Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

http://www.youtube.com/watch?v=PXhLbq-3uNU&feature=player_embedded

Olvasgasd a hozzászólásokat. Közben meghalgathatod ezt a szép dalt is.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Na az a másik fele... lassan kifogyok a jelzõkbõl! 😄 Összeforr ami összetartozik! 😄

www.smart-bus.hu

Amit az egészségüggyel és az oktatással mûveltek, az alapján még finoman fogalmaztam.

www.smart-bus.hu

És a máltai angolnak vallja magát? Nem, ergo rossz hasonlat.

www.smart-bus.hu

Most komolyan a wikipédiával akarsz meggyõzni arról, hogy a székely nem magyar? Menj ki közéjük, és tedd fel nekik ezt a kérdést. De valami öregnek, mert egy korombeli elõbb fog ütni, és csak utána fogja megkérdezni, hogy ezzel a kérdéssel mit is akartál...

Ismétlem, a székelyek magyarok! A magyar nemzet részei pont úgy, mint bármely más népcsoport. Õk is magyarnak vallják magukat, tehát ebben a pillanatban nem is lehetne ezt tovább ragozni...

Elõjogaik azért voltak, mert gyakorlatilag a vérükkel óvták az anyaországot évszázadokon át. És bizony volt rá példa, hogy berágtak ránk, mivel szarban lettek hagyva... ilyenek miatt hangsúlyozták, hogy székelyek. Meg akarták különböztetni magukat, mivel a vérüket adták az országért szinte nap mint nap, amíg itt belül mi elvoltunk...

www.smart-bus.hu

arty
nem a hitgyülisek miatt? 😄DD

Forza.

rofl

WHAT?! An interference pattern?!

banok
Hát aki az SZDSZ-re azt írja, hogy szélsõbalos párt arra a userre ez a megfelelõ kifejezés - szerintem.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

:-) Lehet. De attól még magyarok ;-)

többet nem magyarázom tovább, egy kisiskolás is hamarabb megérti, van jobb dolgom is.
By

Na igen, kicsit más a baloldal meghatározás nálunk, és más tõlünk nyugatra. Ha az általánosan elfogadott baloldali, liberális eszméket nézzük, azokat az szdsz jól tudta puffogtatni, de a cselekedetei valami egészen mást mutattak, csak számomra az meghatározhatatlan. Ezért hívom õket szektának... 😊

www.smart-bus.hu

máltában is angolul beszélnek, mégsem angolok. Elég rossz hasonlat volt.

ha nekem nem hiszel: Nemzet - Wikipédia

A nemzet szó eredete a középkorra tekint vissza, amikor a – többnyire a latin natio, nationes – kifejezéssel körülbelül az egy uralkodó alá tartozó, földbirtokkal rendelkezõ, fegyverfogásra jogosult, kollektív jogokkal rendelkezõ nemesemberek összességét jelentette. A szó azonban jelentett céhet és egyetemi közösséget is! Sajátos összetartozástudattal, többnyire közös eredetmítosszal stb. is rendelkeztek, egy etnikumhoz tartoztak és azonos nyelvet beszéltek. Mindez alapvetõ feltétel. A Natio Hungarica (Magyar nemzet) jog szerinti tagja (Hungarus) volt például több itáliai, német (stb.) származású lovag, de szlávok, románok is akadtak közöttük. Másfelõl a nemzet fogalma nem foglalta magába a parasztságot és a városi polgárságot (De ez alól is volt kivétel, Erdélyben például a középkorban elismert három nemzet egyike volt a szász városok polgársága. A másik kettõ a magyar és a székely volt: jellemzõ, hogy a magyarajkú, de kollektív elõjogokkal rendelkezõ székelységet önálló nemzetnek tekintették.)

Ha már a középkorban is külön nemzetnek tekintetették magukat, akkor miért pont ma lenne egy nemzet a két nép?

Nem érzed a "fogalom zavarban szenvednek" a sértõ tartalmát? Nem akarom túlreagálni, de szárazon olvasva a tény az, hogy nem volt éppen hízelgõ megjegyzés. Nem hiszem, hogy okot adtam rá.

www.smart-bus.hu

Keveset? Emlékszel rá, hogy az arányukhoz képest milyen tárcákat uraltak, és, hogy hányszor kapta meg az mszp, hogy az szdsz dróton rángatja õket? Túl sok is megvalósult az akaratukból, pont ez baj...

www.smart-bus.hu

Magyarok Õk is!

Tájszólás:

Valamely nyelvnek vidékek szerinti elkülönülõ változata, más szóval tájnyelv, tájszólás. A magyar nyelvterületen nyolc nyelvjárást különböztetünk meg: a nyugati, a dunántúli, a déli, a tiszai, a palóc, az északkeleti, a mezõségi, a székely nyelvjárást.

link

Ne csináld ezt velem kérlek. Mutass egy atlaszt, ami felülírja a konkrét személyek szavait. Ismétlem, ANYAORSZÁGNAK hívják a csonka országot, és MAGYAR nyelven beszélnek. Õk maguk mondják magukról, hogy õk MAGYAROK. A magyar mint nemzet, magasabb szint, mint a székely. A kettõ nem zárja ki egymást, nem vagy-vagy kérdésrõl van szó.

Vagy most a következõ az lesz, hogy a magyar alól kidobáljuk a jászokat, meg a matyókat is?

www.smart-bus.hu

arty
ezt szvsz elírtad 😊

de ha komly a kérdés: nem, ezt te hiszed 😊 szerintem nem baloldaliak, illetve az mszp mellett nyilván õk is "balosok lettek", hiszen együtt szavaztak

Forza.

banok
Annyit fogalmaztam meg, hogy egyetértek vele nem kell túlreagálni.

arty
nézd, az mszp mellett õk voltak a kis koalicios párt, tök nyilvánvaló, hogy hiába dumáltak, megvalósítani keveset sikerülhetett a "libsi elvekbõl"

pl az oktatásban igen, másban nehezebben észrevehetõ 😊

Forza.

NEM egy nemzet. Vegyél elõ egy atlaszt és meglátod. Rokon nép max, de ebbe nem akarok belefolyni, ahogy már korábban mondtam.

Azzal meg amúgy semmi bajom, ha toleranciából lejátszák a magyar himnusz mellett is néha, fõleg ha pont egy olyan hangvételû rendezvényrõl van szó, ahova belefér.

Nem kell ez. Ha nem egyezik a véleményed, címezd nekem a mondandódat, és vitassuk meg. Én sem beszélek át feletted, fõleg nem ebben a stílusban.

www.smart-bus.hu

Te úgy érzed a baloldaliság az, ami az szdsz volt?

www.smart-bus.hu

banok
Igen, egy kis fogalomzavarban szenved

Pont ez az, hogy nem egy nemzet. És gondolom a nagy toleranciádba már nem fér bele, hogy valaki úgy is viselkedik.

Akkor mi, ha nem egy nemzet? Milyen nyelven beszélnek? Székelyül, vagy magyarul? Kit tekintenek elsõ királyuknak? Meg úgy általában, te hány székellyel beszéltél, hogy õ minek vallja magát? Ha nem egy nemzet, akkor miért hívják Magyarországot ANYAORSZÁGNAK? Hirtelen csak ennyi kérdésem lenne.

Az én toleranciám nagyobb mint a tiéd, ha jól látom, mert még akkor sem a személyeddel foglalkozom, amikor elég alapos okom lenne szép kis jelzõket rád aggatni. Próbálj meg te is a száraz tényekkel foglalkozni a szerény személyem helyett.

Attól meg külön hányok, hogy az itthoni szélsõjobb pedig ezt a szép dalt használja fel, és megpróbálják ráerõltetni másokra is. Ez egy faszság és nonszensz.

Itthoni szélsõjobb? A szélsõjobb, az a pár száz bakancsos lelki sérült jobban ismeri az adolfhoz köthetõ nótákat, mint a székely himnuszt. Ha arra gondolsz, hogy például jobbikos rendezvényen elhangzik, akkor szerintem abban semmi kivetni való nincs. Ezzel fejezik ki, a lelki összetartozást. Felhívnám a figyelmedet rá, hogy székelyföldön pedig a székely himnusz után eléneklik a magyar himnuszt is. És amíg ez így van, addig az anyaországban is így lesz... persze csak ott, ahol ennek átérzik a jelentõségét, és a mondani valóját.

www.smart-bus.hu

arty
akkor te nem vagy tisztában vele mit jelent a baloldaliság 😊

Forza.

banok
A Jobbik egy vallás vagy hiszel benne vagy nem.

