61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • DaemoonHunter
    szerintem könnyebben lesz, minthogy inkább van...
  • ManoNegra
    Ilyen esetek az alkohollal kapcsolatban is százával vannak. Akaratgyenge ember mindig volt, van, lesz.
  • ManoNegra
    "xy nem megy el, mert "ottlesznek ezek a náci f*szok" ... teljesen mindegy, hogy"

A sziget közönségének nagyon nagy része külföldi, (szinte csak ők engedhetik meg maguknak) és őket aztán ez nem fogja befolyásolni az biztos.
    Hogy a magyarokat mennyire fogja azt nem tudom, sztem semenyire. Engem biztosan nem gátolna meg az a tudat, hogy ott tüntetnek, sőt vinnék fényképezőgépet, pár fotót biztos csinálnék róluk. :D

"a.) nincs óriási profit"

Jah nulszaldós... :D Szigorúan a sziget kft lehet hogy nulszaldós papiron (!) de ha nem lenne óriási profit rajta, biztosan nem csinálnák. Azt tudtad, hogy a bent működő, kemény helypénzt fizető vendéglátók kizárólag a Gerendai nagykereskedéséből vásárolhatnak, nem piaci áron?

"mennyi bevétele keletkezik az országnak a rendezvényből közvetetten? vagy az nem számít, csak a helypénz?"

Valószínüleg sok. Az országimázs szempontjából sem rossz. Viszont sok kellemetlenséget is okoz, és akik a kellemetlenségeket évről évre elszenvedik, azoknak haszna biztos nincs belőle.
  • DaemoonHunter
    sajnos bizony az ilyen esetek a gyakoribbak.
  • csige791
    Tévedtek.

Elmondok egy történetet, első kézből van, nem mástól hallottam.

Régebben (kb 10+ éve) össze szoktunk jönni haverokkal LAN Partyzni. (Command and Conquer: Generals, AVP és hasonló játékokkal toltuk), ezek a partyk általában hosszú hétvégén keresztül zajlottak.

Akkoriban kezdték el ott páran ezt a fű szart tolni, mondtam nekik idióta sötét barmok vagytok, de persze ők az ellenkezőjét állították. Hogy ők utána olvastak, meg mittudomén.

Pár érvre rá az egyikőjük mesélte, hogy igazam volt, azt mondta mielőtt elkezdte tolni a cuccot, rendes ember volt mindene rendben volt figyelt az ügyeire stb, mikor tolta a cuccot, leszart mindent a kocsiján nem volt zöldkártya/műszaki stb, de leszarta. Mikor erre rá eszmélt azonnal leállt a cuccról, azóta családja van rendes becsületes ember.
    A másik páciens azóta is tolja büszkén a mókát és vallja, hogy az nem káros, itt van ő is londonban feketén melózgat amikor van kedve a kocsiján nincs MOT (műszaki) pedig azzal melózik, de csak annyit, hogy elég legyen a cuccra meg a lakbérre. A személyije évek óta lejárt, haza sem tud menni csak ha a követségen intéz valamit, egy lecsúszott ember lett belőle, pedig fiatal korunkban 100x intelligensebb volt bármelyikünknél akikkel összejártunk, minden játékban jobb volt nálunk, komoly suliba járt, már akkor perfect angloja volt (nekem még most sem az 3 év itt lét után) stb...

• polluxware
    megen mélyen szántunk;)
  • DaemoonHunter
    nekem is ez volt erről a véleményem, sőt szinte még tartom is, mivel van pár füvezős haver, akikkel gyakran beszélek, és főleg sulis időszakban mondogatták hogy havi 2-3 tekeréstől semmi baj se lesz, meg ők amúgy sem függők, eddig oké. Viszont az már nem, hogy szinte egytől egyig olyan érzelmi válságba kerülnek néha hogy ihaj, mondhatnám úgy is hogy minden napjuk kb egy hullámvasútra hasonlít érzelmileg, állandóan arról papolnak hogy biza meg kéne változni. Ellenben vannak kivételek is, de sajnos ebből van a kevesebb. A kialakult alapvető személyiségüket szerencsére nem befolyásolja komolyabban a cuccos.
  • arty
    de miért gond, hogy ha elmegy valaki szórakozi, ott tudatmódosítókkal is él? (iszik/kábítószerezik)

attól ő még a hétköznapokban lehet értelmes ember. a sztereotipia hülyeség, a drogos nem az agyhalott, lecsuszott heroinistát jelenti feltétlenül :)

