61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
#48201 "kommnizmus vagy EUizmus"
a kettő között van egy lényeges különbség: az egyik nem kötelező...
"Ezekszerint mi még boltokat sem tudunk üzemeltetni. Világos. Az audi is azért jött ide mert nem kell németországi béreket fizetni, adóval nem tudom hogy állnak, de az ülepük bizonyára ragyog. Egyébként az autógyárak képezik talán egyedül azt a kivételt amit nem biztos hogy baj ha itt van."
és a boltok mit árulnak? azt valahol meg is kéne termelni :) na, az megy nekünk nehezen...
ha az audi szlovákiába megy, mennyit nyerünk vele?
ha idejön, rengeteg embernek biztosit állást, életlehetőséget. ha egy forint társasági adót nem fizet, akkor is nyerünk vele (és a többi multi sem más, csak kissebb).
"Mondj példákat arra amit nem tudtál venni, nem tudtál nélküle élni és az ország azért valutában fizetett? A banón, vagy a videómagnó?"
Magyar videomagnót sem tudtál venni, remek példa! :)
Ma pedig nem tudnál venni tévét, számítógépet, és ezernyi modern eszközt. Néhány dologból lenne persze valami tákolt, vacak helyettesítő termék, hogy a feeling meglegyen.
Nyilván ezek nem létszükségletek, ha a középkori életvitel valakinek vonzó meg lehet lenni nélkülük. De ezt ma is megteheted: veszel egy földet és átállsz önellátásra valahol, egy messzi-messzi vidéken :) -
ManoNegra #48200 -
#48199 "Időközben az összes bankunk eu-s kézbe került => pénzszivattyú."
a bankokat ELADTÁK, az állam zsebrevágta értük a lóvét és rád költötte (az arányokat hagyjuk, nameg, hogy mennyit loptak el...). az OTP milyen kézben van szerinted? (mivel részvénytársaság, nehéz megmondani, de nem klasszikus külföldi bank) és mégis a legnagyobb pénzszivattyu :(
"Időközben 20 milliárd dollár tartozásból 100 milliárd lett, ugyanakkor a hasznosítható állami vagyon 80-90%-a eu-s kézbe került."
mikor is történt mindez? nem 89-ben lettünk EU tagok... az utóbbi 10 évben már alig volt mit privatizálni!
"Tőlük vesszük az iit, a magyar emberek verejtékéből épített gyárakban gyártott élelmiszert, vegyiárut, gyógyszert, stb. => pénzszivattyú"
Ki adta el? Az általunk megválasztott vezetés! EU tagság közelében nem voltunk, amikorra már kiárusították az országot. De egyébként vásárolhatsz magyar élelmiszert és vegyiárut is. Még, amig csődbe nem megy mind, az utolsó szálig.
"Nincs vámbevétel, megszűnt a hazai piac protekcionista védelmének lehetősége."
Megint csak szólok: EU-n belül nincsen vám.
És a mi vállalkozoink, exportőreink SEM fizetnek vámot.
Megint csak az egyik serpenyőt pakolod azon a bizonyos mérlegen...
"Ezek után ugyan hol vagyunk mi nettó felvevők?"
A te egyoldalú bemutatásodból valóban nem látszik .... :)
"A multik 5 év után adóznak?
Na igen, ha éppen nem váltanak nevet, vagy mennek tovább oláhországba, vagy közel-, távol-keletre."
A dolgozoi járulékokat, náluk dolgozok szjaját ne feledd! Azt azért még igy is befizetik. Mit lehet velük tenni, ha nem tudunk továbbra is versenyképes helyet biztosítani nekik? Sajnos elmennek :(
"200ezres nettó fizuk?
Javaslom, menj le a hűtőgépgyárba(már nem Lehelnek hívják) és kérdezd meg, hogy a 3000 emberből mennyi keres havi 70e nettónál többet!
De mehetsz az Alpine-ba is.
A Flextronicsot ne keresd, mert már a mócokhoz költözött!"
Nem mondtam, hogy nettó.
Nem csak hűtőgépgyáraink vannak.
