Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akkor most mindenki bohóc az országban?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

<#zavart2>
arty
matolcsy

szóljon már valaki ennek a gyökérnek, hogy akadjon le a 16%-ról (hiszen az a szuperbrutto miatt valójában ~21%)

Forza.

"Akkor is végigviszem, ha beköltöznek a hálószobámba! Dezertõrök! Bohócok!"

Ezután nyugodt hangnemben? Ez az Uniós figyelõknek szólt...

"Nyugodt légkörben" mondott nemet a rendvédelmiseknek Orbán

Nyugodt légkörben lettek elküldve a p*csába.
Az a másik orbán volt, az ellenzéki. Azóta kifordult a köpönyeg.

kifli
hangra sem utolsó 😉
jhetedikj
Én kint voltam vasárnap a Hungaroringen a versenyen, jól néznek ki és nagyon gyorsak is. 😊

anno 1987

Jól néz ki az a Maserati <#papakacsint>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

banok
Ez a téma elég sok embernek húsbavágó mégha igazságtalan is. Én mindkét fél érveit (meg)értem de nem érint a dolog szal csak kívûlrõl nézem mint egy mozifilmet. <#ravasz1> Persze vannak okos emberek (ellenzéki oldalról) akik azt mondják, hogy most a rendvédelmisek aztán majd mások...

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

csige791
Nem értem miért nem Kiss Norbit nyomatja Zengõ a másik norbi helyett.Szerintem simán ad neki 2 tizedet körönként...

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Mike at home
elmúltak már azok az idõk, amikor mindenki tõled rettegett

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

arty
Persze, mert a duma mögött az a taktika, hogy majd fizessen a következõ, amikor már jobban megy az országnak 😊))

221 mrd, az euróban mennyi is?
ezzel szemben mennyi hitelt vettünk fel 2010-ben, arról tudni valamit? tehát, hogy mennyivel nõtt a külföldi/belfüldi államadóság?

Forza.

Az adósságszolgálat és a kamattérítés egy 221 milliárdos tétel volt a 2010-es költségvetésben. Azért ez nem olyan vészes.

Angliában kánaán lesz akkor? 😊
Õszintén szólva nem érdekel. A költségvetéssel érdemes számszakilag foglalkozni, az egyébként nagyon hasznos moralizálást meghagyom az erre "érdemesebbeknek".

csige791
Azért van még remény, van ahol 27%-OT kapott a Jobbik jelöltje

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

csige791
Bájos néger találmány: gyerekgyár fekete mágiához

Az Aba nevû nigériai városban 32 várandós kamaszlányra bukkantak egy házban. A hatóságok szerint egy úgynevezett babagyárt találtak, ahol futószalagon szülték a 15 és 17 év közötti lányok a gyerekeket. A tinik elmondása szerint 192 dollárt kaptak, ha fiút hoztak a világra, 161 dollárt ért egy kislány - írja egy internetes oldal.
A helyi rendõrség sajtósának elmondása szerint halál várt a gyerekekre.
- A legtöbb újszülöttet fekete mágiához "használták". Ez annyit jelent, hogy - egyes testrészükért - rituálisan feldarabolják a kicsiket - nyilatkozta Bala Hassan, aki szerint Nigériában naponta tíz gyereket adnak-vesznek.

arty
alternativa: kimegy a mentõ, nem volt bekötve, viszlát... ?

ne én fizessek már más ostobaságáért (többe kerülõ ellátás, hiszen vszeg súlyosabban sérül) ...

Forza.

arty
"jogos és törvényes lenne"

te fogalomzavarban szenvedsz 😊

jogosnak semmi köze a törvényeshez. az etikushoz mégkevésbé!

Forza.

arty
de már megbocsáss, ha a pénzt két kézzel szóró ember mondja, hogy "spórolni kell, bajban az ország" az milyen? komikus? irritáló?

akasztanivaló.

Forza.

