Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

L Viper
Engem kifejezetten zavar, hogy egyesek célja összemosni a kultúrákat itt Európában.
Szerintem egészségesebb lenne úgy összetartozni, hogy mindenki büszke arra, amit ad a saját kultúrája a nagy közösbe és a kicsiket nem beglobalizálni, beasszimilálni.
Itt nálunk már olyan is megesett, hogy valakit a kokárdája miatt lenáciztak, vagy a pólója miatt.
Atomreaktor
azért tartunk itt, mert a magyarok mentalitása a "dögöljön meg a szomszéd tehene". szerintem ennyi a magyarázat. szeretünk egymásnak esni, a vérünkben van.

TheLostOne
Amúgy arra próbáltam rávilágítani, hogy a nacionalizmus Magyarországon az egészséges mérték ALÁ csökkent, ezért kellene egy kicsit végre összefognunk, hogy ne szûnjünk meg létezni.

Ennek ellenére, ha elég figyelmesen elolvastad amit írtam, láthatod, hogy a túlzott nacionalizmust én sem tartom jónak, egyetértve ezzel kapcsolatban veled, sõt azt is levezettem, hogy nagy valószínûséggel sok mindent köszönhetünk annak, hogy a nacionalizmus nagy fénykorában mi kordában tudtuk tartani a dolgot, így több teret hagyva az evolúciónak genetikai szempontból, mint más népek. De nemzet akkor is kell. Egy dolog befogadni idegen népek születteit, de ha nincs MIBE befogadni, akkor lehetetlen. Ehhez azért hozzátartozik még az is, hogy a túlzott mértékû, gyors ütemû befogadás sem jó, az eredménye azt hiszem szabadszemmel is látható manapság.

Egyszerûen egyensúly kell mindenbõl, viszont ha kibillen a mérleg, akkor radikális lépésekkel lehet csak idõben visszaállítani az egyensúlyt. Ez a lényege kb a mondandóim nagy részének.

Azért teszem, mert unom már ezt az embertelen stílust. Ha nem ért egyet, akkor kérdezzen, vitázzon, de az, hogy pár mondat után már egy smile mögött hülyének néz, már sok. Mindenkivel ezt mûvelik, csak nem mindenki olyan jámbor mint te. Lásd Csige... bannolták mert elege lett Borg kekeckedésébõl. Aki felhúzta, meg semmit nem kapott... nyilván ez valahol Csige "hülyesége" is, mert minek ugrik rá, de ettõl még a jelenségbõl elég volt...

Kíváncsi lennék rá, hogy miért csinálja ezt, de nem akar válaszolni. Pedig tényleg érdekelne, hogy egy ember milyen alapon néz hülyének egy másikat csak azért, mert a véleményük nem egyezik...

A vitánk meg már elég régi keltezésû, szóval nem kifejezetten miattad van... ezen ne aggódj! 😊

www.smart-bus.hu

Az USA egy óriási államokból álló szövetség amúgy is, amit annyira nem hátráltat a nacionalizmusa.
Minket - picsányi országot - viszont hátráltat az, ha képzeletbeli csíkok közé szorítjuk a társadalmat, ahelyett, hogy összefogásban haladna elõre az emberiség.
Izrael is annak rendje módján egyhelyben toporog, miközben a népe nincs biztonságban, csak egymást irtják a szomszédokkal. Soha nem is fognak kilábalni a helyzetbõl, amíg seggel mennek a jövõbe. És ez igaz az arabokra is, és így tovább...

Ez nem azt jelenti, hogy minden idegen kultúrát tolerálni kell, sõt, annak kéne beilleszkednie, aki idegenként érkezik. De ez másik problémakör, ami viszont már az elvakult vallásosságra vezethetõ vissza, amit szintén nem kéne támogatni se a kereszténység, se más vallás oldalán.
Narxis
A nacionalizmus nem feltétlen egyenlõ a nemzeti összetartozással. Am. nekem csak a "fröcsögõ" ágával van bajom.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

L Viper
Egyébként mi a baj a nacionalizmussal?
Sajnálatos módon nálunk irtanák az emberekbõl a még megmaradt nacionalizmust is, vagy a nemzeti összetartozást.
Érdekes módon USA-ban nem gond, hogy még a trafik oldalán is kint virít az amerikai zászló. Sokszínûségük ellenére a nacionalizmus elég szépen össze tudja kovácsolni õket, hogy õk mind amerikaiak.
Másik példa Izrael. Náluk nacionalistább ország nem is létezik.