Kérdezd meg a Vodafone vagy az IBM alkalmazottait, mennyit keresnek. -
ManoNegra #48198 "az ujjáépítés a cocializmusban "sikerült". nem gondolhatod komolyan, hogy egy eszme mögé behajtva kellene építkeznünk... :(( és csak szólnék, hogy az a módszertan is elasodásban végződött ..."
Tehát mi olyan hülyék vagyunk, hogy nekünk mindenképen valami kommnizmus vagy EUizmus kell hogy építkezni tudjunk? Értem
"asszem te nem vagy képben :) sorrban álltak?! hogyhogy én meg a rossz foglalkoztatottságról olvasok, nincs elég melo, mert nem ide jönnek a multik, hanem a környező országokból válogatnak... ahol többet "kapnak"!"
Ezekszerint mi még boltokat sem tudunk üzemeltetni. Világos. Az audi is azért jött ide mert nem kell németországi béreket fizetni, adóval nem tudom hogy állnak, de az ülepük bizonyára ragyog. Egyébként az autógyárak képezik talán egyedül azt a kivételt amit nem biztos hogy baj ha itt van.
"Kiszámítható volt: oroszul tanultál, majd elmehettél valami állami vállalathoz valami teljesen érdektelen területre. felvehettél az otptől hitelt félig élhetetlen panelra. kocsiról szinte csak álmodhattál. rengeteg minden hiánycikk volt, ha mégis meg tudtál venni valamit (ami jó), azért az ország valutában fizetett és ADÓSODOTT ELFELÉ ...! pont mint most! az akkori párttagok voltak a mai politikai elit, ugyan az a kiváltságos, földesúr-banda - csak picit könnyebben kukázták az életedet, ha nem tetszett a véleményed."
Mondtam hogy nem a rendszert sírom vissza. Mondj példákat arra amit nem tudtál venni, nem tudtál nélküle élni és az ország azért valutában fizetett? A banón, vagy a videómagnó?
Nem élek gyógyszeren, ha egy mód van rá! ;-) -
#48197 az ujjáépítés a cocializmusban "sikerült". nem gondolhatod komolyan, hogy egy eszme mögé behajtva kellene építkeznünk... :(( és csak szólnék, hogy az a módszertan is elasodásban végződött ...
"A multik sorban álltak, hogy betegyék a lábukat ide, csak így be lehet adnia pórnépnek ezt a parasztvakítást, hogy azért kap adómentességet mert ezzel csalogatunk."
asszem te nem vagy képben :) sorrban álltak?! hogyhogy én meg a rossz foglalkoztatottságról olvasok, nincs elég melo, mert nem ide jönnek a multik, hanem a környező országokból válogatnak... ahol többet "kapnak"!
a hazai vállalkozás nem tud "audi"-t összerakni, viszont ha az audi idejön, akkor alkatrészeket már tud nekik gyártani.
"75-ös vagyok. Úgy gondolom sokkal kiszámíthatóbb volt az élet. Szinte minden területen volt saját, Magyarországon előállított termék, jóval olcsóbban mint most, volt reális kamatos forinthitel stb..."
Kiszámítható volt: oroszul tanultál, majd elmehettél valami állami vállalathoz valami teljesen érdektelen területre. felvehettél az otptől hitelt félig élhetetlen panelra. kocsiról szinte csak álmodhattál. rengeteg minden hiánycikk volt, ha mégis meg tudtál venni valamit (ami jó), azért az ország valutában fizetett és ADÓSODOTT ELFELÉ ...! pont mint most! az akkori párttagok voltak a mai politikai elit, ugyan az a kiváltságos, földesúr-banda - csak picit könnyebben kukázták az életedet, ha nem tetszett a véleményed.
aki ezt visszasírja, az szedjen kavintont :) -
#48196 Jó, legyünk nettó felvevők.
Időközben az összes bankunk eu-s kézbe került => pénzszivattyú.
Időközben 20 milliárd dollár tartozásból 100 milliárd lett, ugyanakkor a hasznosítható állami vagyon 80-90%-a eu-s kézbe került.