Ez mûködne is akkor, ha 10 adóforintból 8 nem államadósság törlesztésre menne el.
Ez kissé tömörre sikerült😊

Úgy gondolom, hogy hosszú távon az államnak meg kellene élnie a lokális és fogyasztást terhelõ adókból. A munkát adóval terhelni bûn. Köztes lépcsõfoknak az egykulcsos adó megfelelõ.

Szó-szó.
80 milliárdot

"ami az említett pár ezer fõs csoportot leszámítva mindannyiunk elemi érdeke lenne."

Kérnék egy számot. <#idiota> Mennyit költünk rájuk évente?
csige791
Nem engem kell itt sajnálni 😊

"...másokat lenézõ stílusodban megmondhatod az okosságot..."

<#kocsog>

Mike at home
hádde neked írta 😊

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Nem engem kell itt sajnálni 😊
csige791
Látom jól elvan az ország ezen a túúúzoltó (ahogy pákó mondaná) nyugdíjas témán már hetek óta.

Orbánék addig is tudják halogatni a föld és a víz védelmet érintõ témákat, mert azzal most nincs ideje foglalkozni a népnek.

Egyértelmû, hogy orbánék ezt elb*szták. Ilyet nem lehet csinálni, hogy na most már akkor nem úgy van ahogy megbeszéltük, ennyi erõvel 1 év múlva azt is mondhatja, hogy most már akkor semmilyen nyugdíj sem lesz.

De az sincs rendjén, hogy nyugdíjas tûzoltók más melót csinálnak így dupla jövedelemre tesznek szert, ráadásul a második általában fekete munka. Annyi lett volna a megoldás, hogy aki már egészségügyileg alkalmatlan a vonulásos témára azt berakják ilyen olyan más melókra, pl épületek tûzvédelmi ellenõrzése, vagy valami irányító szerepre, annyi év szolgálat után már tudhatják mi a dörgés. Katonákat is be lehetett volna rakni ilyen olyan ágyú pucolónak meg ilyesmi. Így nem rinyálhatnak, hogy kemény a meló, fizetést is kapnak stb...

Mike at home
szegény Borg 😊

csige791
Te az az igazi ritka paraszt vagy. Úgy gondolom az utolsó párnapi termésedbõl ezt bárki megállapíthatja.

Most valószínûleg ezért megint kapok majd szép kis csillagokat vagy felkiáltójelet vagy mit osztanak itt, de amit te mûvelsz itt öreg az szégyen.

Most majd brummoghatsz, hogy elfogytak az érvek meg hasonló másokat lenézõ stílusodban megmondhatod az okosságot, de pont leszarom. Sajnos ezt ki kellet már mondani, mint a demográfiai problémát.

kifli
"Kiálltam az erkélyre, hogy megnézzem a zsaruk mennyi idõ alatt érnek ide. 86 perc!!! 86 percig senkinek sem szúrt szemet"

Teisláttad nem?

Te miért nem telefonáltál? Nemlehet, hogy mindenki kiállt az erkélyre, hogy megnézze mennyi idõ míg kiérnek a rendõrök, csak hívni felejtették el õket?
Akkor most az eddigi adóraendeszerrel volt bajod, vagy alapból ellenzed a többkulcsos a dót. ÛAmúgy többkulcsost is lehet úgy csinálni, hogy igazságos legyen. Csak nem Mo.-n.
Mike at home
jah, lassan már 9 éve

kakimakifsz
Mike at home és Mike az ­=?­

. .Yo soy el más fuerte! Voy a matar a todos mis enemigos! Sin piedad! .

csige791
"Ehhez csak annyit fûznék hozzá, hogy van egy buszsofõr. Szegedrõl indul reggel 6 körül. Debrecenben van 10.30-11 körül. Vissza ugyanennyi...
Az már 9 óra vezetés! Aztán parkolóhelyet is kell keresnie, mert Tisza Volános busz nem nagyon fér már el a pu-n. Aztán várhat kb 5 órát, hogy 16.20-kor ismét elinduljon és este 9-re hazaérjen.
Nem dolgozik minden nap, 3 nap igen 2 nap nem és így tovább... Szal, bár csak 9 órát dolgozik 15-16 óra hosszan meg van kötve a keze!
Kap havi 100-110 nettót😊"