TheLostOne
Solt, köszönöm szépen, hogy kiállsz mellettem, de nem vettem annyira a szívemre Borg beszólásait, úgy érzem jelen esetben inkább az utolsó pár hozzásólásomban tanusított elõadásmódom miatt mondott ilyeneket, amit inkább kritikaként fogok fel. Igaz a mondanivalómmal sem ért egyet, de amíg nem kezdtem el titokzatoskodni, visszafogottabban reagált.

A lényeg, hogy ne ugorjatok már egymásnak ennyire emiatt plz, mert ilyen helyzetekben sokszor úgy érzem miattam robban ki a dolog, ami soha nem áll szándékomban. Örülök neki, hogy vannak, akik értenek és egyetértenek velem, de nem szeretem, ha emiatt õk kerülnek kereszttûzbe, valahogy felelõsséget érzek emiatt.

Amúgy is ismerem Borgot, megszoktam már a stílusát 😊 Ennek ellenére alapjáraton értelmes ember, bár ezek az új politikai nézetei még nem teljesen tiszták számomra, nem tudom most végülis mit képvisel 😄

Plz tehát ne vitatkozzatok ezen ennyit, jelentéktelen apróság ahhoz képest amilyen problémák vannak mostanában, próbáltam ezt is elmondani az eddigiekben.

Nem, nem az a bajom, hogy más a véleményed, de látom ezt nem akarod megérteni. Ha feltûnt volna, nem a mondandóját védem. Az a problémám, hogy gerinctelenül viselkedsz, és ez már kezd nagyon unalmas lenni.

Engem a más vélemény nem zavar, ugyanis a saját állításaim megvédéséhez megvannak az érveim. Ha meg valamihez nem értek, nem szólok bele, de fõleg nem nézek hülyének másokat azért, mert az enyémtõl eltérõ a világlátásuk.

Szóval, ha a csúsztatásokat befejezted, akkor várom a válaszod arra, hogy mindezt miért mûveled?

www.smart-bus.hu

A végtelenségig lehetne folytatni, hiszen ugyanott toporogsz ahol eddig is. Fel vagy háborodva azon, hogy bele mertem kötni ilyen legendákba, meg ökörségekbe, amelyekkel a nacionalizmust mint szent célt akarjuk kitûzni, és amelyeket persze te axiómának veszel, mert csak.
Nincs elmozdulás, tehát nincs értelme a vitának.
Én is kiszállnék a helyedben, hiszen nem nagyon van magyarázat arra, hogy miért viselkedsz másokkal ilyen gerinctelenül.

www.smart-bus.hu

L Viper
Te unatkozol?
Te most mirõl beszélsz? Miért mosod hozzám az õ érveit? Miért csúsztatsz?

De látom konkrétabbnak kell lennem, mert nem akarózik a válasz. Azt szeretném megtudni tõled, hogy miért viselkedsz így, ( hülyének nézés ) normálisan kommunikáló emberekkel? Miért nézed hülyének, honnan veszed hozzá az alapot? Miért vagy embertelen?

www.smart-bus.hu

Bár nemtom miért csodálkozok azon, hogy kevered a posztulátumot az axiómával, amikor már leírtad a görögökrõl alkotott minimum "érdekes" véleményedet 😊
Szóval én itt ki is szálltam.
Neked persze, hogy lényegtelen, hiszen minden ami a szent igazságnak ellentmond, az irreleváns részedrõl. Ilyenkor jönnek a titkos tények, meg az önmagukat alátámasztó legendák, aminek miért is keresné bárki az értelmét, hiszen alapvetõ igazságok...
Jelen esetben lényegtelen, hogy egyet nem értesz, vagy nem érted. ( láthatóan utóbbiról van szó, de ez most tényleg lényegtelen ) A lényeg azon van, hogy sportot ûzöl mások hülyének nézésébõl... a kérdésem pedig az volt, hogy ez mire jó, vagy miért csinálod?

www.smart-bus.hu

Hogy egy hír is legyen:

Holnap délben ér el minket az óriási napkitörés szele.