Tőlük vesszük az iit, a magyar emberek verejtékéből épített gyárakban gyártott élelmiszert, vegyiárut, gyógyszert, stb. => pénzszivattyú
Nincs vámbevétel, megszűnt a hazai piac protekcionista védelmének lehetősége.
Ezek után ugyan hol vagyunk mi nettó felvevők?
A multik 5 év után adóznak?
Na igen, ha éppen nem váltanak nevet, vagy mennek tovább oláhországba, vagy közel-, távol-keletre.
200ezres nettó fizuk?
Javaslom, menj le a hűtőgépgyárba(már nem Lehelnek hívják) és kérdezd meg, hogy a 3000 emberből mennyi keres havi 70e nettónál többet!
De mehetsz az Alpine-ba is.
A Flextronicsot ne keresd, mert már a mócokhoz költözött! -
ManoNegra #48195 "mennyi idő alatt? EU tagságunk előtt mivolt? meneteltünk, mint állat? nem rémlik ..."
Ha nem rémlik hát nem rémlik. Nekem meg rémlik, hogy két vesztes (!) világháború után sikerült mindenféle "támogatás" és marshall segély nélkül újjáépíteni az országot...
"valahogy ide kell csalogatni és 5 év után már "tejel" + emberek nagyrészt be vannak jelentve, akik szintén adoznak és a járulékokat is fizetik utánuk ..."
Igen, ez a hivatalos verzió... A multik sorban álltak, hogy betegyék a lábukat ide, csak így be lehet adnia pórnépnek ezt a parasztvakítást, hogy azért kap adómentességet mert ezzel csalogatunk. Miért nem a hazai vállalkozásokat erősítjük, hogy sikeresebben tudják felvenni a versenyt?
"Szarabbul élsz, mint 89 előtt? De most komolyan! (tőled is kérdezem - mikor születtél? én 77es vagyok)"
75-ös vagyok. Úgy gondolom sokkal kiszámíthatóbb volt az élet. Szinte minden területen volt saját, Magyarországon előállított termék, jóval olcsóbban mint most, volt reális kamatos forinthitel stb... Igaz nem volt LCD-tv, maunika só teszkó és mc donalds, de egy könnycseppet sem ejtenék ezekért. Az internet az amire azt mondom, hogy nagyon hiányozna. Ne érts félre nem szeretnék egypártrendszert, sarló kalapácsot és kisztitkárokat, de ismét mondom, határozottan visszafejlődtünk!
"nagyon szeretnéd hinni, hogy még mi fizetünk az eu-ért, mi? :DD"
Nem szeretném hinni, hanem biztos vagyok benne! Az EU nettó mérlegre pakold rá azt a cirka 2000 milliárd forint éves vámbevételt ami már nincs, és számold újra... -
ManoNegra #48194 Ha az EU túl akar élni, el kell engedni a görög adósság harmadát
"az euróövezet minden tagja egyetért abban, hogy Görögország adósságát át kellene ütemezni, hisz csak akkor lehet reális esélye a gyógyulásra, ha hitelezői kihelyezett pénzük feléről lemondanak, valamint finanszírozzák a vállalatok újjáépítését."
-
#48193 Ok akkor még1x elnézést.
Az ok, hogy nagyon jó ez a ki/be arány, el is ismerem.
Hát ez a nagy nemzetek eltörlése együtt könnyebb dolog sajnos a jelenlegi keretek között nem megy. Még az EU nagy országai (akik ezt annyira reklámozzák) előbb nézik a saját érdeküket mint az EU érdekét.
Szerintem valami nagy média reform kéne, akkor talán nem lennénk annyira buta tömegek. De ez ugye a hatalomnak a lehető legrosszabb ezért ez nem fog megvalósulni.
Na én már alszom, holnap 4 kor kelek viszem az angolokat munkába. :D
Még 1x sorry a kombinálásomért. -
#48192 disznóhus=vöröshus=egészségtelenebb :) kb ennyi.
EU-t azért "tukmálom", mert csak egyetlen konkrétumot ismerek BIZTOSAN: a ki/befizetést. EU lehet h szar, de - szerintem - nélküle még rosszabb lenne. Maga az elv (amit számomra képvisel!!!) zabálni valo: francba a nemzetekkel, együtt könnyebb (lenne). Más kérdés, hogy a gyakorlatban ehez semmi köze.
Olcso élelmiszer nélkül sokan "éhenhalnának". Van itt az országban sokmillio olyan ember, aki nem engedheti meg magának, hogy visszautasitson bármilyen állást ... és másik sokmillio, aki semmiféle állásajánlatot nem kap, segélyből él.
A fidesznek a nemzeti bullshit helyett a nemzeti termékek fogyasztását kellett volna eddig is népszerüsíteni.
A világ szar, 2004 előtt is az volt és most is az, de a buta tömegnek nem is jár több :((( (nyugi, magamra is értem) -
#48191 "Az nem az EU-n múlik, hogy nálunk 2004 óta balf.szok ülnek a bársonyszékekben."
Na ez igaz, ez rajtunk embereken múlik. A probléma a számon kérés elmaradása. Ez a legnagyobb. -
#48190 Én azért szeretek az EU-tól nem megrészegülten gondolkozni (józan paraszti ésszel).
Mit lát a paraszt fejem?
Termőföld, legelők amerre a szem el lát.
De ha minőségi élelmiszert akarok vásárolni akkor az ki.szott drága.
Van egy elméletem:
Ha csak megfelelő minőségű lenne tehát nem volna egyáltalán a külföldi szar víz+fehérfesték, meg zsírgalacsnos kolbász aminek a 80% zsir a maradék meg nem tudom mi, akkor ugyan drágább volna a kaja.
De mivel nem volna az olcsó szar az emberek nem is dolgoznának ennyire szarér hugyér, mert nem volna elég kajára se amit keresnek. A kormány nem verhetné a mellét a reálbérekkel mert ok, hogy nem csökkentek sokat, de csak azért nem mert már nem a tejhez mérik hanem a festett vízhez, meg nem a kolbászhoz, hanem a végbélbe töltött zsírhoz.
Szóval máshogy nézne ki kicsit ez a reálbéres móka, és ha nem volna elérhető a nagyon szar akkor meg lenne a feltétele, hogy megvehesd a normálisat is. -
#48189 Azt azért tisztázzuk, hogy mi jelenleg az EU-ban nettó befizetők vagyunk, vagyis több pénzt hívhatunk le mindenfélére mint amennyit befizetünk. Nyilván ennek van egy határideje amíg lehívhatjuk azt a rengeteg pénzt, illetve teljesülni kell bizonyos feltételeknek, pl. önrész biztosítása de ezek nagyrészt rajtunk vagyis inkább a politikusaink hozzáértésén múlik.
Az nem az EU-n múlik, hogy nálunk 2004 óta balf.szok ülnek a bársonyszékekben. -
#48188 Ez nagyon nem... az állam se maga a megtestesült szent lélek, a legolcsóbb tejet vásároltatja fel. Abból lesz az iskolatej, persze minőségben az is jobb mint cola. -
#48187 Én nem azt mondom, hogy az EU csak és kizárólag szar, bár a témát sikerült ide terelnetek.
Ismétlem, az alap kiindulási pont az volt, hogy otthon 2004 óta az égegyadta egy világon semmi komoly nem épülne az EU nélkül.
Ezzel vitatkoznom kell. Ezt meg is tettem leírtam az érveimet, ami téged nem győzött meg.
Sajnos a te érveid meg szerintem kurva nagy baromságok, le is írtam miért.
Szerintem megállapíthatjuk, hogy ebben nem értőnk egyet. Van ilyen.
Ha nem túl személyes (és nem kerülök érte börtönbe holokauszt kutatás vádjával) mi a gondod a disznóhússal? Csak mert vegetáriánus nem vagy (a csirkéből ítélve).
Ha az amit sejtek akkor viszont értem, hogy mi ez a nagy EU tukmálás minden áron, és ebben az esetben el sem ítélhetlek érte, hisz azon érdek mellet érvelsz amit a szíved kíván és ez nagyon helyes.
(ha rossz a következtetésem akkor elnézésed kérem előre is) -
#48186 Izlések és pofonok.
Hozzászólások alul. (bár nem túl reprezentatív) -
Lantee #48185 "iskolában magyar iskola tejet ittam mi látott tehenet is nem csak víz meg szinezékből állt"
Ittam én is eleget azt a vacakot, az nem hogy tehenet, de még tejport se nagyon látott. :) -
#48184 "Az alap feltevés az volt, hogy ha nincs EU akkor itt semmi nincs! Erre irtam ,hogy azért 750millióEUR/év (vagy mennyi volt abban a táblázatban)-ből lehetett volna építkezni. Nem is keveset!"
ha nincs EU, nem biztos, hogy lenne 750 milla és/vagy nem lenne rá kényszer, hogy elköltsük hasznos infrastrukturára.
"Hát módszer váltás előtt mivolt?
Pl az iskolában magyar iskola tejet ittam mi látott tehenet is nem csak víz meg szinezékből állt. Ma coca-cola van helyette meg gumi cukor, mind kettő nagyon egészséges és természetes mint a pvc. A magyar tehenek meg hawaii-on nyaralnak. A kolbász-t ma már folyékony füsttel füstölik, a lényeg, hogy az íze hasonló mint az igazié hús helyett meg a fa**om tudja mi van benne, de többnyire zsír galacsinok. E közben a falun élő hugomék azt mondják disznót tartani már saját maguknak sem éri meg. etc..."
kényszerítsük az embert egészségesen élni? 2004 előtt talán magyar tejet ittunk? szar a világ, de aki értelmesebben gondolkodik, rászánja akár az extra forintokat is a minőségi, magyar élelmiszerre - hátha ... disznót lehetőség szerint nem fogyasztok, bocs a hugodéktól. piacrol szoktunk venni csirkét, idősebb emberektől, gazdáktól. csak remélni tudom, hogy ezzel is segítek (hogy nem a teszkós, mozambiki fagyottat veszem)
"A mi panel városok nem voltak túl jó ötletek, főleg energiatakarékosság szempontjából, de amikor épültek nagyon is korszerűek voltak, csak rossz filozófia szerint ment a móka. A gond az volt, hogy rossz elvtárs volt rossz helyen, nem az, hogy nem tudtunk építeni. "
a beton sosem volt korszerű, a távfűtés sem igazán hatékony. csak át kell nézni a határon, épültek-e ilyenek valaha a fejlettebb világban ...
"lol (bocs ha nem magyarázom meg, talán valaki türelmesebb itt a fórumon megteszi helyettem, de azt is leszarom ha nem.)"
lol, akkor hülyén halok meg. már bocs!
"- Amit most rájuk költünk segíly címén abból talán kifutná, és akkor az a rengeteg pénz nem csak folyna kifelé hanem épülne is belőle valami.
Tudom, hogy neked ez hihetetlen, pedig egyszerű ez. Most adsz egy csomó embernek a semmiért egy raklap lóvét/fő. Ezt a lóvét akkor is oda adod, csak ásatsz érte velük lyukaakat földbe vagy gyártatasz csöveket valami erre a célra épült gyártósoron vagy mittudomén."
amiket irtam, az a segély (innentől ugye munkabér) feletti rész lenne! ha ezekután értelmetlenségeket épitenek, az anyagköltségen felül az emlitett extra pénz is a semmibe veszik :( debreceni stadion 12 milliárdért.... khm. -
#48183 "Ne a panelekből indulj ki. Csak Budapesten annyi szép ház van amit a szocializmus előtt építettünk, akkor sem fogta senki a kezünket."
mennyi idő alatt? EU tagságunk előtt mivolt? meneteltünk, mint állat? nem rémlik ...
"Bejött a csomó multi, és minimum 5 éves adómentességet kapott. Ha indítok egy vállalkozást én megkapom az 5 év adómentességet? A tiszta verseny szempontjából ez lenne a minimum. Még így is nehéz versenyezni."
valahogy ide kell csalogatni és 5 év után már "tejel" + emberek nagyrészt be vannak jelentve, akik szintén adoznak és a járulékokat is fizetik utánuk ...
