61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
ManoNegra #48241 Világos. De nem csak műszaki cikk létezik. Abba meg úgylátszik senki nem gondol bele, ha kevesebb haszonnal beérné a vállalkozás, nem viszi el a termelést, akkor nem menne csődbe lassan európa és az usa... A mohóság visz a sírba minket. Mindjárt a második főbűn. Tudod mi az első? -
#48240 Kínának van szinte kizárólag(!) olyan ásványércei (vagy mik azok) amik az elektronika gyártáshoz kellenek. Ettől kezdve olcsóbban is tudja csinálni a mókát, nem beszélve a munkaerő áráról. -
#48239 Tökjó én gyöngyösi vagyok.:D -
#48238 Közmunkában a termőföldön -
ManoNegra #48237 "Az EU-ban is egyre kevesebb gyár van, szinte mindent kivisznek keletre."
Már most érezni a hatását... Meg lesz ennek a böjtje. -
#48236 Árammal kell védeni a birtokot..lehetőleg olyannal amihez ha hozzáér rögtön kipusztul. -
kennedy69 #48235 Csak azt tudom amivel a környezetemben mindennap szembesülök.Mégpedig hogy a hazai szériagyártást a fémforgácsoló iparban,hazavágja kína. -
#48234 Nem a fejlettség a lényeg. Hanem, hogy drágább lenne a hazai gyártású mint a Kínában vagy más egzotikus országokban gyártott bármilyen márkájú TV. Én attól borulok ki, hogy némelyik nyugdíjas képes az egész városon keresztül menni, buszozni mert ott épp ákciósan adják a nemtom milyen húst. Ilyen felfogás miatt van piaca az olcsó kínai műszaki cikkeknek és a ruháknak is. De én vettem már 20 ezer Ft-os cipőt is ami 2 hét után szétvált a talpánál. Vissza is vittem...
Jó lenne ha lenne egy erős hazai műszaki ipar de ilyen közegben kizárt, hogy életképes legyen. Már ha TV/számítógép vagyis az elektronika vonalon maradunk.
Az EU-ban is egyre kevesebb gyár van, szinte mindent kivisznek keletre. -
#48233 A Malév Cargo is nyereséges, de nem vesznek új targoncákat, mert a Malév elviszi a pénzt. -
#48232 a MÁV Cargo Zrt nyereséges volt mégis eladták.
-
#48231 barikádTV: Választásra készül Gyöngyöspata! -
#48230 Legalább tizenegy rendőrt mészároltak le Mexikó északkeleti részén - Sinaola államban -, Guasave város határában feltételezhetően az egyik drogkartell fegyveresei, s a lövöldözésben egy járókelő is életét vesztette. -
ManoNegra #48229 Tökéletesen igazad van! De a GMO más szempontok miatt is veszélyes. Egyrész a génmódosításból származó "előnyök". Az egyik például egy toxin termelő kukorica... Nemcsak az emberre névzve veszélyes, de az élővilágra is fokozottan káros. A másik a gyomirtó ellenálló kukorica. Egy tulzott gyomirtó használat gyorsan tönkre teheti a termőföldet. A harmadik, hogy az egyesül államokban a disznótartók észrevették, hogy 70%-al csökkent a állatok szaporodása, amiket ezzel a kukoricával etettek. Tehát bizonyos fokú meddőséget okoz.
És akkor még nem beszéltünk egyép piszkos módszerekről, amit alkalmaznak a génmanipulált vetőmag gyártók.. -
#48228 Ezt szolgálják az érintőképernyők, az általánosan elfogadott ikonok.