Egyet nem értés != nem értés. (Csak ha a te igazságodról van szó.)
TheLostOne
Na de viszont tartozom ennyivel, tessék egy kis anti-OFF adalék:

Könnyen visszaállamosíthatják a Liszt Ferenc repülõteret
Jó lesz ez, úgy tudom nyereséges volt mikor eladták, remélhetõleg még mindig az.

Kövér szavai meggondolatlanok voltak
Érdekes, nyugtatják a népet, talán beszartak volna?

Skorpiótelepet foglaltak le Kispesten
LOL

A Fitch leminõsítheti az Egyesült Államokat
Újabb ösztönzõ lépés, hogy végre nekiugorjanak a bankoknak, nemrég már egy államban újra lehet arannyal fizetni...

Láthatóan nem érted, majd ezek után megpróbálod a másikat nevetségessé tenni. Ha mondjuk értenéd mit mond, de nem értenél egyet vele, akkor úgy gondolod, hogy jogod van hülyének nézni õt?

Nem utálok senkit, de mint sok minden, egyeseknek ez sem megy át, hisz egyszerûbb magatokból kiindulni, és az alapján ítélkezni. Öreg vagyok már negatív érzelmekhez... ha valamit az ember nem ismer el olyan mértékben, ahogy az sztárolva van, az nem utálat. Sõt, az sem utálat, ha valamit nem szeretek... szólj, ha ez így sok egyszerre... 😊

www.smart-bus.hu

TheLostOne
Ha a prototípusnak (csak a helikopteres példa kedvéért) nevezett népcsoportokra célzol, olyan népcsoportokról beszéltem, akik az idõk során keveset keveredtek más népcsoportokkal. Míg mi, magyarok keveredtünk rendesen mindenkivel, aki erre járt, vagy amerre jártunk.

Azt hiszem nem kell részleteznem ez esetlegesen milyen dolgokkal járhatott ez az evolúció szempontjából, de lehet most kimondtam a tiltott szót <#zavart1>

Kb a lényeg: nagy eséllyel a világ minden részérõl összeválogatódott génállománnyal rendelkezünk. Erre még rádob egy lapáttal a természetes kiválasztódás (aminek egy idõben szintén átlagonfelüli teret hagytunk), ami szûri az esetlegesen odakeveredett rossz géneket, és már kész is a ... Nem mondhatom ki, lehet már így is megkapom, hogy náci vagyok, pedig rohadtul nem, mert õk pont ellenzik ezt a fajta keveredést, ami viszont pont elengedhetetlen egy ilyen ... nép kialakulásához.

Viszont arra most így sikerült rájönnöm, hogy pont emiatt a nácik hite paradoxon 😄

Aham, szal ha valaki nem ért egyet valami hülyeséggel, akkor az egyenlõ azzal, hogy nem is érti...

Annyira utálod a görögöket, hogy még a retorika sem mond semmit, ahogy elnézem 😊
Remegek! 😊

www.smart-bus.hu

L Viper
"Csak tények, semmi rasszista indíték."

Most ugye nem az országot csak élettérnek és nem hazának tekintõ népcsoportokra gondolsz?
TheLostOne
Egyre félelmetesebb képet ébresztesz bennem errõl a KarmaTV-rõl, komolyan mondom mindjárt rákeresek mi az 😄

Amúgy egyáltalán nem csodálkozok, hogy kellemetlen téma, a rasszizmus bölcsõje, még ha ez esetben nagy valószínûséggel igaz feltételezés is.

Vigyázz hogy beszélsz mert ban-t kapsz. Ha nem tiszteled borg-ot pórul járhatsz.

...és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól! Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség.

Ha valamit nem értesz, miért kell a másikat hülyének nézni? Ez nálatok valami minimum elvárás, vagy mire jó ez?

www.smart-bus.hu

Nem úgy látom, hogy az off részével van a baja...

www.smart-bus.hu

És ezen csodálkozol, hogy ez kellemetlen téma? 😄D
Valami standup comedyn kéne próbálkozni vele, mondjuk egy KarmaTV-s médium paródiájaként.
TheLostOne
Hihetetlenül túlcentralizált. Pár napja olvastam errõl valamit, ha megtalálom linkelem. Magyarország demográfiája valami hihetetlenül furcsa ilyen szempontból.