"Lehet hogy akkor nem fejlődtünk, viszont azóta határozottan visszafejlőldtünk. :-("
Szarabbul élsz, mint 89 előtt? De most komolyan! (tőled is kérdezem - mikor születtél? én 77es vagyok)
"Ezekről, hogy mennyit fizetünk be, és mennyit kapunk vissza, van hiteles forrása valakinek?"
nagyon szeretnéd hinni, hogy még mi fizetünk az eu-ért, mi? :DD -
Ronny #48182 Ez az állatfaj foglalkoztatja a magyar munkások 2/3-át és hasonló mértékben járul hozzá a hazai össztermékhez is.
nem győznek egymásnak körbeszámlázgatni, meg veszteségesnek feltünteni ahogy csak lehet
Tessék olyan mértékű adóterhet kiróni, amit meg lehet fizetni - a Laffer-görbe továbbra is létezik és működik - és akkor nem lesz minden bokorban egy számlagyáros. -
#48181 Nem kétlem, hogy baromi nagy kicseszés az az 1 milla azzal, aki TÉNYLEG képtelen kitermelni :( Sajnos az én vállalkozo ismerősöm superb-el, a másik vw tuareggel jár - és meséli büszkén, mennyit-hogyan csalt. És amikor "beszólok" - finoman! - akkor jön a "nemlehetmegélni-ennyitnemlehetbefizetni".
Nyilván az irigység is szól belőlem, hiszen én magam nem mernék vállalkozni és a bátraknak jár némi extra szerencse, de ezek vannak nekem "szem előtt".
"Ha szerencséjük van csak a polgárháború utáni időszakba repülnek vissza."
ha most megsegítik őket, egy ideig még elhuzodhat a "baj". döbbenet, hogy elszállnak az igények évek kamujóléte után :/ (én sem vagyok kivétel, minden megszorítás fáj!) Elképzelem, ahogy Georgiosz felgyujtja az épületet, mert mostantol csak 12 havi fizu jár vagy mert 65 évesen kell nyugdijba mennie ... aztán addig gyujtogat, amig 12 havi sem jár majd, nem lesz hol dolgoznia :( -
#48180 ez így van...
nem győznek egymásnak körbeszámlázgatni, meg veszteségesnek feltünteni ahogy csak lehet
hogy őszinte legyek, nem akarom kimondottan szídni őket ,de sajnálni sem
a vállalkozó az egy külön állatfajta -
#48179 Nana!
A váalszom nem arról szólt, hogy a mi befizetett pénzünkből lehet-e többet építeni vagy az EU pénzéből!
Az alap feltevés az volt, hogy ha nincs EU akkor itt semmi nincs! Erre irtam ,hogy azért 750millióEUR/év (vagy mennyi volt abban a táblázatban)-ből lehetett volna építkezni. Nem is keveset!
Hát módszer váltás előtt mivolt?
Pl az iskolában magyar iskola tejet ittam mi látott tehenet is nem csak víz meg szinezékből állt. Ma coca-cola van helyette meg gumi cukor, mind kettő nagyon egészséges és természetes mint a pvc. A magyar tehenek meg hawaii-on nyaralnak. A kolbász-t ma már folyékony füsttel füstölik, a lényeg, hogy az íze hasonló mint az igazié hús helyett meg a fa**om tudja mi van benne, de többnyire zsír galacsinok. E közben a falun élő hugomék azt mondják disznót tartani már saját maguknak sem éri meg. etc...
A mi panel városok nem voltak túl jó ötletek, főleg energiatakarékosság szempontjából, de amikor épültek nagyon is korszerűek voltak, csak rossz filozófia szerint ment a móka. A gond az volt, hogy rossz elvtárs volt rossz helyen, nem az, hogy nem tudtunk építeni.
"és bejött a multi és felvett csomo embert 200ezerért"
lol (bocs ha nem magyarázom meg, talán valaki türelmesebb itt a fórumon megteszi helyettem, de azt is leszarom ha nem.)
"a szervezés, lapát, felügyelet, utaztatás, adminisztrácio ingyen van."
- Amit most rájuk költünk segíly címén abból talán kifutná, és akkor az a rengeteg pénz nem csak folyna kifelé hanem épülne is belőle valami.
Tudom, hogy neked ez hihetetlen, pedig egyszerű ez. Most adsz egy csomó embernek a semmiért egy raklap lóvét/fő. Ezt a lóvét akkor is oda adod, csak ásatsz érte velük lyukaakat földbe vagy gyártatasz csöveket valami erre a célra épült gyártósoron vagy mittudomén. -
ManoNegra #48178 Bár "Csak abban a statisztikában hiszek amit én hamisítottam" :-) -
ManoNegra #48177 "épültek a kemény panelvárosok, mekkora király volt - lett. hiába, tudtunk mi, ahogy mondod!"
Ne a panelekből indulj ki. Csak Budapesten annyi szép ház van amit a szocializmus előtt építettünk, akkor sem fogta senki a kezünket.
"és bejött a multi és felvett csomo embert 200ezerért, akik szja-jából él(t!) az ország és aki most majd kevesebbet fizet be (21%-os szja, ugye) és szétrohad a jövő évi büdzsé ... kicsit egyoldaluan pakolod te azt a mérleget :)"
Bejött a csomó multi, és minimum 5 éves adómentességet kapott. Ha indítok egy vállalkozást én megkapom az 5 év adómentességet? A tiszta verseny szempontjából ez lenne a minimum. Még így is nehéz versenyezni.
"jah, nagyon ment 89 előtt az ország, fejlődött minden (not!). te mikor is születtél? ;)"
Lehet hogy akkor nem fejlődtünk, viszont azóta határozottan visszafejlőldtünk. :-(
Ezekről, hogy mennyit fizetünk be, és mennyit kapunk vissza, van hiteles forrása valakinek? -
Ronny #48176 Ha szerencséjük van csak a polgárháború utáni időszakba repülnek vissza. -
Ronny #48175 Ez volt a nap hozzászólása!:D -
Ronny #48174 A magyar államkasszába még az ügyeskedő vállalkozó is többet fizet be(horribilis mértékű adók és járulékok, az OECD átlag háromszorosát kitevő adminisztrációs terhek, stb), mint egy tisztességes vállalkozói környezetben működő szlovák, észt vagy román sorstársa.
-
#48173 Katonaállamról álmodozunk? -
#48172 Elég gyengére sikeredett.
Ilyenkor próbáld meg te magad ízekre szedni a saját érveidet és be fogod látni, milyen könnyen megy. -
#48171 mentőcsomag, EZEKNEK?!?!?! -
#48170 én kb proli vagyok. a vállalkozo ismerőseimnek szuper autóik vannak.
mind adót csal, "mert máshogy nem él meg".
szegények! -
#48169 "Hát szerintem az unio előtt is tudtunk építkezni. Legalábbis 1000 évig tudtunk. "
most tényleg az jön, hogy jobban éltünk modszerváltás előtt, mint után? :D
épültek a kemény panelvárosok, mekkora király volt - lett. hiába, tudtunk mi, ahogy mondod!
"1.6 milliárd euróért nyitottuk meg a piacainkat, melyek sok munkahely elvesztését, adó bevétel kiesést és még kitudja milyen "járulékokat" vont maga után. "
és bejött a multi és felvett csomo embert 200ezerért, akik szja-jából él(t!) az ország és aki most majd kevesebbet fizet be (21%-os szja, ugye) és szétrohad a jövő évi büdzsé ... kicsit egyoldaluan pakolod te azt a mérleget :)
"870,2 millió eurót befizettünk. " - ez most hogyan? 1.6mrd plusz, ezzel számolj - a 870 minusz gyakorlatilag nem létezik, hiszen triplán kaptuk vissza és még1x: a vége 1.6mrd PLUSZ!