Szöveget értelmezni nem tudnak, de a telefont, a nyerőgépet tudják kezelni. -
#48227 A lényeg, hogy nettó felvevők vagyunk. :( -
#48226 Mindent akkor vizsgálnak mikor már késő vagy majdnem késő,és ilyenkor arra hivatkoznak hogy az únió szabad nyitott határai meg az áruk szabad áramlása nem sérülhet.A dioxinos cuccot akkor kezdték leszedni a boltok polcairól mikor már jópáran bekajáltak belőle.Ez volt a paprikával,a krémtúrókkal meg egy csomó más esetben is.Most a vetőmagot tárcsázzák ki mert vetés után derült ki hogy génmódosított.Nem lenne értelmesebb dolog-megelőzendő ezeket a rendszeresen előforduló jelenségeket-szépen visszaállítani a régebbi határmenti élelmiszer ellenőrzéseket?Nagyon lazán van az egész élelmiszerforgalom kezelve,mindent el kell hinni amit a szállítólevélre írnak,trükköznek a szállítólevelekkel addig míg szabályszerűen át nem vesszük tőlük a szart is,a varázsszó az hogy az únió valamelyik határán már átjött,ezért itt már nem vizsgáljuk,meg hogy EU-n belülről való.Ezután mehet is ki a polcokra,a mag meg a földbe.Valahogy újra meg kéne oldani a nemzeti hatáskörű ellenőrzését a beérkező élelmiszereknek-ahogy az régebben működött is.Pl. a vágóhidakon és húsfeldolgozókban nem volt elég a levél alapján elfogadni hogy adott hús vagy alapanyag szállítmány mindenben megfelel az előírásoknak és nem fertőzött,hanem volt egy állategászségügyi állomás és az áruátvétel az itt lefolyt labor vizsgálatot követően történt csak meg.Nem volt elég egy plecsni a szállítólevélen. -
#48225 hamarosan minden hol ez lesz...sajnos -
#48224 USA 42 államában mér nem kell kézzel írni tanulniuk a gyerekeknek. Kizárólag gépelni tanulnak, egyesek attól féllenk, hogy visszatér az X-ek kora az aláírásnál.
Well Done!
-
Pares #48223 "Mi kéne, gyarmatosítás? Tud valaki jobb, kivitelezhetőbb módszert a pénzbüntetésnél egy állam megregulázására?"
Az egész EU erről szólt a kezdetektől fogva. Hagyományos, a történelem során számtalanszor megtörtént Európa-foglalás. Csak most nem hadsereggel, hanem pénzzel és spekulációval. Már látom az újabb nagy csőd özönt és az ebből következő újabb világégést... -
#48222 Tudom, tudom, az állam rossz gazda.
Csak én meg onnan közelítem meg, hogy ha más majd tud belőle működőképes, nyereséges vállalatot csinálni, akkor megfelelő szakembergárda alkalmazásával az állam is tudna. -
ManoNegra #48221 160 milliárdos üzletet veszélyeztet a GMO
"Dél-Amerikában előfordult, hogy szándékosan csempészték a GMO-magot a vetőmag közé, hogy megszűnjön az ország GMO-mentes státusza. Nálunk ezt átsorolják a büntetőjogi kategóriába."
-
Lantee #48220 Kínai vagy nem kínai, ez esetben teljesen mindegy. Nem szabad elfelejteni, hogy ha egy állami cég képtelen nyereséget termelni, akkor bizony kell találni egy vevőt, aki hajlandó tovább üzemeltetni.
A privatizáció sem az ördögtől való találmány! Gondolj bele, hogy a MÁV-on mekkora pénzeket bukik az állam, tehát a mi adóforintjainkat öntik bele egy feneketlen zsákba, hogy úgy ahogy elevickéljen a vállalat. Sokkal ésszerűbb eladni egy olyannak, aki más alapokra helyezi (üzleti), és próbál némi pénzt nyerni vele. Ehhez természetesen fejlesztések kellenek (ami nekünk jó), európai színvonal kell (ami nekünk jó), stb.
Ha nem adják el, és mindent megtart magának az állam, akkor szépen lassan minden lerohad, és csak nyeli a pénzt.
Malévról sem hallottam mást az utóbbi időben, mint hogy hány milliárdos veszteséget/adósságot halmozott fel.
Ha az állam nem jó tulajdonos, bizony oda kell adni olyannak, aki TUD vele RENDESEN foglalkozni.
Most jöhet a kérdés, hogy "De miért külföldieknek?". A válasz pedig roppant prózai --> OTT VAN RÁ VEVŐ! Itthon nagyon-nagyon kevés igazi milliárdos befektető van, aki minden vacak állami vállalatot felvásárolna, és aztán azt nyereségessé is tudná tenni. -
kennedy69 #48219 Kínai lapok: gyűjti a pénzt a Malév leendő vevője kezdődik a vásár -
#48218 Erről beszéltem. Dolgozzanak meg a segílyért! Nem is tetszik nekik, utakat akarnak lezárni tiltakozás ként.
A rossz hírt Farkas Flórián megbízottja, egy másik Farkas hozta a tesvíreknek, mondván, "annak vége van, hogy én otthon ülök a lakásomban, oda elküldik a segélyt, és nem kell semmit csinálni". Nem lennénk a beszélgetésen részt vevő cigók helyében, akiknek ezt most el kell mondani az otthoniaknak...
