Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(no offense arty)
WHAT?! An interference pattern?!
Ilyeneket honnan veszel??"
Ha elegendõ jövedelemmel rendelkeznék a stabil megélhetéshez, biztos nem provokálnám csak úgy viccbõl a hatóságokat azzal, hogy szemetet öntök az autómba.
"Örülnél, ha extrémen rákkeltõ kipufogogázt termelne a sok megélhetési autós? Az is oké, ha radioaktiv lesz a kipufogogáz és az ablakod alatt turáztatom a gépet? Elvégre ez az én magánügyem, nem?"
Egyrészt ez a rákkeltõ téma elég ingatag, minden lehet rákkeltõ, ami a legkisebb mértékben is képes a DNS-t károsítani. Van 2 adott gén, ami ha egyszerre sérül, akkor kialakul egyetlen egy szem rákos sejt. Ez a két gén felelõs a sejtosztódás szabályozásáért, illetve az "öndiagnosztikáért". Ha a kettõ közûl egyetlen egy is ép marad, akkor akármennyi sérülhet a több millió közûl, a kettõ közûl valamelyik közbe fog lépni, vagy önpusztítással (ha a diagnosztikai marad életben), vagy pedig sejtosztódás-akadályozással (ha a másik). Számold ki mennyi az esély rá, hogy tippelned kell két számot nullától egy-két millióig, és eltalálod mindkettõt. Na ennyi a rák kialakulásának is az esélye egy sejt károsodása esetén, és akkor itt még hozzájön a genetikai hajlam, ami jó esetben szinte nullára redukálja az esélyt, de néha növeli. Ezen kívül ha csak pár sejt rákosodik el egy adott rövid idõtartamon belül, akkor kurva gyorsan kell milliószorosára szaporodnia, mielõtt jön szépen az immum rendszer, és azt mondja te nem illesz a képbe, ezért most elpusztítalak.
Másrészt pedig nem ismerek olyan üzemanyagot, amellyel a ma létezõ motorok képesek lennének mûködni, és radioaktív gáz képzõdne belõle, szal a túráztatós példád enyhén szólva irreális.
"Hja és az is okés, hogy én és te fizessük meg magasabb adók formájában az ilyen patkányok miatt kiesõ adóbevételt, ugye?"
Igen, akkor nagyon is okés, ha 10x annyit keresünk, mint aki épp éhen akar dögleni a kemény munkája ellenére.
"itt jöttem rá, hogy csak ironizálsz. a másik opcioval nem számolnék, mert akkor inkább nem is kellett volna válaszolnom 😄"
Nem ironizáltam, nagyvárosban lakom, rendkívül korlátozva érzem a lehetõségeim, mert nincs még saját autóm. Ha a családnak se lenne, teljesen meg lennék lõve, semmit nem tudnék idõben elintézni.
A tömegközlekedésrõl megvan a véleményem, drága, másokra van bízva az idõd és néha az életed is, rendkívül egészségtelen(tömegnyomor=fertõzésveszély), meg az sem utolsó, hogy a dieselmotoros buszok fekete füstöt árasztanak ki magukból, ki van vezetve belõlük a kartergáz egy külön csövön a kipufogó mögött (egy személyautóst ezért leültetnének, a helyi voláncég megteheti...).
Szerencsére mostanában egyre több a gázos busz, azóta érezhetõen jobb a levegõ, nem viccelek!
Következõ hsz-ed:
"gyógykezelés?"
A nikotinfüggõség ellen talán ér valamit, de a pszichikai függõség más tészta.
"a saját hülyeségük miatt kell írtózatos mennyiségû adót fizetniük.
javítottam!"
Ebben van igazság, de általánosítás. Mindig vannak kivételek, általánosítani a "tisztelet a kivételnek" hozzátétele nélkül kollektív gondolkodás, ami káros a társadalomra nézve, lásd 1949-1989 MNK.
"nem kell. vagy nem kellett volna! tudtad mit vállalsz, tûrj! 😄"
"a nemdohányzókat nem éri stressz? vagy atok mind megölik magukat, mert nem tudják "elnyomni"? 😉"
A fentebbi válaszod válasz a lentebbi kérdésedre. A nemdohányzók is levezetik valahogy a feszültséget, csak máshogy. Ilyen szempontból hasznos a dohányzás, sok dohányos ha az adott pillanatban el tud szívni egy szál cigit, levezeti azzal a feszültséget, és nem kerül sor esetleg egy erõszakos cselekedetre. Egyszer egy barátom viccbõl fejbevágott valamivel, de véletlenül erõsebbre sikerült, mint akarta, és elkezdett ömleni a vér a fejembõl. Rögtön láttam rajta, hogy kétségbeesett, lefehéredett, egyáltalán nem ez volt a célja, de nagyon bepöccentem. Elkezdtett mindenki sürögni-forogni körülöttem, hogy mossam le a vért, kötözzük be stb, majd felrobbantam az idegtõl, de inkább csak annyit mondtam "hagyjatok békén, had szívjak el egy cigit". Elszívtam, és utána már nem akartam senkinek nekimenni, lenyugodtam. Amúgy sem érdemelte volna meg, soha nem ártana szándékosan, tényleg véletlen volt.
Forza.
gyógykezelés?
"a függõségük miatt kell írtózatos mennyiségû adót fizetniük."
a saját hülyeségük miatt kell írtózatos mennyiségû adót fizetniük.
javítottam!
"rá kell gyújtanom"
nem kell. vagy nem kellett volna! tudtad mit vállalsz, tûrj! 😄
"Ezzel szerintem rajtam kívül nagyon sokan így vannak még"
a nemdohányzókat nem éri stressz? vagy atok mind megölik magukat, mert nem tudják "elnyomni"? 😉
Forza.
Nyilván õ is megélhetési autós volt, mint a többi 3 millió.
Ilyeneket honnan veszel??
"Meg most õszintén, nem kurvára rám tartozik, hogy mit öntök az autómba? Azon kívül, hogy büdös volt állítólag, nem ártott vele senkinek."
Örülnél, ha extrémen rákkeltõ kipufogogázt termelne a sok megélhetési autós? Az is oké, ha radioaktiv lesz a kipufogogáz és az ablakod alatt turáztatom a gépet? Elvégre ez az én magánügyem, nem?
Hja és az is okés, hogy én és te fizessük meg magasabb adók formájában az ilyen patkányok miatt kiesõ adóbevételt, ugye?
"olyan dolgokra vetik ki, amikrõl nem lehet lemondani, ilyen a rohanó világban való túléléshez nélkülözhetetlen autó"
itt jöttem rá, hogy csak ironizálsz. a másik opcioval nem számolnék, mert akkor inkább nem is kellett volna válaszolnom 😄
Forza.
Forza.
"Szabó György korábbi közlése szerint a Makói-árok mélyén a nem hagyományos szénhidrogénkészlet rendkívül tömör kõzetben található, kitermeléséhez mikrorepedéseket kell létrehozni a több ezer méteres kutak mélyén, 200 Celsius-fok körüli hõmérsékleten, hatalmas nyomás mellett. A technológia Észak-Amerikában mûködik, és ezt a módszert próbálták erre az esetre adaptálni."
Jó helyen van az a föld alatt. Az azért még mindig kérdéses, hogy ez az államnak megéri egyáltalán?
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Sör csak akkor, ha nincs jó bor.
Bagó <#levele>#levele><#bdead>#bdead> Világ életemben sportoltam, így sosem érdekelt.
Ez még a legnagyobb jóindulattal is diszkrimináció.
Hozzáteszem azért én az elsõ doboz cigimet 590Ft-ért vettem már, szóval magamra nem vonatkoztatnám ezt, de alapvetõen meg tudom érteni a régi dohányosokat. Alig több, mint 3 éve cigizek, az egy dolog, hogy ha nagyon felidegesítenek rá kell gyújtanom, különben teljesen elfossa az agyam az ideg, ez még betudható a hatalmas stressznek, aminek mostanában ki vagyok téve. Az viszont már maga a nikotinhiány, amikor 8-10 óra nem rágyújtás után azt érzem, mintha lökdösnék a fejem, és teljesen szétesnek a gondolataim. És ugye akkor még ott tartunk, hogy ez csak 3 év, bele se merek gondolni mit élhet át aki 30 éve szívja.