Abban azért igaza van, hogy ez itt már hatalmas off.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

TheLostOne
Ha már helikopter, annyit mondhatok, hogy többezer éves fejlesztés során kiforrott típus, míg sok más nép egy prototípus, amely ragaszkodott a saját elképzeléseihez, és elvették maguktól a lehetõségeket, hogy más prototípusokból vegyenek megoldásokat, illetve megfelelõen teszteljék és értékeljék a sajátjaikat. Persze biztos vannak rajtunk kívül még kivételek. Hozzáteszem semmi bajom a prototípusokkal, kellettek õk, hogy mi ilyen kiforrottak legyünk, és még õk is kiforrhatnak egyszer 😊

Csak tények, semmi rasszista indíték. De szerintem már így is sokat mondtam, úgyhogy ne feszegessük tovább, mondom kellemetlen téma manapság.

A vidék legalábbis. Budapest centralizált. Asszem. <#bohoc>
Pontoson.
L Viper
Már bocs, de nekem lejött mit akart kifejezni. Nem tudom miért jó így kiforgatni azt amit leírt?
TheLostOne
Magyarul kurvára decentralizált az ország?
(Leszámítva BP-t)

Aha. Hát akkor ennyit errõl 😊
Fogadjuk el hát, hogy ez a felvilágosult igazság, ez a jövõ, ez a megváltás, és mindenki hülye, csak a magyar nép helikopter. Erre a bizonyítékok megvannak, csak titkosak.
TheLostOne
Vannak történelmi tények, amik alapján tisztán következtetni lehet egy folyamatra, ami viszont már sok más tudományághoz köthetõ. Ha ismertetném ezt a folyamatot, az adott tudományágakban jártasabb emberek beleköthetnének a folyamat olyan részleteibe, amiknek a megmagyarázásához nem áll rendelkezésemre elegendõ tudás.

Magyarul van annyi felszínes tudásom a dologhoz, hogy meg tudjam ítélni a létjogosultságát, viszont annyi már nincs, hogy vitázni is tudjak róla.

De a lényeg legalább látszik. 😉
kicsit nagy lett sry :|
Mi is a probléma? Nem tolerálod a más véleményt?

www.smart-bus.hu

Most akkor ha nem vagy jártas benne, csak körvonalazott elképzelés van, akkor hogy jönnek ide tényekre alapozott logikus következtetések? Vagy most mi is van?
Ne aprózzuk el! Az irokéz(=író kéz) testvéreink által igényt tarthatnánk a volt amerikai gyarmatainkra is, de a kaszinókra mindenképp.

Mindenesetre sajnálom, hogy a moderáció engedte idáig süllyedni a topikot, ami itt folyik az már minden színvonalon aluli. -fav

TheLostOne
Nem tudom mi az a Karma TV, mindenesetre viccesen hangzik 😄

Amúgy beszélhetnék róla, de akkora flame lenne belõle, hogy SG még olyat nem látott. Ez nem célom. Másrészt meg bevallom õszintén olyan témákat feszeget a dolog, amikben nem vagyok eléggé jártas, így csak egy körvonalazott elképzelés a dolog, nem szeretnék hülyeségeket beszélni, viszont nagyon sok tény alapján levont logikus következtetésekre alapozok.

Ja, már várom, hogy mikor csatolják vissza hozzánk a nagy ázsiai területeinket is 😊
Narxis
Van valamennyi igazság abban amit írsz, de nem kell ilyen mögöttes erõt odaképzelni. Egyszerûen az ember hatalomvágya és kapzsisága juttatta ide ezt az országot, semmilyen külsõ vagy belsõ szervezett erõ nem kellett ehhez.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Nem.

www.smart-bus.hu

Nem tudom mi szükség van az állandó gúnyolódásra... aztán meg csodálkozol, ha valami kevésbé türelmes kioszt.

Emlékeztetlek mondjuk 56-ra... Trianon, két vesztes vh után szállj szembe egy szovjetunió nagyságú birodalommal... szerintem ez elég hõsies még akkor is, ha nem sikerült...

www.smart-bus.hu

Belülrõl bomlasztottuk a szovjet hatalom szövetét, és látod, sikeres volt.