Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jártál Te iskolába?

Éljen a görög kultúra.

www.smart-bus.hu

Hát igen, megint minden mások hibája. Hol volt ez alatt az 50-60 év alatt a felsõbbrendû magyarság? Átaludták? És pl ki hozta elõtte azokat a döntéseket, amelyek a megszálláshoz vezettek? Miért nem nyilazták le hátrafelé?
A görögöktõl meg maximum a fertõt tanultuk... inkább nem emlegetném õket...

Csak gratulálni tudok ehhez a mondathoz.

Akkor sorolom a neveket: Arkhimédész, Eukleidész, Arisztotelész, Pitagorasz, Thalész, Ptolemaiosz, Eratoszthenész....

Glatz Ferenc „A magyarok krónikája“ címû munkájában (Budapest 1996. 9. oldal.) :
“A magyar embernek évszázadnyi idõbe tellett, amíg a lovaglástól elgörbült lábával megtanulta az eke utáni egyenes testtartást, és leszokott arról, hogy gyönyörûségét lelje az asszonyok és a gyermekek lemészárlásában.”

glatz volt MTA elnök, az mszp majdnem miniszterelnököt csinált belõle.

Szerintem, ha hivatalosan "mi" ilyeneket állítunk magunkról, akkor arra oda kell figyelni, mert, hogy emögött minden van, csak jó szándék nincs, abban szerintem mindketten egyetértünk.

Ha valami dákóromán agyhalott mondott volna ilyet, max képen röhögném... arra én sem adnék, de ez azért más kategória.

www.smart-bus.hu

TheLostOne
A gazdaság azért tart itt, mert egy megszálló hatalom elindította az eladósodásunkat (csináljatok ezt meg azt meg amazt, amivel kiszúrhatjátok a nép szemét, és akkor nem lázadnak az elvett jogaik miatt, pénzt meg szerezzetek rá ahogy akartok, tudunk ám ajánlani 1-2 hitelezõt).

Az emberek gondolkodása meg azért, mert ez persze nem volt elég, úgyhogy le kellett törni az emberek szarvát, beleverni mindenkinek a fejébe a pesszimizmust, a kilátástalanságot, a függõségtudatot. Aztán bumm rendszerváltás, mindenki szabad, aki jókor volt jó helyen, az jól járt, a többiek meg csak vigyorogtak, hogy milyen jó végre szabadság, amíg rá nem jöttek, hogy itt most szépen felzabálják egyesek az országot. Aztán mi történt? Hát ez van, nem lehet ellene tenni semmit, a meglévõ lehetõségekben kell gondolkodni, mert lehetõséget teremteni nem lehet ugye, mert ezt tanították. Mit csiniljunk, mit csináljunk, ha a nagy problémával nem tudunk mit kezdeni? Hát foglalkozzunk a jelentéktelen apró problémákkal, ugorjunk neki mindenkinek aki kicsit is csúnyán néz, az meg nem számít, hogy a nagy probléma csak nõ, mert azzal mi úgy sem tudunk semmit kezdeni, elvégre ezt tanultuk nem? Csak A PÁRTnak van hatalma, csak õk tehetnek akármi ellen akármit, csak õk csak õk, mi senkik vagyunk, párt meg már nincs is, nincs értelme semminek, beledöglünk és kész, térítsük észhez azokat is addig, akik azt hiszik van remény, nehogy már sikerüljön nekik valami, ami nekünk nem sikerülhet, mert AZT TANÍTOTTÁK. Jajj, a gyerek már nem A RENDSZERBEN született basszus, mi legyen? Hát verjük az õ fejébe is, hogy remény nincs! Senkiben nem lehet megbízni! Nem kell elhinni semmit, amit még nem láttunk a két szemünkkel! Megdöglünk és kész! Ja, és el ne felejtsük: nehogy higyjünk a magyarokban! Ide jutottunk, és ez azt jelenti, hogy nem vagyunk képesek ebbõl kijutni, magyar ember nem képes rá! Csak mi tehetünk róla! Amíg létezett A PÁRT addig nem voltak ilyen próblémák, úgyhogy nekik biztos semmi közük hozzá! A szent bankok hitelt adnak, hogy még kihúzzuk egy ideig, õk se lehetnek hibásak! Csak mi.