-
#48217 Mindig azt mondjátok azért szar mert nem tudjuk kicsit összehúzni magunkat tőkét felhalmozni stb...
Hát pont ti mondjátok, hogy azért kell eu mert ott van lcd meg számítógép.
"mi" meg pont azt mondjuk hogy ilyen áron nem kell.
Persze nem azt mondom, hogy nem jó dolgok ezek. De ha nem volna számítógép sakkoznák a családdal a helyett, hogy játszom.
Nem volna Tv? Ez valami vicc? Nagy apám Videoton TV-je még ma is működik, gondolom 1-2 év lemaradással tudta volna követni a tv gyárunk a technikai fejlődést, ha ez lett volna a célja a kormánynak, és nem az, hogy előbb tönkre tegye, majd ingyen odaadja valamelyik havernak, hogy az megtudja menteni. -
#48216 Bodza szedés mi? -
#48215 így volt! ne is nézz utána! -
#48214 Ahogy mondod. Így történt. -
#48213 tehát a szavazás előtt a rendőrök járták az utcákat és nézték ki plakátol eu ellen és bevitték? hogy kellene ezt elképzelnem? baromira nem rémlik, hogy anno ilyesmi történt, de mondjuk ennyire nem is követtem akkoriban a "közéletet" :) -
#48212 Rizikó van Patán/
Na ezért szar a demokrácia.
Mindenkinek van 1 szavazata még a semmittevő élősködő c.-nak is. -
#48211 Lekérdezhető a nyugdíj- pénztári egyenleg vagy visszalépő tagi kifizetés az OTPnél -
#48210 "talán nem az emberek szavazták meg, elsöprő többséggel? akkor meg miről beszélünk?"
Hadd hívjam fel újra a figyelmedet arra a tényre, hogy akik a csatlakozás ellen kampányoltak, zoktól elkobozták a plakátokat, őket pedig néha kicsit behívták, bevitték az örsre, hogy kevesebb idejük, energiájuk legyen.
Gyakorlatilag semmilyen média nem állt rendelkezésre az ellenérvek ismertetésére.
De kétségtelen tény, hogy a többség mellette voksolt. -
ManoNegra #48209 Én nem adom a szádba, hogy mit tennél mikor és hogyan, kérlek Te se tedd ezt.
"Én miért szeretem az EU-t?
- Ott telepedek le/vállalok munkát/alapítok céget, ahol csak akarok.
- Ott veszem meg az általam kinézett terméket (autót, műszaki cikket, bármit), ahol olcsóbb, megbízhatóbb...ja, és ahol akarom.
- Ha elmegyek külföldre, minden helyen igénybe vehetem az EU sort, szemben a NON-EU sorral. Vagy papírok kitöltésénél is EU-t írok, és mindenki tudja, hogy nem valami elmaradott országból jöttem.
- Jöjjenek csak a multik/egyéb külföldi cégek magyarországra, ugyanis ezt hívják KAPITALIZMUSNAK --> erősebb/olcsóbb/jobb minőségű termék/szolgáltatás életben marad, a gyenge elvérzik."
Nyilván vannak előnyei is az EU-nak. De azt nem szeretem mikor valakik azt mondják, hogy egyrészt CSAK előnye van, másrészt mi a mucsai tökfilkók az eu nélkül meg sem tudnánk kötni a cipőfűzönket... -
ManoNegra #48208 "talán nem az emberek szavazták meg, elsöprő többséggel? akkor meg miről beszélünk?"
Jelentem a beetetés sikerült...
"mondom, középkorhoz tök jók lennénk ;) és még1x: ma is vehetsz itthon gyártott termékeket, persze nem feltétlenül magyar lesz a "gyár" tulajdonosa... de ha ezek a cégek állami kézben maradnak, akkor az tudjuk hova vezet :) magyarnak is eladhatták volna, de mivel itt nem volt előtte tőkefelhalmozás, filléres bevételei lettek volna az államnak. szal, mi lett volna a jó megoldás?!"
Nem nézted figyelmesen a videót. Csak egy példa 3:20-tól:ÁB biztosító, feltőkésítve 50 milliárd forinttal, utána eladva 5 milliárd forintért külföldi cégnek. Van még kérdés?
"Gumigyár? Konzervgyár?