A szélsõjobbal és magával a jobikkal csak az az egy bajom van, hogy szerintük mindfenki "másfajta", aki nem úgy gondolkodik, mint õk.
Tolerancia nulla, ego végtelen.

"A magyar himnusz a te himnuszod, de a székely is a te himnuszod, mivel egy nemzet, egy nép."

Pont ez az, hogy nem egy nemzet. És gondolom a nagy toleranciádba már nem fér bele, hogy valaki úgy is viselkedik.

Örülök, hogy ezt végre kimondtad, errõl beszélek már egy ideje. Itt még belefolyhatnánk abba, hogy vagy 500 évig autonóm közösség voltak, de ebbe inkább nem akarok, mert tudom, hogy magyar õstörténetbõl nagyon pró vagy és biztos kioktatnál amit én nem szeretnék 😞

Mellesleg nekem személy szerint tetszik a székely himnusz, és örülök, hogy közeli szálakkal kötõdünk hozzájuk.

Attól meg külön hányok, hogy az itthoni szélsõjobb pedig ezt a szép dalt használja fel, és megpróbálják ráerõltetni másokra is. Ez egy faszság és nonszensz.

Na ennyit errõl, pá.

Dumában, retorikában liberális elveket vallottak, de a gyakorlatban, a tetteik alapján nem tudom hova besorolni õket. A szememben õk egy anarchista szekta szintjén vannak mind, így nálam a kisbetû elvbõl jár nekik.

www.smart-bus.hu

Isten bizony nem akarlak idegesíteni, de ezt te tényleg nem érted? Nem érted, hogy hozzád magyar emberhez ( nem csak mint állampolgárhoz ) miért kéne közelebb lennie a székely himnusznak mint a brazil, vagy bármilyen más külföldi himnusznak?

A magyar himnusz a te himnuszod, de a székely is a te himnuszod, mivel egy nemzet, egy nép. De nem, nem kell vigyázzba állnod alatta, ha ez nem jön ösztönösen belülrõl. Én tõlem le is ülhetsz alatta, csak, ha ezt megengeded magadnak, akkor én is had engedjek meg magamnak majd egy lesújtó véleményt.

www.smart-bus.hu

banok
Azér nagybetû mert így írják a magyar helyesítás szabályai szerint amit törekszem betartani.
És igen arra kiváncsi lenék, hogy "tettekbek, vagy dumában" mikor volt baloldali az SZDSZ? Mikor volt szociálisan érzékeny? Mikor szorgalmazott nagyobb állami szerepvállalást?

Akkor magyarázd el légyszíves, hogy miért ne említhetném egy lapon a székelyhimnusz bármelyik más KÜLFÖLDI himnusszal. Nekem semmi közöm a székelyekhez (igaz nagyon távolról, de azt hiszem én is onnan származon, de ez teljesen irreveláns, hiszen én MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR VAGYOK, EZÉRT A MAGYAR HIMNUSZ AZ ÉN HIMNUSZOM). Ezzel nem sértek meg semmit, igen a székely himnusz tényleg kifejezetten szép himnusz. Magyarázd el légyszives, hogy nekem milyen alapon kellene a székely himnuszra bármikor is kihúznom magam.

Ajaj.. nagybetû az szdsz nálad? 😊 Akkor óvatos leszek. 😄 Tettekben, vagy dumában kérdezed?

www.smart-bus.hu

banok
http://hu.wikipedia.org/wiki/Baloldal
Az itt leírtak és az SZDSZ közé milyen tekintetben tudsz egyenlõség jelet tenni?

Szerinted a székely nem annyira magyar mint mi, a brazil himnusz nálad egy lapon van a székely himnusszal, de ezt a két kérdést te teszed fel nekem!? Tedd fel inkább magadnak légy oly kedves, sokkal hamarabb tovább tudunk lépni majd.

www.smart-bus.hu

Direkt trollkodsz egyébként? Te ezt direkt csinálod?