"Itt azt írják, hogy az M6-os szekszárd-bóly közötti szakasza 266 milliárd forint (nem euró). Azt is hallottam, hogy ezt kb GY.Ferencék 4x-es áron építtették (nem magyar kivitelezővel, ha már munkahely, meg magyar adó forintokról is beszéltünk) tehát ha felelős és oda való kormányunk van akkor 4x ennyit építünk a befizetett pínz töredékéből. "
itt minden, mindig drágán épül, ez tény. de ha a pénzt nem járatjuk meg EU-ba és vissza, akkor is 10x annyiba kerülne minden, ráadásul akkor 1.6 mrd-al KEVESEBB lett volna épiteni (és ellopni)
"Szóval azért menne ez az eu nélkül is, csak lassabban, bár ha a "szemét" import miatti kieséseket is számítjuk akkor talán nem is annyival lassabban."
jah, nagyon ment 89 előtt az ország, fejlődött minden (not!). te mikor is születtél? ;)
"Ha szerinted 800millió euróból nem tudtunk volna semmit sem fejleszteni akkor elhiszem neked. Ok, hogy ennek befizetése után kaptunk még hozzá kb még egyszer ennyit, de ennek súlyos ára van"
mennyiből lehet többet fejleszteni? 800 milliobol vagy 2.4 milliárdból?
"Be kell fogni a brazil gépsort ásni a segélyért cserébe és akkor ingyen lesz kiásva a gödör a csöveknek. Ólcsóbb mint az EU-s pénzből, talán kicsivel lassabb bár kb 500db brazil szerintem lenyom bármilyen markoló gépet, brazilunk meg annyi van mint a szemét, ráadásul (szerintetek) munkáért könyörögnek. "
Jah, ingyen ... a szervezés, lapát, felügyelet, utaztatás, adminisztrácio ingyen van. -
#48168 Akár 6 milliós támogatást is kaphatsz házfelújításra -
#48167 Ott jár 18. havi bér.
Szóval van még mit tanulni tőlük. -
#48166 Kirúgták a jobbikos tanárt a romaiskolából -
Ronny #48165 Rendben, a faszi luxuskurvákhoz járt, ettől független még a valóságtól elszakadt luxusigényű feleség elbaszarintott a családi vagyont. -
#48164 Ha szerinted 800millió euróból nem tudtunk volna semmit sem fejleszteni akkor elhiszem neked. Ok, hogy ennek befizetése után kaptunk még hozzá kb még egyszer ennyit, de ennek súlyos ára van.
Ráadásul meg is szablyák, hogy mire költsük a saját pénzünk.
Pl közművesítés:
Azt hittem azért adtuk el (oda ingyen) az összes közmű céget külföldieknek, hogy akkor majd ők fejlesztenek meg ócsóbb lesz a cucc. Ehelyett minden évben drágul a fejlesztéseket meg mi fizetjük. De a vevőknek meg felszámolják a csővezetékre mindenféle díjakat.
Be kell fogni a brazil gépsort ásni a segélyért cserébe és akkor ingyen lesz kiásva a gödör a csöveknek. Ólcsóbb mint az EU-s pénzből, talán kicsivel lassabb bár kb 500db brazil szerintem lenyom bármilyen markoló gépet, brazilunk meg annyi van mint a szemét, ráadásul (szerintetek) munkáért könyörögnek.
Az EU-s pénzeket nehezebb-e ellopni? Ez biztos, hogy igaz, de én egy 5 szavas törvénnyel megoldanám ezt: Ha lopsz bazdmeg munkatáborba küldünk. És még pazaroltam is a szavakkal.
Oké, hogy ezeket nem lehet mert emberi jogok meg miegymás, a lényeg, hogy semmit nem lehet kivéve uzsorázni a magyarok nyakán, de azt is csak a zsidóknak (provident), mert ha nem az vagy akkor sittre vágnak.
-
ManoNegra #48163 Áh... A Görögök pitiánerek. Nekünk hegy sem kell az alagúthoz! Mi a hegyet utólag odahordjuk!! -
commissioner #48162 Az aláírásod tökéletesen illik a hsz-edhez :o