Konkrétan az élelmiszeren túl mivel van gondod?"
Pl azzal, hogy az említett gumigyárban a befektető nem teszi lehetővé a szakszervezet működését, egyébként ha fizet adót akkor mi lenne?
"Már mondtam, kiköltözhetsz a "középkorba", bármikor."
Már megint szelektíven olvasol.. Ezt írtam: A szocializmus bukása után a nyugateurópai áru úgy terített be minket, mintha egy gát átszakadt volna... És senki, de legfőképen nem az állam fizetett érte valutában... Tehát amit nem tudunk előállítani, azt, de csakis azt megvesszük. -
Lantee #48207 Az a baj, hogy egy pillanatra sem állnak meg az érveid, de még magaddal szemben sem! Ha ma nem lennénk EU tagok, akkor azért szidnád a kormányokat, hogy bezzeg az EU-ban milyen jó.
Én miért szeretem az EU-t?
- Ott telepedek le/vállalok munkát/alapítok céget, ahol csak akarok.
- Ott veszem meg az általam kinézett terméket (autót, műszaki cikket, bármit), ahol olcsóbb, megbízhatóbb...ja, és ahol akarom.
- Ha elmegyek külföldre, minden helyen igénybe vehetem az EU sort, szemben a NON-EU sorral. Vagy papírok kitöltésénél is EU-t írok, és mindenki tudja, hogy nem valami elmaradott országból jöttem.
- Jöjjenek csak a multik/egyéb külföldi cégek magyarországra, ugyanis ezt hívják KAPITALIZMUSNAK --> erősebb/olcsóbb/jobb minőségű termék/szolgáltatás életben marad, a gyenge elvérzik.
Furcsa, hogy alapvetően jobboldali gondolkozásúnak kikiáltott emberek kezdenek mostanában a szocializmusról ábrándozni. "Bezzeg Kádár idején milyen jó volt minden...." -
#48206 "Jelentem a beetetés sikerült... Nyitottál bécsben kávéházat?"
talán nem az emberek szavazták meg, elsöprő többséggel? akkor meg miről beszélünk?
"#48200 "
mondom, középkorhoz tök jók lennénk ;) és még1x: ma is vehetsz itthon gyártott termékeket, persze nem feltétlenül magyar lesz a "gyár" tulajdonosa... de ha ezek a cégek állami kézben maradnak, akkor az tudjuk hova vezet :) magyarnak is eladhatták volna, de mivel itt nem volt előtte tőkefelhalmozás, filléres bevételei lettek volna az államnak. szal, mi lett volna a jó megoldás?!
"Az autógyárakkal nincs gondom."
Gumigyár? Konzervgyár?
Konkrétan az élelmiszeren túl mivel van gondod?
"Az élethez elengedhetetlen videómagnónkat add meg nékünk uram... "
Már mondtam, kiköltözhetsz a "középkorba", bármikor. -
#48205 nagyon komoly oknyomozás
meg is nézem/nézetem az összes részt -
#48204 Köszönöm. -
ManoNegra #48203 "Viszontválaszra megadom a szót dr Kőrösi Imre képviselőtársamnak"...
-
ManoNegra #48202 "a kettő között van egy lényeges különbség: az egyik nem kötelező..."
Jelentem a beetetés sikerült... Nyitottál bécsben kávéházat?
"és a boltok mit árulnak? azt valahol meg is kéne termelni :) na, az megy nekünk nehezen..."
[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1096828734&no=48200]#48200[/URL]
"ha az audi szlovákiába megy, mennyit nyerünk vele?
ha idejön, rengeteg embernek biztosit állást, életlehetőséget. ha egy forint társasági adót nem fizet, akkor is nyerünk vele (és a többi multi sem más, csak kissebb)."
Az autógyárakkal nincs gondom.
"Magyar videomagnót sem tudtál venni, remek példa! :)
Ma pedig nem tudnál venni tévét, számítógépet, és ezernyi modern eszközt. Néhány dologból lenne persze valami tákolt, vacak helyettesítő termék, hogy a feeling meglegyen."
Az élethez elengedhetetlen videómagnónkat add meg nékünk uram...
A szocializmus bukása után a nyugateurópai áru úgy terített be minket, mintha egy gát átszakadt volna... És senki, de legfőképen nem az állam fizetett érte valutában... Tehát amit nem tudunk előállítani, azt, de csakis azt megvesszük.