Szerintem sem radikális... 😊

Nekem a szélsõjobb ott kezdõdik, amikor valami lelki beteg kopasz adolfot élteti...

www.smart-bus.hu

Olvasd el kérlek még egyszer a SAJÁT soraidat, aztán próbáld meg értelmezni amit leírtál. Ha te egy szinten említed a székely és a brazil himnuszt, akkor nincs mirõl beszélni.

Ha egy olyan alap tétel nem megy, hogy a székely pont olyan magyar ember mint te, akkor megint nincs mirõl beszélni. Ehhez a véleményedhez természetesen jogod van, csak akkor ne lepõdj meg, ha ezért melegebb éghajlatra küldenek. Illene ismerni a saját történelmünket, és akkor ilyet le sem írnál szégyenérzet nélkül.

Nem, nem vagyok mártír, csupán tükröt tartok az elfogult és embertelen énetek elé.

Ajánlom a videót...

www.smart-bus.hu

Narxis
Mondjuk Kövér szerintem nem radikális inkább a Fidesz "Szanyi Tiborja". 😊

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Nem annyira magyarok mint mi, mivel mi magyarországi állampolgárok vagyunk, õk pedig romániában élõ székelyek. Ezen mit nem tudsz felfogni? És hogy jön ide, hogy neked van székely rokonod? Teljesen nonszensz amirõl beszélsz.

#45446: tessék errõl beszélek. Nem, ti nem erõltettek rá semmit az emberre, csak ha valaki annyiba veszi a székely himnuszt, mint pl a zsibutit vagy a brazilt, akkor az már mûveletlen bunkó, ugye?

Ezaz, állítsd be magad megint mártírnak, ügyes vagy.

Nem, nem akarok ráerõltetni senkire semmit. Elmagyaráztam, hogy egyes körökben miért tartják becsületben a székely himnuszt. Ha fantáziálni szeretnél, és nem pedig azt olvasod amit leírok, akkor hosszú és fáradtságos párbeszédnek nézünk elébe.

www.smart-bus.hu

Tehát õk nem annyira magyarok mint mi. Értem. És még nekem kell magyarázni mint egy óvodásnak. Hát apafej, te nem vagy semmi! 😄

( Mielõtt nekiállsz meggyõzni, hogy õk nem magyarok, vagy mit tudom én mi most a divat, halkan megsúgom, hogy a leszármazási ágam egyik fele székely, pár generációval ezelõtt még a székelyföld közepén éltek. Ha megengeded, a székelyek hovatartozását illetõn inkább tekinteném forrásnak a székely nagyapámat, mint téged. )

Nem mellesleg a személyeskedõ sértegetést csak azért, mert nem értünk egyet valamiben, megint nem én kezdtem. Úgy látom nálatok ez felvételi alapfeltétel...

www.smart-bus.hu

TheLostOne
Peccsdzsem maszlinás borkányban! 😄

és pont errõl a ráerõltetésrõl beszélt Mike pár hozzászólással ezelõtt. Szokásokat akarsz ráerõltetni az emberekre? Ez milyen dolog??

nem, õk nem annyira magyarok mint mi. Õk székelyek, székelyföldön élnek, megvannak a saját szokásaik, székely himnuszt énekelnek. Mi pedig magyarok vagyunk, Magyarországon élünk, nekünk is megvannak a saját szokásaink, és magyarországi himnuszt éneklünk.

Hihetetlen, hogy többet kell neked magyarázni egy ilyen egyszerû dolgot, mint egy óvodásnak.

Szerintem soha nem voltak igazi liberálisok. Ha mondjuk az én mércém szerint a Kövér szélsõjobb, akkor az egykori szdsz a skálának annyira a bal szélén van, hogy gyakorlatilag már rajta sincs! 😄 Egy anarchista szélsõ balos szekta hozzájuk képest maga a megtestesült középpont! 😊

www.smart-bus.hu

Csak az a bökkenõ, hogy õk pont olyan magyarok mint mi, a himnuszuknak járó tisztelet megadása pedig egy gesztus...

www.smart-bus.hu

banok
De jó neki. Lennék a helyében.