(a cigi más kategoria szvsz, hiszen nem okoz más tudatállapotot, szimpla kis semmiség, ami csak függőséget okoz, slusszpassz)
  • csige791
    a
    a (ha drogozott)

Bár Ady korában nem tudom mi volt a szituáció. Mert ha jól tudom, voltak olyan idők amikor teljesen alap dolog volt az ópium meg ilyenek. Nem vagyok történész.
    A lényeg az, hogy a mai világban mindenki tisztában kell, hogy legyen a drogozás, dohányzás stb... káros hatásaival. Ők mégis csinálják mert "menő". Na ezeknél az embereknél én többre tartom magam, mert nem vagyok akkora idióta, hogy ilyen szarokkal tömjem magam. Ha egy dohányzó rokonom meghal tüdő rákban a sajnálat helyett kiröhögöm. Így járt.
    Nem beszélve arról, hogy ezekre a drogosokra dohányosokra rengeteg pénzt költ az egészség ügy. Kapják be.

Sőt én kezdem úgy érezni, hogy ez a ku*va számítógép is egyfajta drogként üzemel, már többször gondoltam rá, hogy kib*szom a kukába és csak a laptopot hagyom meg amin megtudom nézni a híreket.

(persze most majd jól megmondjátok, hogy akkor én is drogos vagyok, úgyhogy kussoljak, csak az a hiba a történetben, hogy nekem nem mondta senki akkoriban, hogy ne pc-zek , ugyanúgy ahogy Ady-nak sem mondta szerintem senki,hogy szar drogozni, ellentétben a mai agyhalott csicskákkal)
  • arty
    "Embereknél nem is, de a drogosok a szememben nem emberek, kikérem magamnak, hogy egyelőként említsenek azokkal a sötét majmokkal. "

mi az a "drogos"? konkrétan kikre is használod te ezt a jelzőt?
    a.) szenvedélybetegekre, akik bármiféle agytompitot használnak, hogy jól érezzék magukat
    b.) az egész szigetelő bandára

mert ezesetben
    a.) te pl Ady Endrénél is fentebb sorolod magad :)
    b.) általánositani eleve marhaság :)
  • arty
    "Mégis milyen kárról beszél Gerendai? "

xy nem megy el, mert "ottlesznek ezek a náci f*szok" ... teljesen mindegy, hogy

a.) nem lesznek ott
    b.) nem nácik
    c.) nem f*szok

:)

"Amúgy a Sziget idén fizet először bérleti díjat a hajógyári szigetért, miközben évről évre óriási profitot tesz zsebre."

a.) nincs óriási profit
    b.) mennyi bevétele keletkezik az országnak a rendezvényből közvetetten? vagy az nem számít, csak a helypénz?
  • arty
    zárható ;)

(avagy a hírek torzítják elménket. thx insp a linkért, másik topikban)
  • ManoNegra
    Kidobott húszas: csendben hidegre tették a budapesti olimpiát

"A BOM azonban nem tágít: Szalay-Berzeviczy szerint „van realitása” a budapesti olimpiának, ám megjegyzi, hogy egy városnak kétszer-háromszor kell nekifutnia, míg elnyeri a rendezési jogot, azaz Budapest esélyei inkább két évtizedben mérhetők. „Hangsúlyozom, ahhoz, hogy a 2032-es rendezés realitás legyen Magyarország számára, már ma meg kellene kezdeni a felkészülést, és 2015-ben pályázni kellene a 2024-es játékokra” – teszi hozzá.

Már 2032-nél vagyunk..."

• jhetedikj
    Megugrott a HIV fertőzöttek száma Magyarországon a sok köcsög buzi miatt!

Nem is baj dögöljön meg az összes!
  • DaemoonHunter
    ejj a régi szép idők...
  • Vlala #48595
    Bezzeg néhány éve még kőkemény, vérkomoly dolog volt "demonstrálni".
    Emlékeztek még?
    "Gyurcsány takarodj, és a Fradit vissza az enbéeggybe! Vesszen Mazsola és Tádé!"
  • Pares
    A PR meg a tények két különböző dolog. Ez előbbi nagyon jól tudod te is, kicsodáknak köszönhető. Nehéz lesz a 70 évnyi agymosást neutralizálni...
  • Willenbrock
    Meg aztán ilyen alapon vonulhatnának azokért a férfiakért is akik igaztalanul lettek megvádolva nemi erőszakkal,mert ilyen vádakból legalább annyi van mint tényleges erőszakból és ha bebizonyosodik hogy a vád nem volt igaz akkor is rosszul jön ki belőle a vádlott.
  • Vlala #48592
    Mit vársz egy agymosott országtól?
  • desigo
    Szánalmas vonulás.
    Persze ha előnyt tudnak kovácsolni bármilyen helyzetben a nőiességükkel az rendben van de ha negatívan jönnek ki belőle az már baj.
  • Willenbrock
    Újabb idióta demonstráció: "Ribanc vagyok ne érj hozzám" jelszóval
  • Willenbrock
    Ügyes propagandahúzás az LMP-től:Obamának tiszteletbeli párttagságot ajánlanak.
  • banok
    Lenhardt Balázs továbbra sem szereti az MTK-t

Lenhardt Balázsnak üzenem, hogy nézzen utána, hogy az MTK hány európa-, világ-, olimpiaibajnokot adott ennek az országnak - Magyarországnak!
  • banok
    Hát kinek a nevében?

Ha ez nekem tavaly eszembe jut a Muse koncert előtt akkor nem fizetek érte egy kissebb vagyont... :)
  • banok
    Arányaiban nincs ott több drogos mint egy áltag szórakozóhelyen. Ez csak sztereotípia, én is voltam már ott nem egyszer (idén nem megyek mert nincs ki miatt) és sosem próbáltam semmilyen drogot még csak nem is bagózom.
  • 0Fritz0
    A sóhivatal elbaszta, erről szól a történet.
    A jobb kéz nem tudja, hogy mit csinál a bal.
    A rendőrségen bejelentett és engedélyezett demonstrációról fogalma sem volt az adott közterületet igazgató polgármesteri hivatalnak.
    Most persze már a III. kerületi polgármester is óbégatva mutogat, de feleslegesen.

Az már csak mellékes, hogy ezt a tüntetősdit állítólag nem is a HVIM nevében jelentették be.
  • csige791
    A hulláknak sem kegyelmeznek a zsidók: kiásták Rudolf Hess maradványait

24 évet pihenhetett a szülőföldbenÉveken keresztül német és más nemzetiségű hazafiak zarándokhelye volt Rudolf Hess sírhelye Wunsiedelben - ezt pedig nem tűrhette a bosszú népe, ezért a sírhelyet egykor bérbeadó egyházközség zsidó parancsra úgy döntött: felszámolja Hitler egykori helyettesének sírját.
    Így a Süddeutsche Zeitung híradása szerint a sírt szerda hajnalban felnyitották, és a maradványokat – a degenerált leszármazottak egyetértésével – exhumálták. Következő lépésként a holttestet elégetik, és a nyílt tengeren szórják szét a hamvakat.
    Hess végrendeletében azt kérte, hogy Wunsiedelben temessék el, ott, ahol szülei nyugszanak, és ahol családi nyaralójuk állt. A helyi evangélikus egyházközség először beleegyezett Hess kérésébe, most mégis úgy döntött: nem hosszabbítja meg a lejáró bérleti szerződést.
    Az egyik Hess-unoka először perelni akart, de később a rokonok mégis beleegyeztek, hogy megszüntetik a sírhelyet. Az évente megrendezett Rudolf Hess-emlékmenetet az elmúlt években már betiltották, illetve a németek számára tiltott volt (!) Rudolf Hess nevének kiejtése a tüntetéseken.
    (ATV korrigálva)
  • ManoNegra
    Abban igaza van Gerendainak, hogy ez provokáció. Ha ott akkor nem lenne rendezvény senkit nem zavarna a tüntetésük, így meg elég nagyot szól. Az azért érdekelne, honnan tudták már januárban hogy mikor lesz a fesztivál...
    Nem mellékes egyébként, hogy a szélsőjobboldali elfogultsággal kicsit sem vádolható TASZ is a Vármegyéseknek ad igazat.
  • polluxware
    tüntessen mindenki ott ahol, és amikor kell..

ne egy totál más dologról szóló rendezvényen

tökmind1 hogy balos vagy jobbos a tüntető gárda
  • Tikal #48581
    ATLANTIS landolása
  • csige791
    Az több mint érdekes, hogy amikor megtámadják őket akkor azonnal ott van, hogy ők romák, de ha ők bántanak valakit akkor marad a polkorrektség. Index színvonal.