Igen, a vége természetesen irónia volt, de pontosan ezért tartunk itt. Az elmúlt 50-60 év miatt.

Ki nevezett minket görbelábú makogó hordának? Valamelyik nép szintén nacionalista idiótákból álló gyülekezete. Ugyanúgy, ahogy valszeg a mieinktõl is indultak el ilyesmik másokról.
Akkor erre most tényleg adni kell?
Vagy mert kicsit egyértelmûbbek, mint a szétrombolt, széthazudott történelmünk, és ezt már nincs pofájuk vitatni...

Persze, ha neked megfelel ez a görbelábú makogó horda kategória, lelked rajta. Értelmes ember nem azért vitatja, mert nem tetszik a magyarkodó formájának, hanem azért, mert a tények nem ezt mutatják...

Persze gyökeresen új dolgokat addig úgysem lehet elfogadtatni, amíg a jelenlegi agymenésbõl profitálók a tûz közelében vannak... tíz körömmel ragaszkodnak az egzisztenciájukhoz, meg a "szakmai hitelességükhöz"...

www.smart-bus.hu

A tudományos eredményeinket nem vitatja el senki. Miért? Mert nem általunk kitalált vágyálom-legendák.
Egy momentumát sem cáfoltad, de ez ne zavarjon. Az, hogy nem jurtákban lakunk, csak annyit jelent, hogy a technika fejlõdik. Ebbõl nem következik, hogy a szellemiségünk is fejlõdik.

A görögöktõl meg maximum a fertõt tanultuk... inkább nem emlegetném õket...

www.smart-bus.hu

Igen valami ilyesmi jó lenne. Akár a zsidók is megvalósíthatnák a világbékét. Én örülnék neki!

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

"Sajnos errõl nem beszélhetek részletesen, világszerte tabu téma. "

És akkor ezzel a Karma TV-s színvonallal vegyen komolyan bárki is? 😄
Ha most neked erre valaki azt mondja, hogy önként vállalt áldozat, akkor elõrébb leszünk? Ezt pont úgy nem fogod elhinni, mint ahogy semmi olyat nem hiszel el, ami kicsit is pozitív fényben tüntet fel minket. Persze ez érthetõ, hiszen minden honnan az folyik, hogy a görbelábú makogó magyarokat idekergették a csúnya besenyõk, eközben mi pedig összeloptuk a tudásunkat, és a nyelvünket...

Hogy példát is hozzak, ott van Szent István példája. Nagyon jól tudta, hogy a katolikus vallás egy kisiklott zsákutca, mégis ráerõltette egy már keresztény népre... hogy miért? Mert tudta, hogy kizárólag belülrõl javítható meg... egy ideig jól is mentek a dolgok...

www.smart-bus.hu

Sajnos addig nincs mirõl beszélnünk, ameddig axiómaként fogadtok el olyan állításokat, amelyek különösebb erõfeszítés nélkül cáfolhatóak. A görögök óta tudjuk, hogy ez az út nem vezet sehova, többek ezért nem lakunk ma jurtákban.

"Sajnos errõl nem beszélhetek részletesen, világszerte tabu téma. Legyen annyi elég, hogy a történelmünkbõl kiindulva elmondható, hogy talán mi álltunk a legkevésbé annak a bizonyos E betûs jelenségnek az útjába."

Ezt kifejthetnéd. Ha nem akarod jöhet privátba is.
TheLostOne
Na szóval.

1. Nem illet minket a világhatalom joga, de jók (voltak) hozzá az adottságaink, ezért más népek tartottak tõlünk, és a félelemtõl vezérelve ide juttattak minket.

2. Ebbõl következik, hogy megvan az oka amiért jók hozzá az adottságaink. Sajnos errõl nem beszélhetek részletesen, világszerte tabu téma. Legyen annyi elég, hogy a történelmünkbõl kiindulva elmondható, hogy talán mi álltunk a legkevésbé annak a bizonyos E betûs jelenségnek az útjába.

3. Borg, pont ez a még felvilágosultabb gondolkodás amirõl beszélsz okozta a 2-es pontban említett dolgokat. Más népek túl sokáig alkalmazták ezt a "nacionalista, országhatárokban, meg nemzetekben, rasszokban való" gondolkodásmódot, mi viszont nem. Az már más kérdés, hogy igen, manapság ez megy, de nem ok nélkül, ha egy nemzetet el akarnak taposni, akkor az kikényszeríti ezt a gondolkodásmódot.

89
Énis erre gondoltam egybõl, csak hát ha sikerülne is egyesíteni az emberiséget, akkor sem az lenne a lényeg, hogy magyar/román/olasz/amerikai/újzélandi/norvég....stb nemzet vigyen végbe, hanem, hogy békében és egyetértésben éljen együtt minden nép. Ez így eléggé Krisztusi demokráciának tûnik, aminek létrehozása nem kis feladat (esélye közelít a 0-hoz) és nem hiszem, hogy jelen helyzetünkben képes lenne az ország ezt megvalósítani 😊 Már ha ilyesmire gondolt az értelmi szerzõ 😄

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Tudod, ha ilyen okos ügyes mindent verõ nép a magyar, akkor csak egy kérdésem van: Miért tartunk itt?

Ezekszerint mégsem olyan okosan, ügyesen, és mindent verõen oldottuk meg a dolgainkat a történelem során. Ha pedig azzal jönne valaki, hogy ez mások miatt alakulhatott így, arra megint csak az a válasz, hogy mert ennyi eszünk volt. Hagytuk? Hagytuk. Nem láttunk át a törekvéseiken? Nem hát. (vagy ha igen, akkor bénák voltunk tenni akármit is)
Szerinted épül az NWO, állati furfangos és fondorlatos törekvésekkel tesznek tönkre minden ellenséget, köztünk minket is, a gecik. Akkor most ki is csinálja jól?

Namost akkor ez nem ugyanolyan logikus szemlélet? Csak persze kevésbé turbómagyar.
"Szerintem ezt sok nemzet tagjai is sokszor elmondogatják egy jó borozás/vodkázás/ouzozás/sörözés/pálinkázás/tequilázás/kólázás közben"

Pontosan. Biztosak lehetünk, hogy a Balkánon is ezen morfondírozik sok hazafi...
Jaj... szólj, ha fáj, hogy nem tudsz hozzászólni... beveszünk a beszélgetésbe akkor is, nem kell ez a gyengécske irónia! 😉

www.smart-bus.hu

Ez mûködhet egy alternatív idõsíkban, esetleg egy másik univerzumban, de itt a föld nevü bolygón nem sajnos. Itt csak mások leigázásával legyilkolásával kirablásával és.. eladósításával lehet világuralomra törni. Amit Te írtál az lenne a beautiful world order <#vigyor2> a jelenleg realizálódó NWO helyett. :-)

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Nem errõl... pontosabban nem ez a lényege. Olvasd csak azt amit õ írt, a kommentek nélkül! 😊

www.smart-bus.hu

De õk nem nyilaztak hátra lóról, tehát a világhatalom joga minket illet. És pont.
89
Énnemértem 😄 akkor mirõl is beszél lostone? Nem arról, hogy a magyarság óriáshatalom lehetne ha mi szeretnénk? Szerintem ezt sok nemzet tagjai is sokszor elmondogatják egy jó borozás/vodkázás/ouzozás/sörözés/pálinkázás/tequilázás/kólázás közben 😊

Arra gondoltál már, hogy másnak lehet hogy más célja van? Vagy mi van akkor, ha a tiédnél még jobban is kinyílhat a csipája valakinek?

Nem tudom miért kell alapvetõ tételként lerakni ezt a nacionalista, országhatárokban, meg nemzetekben, rasszokban való gondolkodásmódot. Az, hogy ez felvilágosult eszme, vagy azoké akik átlátnak a dolgokon, csak ti magatok állítjátok. Ha meg nem ért egyet valaki, az biztos "nem jutott még el idáig"... aham... vagy már túl is lépett rajta.
<#eljen>

www.smart-bus.hu

Narxis
Részemrõl nem probléma, de szerintem bármi is a téma mindig vitába torkollik mert nincs egyetértés és ez így is van jól. Konstruktív vita kell. A gond ott van amikor átfordul személyeskedésbe.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Egyelõre meg kéne értenetek, hogy mirõl beszél, mert ahogy látom a 99%-nak csak annyi megy át, hogy: világhódításháborústb...

