit akkor borul minden amit mondtam.
  • Danny1987
    Én nem látok épülő atomerőmeveket se több napelemet kollektort szélgenerátort se ehhez szükséges gyárakat.

Biztos rossz helyen lakom de sajnos még az interneten sem olvasni erről.
    Arról viszont olvastam hogy zöldek elérik hogy bezárjanak atomerőműveket németországban.

• Lteebee
    Például. Meg a kézművesség. Gyógynövénygyűjtés, termesztés.
  • Ironman2
    Beindul a gyertyabiznisz DDD
  • Lteebee
    Vagy nem érted, vagy ellenkezel.
    Eljön az idő vagy a te életed során, vagy gyereked, unokád idejében, amikor nem lesz csapvíz, nem lesz hálózati villanyáram és nem lesz működő benzinkút.
    Sóhajthatsz és mondhatod, hogy már úgyis késő, vagy kereshetsz megoldást.
    És ha teszem azt kormány vagy(csak hogy visszakanyarodjunk) ösztönözheted a természetes dolgokat, pl. gyógyítást, növénytermesztést, fűtést. stb.
  • Atomreaktor
    ebből az következik, hogy neked teljesen mindegy, hogy mit írunk ide, mit hozunk fel, szerinted késő. szerintem meg nem késő, ennyi. az idő majd eldönti, hogy mi lesz.
  • csige791
    Szerintem ha fúrnának egy kutat a ház alatt lenne benne víz.
  • Danny1987
    "Már minek kellene az ivóvizet szállítani? Ott kell lakni, ahol van."

Te ott laksz vagy a csapból jön?
  • csige791
    annak a cégnek ahol melózom múlthónapban érkezett meg a 100. hybrid busza. Metroline
    Alexander Dennis Enviro400 Hybrid