Itt Angliában vidéken van olyan cég (ott dolgoztam), hogy reggel 7-kor kezdesz és este fél 7 kor végzel. Közben van 2x1 óra szünet a többi meló. A 2x1 órában nem tudsz semmit csinálni, csak ülni enni olvasni, ilyesmi. 7.80 font/óra, a minimálbér pedig valami 5.45 környéke. Az Angol sofõrök gond nélkül csinálják (én voltam az egyetlen külföldi annál a cégnél). Szóval arányaiban ez is kicsivel több mint a minimálbér, ettõl kezdve nem tudom mire a nagy rinyálás.

Nem kell azt gondolni, hogy senkinek, hogy nyugaton munka nélkül van kolbászból a kerítés. Ok, hogy feljöttem londonba és 11-18/óra itt a kereset, de London az egy speciális téma busz vezetési szempontból. 10 éve nyomom kb a sofõrséget, és kezdõnek érzem magam.

Azt gondoljátok, hogy az egészségügy nyugaton valami álom? Nem nagyon járok dokihoz, csak ha tényleg durva a helyzet. Három napi 39-39 fokos láz után elmentem mert semmi nem vitte le. doki: Igyak viszkit, meg egyek több lázcsillapítót ha két nap múlva nem megy le menjek vissza.

Mike at home
magam szórakoztatására csinálom
innentõl meg szivem joga
nem kötelezõ olvasni

Nézd, eddig képzeletbeli alacsony jövedelmû melósunk gyakorlatilag nem fizetett SZJA-t egy bizonyos összegig, egy jobban szituált mérnök viszont akár évi egymillióval is hozzájárult a költségvetéshez ezen a címen.

Ez a rendszer akár Rákosi agyából is kipattanhatott volna.

"Orbán Viktor szerint nem lehet egykulcsos az adórendszer, több kategóriára van szükség. A Fidesz elnöke kedden a TV2 Tények címû mûsorának arról is beszélt, hogy rövidíteni kell az állami megrendelések kifizetési idejét, emelni kell az orvosok, nõvérek fizetését, és minden településen szükség van körzeti megbízottra. Közölte azt is, még nem dõlt el, hogy részt vesz-e miniszterelnök-jelölti vitán."
Na: Egész más szemszögbõl nézzük. Te kvázi matematikailag, én úgy hogy a nagyobb keresetûek a nagyobb adót könnyebben viselik. Felesleges azon vitatkozni, hogy melyikünknek van igaza. Szerintem az egykulcsos adót ha bevezetik is, fokozatosan kell (ahogy Bajnai akarta).
Egy kicsit elvesz ebbõl a fene nagy dicsõségbõl, hogy ezt a kis emberek is rendesen megfizetik. ÉS asszem nem a 290 ezreseknek fog fájni...
~290 ezer lesz az. A mostani felállás szerint aki ötször annyit keres az ötször annyi adót is fizet. Ennél igazságosabb rendszer nem nagyon létezik.

Szóval havi ~230 e alatti keresetûek nem termelnek. Érdekes.
Szar ügy is az, ha pénz annál marad aki azt megtermeli. A jó kommenyista magyar inkább jóléti rendszerváltást csinálna belõle.

"A megszorításokkal semmi probléma nem lenne, ugyanis olyan helyzetben van az ország amibõl nem lehet más módszerekkel kilábalni"

Azért mégiscsak volt 500 milliárd etykulcsos adóra. Hinnye 😮
Az usában ezt az ördögöt már rég lepuffantották volna. Még szerencse hogy a kutyát nem állították hadbíróság elé...