Majd, ha ezen sikerül túl lépni, akkor lehet ítéletet hozni. Addig maradjunk annyiban, hogy az általam képviselt gondolat világ messze van bármely nemzet tragédiájától...

www.smart-bus.hu

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Sajnos igen, ezt nevezik nemzeti tragédiának.

Nézd, a logikai hibának semmi köze a konstruktivitáshoz, ha lenne értékelhetõ természettudományos alapozás a magyar iskolákban, akkor ezt nem kellene lépten-nyomon elmagyarázni.

Vágyálmokból "komoly" terveket a gyerekek, demensek és a delirium tremens állapotában lévõk szövögetnek.

Többen osztják a véleményed sok mindenben, mint gondolnád! 😉

www.smart-bus.hu

"Turbózsidót" (de rondán hangzik) az Origo forumon találhatsz eleget.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

TheLostOne
Ronny #44993: Akkor már értem miért ilyen földhözragadtak manapság az emberek, ha hivatalosan logikai hibának minõsül a szabad, konstruktív, képzelni merõ gondolkodás, akkor nyilván ezt is tanítják. Persze benne lehet az, hogy veszélyes dolog, mértéktartás és elegendõ intelligencia nélkül tény, hogy el lehet szakadni a valóságtól ezen gondolkodásmód túlzásba vitelével.

Narxis #44998: Bocs, igazad van kissé OFF. Igazándiból azért merültem bele ezekbe a témákba, mert örökké megy itt mostanában a szardobálás, és az szerintem még rosszabb OFF mint ez. Próbáltam kicsit felszabadítani az itteni népet az uszítás alól, fájó és meglepõ igazságok feszegetésével. Valamennyire talán be is jött, most nagyjából mindenki egységesen bennem és az elméleteimben keresi a hibát, és nem egymás szõrszálait hasogatják 😊 Na mi van talán megy még ez az összefogás dolog? 😄

Egyet is értek, de nálunk ez a trianonos dolog leginkább az évnek ebben a szakaszában jön elõ.
Egyébként, a néhány pólós fanon kívül aránylag csönd van.

Magyarországon több holokauszt megemlékezés van mint trianon megemlékezés.

Érdekes ez nem zavar senkit, de a trianon szóba hozása már igen.

Szóval azzal egyetértek, hogy mindkettõ kicsit sok, de azzal már nem, hogy a holokauszt megemlékezésekkor semmi megszólalás, hogy sok lesz már ez míg a trianonos témánál azonnal jön a turbó magyar szöveg. turbó zsidók nincsenek?

...és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól! Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség.

89
Ha mondjuk lennénk 1-2 milliárdan egy Kína nagyságú területen, akkor már el lehet gondolkodni ilyesmiken, addig felesleges...igazából azután is, mert csak még több konfliktust szülnek az ilyen világhódító gondolatok 😊

TheLostOne
Nézd. Egy világhatalom sokféleképpen valósulhat meg. Sokan úgy gondolják, hogy mindenképpen csak erõszakkal, elnyomással, de ez nem igaz.

Ha megnézed, a Magyar Királyság földrajzilag európa közepe volt, és nem kis terület. Területszerzéseinket fõleg szövetségeknek köszönhettük. Ha hódítottunk, azt is kímélettel tettük. Márpedig ha ezekbõl kiindulunk, egy megaszövetség vezetõiként igenis el tudtam volna képzelni a magyarokat, európai szinten legalábbis mindenképp.

Ez már bõven elég alapot ad annak, hogy egyes világuralmi ambíciókkal rendelkezõ népek rendkívüli elõnyökkel rendelkezõ konkurenciaként tekintsenek ránk, még ha nem is voltak, nincsenek is ilyen törekvéseink, de a tekintélyünk, hatalmunk, a többi nép belénk vetett bizalma egykor megvolt hozzá.