Mondjuk aki gyerekekre lövöldöz annak életfogytiglanit adnék tárgyalás nélkül. Elég lenne annyit bebizonyítani, hogy tényleg ő volt.
  • ManoNegra
    Stipistopi a Szigeten: a Hatvannégy Vármegye széttüntetné a nagyszínpadot

"Gerendai Károly, a Sziget főszervezője megkeresésünkre azt mondta: nem kívánják senkinek korlátozni a jogait, de jegyet nem fognak adni a demonstrálni vágyóknak. Szerinte ez provokáció, ha viszont bármely hatóság arra kötelezi őket, hogy engedjék be a rendezvényre a demonstrálókat, megteszik.

– Ez esetben viszont valakinek viselnie kell a felelősséget, mind a két rendezvény biztonságáért, mind pedig azért a kárért, amit a Sziget Fesztiválnak okoznak – tette hozzá a szervező. Mint mondta, a Szigetet megtartják, mint az elmúlt 18 évben bármikor, a hatóságok eddig szóban tájékoztatták a kialakult helyzetről, s arról, hogy az ügy megoldására törekednek."

Mégis milyen kárról beszél Gerendai? Ez olyan mikor a jogvédők beszélnek kárról egy mondjuk olyan letöltött film esetében amikor a júzer a büdös életben nem nézné meg moziban mert közel nem ér annyit, viszont ingyen le tudja szedni akkor miért ne.
    Amúgy a Sziget idén fizet először bérleti díjat a hajógyári szigetért, miközben évről évre óriási profitot tesz zsebre.
  • Ironman2
    Romákra lőttek Putnokon
    megint kezdődik,sosem lesz nyugalom az országban
  • Danny1987
    Sorra nyílnak a Kínai bevásárlóközpontok Romániában

Kína jól nyomja.
    Lehet hogy európa előbb lesz kínai mint iszlám???
  • Danny1987
    Arról nem is beszélve hogy izraelben egy baloldali párt messze nacionalistább mint a jobbik. Pedig izraelben jobboldali párt van. Lehet szorozni.
  • polluxware
    ha innen nézzük, igazad van..

de a nácizmusnak továbbra is messze legrosszabb a "piár"-ja;)
  • csige791
    "Nem vagy felsőbbrendű senkinél!"

Embereknél nem is, de a drogosok a szememben nem emberek, kikérem magamnak, hogy egyelőként említsenek azokkal a sötét majmokkal.

• csige791
    "a nácik sokkal jobbak?"
    -ezt mondtam?

Inkább csak érdekesnek tartom, hogy nálunk van egy Jobbik ami minimalban nyomja a nacionalizmust, és már mi vagyunk a legundorítobbak széles e eu-ban, közben a cseheknél van kommunista párt és ők meg a szép és jó eu érett cimborák.

A kommunizmus áldozatai a könyv adatai szerint

A könyv adatati szerint a kommunizmus számlájára mintegy 100 millió áldozat írható (s ezek csak a halálos áldozatok):

Szovjetunió: 20 millió áldozat;
    Kína: 65 millió;
    Vietnam: 1 millió;
    Észak-Korea: 2 millió;
    Kambodzsa: 2 millió;
    Kelet-Európa: 1 millió;
    Latin-Amerika: 150 000;
    Örményország: 1 millió
    Lengyelország: 1 millió
    Magyarország: 0,5 millió
    Afrika: 1,7 millió;
    Afganisztán: 1,5 millió;
    a nemzetközi kommunista mozgalom, illetve a hatalomra soha nem került kommunista pártok számlájára pedig körülbelül 10 000 áldozat írandó (14. o.).

Na akkor most mi van? Ha alapítanék egy kommunista pártot ugyanúgy utálnának mint a Jobbikot vagy az még elmenne itt az euban?
  • polluxware
    fúúú! jóóvan, nyugszik
  • ManoNegra
    Nem azt mondta!