Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Olvasgasd a hozzászólásokat. Közben meghalgathatod ezt a szép dalt is.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Ismétlem, a székelyek magyarok! A magyar nemzet részei pont úgy, mint bármely más népcsoport. Õk is magyarnak vallják magukat, tehát ebben a pillanatban nem is lehetne ezt tovább ragozni...
Elõjogaik azért voltak, mert gyakorlatilag a vérükkel óvták az anyaországot évszázadokon át. És bizony volt rá példa, hogy berágtak ránk, mivel szarban lettek hagyva... ilyenek miatt hangsúlyozták, hogy székelyek. Meg akarták különböztetni magukat, mivel a vérüket adták az országért szinte nap mint nap, amíg itt belül mi elvoltunk...
www.smart-bus.hu
WHAT?! An interference pattern?!
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
By
www.smart-bus.hu
A nemzet szó eredete a középkorra tekint vissza, amikor a – többnyire a latin natio, nationes – kifejezéssel körülbelül az egy uralkodó alá tartozó, földbirtokkal rendelkezõ, fegyverfogásra jogosult, kollektív jogokkal rendelkezõ nemesemberek összességét jelentette. A szó azonban jelentett céhet és egyetemi közösséget is! Sajátos összetartozástudattal, többnyire közös eredetmítosszal stb. is rendelkeztek, egy etnikumhoz tartoztak és azonos nyelvet beszéltek. Mindez alapvetõ feltétel. A Natio Hungarica (Magyar nemzet) jog szerinti tagja (Hungarus) volt például több itáliai, német (stb.) származású lovag, de szlávok, románok is akadtak közöttük. Másfelõl a nemzet fogalma nem foglalta magába a parasztságot és a városi polgárságot (De ez alól is volt kivétel, Erdélyben például a középkorban elismert három nemzet egyike volt a szász városok polgársága. A másik kettõ a magyar és a székely volt: jellemzõ, hogy a magyarajkú, de kollektív elõjogokkal rendelkezõ székelységet önálló nemzetnek tekintették.)
Ha már a középkorban is külön nemzetnek tekintetették magukat, akkor miért pont ma lenne egy nemzet a két nép?
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Tájszólás:
Valamely nyelvnek vidékek szerinti elkülönülõ változata, más szóval tájnyelv, tájszólás. A magyar nyelvterületen nyolc nyelvjárást különböztetünk meg: a nyugati, a dunántúli, a déli, a tiszai, a palóc, az északkeleti, a mezõségi, a székely nyelvjárást.
link
Vagy most a következõ az lesz, hogy a magyar alól kidobáljuk a jászokat, meg a matyókat is?
www.smart-bus.hu
de ha komly a kérdés: nem, ezt te hiszed 😊 szerintem nem baloldaliak, illetve az mszp mellett nyilván õk is "balosok lettek", hiszen együtt szavaztak
Forza.
pl az oktatásban igen, másban nehezebben észrevehetõ 😊
Forza.
Azzal meg amúgy semmi bajom, ha toleranciából lejátszák a magyar himnusz mellett is néha, fõleg ha pont egy olyan hangvételû rendezvényrõl van szó, ahova belefér.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Akkor mi, ha nem egy nemzet? Milyen nyelven beszélnek? Székelyül, vagy magyarul? Kit tekintenek elsõ királyuknak? Meg úgy általában, te hány székellyel beszéltél, hogy õ minek vallja magát? Ha nem egy nemzet, akkor miért hívják Magyarországot ANYAORSZÁGNAK? Hirtelen csak ennyi kérdésem lenne.
Az én toleranciám nagyobb mint a tiéd, ha jól látom, mert még akkor sem a személyeddel foglalkozom, amikor elég alapos okom lenne szép kis jelzõket rád aggatni. Próbálj meg te is a száraz tényekkel foglalkozni a szerény személyem helyett.
Attól meg külön hányok, hogy az itthoni szélsõjobb pedig ezt a szép dalt használja fel, és megpróbálják ráerõltetni másokra is. Ez egy faszság és nonszensz.