Úgy gondolom ez elegendõ lehetett, hogy egyesek irigységbõl, a saját terveik megbukásának félelmétõl vezérelve olyan lépéseket foganatosítsanak ellenünk, melyek preventív intézkedésként szolgálnak az ellen, hogy egy világméretû szövetség létrejötte esetén mi vezetõ szerepbe kerülhessünk, még ha nem is akarjuk, de mondjuk felkérnek rá minket.

*és egyik se jó, ha túlerõltetik. Én pedig úgy érzem, hogy ez történik.

WHAT?! An interference pattern?!

Ez azért már elég relatív, nincs is értelme megválaszolni. De, hogy ne csak semmitmondó sorokat írjak: gondolj bele mi lenne, ha valaki ma Magyarországon a Holokausztra emlékeztetõ pólót hordana, mondjuk egy diák egy iskolában.
Félre ne érts: nincs bajom azzal,m hogy valaki szeretne emlékezni a tragédiára, de én úgy érzem, hogy legalább annyira folyik minden csapból trianonozás meg az ultramagyarkodás, mint a holokauszt.

WHAT?! An interference pattern?!

Narxis
Nem sok, csak nem ide való.

Banner: "Vélemények, hozzászólások a hírekhez"

Mint pl. ehhez 😊

Borulhat a Széll Kálmán-terv

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Hát, azért mi magyarok talán jóval kevesebbszer hozzuk szóba Trianont, mint mondjuk a zsidók a holokausztot.

Vajon más országok lakóinak van-e problémája azzal, hogy valaki szóba hozza a saját nemzetük tragédiáit?

...és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól! Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség.

Egy olyan népnek akarsz Te õrült és visszataszító - nem mellesleg hihetetlenül gyerekes - célokat adni amelyik lassan már az alapvetõ minimumot sem tudja megugrani.

Ennek a vége általában egy Mugabéhoz hasonló Kedves Vezetõ és a kiindulási állapotnál is nagyobb nyomor.

Lehet, hogy a tanárok elleni testi fenyítésre gondolt a drága ombudszman... <#bohoc>

"Félnek attól, hogy egységes nemzetként átvennénk a hatalmat az egész világ fölött,"

Ez tudod miért nem igaz? Mert nekünk soha nem voltak ilyen ambícióink! Mikor mi lázadtunk, mindig a külsõ elnyomást próbáltuk lerázni magunkról. Abban egyetértek, hogy szisztematikusan próbálnak megsemmisíteni, arra is van teóriám hogy miért. De ezt egyelõre megtartanám magamnak.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Ilyen körülmények között természetesen nem 😊

De ha sikerülne kicsit nyitottabb szemmel gondolkodnia mindenkinek, nem lenne lehetetlen.

Ez egy gyakori logikai hiba, úgy nevezik a szakirodalomban, hogy vágyvezérelt gondolkodás.

Vágyvezérelt gondolkodás

TheLostOne
"Na jó maradjuknk annyiban, hogy ha összeszednénk magunkat akkor sem törnéknk világuralomra"

És ott a pont látod? Gondolj csak bele, összeszedjük magunkat, hogy világhatalomra törjünk, de végül nem törünk. De mit értünk el? Azt minimum, hogy az ország helyzete kimagasló lesz, mert egy túlzott cél miatt túlteljesítettük magunkat, ami pont elég egy reális célhoz.

TheLostOne
Kösz, de nem élek ilyesmivel 😊

De amúgy jó hogy mondod, a reggeli kávém helyett energiaitalt ittam, lehet attól szárnyalnak most ennyire a gondolataim 😄

(Azért fõzök egyet mostmár, nehogy meghaljak koffein aluladagolásban)

Amúgy viccen kívül szóljatok ám, ha ez most így hirtelen sok nektek, csak gondoltam megmutatom mi az a konstruktív gondolkodás, nem árt kicsit az ország egészségének.

Na jó maradjuknk annyiban, hogy ha összeszednénk magunkat akkor sem törnéknk világuralomra és megkockáztatom, hogy ha valamimelyik nemzetnek baja van velünk akkor nem emiatt.
TheLostOne
Nem tudom miért pont az, kérdezd azoktól akik ettõl tartanak, és ezért nem hagynak minket normálisan élni. Õk találták ezt ki, nem mi.