Persze nem szeretném megtudni, le kéne szoknom amint tudok, de olyan nyugodt életkörülmények kellenének hozzá legalább fél évig, ami a jelen helyzetben elképzelhetetlen. Ezzel szerintem rajtam kívül nagyon sokan így vannak még, úgyhogy amíg itt így mennek a dolgok, addig csak nõhet a dohányosok száma, semmiképp nem csökkenhet.
Ja, és miért szoktam akkor rá? Kíváncsiság, ~17 év passzív dohányzás, egyre növekedõ stressz. Már akkor alig voltak a környezetemben, akik ne csinálták volna, így nem sok visszatartó erõ volt.
Nem értek ehhez, de nem tetszik a dolog. Itt van a mi területünkön, de a Kanadaiak rendelkeznek felette? Akár az ördöggel is összeálnának már hogy kitermeljék. Nekünk lenne ebbõl bármi hasznunk? Nem kéne otthagyni az unokáinknak, hogy nekik is maradjon valami? Hamár ennyire nehéz felhozni.
Még több ilyet Mester!😄
Vetnék ki inkább luxuscikkekre, amikre milliomosok szórják a pénzüket, mint pl márkás ruházati termékek(30 KHUF+), prémium kategóriás kamu-bio élelmiszerek, luxuskozmetikai cikkek, egészségügyi ok által indokolatlan orvosi beavatkozások, stb...
Pont ez a réteg az amelyik különösebb nehézség nélkül elkölti máshol a pénzét, ahol a prolik megelégednek az egyébként kurva magas ÁFA-kulcs által generált bevétellel is.
Innentõl kezdve meg elvárható lenne, hogy elnézzék az ilyen dolgokat. Meg most õszintén, nem kurvára rám tartozik, hogy mit öntök az autómba? Azon kívül, hogy büdös volt állítólag, nem ártott vele senkinek.
Amúgy meg ez a jövedéki adó a legundorítóbb dolog a világon, ha megnézitek olyan dolgokra vetik ki, amikrõl nem lehet lemondani, ilyen a rohanó világban való túléléshez nélkülözhetetlen autó (üzemanyaga), vagy függõség tárgyát képezõ cigaretta, ritkábban alkohol.
Vetnék ki inkább luxuscikkekre, amikre milliomosok szórják a pénzüket, mint pl márkás ruházati termékek(30 KHUF+), prémium kategóriás kamu-bio élelmiszerek, luxuskozmetikai cikkek, egészségügyi ok által indokolatlan orvosi beavatkozások, stb...
Ugyanannyi bevételük lenne kb, de a munkásosztály alá taszított középosztály nem dögölne éhen.
Egyébként ezt nagyon nem értem, a középosztály végzi mindenhol a kemény szellemi munkát, nélkülük nincs kapcsolat a felsõ és munkásosztály között, aztán mégis õket akarják likvidálni. Vagy pont ezért csinálnák? A komplett rendszert össze akarják omlasztani, és három legyet egy csapásra megoldásra játszanának?
Fury at DNA pinoneer's theory
Live for nothing or die for something.
Live for nothing or die for something.
Ez magában nagyobb gaztett, mint amit a "norvég" elkövetett.
hogy pártolja így õket az ember?
azért volt esze a tetünek.. tudta hogy a nép úgyse áll majd melléjük ezek miatt
szarhassak a lábtörlõdre? 😉
Forza.
"Aki olvasott már néhány posztomat az tudja, hogy késhegyre menõ ellenzõje vagyok az összeesküvés elméleteknek. Az istennek se vagyok hajlandó elfogadni sokak által evidensnek kikiáltott tanokat. Most azonban megtört a jég. A médiából áramló hírek összerakosgatásából nem lehet másra következtetni, mint arra, hogy az emberiség kiírtása végett génmódosítással létrehoztak egy szuper colit, amit vagy rászabadítottak az emberiségre, vagy pedig megszökött a laborból. És akkor nézzük a tényeket."
Lehet, hogy már volt itt is.
Infó magyarul.
www.smart-bus.hu