Itthoni szélsõjobb? A szélsõjobb, az a pár száz bakancsos lelki sérült jobban ismeri az adolfhoz köthetõ nótákat, mint a székely himnuszt. Ha arra gondolsz, hogy például jobbikos rendezvényen elhangzik, akkor szerintem abban semmi kivetni való nincs. Ezzel fejezik ki, a lelki összetartozást. Felhívnám a figyelmedet rá, hogy székelyföldön pedig a székely himnusz után eléneklik a magyar himnuszt is. És amíg ez így van, addig az anyaországban is így lesz... persze csak ott, ahol ennek átérzik a jelentõségét, és a mondani valóját.
www.smart-bus.hu
Tolerancia nulla, ego végtelen.
Pont ez az, hogy nem egy nemzet. És gondolom a nagy toleranciádba már nem fér bele, hogy valaki úgy is viselkedik.
Örülök, hogy ezt végre kimondtad, errõl beszélek már egy ideje. Itt még belefolyhatnánk abba, hogy vagy 500 évig autonóm közösség voltak, de ebbe inkább nem akarok, mert tudom, hogy magyar õstörténetbõl nagyon pró vagy és biztos kioktatnál amit én nem szeretnék 😞
Mellesleg nekem személy szerint tetszik a székely himnusz, és örülök, hogy közeli szálakkal kötõdünk hozzájuk.
Attól meg külön hányok, hogy az itthoni szélsõjobb pedig ezt a szép dalt használja fel, és megpróbálják ráerõltetni másokra is. Ez egy faszság és nonszensz.
Na ennyit errõl, pá.
www.smart-bus.hu
A magyar himnusz a te himnuszod, de a székely is a te himnuszod, mivel egy nemzet, egy nép. De nem, nem kell vigyázzba állnod alatta, ha ez nem jön ösztönösen belülrõl. Én tõlem le is ülhetsz alatta, csak, ha ezt megengeded magadnak, akkor én is had engedjek meg magamnak majd egy lesújtó véleményt.
www.smart-bus.hu
És igen arra kiváncsi lenék, hogy "tettekbek, vagy dumában" mikor volt baloldali az SZDSZ? Mikor volt szociálisan érzékeny? Mikor szorgalmazott nagyobb állami szerepvállalást?
www.smart-bus.hu
Az itt leírtak és az SZDSZ közé milyen tekintetben tudsz egyenlõség jelet tenni?
www.smart-bus.hu
Nekem a szélsõjobb ott kezdõdik, amikor valami lelki beteg kopasz adolfot élteti...
www.smart-bus.hu
Ha egy olyan alap tétel nem megy, hogy a székely pont olyan magyar ember mint te, akkor megint nincs mirõl beszélni. Ehhez a véleményedhez természetesen jogod van, csak akkor ne lepõdj meg, ha ezért melegebb éghajlatra küldenek. Illene ismerni a saját történelmünket, és akkor ilyet le sem írnál szégyenérzet nélkül.
Nem, nem vagyok mártír, csupán tükröt tartok az elfogult és embertelen énetek elé.
Ajánlom a videót...
www.smart-bus.hu
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
#45446: tessék errõl beszélek. Nem, ti nem erõltettek rá semmit az emberre, csak ha valaki annyiba veszi a székely himnuszt, mint pl a zsibutit vagy a brazilt, akkor az már mûveletlen bunkó, ugye?
Ezaz, állítsd be magad megint mártírnak, ügyes vagy.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
( Mielõtt nekiállsz meggyõzni, hogy õk nem magyarok, vagy mit tudom én mi most a divat, halkan megsúgom, hogy a leszármazási ágam egyik fele székely, pár generációval ezelõtt még a székelyföld közepén éltek. Ha megengeded, a székelyek hovatartozását illetõn inkább tekinteném forrásnak a székely nagyapámat, mint téged. )
Nem mellesleg a személyeskedõ sértegetést csak azért, mert nem értünk egyet valamiben, megint nem én kezdtem. Úgy látom nálatok ez felvételi alapfeltétel...
www.smart-bus.hu
Hihetetlen, hogy többet kell neked magyarázni egy ilyen egyszerû dolgot, mint egy óvodásnak.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu